Portugees koken in Evora

Lage intensiteit activiteit voor fijnproevers

Explore Boat tour iconExplore:Koken

Hike Icon CoasteeringHike:Koken

Intensity Icon CoasteeringIntensiviteit:Lage intensiteit

kookworkshop 1.jpg

Wat is een kookles?

Het is een praktische ervaring waarbij u uw eigen lunch of diner bereidt. Koken is een essentiële levensvaardigheid die je in elke levensfase kunt leren. Zelfs als u de voorkeur geeft aan restaurants, moet u koken een kans geven, want het kan onderhoudend zijn, een geweldige manier om tijd door te brengen met familie of een geliefde of een manier om te ontspannen, voor sommigen. Kooklessen zijn uitstekend omdat ze je eerst de basisvaardigheden bijbrengen en je dan langzaam verder verdiepen in de kunst van het eten maken. Het is een geweldige manier om de lokale cultuur en keuken te ervaren. Tijdens deze les leert u niet alleen een nieuwe keuken en verbetert u uw huidige vaardigheden, maar u zult ook begrijpen hoe u uw gerechten moet presenteren, andere mensen ontmoeten, lokale keukengeheimen leren kennen en uiteindelijk, veel plezier en een goede tijd hebben!

Ontdek of wandelen en fietsen iets voor jou is!

Tijdens deze activiteit ga je lokale traditionele recepten koken. De activiteit duurt 3 uur. Afhankelijk van uw reis kunt u één of meerdere kooklessen volgen. Je hoeft je geen zorgen te maken of je wel of geen ervaring hebt, want de persoon die je zal begeleiden heeft veel ervaring en zal er een onvergetelijke ervaring en een goed leermoment van maken.

Heb je zin om een paar leuke uurtjes in de keuken door te brengen? Wilt u leren hoe u een traditioneel Portugees gerecht maakt en er thuis mee voor de dag komen? Wilt u genieten van een Portugese maaltijd na een voortreffelijke kookles?

Ben je in voor de uitdaging? Boek deze activiteit dan hier!

Een unieke ervaring

De Portugese keuken verschilt van streek tot streek, maar verse vis en schaaldieren zijn op elk menu terug te vinden. De beroemde Portugese wijn, de olijfolie gemaakt van de rijpe vruchten van de olijfbomen, de verse kabeljauwvis, de roergebakken mosselen met koriander en knoflook zijn slechts enkele van de vele gerechten en items waar Portugal beroemd om is. De authentieke Portugese keuken kan zich meten met de beste in Europa en in sommige gevallen zelfs overtreffen. Fijnproevers zullen dit eten zeker nog eens willen proberen en zullen jaar na jaar terugkomen naar Portugal. Portugezen hebben de geschiedenis veranderd door de wereld rond te reizen tijdens het tijdperk van ontdekkingen. Bovendien emigreerden tonnen Portugezen over de hele wereld op zoek naar een beter leven en verspreidden zij het traditionele Portugese eten over de hele wereld om vervolgens invloeden naar Portugal te brengen. Portugezen houden van eten en denken altijd na over hun volgende maaltijd, zelfs tijdens het eten, maar met zo’n lange lijst van eetgelegenheden wie zou dat niet doen?

Hoe gaat het in zijn werk

Olijfolie, knoflook en ui staan altijd op de keukentafel. Kom en ontdek onze conventuele historische recepten, onze tradities en cultuur terwijl u proeft van goede Alentejo wijnen. Inclusief alle culinaire supplementen + lunch of diner (met wijn).
Het duurt ongeveer 3 uur.

Samenvatting Activiteit

Coasteering Sesimbra 3 uur

Location Icon Coasteering Sesimbra Evora

Inclusief & Exclusief

Inclusief

Alle kookgerei + lunch of diner (tapas) met wijnen

 

Exclusief

Niet van toepassing

De activiteit vindt plaats in Evora

De regio Évora is een zeer rijk gebied aan erfgoed, architectuur en archeologie. Van prehistorische en Romeinse tijden tot aan de Arabische Moren en recenter de Katholieken. Alle volkeren en bouwstijlen hebben hier hun afdrukken achtergelaten. Het resultaat is een regio vol met UNESCO (jaren ´80) gebouwen en rijroutes die kleine historische dorpjes verbinden met archeologische opgravingen.
Naast erfgoed is Évora een studentenstad met een bruisende sfeer. Je treft er ambachtslieden die op verschillende plaatsen in de regio lokale kunst en producten maken volgens oude tradities. Natuurliefhebbers kunnen wandelen in de kurkboombossen bij Serra d´Ossa, grotten bezoeken en genieten van een uitstapje aan het Alqueva stuwmeer.

Sesimbra Beach

Evora, Alentejo

Overnachten in de buurt van Evora

Meer van Evora ontdekken? In Evora bevinden zich een aantal prachtige accomodaties om te overnachten tijdens je reis. De accomodaties bevinden zich dichtbij het strand en verschillende restaurants.

Hotel in Evora.

Ontspan tijdens een natuurreis in een gezellig hotel in Évora

Pousada in Evora

Geniet van luxe en comfort bij onze Pousada rondreizen

Hotelkamer Evora

Overnacht in door ons geselecteerde, karakteristieke accommodaties

Onze andere activiteiten in de regio Faro

Enthousiast geworden? Er is nog veel meer te beleven in Faro! Maak je reis naar Faro compleet met onderstaande activiteiten. Wij kunnen de reis en activiteiten voor je inplannen, zodat je niks hoeft te missen.

Ga mee op een geweldige finger food tour

Maak een boottochtje op de Rio Formosa

Kook een beroemd lokaal gerecht tijdens deze workshop

Reisorganisatie Barrio Life – Reizen op maat naar Portugal

Ben je jezelf aan het oriënteren op een reis naar Portugal? We zijn je graag van dienst om een reis voor je te maken op maat, waarbij je je gewenste verblijfsplaatsen door kan geven en activiteiten die je leuk lijkt. We doen je dan een vrijblijvend voorstel tegen een scherpe prijs, inclusief ons routeboek boordevol met tips en bezoeksuggesties die je niet in de reisboeken vindt. Stuur ons een chat bericht, een e-mail of bel ons en dan helpen we je graag verder.

Of… laat een reis op maat maken door onze reisspecialist en neem Sesimbra mee in je reis.

maatwerk