Porto met kinderen: dit wil je doen!

porto met kinderen

Porto is dé ideale stedentrip locatie om samen met de familie te ontdekken! Er zijn genoeg activiteiten die voor zowel jong als oud leuk zijn. Ook de vele restaurantjes en gezellige pleintjes zijn niet te missen als je een paar dagen in Porto verblijft. Wij hebben de leukste activiteiten op een rijtje gezet. Porto met kinderen: dit wil je doen!

 

1. Een ritje met een ouderwetse tramtram porto

Porto staat er vol mee: de authentieke geelbruine trammen. Je kunt ze bijna niet missen. De trams maakten hun eerste rit eind negentiende eeuw, nu zijn er nog drie lijnen actief. Het is leuk om een stukje met de tram mee te rijden, op deze manier zie je ook meteen de stad. Een echte must do voor als je in Porto bent!

 

 

 

 

 

kabelbaan porto2. Uitzicht op hoge hoogte: Kabelbaan

Geniet van het uitzicht op een hoge hoogte! De kabelbaan beklimt de steile heuvel tussen de wijken Ribeira en Batalha. De lijn geeft een mooi uitzicht over de stad. Op deze manier hoef je niet de klim aan te gaan met het gezin, maar beleven jullie juist een unieke activiteit. De kabelbaan is elke dag geopend. Een ritje met de kabelbaan is zeker de moeite waard om te gaan doen samen met de familie.

 

streetart porto

3. Tienertip: ontdek de streetart in Porto!

Ga met het gezin op pad en ontdek de streetart in Porto! De stad lijkt soms wel op een opluchtmuseum. Er worden diverse tours aangeboden die je langs verschillende spectaculaire kunstwerken van de stad meenemen. Geniet, ontspan & ontdek!

 

 

stadion porto4. FC Porto stadium tour

Één van de grootste clubs ter wereld speelt in Porto! Superleuk om samen met het gezin een stadiontour te nemen, al helemaal voor de voetbalfans! Tijdens de tour kom je bij het veld, de kleedkamers en de persruimte. Het is natuurlijk het gaafste als je een wedstrijd kan meemaken, een groot stadion vol met publiek, een unieke beleving!

 

 

 

suppen porto

5. Een sportieve activiteit: suppen

Zin in een sportieve activiteit? Ga suppen op de rivier door Porto! Tijdens het suppen kun je Porto verkennen op een andere manier. Vanaf het water kun je de stad namelijk extra goed zien. Een tip: ga suppen rond een uurtje of 19:00; wanneer de zon ondergaat, heb je een prachtige glinstering op het water.

 

 

 

fietsen porto6. Lekker Hollands: een fietstour

Fietsen is altijd een goed idee! Op deze manier leer je de stad in een korte tijd kennen en ontdek je wat voor moois Porto te bieden heeft. Er worden verschillende fietstours aangeboden met een Nederlandstalige gids. Ideaal, want zo kunnen kinderen ook volgen wat de gids te vertellen heeft over de stad. Een onvergetelijke ervaring om samen met het gezin te gaan doen!

 

 

 

 

Zin gekregen om een van deze activiteiten in Porto te gaan doen? Bekijk eens onze rondreis naar Porto en Lissabon met kinderen! Of start hier je reisaanvraag, vertel je reiswensen en wij stellen een mooie reis voor je samen. Een reisaanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.