Rondleiding door een Iberico ham bodega inclusief proeverij

Laagintensieve activiteit voor gastronomische toeristen

Explore Boat tour iconExplore: Ontdekken, leren, proeven

Hike Icon CoasteeringHike: Wandelen, zien, leren, proeven

Intensity Icon CoasteeringIntensiviteit: Lage intensiteit

trevelez-jamon-serano

Wat is een rondleiding door een museum en een proeverij?

Het bijwonen van een museumtour is een leerervaring die de bezoeker helpt alles te weten te komen over het onderwerp of thema dat het museum heeft. Musea zijn gevarieerd en voor iedereen toegankelijk, en bovendien bieden ze verschillende ervaringen.

In 1951 richtte de heer Manuel Vallejo Prados de “Jamones Vallejo” op in Trevélez. Het was de eerste hamfabriek in de Alpujarra. Zijn zoon en kleindochter hebben sindsdien het terrein van dit familiebedrijf uitgebreid, dat nu het eerste hammuseum van Trevélez herbergt.

Dit unieke, moderne museum maakt deel uit van het Bezoekerscentrum

gewijd aan de ham van Trevélez, waar u alles te weten kunt komen over het rijpingsproces van de ham en zijn oorsprong. De ervaring begint met een rondleiding in de rijpingskamer zelf,

waar u alles te weten komt over het traditionele rijpingsproces van de beroemde Vallejo hammen.

Vallejo hammen. De rondleiding eindigt met een proeverij en een glas wijn, vergezeld van een tapa

wijn, vergezeld van een tapa van onze beroemde “Vallejo Gourmet” ham. Na het bezoek aan het museum kunt u naar beneden gaan naar ons “grot” restaurant, waar u omringd wordt door meer dan 1.200 hammen. Of misschien bezoekt u onze winkel waar u ham en vele andere plaatselijke delicatessen kunt kopen. De ervaring begint met een rondleiding door de pekelhut zelf, waar u meer te weten komt over het traditionele pekelproces van de beroemde Vallejo hammen. De rondleiding eindigt met een proeverij en een glas wijn, vergezeld van een tapa van onze beroemde “Vallejo Gourmet” ham.

Na het bezoek aan het museum kunt u naar beneden gaan naar ons “grot” restaurant, waar u omringd wordt door meer dan 1.200 hammen. Of misschien bezoekt u onze winkel waar u ham en vele andere lokaal geproduceerde lekkernijen kunt kopen.

Ontdek hier of deze museumtour iets voor u is!

Het museumbezoek is een activiteit die leren combineert met plezier en een onvergetelijke ervaring. Bent u geïnteresseerd in het proeven van jambon? Bent u geïnteresseerd om alles te leren over een regio die gespecialiseerd is in het maken van jambon?

Durf je de uitdaging aan? Boek dan hier deze activiteit!

Een unieke ervaring

Tijdens deze activiteit bezoekt u gedurende ongeveer een uur het jambonmuseum en proeft u het beroemde vlees samen met een glas biologische wijn.

Las Alpujarras is een regio in Andalusië vol met bergdorpjes, verspreid op de zuidelijke flanken van de Sierra Nevada, beschut door diepe valleien en kloven. De unieke mini-ecologie in dit gebied is populair in het hele land. De terrasvormige landbouwgronden worden voortdurend van water voorzien door de smeltende sneeuw van bovenaf, waardoor de fauna zich kan metamorfoseren tot een oase van groen op grote hoogte. De 50 dorpen hier zijn cultureel beïnvloed door zowel de Spanjaarden als de Moren.

De Sierra Nevada strekt zich uit over 75 km van west naar oost.

Dit grootste nationale park van Spanje herbergt 2100 van de 7000 plantensoorten van Spanje, waaronder unieke variëteiten krokussen, narcissen, distels, klaprozen en gentianen, alsmede de grootste populatie steenbokken in Andalusië. Grenzend aan het nationale park op lagere hoogten ligt het Parque Natural Sierra Nevada.

