Hef samen het glas, onze vier favoriete wijngaarden in Portugal!

portugese wijngaarden

Er is geen enkele andere manier om een prachtige vakantie naar Portugal te bekronen dan samen het glas te heffen. Portugal staat dan ook over heel de wereld bekend om haar eeuwenoude historie in wijnmakerij. Ook jij kunt hiervan de sfeer proeven (letterlijk en figuurlijk) in de uitgestrekte Portugese wijngaarden. Wij hebben onze vier favorieten op een rijtje gezet. Proost!

Companhia Agrícola do Sanguinhal1. Smaakvolle historie op Companhia Agrícola do Sanguinhal

Wie de historie van het Portugese wijnvak wil ervaren, kan terecht bij Companhia Agrícola do Sanguinhal. De Companhia is al vier generaties in beheer door de familie Pereira, welke al sinds 1926 wijn produceert! Dit doen zij op traditionele Portugese werkwijze, maar wist je ook dat de productie sterke Franse en zelfs Amerikaanse invloeden kent? Gastvrouw Anna vertelt je er alles over, en neemt je mee over de Companhia die wel drie quintas (wijnhuizen) kent! Dwalend door de plantages, of door de 15e eeuwse kapel, voel je de passie en ervaring van dit familiebedrijf. Blijf je na je rondleiding ook voor een glaasje?

 

Deze wijnen zijn te vinden op Companhia Agrícola do Sanguinhal:

Quinta do Sanguinhal

 • Wit – Moscatel Graúdo, Sauvignon Blanc, Vital en Verdelho 
 • Rood – Castelão, Touriga Nacional, Syrah, Aragonez, Merlot en Cabernet Sauvignon.

Quinta das Cerejeiras

 • Wit – Arinto, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Fernão Pires 
 • Rood – Castelão, Touriga Nacional, Syrah en Aragonez.

Quinta de S. Francisco

 • Wit – Arinto, Alvarinho en Fernão Pires
 • Rood – Castelão, Touriga Nacional, Touriga Franca, Syrah, Aragonez, Petit Verdot, Calladoc en Cabernet Sauvignon 

 

Bacalhôa Wines of Portugal2. Bacalhôa Wines of Portugal, een wereldse collectie!

Bacalhôa Vinhos de Portugal is met wel 1.200 hectare (!) aan plantages waar zo’n 40 soorten druiven worden verbouwd een van de grootste wijnproducenten van heel Portugal. De productie is verdeeld over meerdere wijngaarden die door heel het land te vinden zijn. Met een rijke historie, het bedrijf bestond in 2022 een eeuw, en bekroond met Company of the Year 2014, ben je hier verzekerd van een smaakvolle ervaring! Of je er nou voor kiest om het eeuwenoude paleis te ontdekken, of de uitgebreide frisgroene Buddha-tuin, overal ben je verzekerd van een heerlijk glaasje wijn. Hier is voor elk wat wils!

De collectie aan wijnen van Bacalhôa Vinhos de Portugal is zeer uitgebreid, neem je hier zelf een kijkje? 

 

Quinta do Francês3. Quinta do Francês, klein maar fijn

Diep verscholen in de heuvels van de Algarve ligt Quinta do Francês. De eeuwenlange historie en het exceptionele klimaat maken van de Algarve een uitstekende locatie om wijn te produceren, en dat wist wijnmaker Patrick Agostini ook. De Italiaan, geboren in Frankrijk, produceert sinds 2008 wijnen in zijn nieuwe thuisland. Al gelijk na aankomst op de quinta sta je versteld van het uitzicht over de glooiende heuvels van het Portugese zuiden. Struin door de wijnmakerij, omgeven door geuren als eikenhout en rood fruit. Sluit je bezoek af met, hoe kan het ook anders, een glaasje wijn!

 

Deze wijnen zijn te vinden op Quinta do Francês:

 • Wit – Ianthis Chardonnay, Sauvingon Blanc, Odelouca
 • Rood – Cabernet Sauvingon Syrah, Syrah Terraços, Touriga Nacional, Trincadeira, Aragonês
 • Rosé

 

Quinta dos Vales4. Doe het zelf op Quinta dos Vales

Ben je nou op zoek naar hét totaalplaatje? Dan raden we een bezoek aan Quinta dos Vales aan. Wijnmaker Karl Heinz nodigt je uit op zijn landgoed waar van alles te doen is, en wijn centraal staat! Op Quinta dos Vales is het zelfs mogelijk om je eigen wijn te blenden. Dus of je nou van een dieprode wijn houdt, of liever een fris wit wijntje, je bepaalt het zelf! Na deze Winemaker Experience is het mogelijk om uitgebreid te dineren onder het genot van je zelf geblende wijn. Maar hier houdt je bezoek niet op, het is namelijk ook mogelijk om op de Quinta te overnachten! Neem een duik in het zwembad terwijl je uitkijkt over 44 hectare aan wijngaard. Alles is hier mogelijk!

 

Deze wijnen zijn te vinden op Quinta dos Vales:

 • Rood – Petit Verdot, Alicante Bouschet, Touriga Franca, Cabernet Sauvignon, Touriga Franca, Syrah &  Aragonês
 • Wit – Arinto, Antão Vaz, Viognier, Síria, Malvasia Fina, Alvarinho, Castelão
 • Rosé – Castelão, Touriga Franca & Pinot Noir

 

Meer weten over onze reizen naar Portugal? Neem dan hier een kijkje, of doe vrijblijvend een reisaanvraag!