Ballonvaart met zonsopgang over de prachtige bergen van Antequera

Middelzware activiteit voor natuurtoeristen in de open lucht

Explore Boat tour iconExplore: Ballonvaart

Hike Icon CoasteeringHike: Vliegen, zien, verkennen

Intensity Icon CoasteeringIntensiviteit: Lage intensiteit

balloon

Wat is een ballonvaart?

De ballonvaart in Ronda is ongetwijfeld een van de mooiste enclaves van Andalusië, gelegen in een spectaculaire omgeving en omringd door de Sierra de las Nieves, Grazalema en de Serranía de Ronda zelf, waardoor onze passagiers kunnen genieten van een opwindende en prachtige vlucht waarbij ze de majestueuze valleien van de regio kunnen bewonderen.

Het zal de wind zijn die ons laat genieten van een fantastische reis, vliegend over de stad Ronda en haar oude stad bewonderend met haar barokke kerken, haar stierenarena, de oudste ter wereld, en haar bruggen over de indrukwekkende Tajo, bijna 100 meter diep die de stad verdeelt.

Of misschien leidt het ons naar de ruïnes van Acinipo, een majestueus Romeins theater dat boven de valleien van Ronda la Vieja uitsteekt.

Ontdek hier of deze ballonvaart iets voor u is!

Een ballonvaart is een leuke en onvergetelijke ervaring. Bent u geïnteresseerd om Ronda van bovenaf te zien? Bent u geïnteresseerd in een unieke activiteit die begint bij zonsopgang, inclusief ontbijt en een 1 uur durende vlucht over de stad? Bent u geïnteresseerd in een panoramisch uitzicht?

Durf je de uitdaging aan? Boek dan hier deze activiteit!

Een unieke ervaring

Tijdens deze activiteit vliegt u over Ronda, geniet u van een heerlijk ontbijt bij zonsopgang en ontvangt u aan het einde een welverdiend diploma.

Gelegen in Andalusië is Antequera minder overspoeld met toeristen in vergelijking met andere steden. Antequera is echter een verborgen juweel van de regio, gelegen op een kruispunt van Sevilla, Córdoba, Granada en Malaga. Antequera speelde een rol in de geschiedenis van het land zelf en is niet alleen architectonisch mooi, maar heeft ook een breed palet aan activiteiten waar u van kunt genieten. Verder heeft de stad 33 kerken, diverse musea en meer dan 100 restaurants en bars verspreid over interessante pleinen en sfeervolle straatjes. De stad heeft een middelmatige kant maar een lange geschiedenis achter de rug, het bewijs daarvan zijn de ‘Dolmens’ dat zijn prehistorische begraafplaatsen.

Het El Torcal gebergte heeft een uitgesproken geologisch aspect en een unieke flora en fauna. De flora omvat steeneik, esdoorn, sleedoorn, kamperfoelie, klimop, lelies, wilde roos, pioenrozen en meer dan 20 verschillende kleurrijke orchideeën. Wat dieren betreft kunt u vossen, berggeiten, konijnen en talrijke vogels zoals uilen, gieren en bosleeuweriken spotten.

Antequera is een welvarende stad, zowel in cultureel als in economisch opzicht. Het historische centrum telt meer dan 50 monumenten en gebouwen uit de Bronstijd, zoals de grot van Menga, de dolmens van Viera en Romeral.

Het kasteel en de basiliek van Santa María bevinden zich aan de top van de stad. In het historische centrum bevinden zich een reeks kerken, collegiale kerken, kloosters en conventen, paleizen, bogen, poorten, heiligdommen, statige huizen en een citadel. Het meest opmerkelijk zijn het paleis van Nájera (18e eeuw), nu het gemeentemuseum, het klooster van de Catalina’s en het paleis van de markiezen van La Peña, in Mudejar- en renaissancestijl. Het is de moeite waard een uitstapje te maken naar het nabijgelegen natuurreservaat El Torcal.

Hoe gaat het in zijn werk

De ballonvaart begint bij zonsopgang. De klanten worden opgehaald op een vooraf afgesproken locatie. Van daaruit vertrekken we naar het opstijgpunt, dat varieert afhankelijk van het weer afhankelijk van het weer en de gekozen vlucht. We stijgen op en maken een vlucht waarvan de duur wordt bepaald door de meteorologie en de gekozen vlucht. We stijgen op en maken een vlucht waarvan de duur wordt bepaald door de orografie en het weer. De vlucht duurt ongeveer een uur. Na de landing halen we de ballon op en maken we de maiden flight, waarbij een diploma wordt uitgereikt als aandenken aan de vlucht. Een diploma wordt uitgereikt als aandenken aan zo’n dankbare ervaring. Tot slot worden de klanten uitgenodigd voor De klanten worden uitgenodigd voor het ontbijt en keren terug naar het vertrekpunt. Duur van de activiteit: ongeveer 3 uur. Ongeveer 3 uur.

Samenvatting Activiteit

Coasteering Sesimbra 1 – 3 uur durende tocht

Location Icon Coasteering Sesimbra Ronda,Alpujarras

Inclusief & Exclusief

Inclusief

Jeep
Gids
Verzekering
Voorgerecht in Refugio Forestal

 

Exclusief


De activiteit vindt plaats in Alpujarras

Het Alpujarras gebied ligt aan de zuidkant van de Sierra Nevada en staat bekend om de vele witte dorpen die verspreid liggen over de regio. De oppervlakte van de Alpujarras is iets meer dan 1100m2.

Het is een minder toeristisch gebied van Andalusië en door haar locatie lange tijd afgesloten geweest van de hoofdroutes. Kortom een plek om te onthaasten en te ontspannen in de natuur.

Sesimbra Beach

Alpujarras, Sierra Nevada

Overnachten in de buurt van Alpujarras

Meer van Alpujarras ontdekken? Aan de kust van Alpujarras bevinden zich een aantal prachtige accomodaties om te overnachten tijdens je reis. De accomodaties bevinden zich dichtbij het strand en verschillende restaurants.

Geniet van luxe en comfort met onze Paradores rondreizen

Ervaar Málaga en andere leuke plekken in Andalusië met onze treinrondreis

Overnacht in door ons geselecteerde, karakteristieke accommodaties

Onze andere activiteiten in de regio Alpujarras

Enthousiast geworden? Er is nog veel meer te beleven in Alpujarras! Maak je reis naar Alpujarras compleet met onderstaande activiteiten. Wij kunnen de reis en activiteiten voor je inplannen, zodat je niks hoeft te missen.

Bezoek de prachtige bergen van Alpujarras

spa in Lanjaron

Ontspan in een ongelooflijke spa

Sunset during a jeep tourGa mee op een ongelofelijke jeep tour door Sierra Nevada

Reisorganisatie Barrio Life – Reizen op maat naar Portugal

Ben je jezelf aan het oriënteren op een reis naar Portugal? We zijn je graag van dienst om een reis voor je te maken op maat, waarbij je je gewenste verblijfsplaatsen door kan geven en activiteiten die je leuk lijkt. We doen je dan een vrijblijvend voorstel tegen een scherpe prijs, inclusief ons routeboek boordevol met tips en bezoeksuggesties die je niet in de reisboeken vindt. Stuur ons een chat bericht, een e-mail of bel ons en dan helpen we je graag verder.

Of… laat een reis op maat maken door onze reisspecialist en neem Sesimbra mee in je reis.

maatwerk