 

Van juli tot begin september bieden de hogere bergen prachtige mogelijkheden voor meerdaagse trektochten en dagwandelingen. Buiten deze periode is er kans op slecht weer, maar de lagere Alpujarras zijn altijd gastvrij en de meeste sneeuw is tegen mei gesmolten.

In de Alpujarra ligt de gemeente Trevélez , een uniek stadje dat zich onderscheidt door de herkomstbenaming van zijn hammen en, is dat, Trevélez kan er prat op gaan de hoogste gemeente van heel Spanje te zijn onder de gemeenten die zich wijden aan de rijping van de ham , een ideale omgeving voor dit doel.

Veel mensen bezoeken Trevélez om te genieten van de indrukwekkende natuurlijke landschappen en de ongeëvenaarde charme. Maar de populariteit die Trevélez in de loop der eeuwen heeft verworven, is niet alleen te danken aan de indrukwekkende natuurlijke omgeving, gelegen tussen de uitlopers van de Sierra Nevada en de Costa Tropical, maar ook aan de hoge kwaliteit van de hammen en de producten uit de Alpujarra. Daarom vindt u in deze gemeente van Granada indrukwekkende droogkamers voor hammen, waaronder onze hamdroogkamer, de oudste in de hele Alpujarra van Granada.

Hoe gaat het in zijn werk

Gratis bezoek aan de hamdrogerij van Vallejo, u leert meer over de geschiedenis en het productieproces van de oudste en meest bekroonde drogerij van de Alpujarra. Duur 30-60 minuten, inclusief toegang tot ons interactieve museum, ook een proeverij van onze beroemde gastronomische ham en proeverij van biologische wijn uit de Sierra Nevada.

Samenvatting Activiteit

Coasteering Sesimbra 1 uur durende tocht

Location Icon Coasteering Sesimbra Alpujarras

Inclusief & Exclusief

Inclusief

Jeep
Gids
Verzekering
Voorgerecht in Refugio Forestal

 

Exclusief


De activiteit vindt plaats in Alpujarras

Het Alpujarras gebied ligt aan de zuidkant van de Sierra Nevada en staat bekend om de vele witte dorpen die verspreid liggen over de regio. De oppervlakte van de Alpujarras is iets meer dan 1100m2.

Het is een minder toeristisch gebied van Andalusië en door haar locatie lange tijd afgesloten geweest van de hoofdroutes. Kortom een plek om te onthaasten en te ontspannen in de natuur.

Sesimbra Beach

Alpujarras, Sierra Nevada

Overnachten in de buurt van Alpujarras

Meer van Alpujarras ontdekken? Aan de kust van Alpujarras bevinden zich een aantal prachtige accomodaties om te overnachten tijdens je reis. De accomodaties bevinden zich dichtbij het strand en verschillende restaurants.

Geniet van luxe en comfort met onze Paradores rondreizen

Ervaar Málaga en andere leuke plekken in Andalusië met onze treinrondreis

Overnacht in door ons geselecteerde, karakteristieke accommodaties

Onze andere activiteiten in de regio Alpujarras

Enthousiast geworden? Er is nog veel meer te beleven in Alpujarras! Maak je reis naar Alpujarras compleet met onderstaande activiteiten. Wij kunnen de reis en activiteiten voor je inplannen, zodat je niks hoeft te missen.

Bezoek de prachtige bergen van Alpujarras

spa in Lanjaron

Ontspan in een ongelooflijke spa

Sunset during a jeep tourGa mee op een ongelofelijke jeep tour door Sierra Nevada

Reisorganisatie Barrio Life – Reizen op maat naar Portugal

Ben je jezelf aan het oriënteren op een reis naar Portugal? We zijn je graag van dienst om een reis voor je te maken op maat, waarbij je je gewenste verblijfsplaatsen door kan geven en activiteiten die je leuk lijkt. We doen je dan een vrijblijvend voorstel tegen een scherpe prijs, inclusief ons routeboek boordevol met tips en bezoeksuggesties die je niet in de reisboeken vindt. Stuur ons een chat bericht, een e-mail of bel ons en dan helpen we je graag verder.

Of… laat een reis op maat maken door onze reisspecialist en neem Sesimbra mee in je reis.

maatwerk

[/vc_colum_n][_n]