Sevilla tips, 5x verrassend en lokaal!

tips sevilla

Wereldstad Sevilla staat bij vele reizigers op hun bucketlist, en dat is niet voor niks! Deze stad heeft enorm veel moois te bieden. Maar wie echt een lokale ervaring wil moet niet af gaan op de druk bezochte pleinen (welke uiteraard ook prachtig zijn), maar vaak juist in het straatje dáárachter! In Sevilla vind je het pure Spaanse leven, ontdek het zelf met deze vijf tips in Sevilla!

 

markt1. Prachtige prullaria in Calle Feria

Calle Feria is misschien wel onze favoriete straat in Sevilla. Elke donderdag wordt er een uitgebreide rommelmarkt uitgestald. Op je gemakje struin je tussen de kraampjes die zich her en der in de historische straat bevinden. Ze verkopen werkelijk alles. Zie je je jezelf al rondlopen in die handgemaakte flamencojurk? Of zoek je een fotolijstje om je vakantiefoto’s in op te hangen? Hier vind je het! Verderop in de straat vind je lokale olijfolie, authentieke geitenkaas uit Sevilla, of overheerlijke ambachtelijke chorizo. Voor wie graag wat gezonder eet, verkopen ze op de markt veel verse groenten en fruit. Heb jij al je aankopen al binnen? Strijk dan neer op een van de vele terrasjes. Voor een lekker en verantwoord hapje raden wij Pitacasso aan, een vegetarisch restaurant met overheerlijke falafel pitta’s voor een redelijke prijs. Eet smakelijk!

 

 

kunstmarkt2. Lokale meesters op de kunstmarkt

In Museo de Bellas Artes de Sevilla, het museum voor schone kunsten van Sevilla, vind je schilderijen van meesters als Velázquez en Murillo. Elke zondag verschijnt er echter buiten het 16e-eeuwse voormalige klooster, vanaf een uurtje of 9.00, een kleurrijke kunsttentoonstelling op het gezellige plein. Hier wandel je tussen het werk van lokale schilders, beeldhouwers, houtsnijders, en ga zo maar verder. De tentoongestelde kunstwerken variëren van ingelijste aquarellen van het helderblauwe rivierwater tot uitgestrekte landschappen. Maar ook de abstracte kunstliefhebber kan hier z’n hart ophalen. En het mooiste komt nog, de meeste werken die hier te vinden zijn zijn voor een redelijke prijs te koop. Als dat geen mooi souvenir is…

Plaza del Museo 41001. Zondag 09:00–15:00

 

picknick

3. Naar hartelust picknicken in het park

In de buurt van de Plaza de España ligt het Maria Luisa-park. Hier hangt een ontspannen sfeer, en is het heerlijk relaxen tussen de groene sinaasappelbomen en een kleurrijke bloemenzee. Een schilderachtig geheel! Richting het imposante Plaza de España is het bruisend en levendig, en voel je de historie tussen de eeuwenoude paleizen. Onze aanrader is echter om dieper het park in te gaan, strijk neer op Isleta de los Pájaros wat Spaans is voor ‘Vogeleiland’. Neem een kleedje mee, wat hapjes en drankjes, en geniet van de rust. Omgeven door kletterend water, vrolijk fluitende vogels en sfeervolle muzikanten laad je jezelf weer helemaal op voor een tocht door de stad! 

 

 

tapas4. Gastronomisch genieten in Santa Cruz

Santa Cruz stond ooit bekend als de Joodse wijk van Sevilla, maar doet nu dienst als dé food-hotspot van de stad. Dit gebied is de thuisbasis van vele heerlijke tapasrestaurants. De gastvrije locals zorgen op de pleintjes voor een gezellige sfeer, en vanaf de vele terrasjes is het heerlijk mensen kijken. Goede tapas vind je bij El Pasaje, wiens gerechten zelfs bekroond zijn met Tapas van het Jaar! Je kan de wijk dus niet bezoeken zonder dit zaakje te bezoeken, een echte must! De prijzen zijn aangenaam en het personeel beleefd en vriendelijk. Maar ook bij Pantachón of Bar Cathedral ben je aan het goede adres voor  smaakvolle tapas! Komt de tapas nou een beetje je neus uit? Ga dan voor Italiaans bij L`Oca Giuliva. Hier vind je onder andere authentieke pizza uit een échte houtoven. Natuurlijk kan je de avond niet afsluiten zonder een verfrissende cocktail, en hiervoor ga je naar bar The Second Room. Geniet ervan!

 

 

flamenco tips in sevilla5. Flamenco, durf jij het aan?

Er is natuurlijk weinig ‘Spaanser’ dan de Flamenco. In Sevilla vind je veel barretjes waar je onder het genot van een fruitige sangria de wonderlijke danskunsten van de lokale bevolking kan aanschouwen. Dit kan bijvoorbeeld bij Taberna Gonzalo Molina, een kleine bar die al eeuwen in het bezit is van dezelfde familie! Het wemelt hier van de enthousiaste muzikanten die klaar staan om de Flamenco in te leiden. Bestel je drankje bij de bar, en neem plaats (als je nog een plekje kan vinden). Let op: het is niet altijd toegestaan om foto’s te maken. Dus laat je telefoon in je broekzak en geniet! Wie weet word je nog uitgenodigd om mee te doen… Op indrukwekkende wijze begeleidt het bekende handenklap de Flamenco, wat zo nu en dan onderbroken wordt door het geluid van klinkende glazen. Dít is het lokale leven van Andalusië, salute!

 

 

Meer weten over onze reizen naar het lokale leven van Sevilla, of andere Spaanse steden? Je vindt het hier!