Weg van de massa in Sevilla – 5 x bijzondere activiteiten

Sevilla, dé stad van de tapas en de flamenco. Er valt genoeg te zien en te doen in deze culturele stad. Van het Koninklijke Paleis en het bekende Plaza de España tot de Guadalquivir en de tuinen van Murillo. Liever de minder druk bezochte delen van Sevilla bezoeken? Wij delen 5 unieke en minder toeristische bezienswaardigheden. 

 

 

1. Bezoek de kleurrijke wijk San Lorenzo 

Sevilla is een levendige stad en wordt jaarlijks druk bezocht door toeristen. Wil jij liever het massatoerisme vermijden? Bezoek dan de kleurrijke wijk San Lorenzo en zie een nieuw stukje van deze mooie stad. De Sevillianen komen in deze gezellige wijk bij elkaar. Geïnteresseerd in geschiedenis? Breng een bezoek aan de kerk of de indrukwekkende basiliek de Jesús del Gran Poder op het Plaza San Lorenzo plein. Daarnaast zit deze buurt vol met trendy tapas bars en uitstekende restaurants. Weet je niet waar je moet beginnen? Probeer de tapas bar Espacio Eslava waar de gerechten op een unieke en artistieke wijze worden geserveerd. 

 

 

 

 

 

2. Dans de flamenco in Sevilla

De flamenco, een gepassioneerde muziek- en dansstijl vol met expressie en emoties die in Andalusië is ontstaan. Leer meer over deze fascinerende dansstijl in het Flamenco Dance Museum. Het interactieve museum biedt jou de mogelijkheid om jezelf te verdiepen in de geschiedenis en de evolutie van de flamenco. Leer over de invloeden van verschillende culturen, bezichtig de indrukwekkende schilderijen en prachtige kledingstukken. Altijd al de flamenco zelf willen leren dansen? Grijp je kans en neem zelf deel aan een flamenco dansles! Laat je meeslepen door het ritme en voel de beat van deze unieke dans onder begeleiding van professionele dansers en danseressen. Niet genoeg kunnen krijgen van de flamenco? Elke avond wordt er een flamenco-voorstelling gegeven in het museum. 

 

 

 

 

 

3. Diner in één van de oudste tapasbars van Sevilla

Sevilla kent talloze uitstekende tapasbars en restaurants. Wil jij liever de toeristische hotspots mijden en ben jij op zoek naar een authentieke ervaring? Breng een bezoek aan El Rinconcillo, opgericht in 1670 en daarmee de oudste tapasbar van Sevilla. Deze hidden gem wordt inmiddels door meerdere toeristen gevonden, maar is toch wel echt het bezoeken waard! Het restaurant heeft nog een traditionele inrichting en serveert heerlijke authentieke gerechten. Op reis met een groep? El Rinconcillo neemt groepsboekingen aan en organiseert wijnproeverijen en groepsmenu-tastings. Ben jij al enthousiast? Anders wij wel! 

 

 

 

 

 

4. Breng een bezoek aan het mooiste paleis van deze culturele stad

In de wijk Santa Cruz ligt het indrukwekkende paleis Casa de Pilatos. Dwaal rond in het paleis en kom diverse bouwstijlen tegen zoals de azulejos (blauw-witte keramische tegeltjes) en de mudejarstijl (mengeling van christelijke en islamitische invloeden). Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de rustgevende tuin en kom tot rust tussen de kleurrijke bloemen en vele groene bomen en planten. Wist je dat Casa de Pilatos ook als filmlocatie werd gebruikt? Delen van de bekende films ‘Conquest of Paradise’, ‘Kingdom of Heaven’ en ‘Knight and Day’ zijn hier opgenomen. Tip: bezoek dit paleis op een woensdag. Tussen 15:00 en 18:00 uur mogen EU-inwoners het museum gratis bezoeken!

 

 

 

 

 

5. Geniet van een adembenemend uitzicht over Sevilla 

Wil jij je reis op een bijzondere manier afsluiten? Breng een bezoek aan de hoogste rooftop bar van Andalusië, Terraza Atalaya, en geniet van het spectaculaire uitzicht onder het genot van een exclusieve cocktail. Met een keuze aan 16 cocktails en 5 alcoholvrije cocktails zit er voor ieder wel wat bij!