Booking for : Woestijn excursie per jeep naar Erg Chegaga

[contact-form-7 id="Select"]

Woestijn excursie per jeep naar Erg Chegaga

Reisinformatie

Woestijn excursie per jeep naar Erg Chegaga

Tijdens deze woestijn excursie per jeep naar Erg Chegaga ervaar je de hoogste zandduinen van de Marokkaanse Sahara en overnacht je in de zandduinen en in een oase. Help in de oase mee met de oogst en leer geitenhoeden. Alle dagen in de woestijn is het ontbijt, lunch en diner inclusief en kan je zo zorgeloos genieten van drie volle dagen en twee nachten in de woestijn in besloten sfeer.

 

Hoe zit deze woestijn excursie per jeep in elkaar?

Je ontmoet de woestijngids in het stadje Foum Zguid waar je je huurauto kan parkeren of we je ophalen bij de bushalte. In anderhalf uur rijd je per jeep naar de zandduinen van Erg Chegaga voor een beklimming en nacht in de woestijn. De volgende dag rijd je per jeep verder naar de nomadenschool Bouhjab en kom je aan in het oase dorpje Zaouia Sidi Abd en Nebi waar je overnacht in een woestijnhuis. Je kan de vulkaan beklimmen, op stap met een geitenhoeder of het historische dorpje kan bekijk. Op de derde dag rijd je per jeep terug naar Foum Zguid en kan je je huurauto weer oppikken of zetten we je af bij de bushalte naar Marrakech.

Ga je liever per kameel op pad? Bekijk dan ook onze 3-daagse kamelensafari vanuit M´hamid

Hoogtepunten woestijn excursie per jeep naar Erg Chegaga

Je bevindt je in zuidoost Marokko in de regio van de Draa Vallei, waar je gedurende twee dagen in de omgeving van het oasedorp “Zaouia Sidi Abd en Nebi” midden in de Marokkaanse Sahara verblijft. Dit oasedorp ligt naast de Jebel Bani bergen en kijkt uit over de vlaktes en je ziet in de verte de zandduinen van Erg Chegaga liggen. Deze oase heeft een bijzondere geschiedenis en de stichter van dit dorp was een nomade die op weg met een kamelenkaravaan door de Sahara deze plek aandeed en besloot er een Kasba te vestigen. De bijzondere historie van deze oase is terug te vinden in de ruïnes, legendes en geschreven verhalen. Diep in de woestijn bij de Algerijnse grens liggen de 250 hogere zandduinen van Erg Chegaga. Het zijn de hoogste zandduinen van Marokko en een ervaring om te beklimmen. De goudgele zandduinen hebben een 360 graden woestijnpanorama ideaal voor foto´s tijdens de zonsondergang of opgang.

photo

Dag 1,Per jeep naar de Erg Cheggaga zandduinen

In het dorpje Foum Zguid ontmoet je deze ochtend onze woestijngids. Als je met een huurauto reist parkeer je die samen met de gids op een veilige plek. In anderhalf uur rijd je per jeep door de woestijn naar de Erg Cheggaga zandduinen. De nomadententen worden opgezet en je maakt samen met de woestijngids een wandeling door de duinen. Tip: Beklim de Cheggaga duin voor een uitzicht met de ondergaande zon. Na terugkomst staat het diner klaar en je overnacht in je eigen nomadentent of buiten onder de sterren.
photo

Dag 2,Arabische les in de nomadenschool

Je wordt wakker met de zon of de geur van het ontbijt. Het kamp wordt afgebroken en per jeep rijd je naar de nomadenenclave Bouhjab. Je wordt ontvangen met een muntthee bij de dorpsoudste en neemt daarna plaats in de schoolbanken tussen de nomadenkinderen. Leer je naam schrijven in het Arabisch en ervaar het lokale contact. Daarna rijd je verder naar naar de oase Zaouia Sidi Abd Enabi waar je verblijft in een woestijnhuis. Vanmiddag kan je een tocht maken richting de vulkaan door de kloof of genieten van een ontspannen middag in de oase. Vanavond dineer je rond het kampvuur.
photo

Dag 3,Geitenhoeden en meehelpen in de oase

Vandaag kan je een wandeling maken langs de gebouwen van de oase. Je eindigt bij de oasetuinen waar een schop klaarstaat. Je volgt een workshop meehelpen in de oase tuin met het planten en oogsten van groentes. Je kan er ook voor kiezen om pad te gaan met een geitenhoeder en zijn kudde geiten elkaar houdt. Na de lunch reis je per jeep terug naar Foum Zguid en pikt de huurauto weer op. Mocht je van plan zijn met openbaar vervoer te reizen, vraag ons dan naar de bustijden en routes vanuit Marrakech of Ouarzazate. We kunnen ook privé vervoer regelen of een huurauto voor je regelen in beiden steden. Liever langer in de oase verblijven? Bekijk dan onze 3-daagse bouwsteen vrijwilligerswerk.

Reisdetails

  • Reisduur : 3 dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot eind mei
  • Reissom vanaf: €445 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Vervoer : €19 p.p feestdagen en schoolvakanties
 

Inbegrepen bij deze reis

1x overnachting in nomadentent in de zandduinen van Erg Chegaga en 1x overnachting in woestijnhuis in de oase, inclusief alle maaltijden, water en tussendoortjes, jeep vervoer gedurende 3 dagen, gids, nomadenschool bijdrage en inclusief alle activiteiten


Recommend Tour Packages

8 dagen start €895 p.p. o.b.v 2 pers.

Fly en Drive Marokko Fes met Merzouga woestijn

Offerte ontvangen

2 dagen, 1 nacht start €145 p.p. o.b.v 2 pers.

Overnachten in de woestijn bij Merzouga

Offerte ontvangen
Leukste Kinderactiviteiten in Marrakech

7 dagen start €845 p.p. o.b.v. 2 pers.

Rondreis Marokko 7 dagen met Marrakech en woestijn

Offerte ontvangen

8 dagen start €1195 p.p. o.b.v. 2 pers.

Woestijnreis Marokko met Marrakech en kamelentrektocht

Offerte ontvangen

4 dagen start €185 p.p. o.b.v. 2 pers.

Draa Vallei reis in de Zagora oase

Offerte ontvangen

3 dagen start €279 p.p. o.b.v. 2 pers.

Vrijwilligerswerk Marokko in woestijnoase

Offerte ontvangen