Het Serra da Estrela gebied

Overzicht Serra da Estrela

Wat te doen in het Serra da Estrela gebied?

Serra da estrela gebied

Serra da Estrela oftewel het ster-gebergte is zowel een bergketen als een natuurgebied in Portugal. Het park is de westelijke uitloper van het Castiliaans scheidingsgebergte. Het is een groot gebied met kronkelende B-wegen dus je doet er goed aan om je tijd te nemen tijdens je tocht in Serra da Estrela. Het gebied heeft tal van activiteiten te ondernemen. Beiden natuur- en cultuurliefhebbers, alsmede families met kinderen kunnen hier genieten van alles wat het park te bieden heeft.

Het rechthoekige natuurgebied heeft vier stadjes. Guarda ligt in de rechterhoek aan de bovenkant van het park en heeft een oud centrum met een kasteel. Covilha heeft dan weer interessante musea en ligt in de rechterhoek aan de onderkant van het gebied. Ten slotte, Gouveira en Seia liggen beiden halverwege de rechterkant van het gebied. Deze stadjes zijn minder bijzonder, maar wel een aanrader voor natuurliefhebbers. Het informatiecentrum (CISE) voor de Serra da Estrela bevindt zich hier. Verder kan je er ook een interactief interpretatiecentrum vinden dat een soort museum voorstelt. Kinderen vinden dit vaak ook interessant.

De Serra da Estrela staat cultureel gezien bekend om schaapshoeders, wolmusea en het stadje Guarda. Echter cultuurliefhebbers kunnen hun hart op halen met de 12 historische dorpjes van Portugal. Genoemd in het Portugees de Aldeias Historicas. Dit zijn 12 stuk voor stuk pittoreske, historische openlucht musea, gelegen ver van de gebaande paden waar je vaak de enige persoon bent die ze bezoekt. Ze liggen wel verspreid in een groot gebied van 100 km bij 100 km.

Secret tips van Barrio Life!

#Hike tip! Serra da Estrela heeft een oppervlakte van ongeveer 100.000 hectare. Een plek waar je, weg van het massatoerisme, eindeloos kan wandelen.

#Explore tip! Je kan hier ook verschillende (extreme) sporten uitoefenen, zoals canyoning, kajakken en rotsklimmen.

De mogelijkheden

  • Wil je meer lezen over plekken in Portugal? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over het Serra da Estrela ? Download dan hier het landenboek.
  • Wil je zien hoe je het Serra da Estrela gebied kan combineren in onze Portugal natuurreis door natuurparken? Bekijk dan hier de reisinformatie.