Pousadas & Paradores

Pousada

Verblijven in de Luxueuze Paradores en Pousadas

In de jaren ’50 wilden Portugal en Spanje het toerisme in hun mooie binnenlanden stimuleren. De regio’s werden namelijk gekenmerkt door veel natuurschoon, authentieke dorpjes en sfeervolle steden, evenals verschillende historische- en culturele bezienswaardigheden, maar nog niet veel reizigers waren hiermee bekend. Om hen warm te verwelkomen, zijn eeuwenoude kloosters, kastelen en koloniale landhuizen omgevormd tot een netwerk van pousadas (Portugal) en paradores (Spanje), luxe hotels waar je op een authentieke wijze het lokale leven ervaart. Wanneer je overnacht in parador of een pousada, merk je al gauw dat het aanvoelt alsof je in een tijdmachine bent gestapt en enkele eeuwen terug in de tijd reist. Warme kleuren, karakteristieke architectuur met fonteinen, tegelwerk en indrukwekkende patio’s, en natuurlijk het prachtige houtsnijwerk zijn enkele kenmerken van deze accommodaties. Tijdens je verblijf in een pousada of parador waan je je echt even in een andere tijd, een fantastische belevenis tijdens je reis!

Parador van Jaén

In Spanje raden wij je de parador in Jaén aan, gelegen te midden van het Spaanse platteland. Je overnacht in een fort dat is gebouwd door de Arabieren in de 13e-eeuw. De inrichting is sfeervol,
met authentieke Arabische invloeden, kroonluchters en metershoge zuilen. En ook niet verkeerd: het panorama uitzicht op de Gualdaquivir rivier, de Sierra Morena heuvels en het Sierra Nevada gebergte op de achtergrond is ronduit schitterend! Je kunt hier volop genieten van comfort; de accommodatie is namelijk voorzien van airconditioning, een zwembad en een goed restaurant met heerlijke lokale specialiteiten en internationale gerechten, voor ieder wat wils.

Pousada van Guimaraes

Pousada Guimaraes is een charmante accommodatie in Portugal, een authentiek Augustijns klooster dat mooi gerestaureerd en gerenoveerd is tot een aangenaam verblijf. Je kunt er zelfs overnachten in de oude verblijven van de monniken! Geniet van de karakteristieke Portugese tegelkunst met azulejos, ontdek het meer en de tuinen, en dwaal rond door het sfeervolle plaatsje Guimaraes, ook wel de geboorteplaats van de eerste koning van Portugal Afonso Henriques. Het middeleeuwse dorpscentrum van Guimaraes is zelfs uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed, aldus zeker een bezoekje waard.
Al met al, wil je graag op een bijzondere manier nader kennis maken met de eeuwenoude (culturele) geschiedenis van Spanje en Portugal? Kies dan zeker voor overnachtingen in sfeervolle pousadas of paradores tijdens je reis!
  • Wil je graag in een Parador overnachten? Bekijk hier onze Paradores reizen in Andalusië!
  • Wil je graag in een Pousada overnachten? Bekijk hier onze Pousada reizen in Portugal!