Paradores Andalusië, 5x bijzonder overnachten!

Paradores Nacionales de Turismo is een wereldberoemd Spaans hotelketen met wel 97 hotels door heel Spanje, een project van de Spaanse overheid. De hotels worden gekozen door hun historische, artistieke en culturele erfgoed. Paradores Nacionales betekent ‘nationale herbergen’, maar laat je zeker niet misleiden door deze vertaling. In deze monumentale hotels waan je je de koning te rijk! We hebben onze vijf favoriete Paradores van Andalusië voor je op een rijtje gezet.

 

paradores Andalusië

1. Tussen rozen en fonteinen in Parador de Granada

Deze Parador is gelegen in dé trekpleister van de stad; Alhambra de Granada. Dit oorspronkelijk Moorse fort werd in 1526 (!) omgebouwd tot een oogverblindend Middeleeuws paleis. Deze rijkdom is tot op de dag van vandaag nog terug te vinden in dit luxueuze hotel. Waan je in een sprookje in de kasteeltuinen van de Parador, waar je wordt betoverd door de zoete geur van talloze rozenstruiken en het kletterende water van fonteinen. In de comfortabele kamers heb je een waanzinnig uitzicht over de frisgroene heuvels van Granada, waarachter je vanuit je bed de zon achter ziet verdwijnen.

 

2. De zonsondergang van Parador Arcos de la Frontera

Paradores Andalusië

Verscholen tussen de bergen van Cadiz ligt het schilderachtige plaatsje Arcos de la Frontera, niet te missen op de Witte-Dorpen-Route van Andalusië! Hoog boven de rivier torent de Parador uit welke uitzicht biedt over de vallei, waar je her en der de idyllische witte dorpjes al uit ziet steken. Na een spannende rit tussen de historische, monumentale maar bovenal smalle straatjes van Arcos de la Frontera kom je aan bij het hotel, waar je onder een warm onthaal gelijk de Andalusische gastvrijheid voelt. Onder het genot van een vino tinto kleurt je gezicht oranjerood, op het terras van de Parador geniet je van een schitterende zonsondergang, de Andalusische keuken, en van elkaar.

 

 

 

Parador Andalusië

3. Hogerop in Parador de Ronda

Ben jij een echte durfal? Dan is de Parador van Ronda dé place to be. Vanaf het hotel heb je namelijk een ongeëvenaard uitzicht over het 120 meter diepe ravijn! In dit voormalig stadhuis zijn de ruime kamers rijk gedecoreerd met kleurrijke stoffen, en door de grote deuren naar je eigen balkon heerlijk licht. Begin je ochtend goed met een verfrissende duik in het helderblauwe zwembad, de dag kan beginnen! Trek de stad in en voel de historie terwijl je over de Romeinse brug naar het historische stadscentrum loopt. Of kies voor een dag in de unieke natuur van Andalusië. Na een vermoeiende hike door de ongerepte heuvels staat de fruitige sangria in de Parador al op je te wachten!

 

 

4. Gastronomisch Parador de CarmonaParadores Andalusië

Waar vroeger de zwaarden kletterden in hevige veldslagen hoor je nu het kletterende water van een fontein, je bevindt je in het voormalig fort van Carmona. Op de eeuwenoude binnenplaats waan je je in de Parador in de Middeleeuwen. Vanuit je luxe kamer kijk je hoog boven de stad uit over het lager gelegen zwembad. Omgeven door kleurrijk tegelwerk weet je dat je in Andalusië bent, de plek van schitterende landschappen, gastvrije bevolking, en uitstekende gastronomie. En vooral voor dat laatste ben je op de juiste plek. Onder de gewelven van de historische eetzaal serveert chef-kok Alberto je het ene na het andere sterrengerecht. Dit is Genieten met een grote letter G!

 

 

Paradores Andalusië5. Voel de Renaissance Parador de Úbeda

Door hoge torentjes en rijk versierde binnenplaatsen waan je je in het plaatsje Úbeda soms in een Italiaanse dorp uit de Renaissance. Maar door de Spaanse folklore, keuken en handwerk weet je; ik ben in Andalusië. Door de UNESCO-status van het dorp is het er zeer kalm en daarom dé plek om tot rust te komen. Terwijl je door de historische binnenplaats van de 16e eeuwse Parador struint hoor je het gefluit van de vele zeldzame vogels uit Andalusië. Vanuit de ruime kamers van meerdere tientallen vierkante meters kijk je uit over een groene zee van olijfbomen. Een uitstekende uitvalsbasis vanuit waar je het culturele erfgoed van Úbeda ontdekt. Tussen sierlijke paleizen en kerkjes worden potten hier op ambachtelijke wijze gemaakt, een streling voor het oog!

Meer zien van onze brede aanbod aan reizen?

Volg Barrio Life op social media en blijf op de hoogte!