Booking for : Wandelvakantie Marokko in de woestijn en met Marrakech

[contact-form-7 id="Select"]

Wandelvakantie Marokko in de woestijn en met Marrakech

 • Vanuit Nederland vlieg je vanuit o.a. Eindhoven en Amsterdam naar Marrakech, waar je verblijft in een sfeervolle Riad. Vanuit Marrakech reis je zuidwaarts over het Atlasgebergte en onderweg kan je de Kasbah Ait Ben Haddou bezoeken
 • Tijdens deze wandelvakantie Marokko maak je een wandeltrektocht met kamelen door de hoge zandduinen van Erg Chegaga in de Sahara van Zuid-Marokko
 • Je krijgt je eigen kameel waar je voor zorgt en je wandelt elke dag tussen de 15-25 km door de prachtige woestijn

Reisinformatie

Wandelvakantie Marokko in de woestijn en met Marrakech

 

Tijdens deze wandelvakantie Marokko maak je een wandeltrektocht met kamelen door de hoge zandduinen van Erg Chegaga in de Sahara van Zuid-Marokko. Je krijgt je eigen kameel waar je voor zorgt en je wandelt elke dag tussen de 15-25 km door de woestijn. Daarnaast bezoek je Marrakech op de heen- en terugreis en de Kasbah van Ait Ben Haddou. De wandelreis is inclusief vervoer, verblijf en op basis van volpension gedurende de wandeltrektocht, zodat je volledig kan genieten van de reis.

 

Hoe zit deze wandelvakantie Marokko in elkaar?

Vanuit Nederland vlieg je vanuit o.a. Eindhoven en Amsterdam naar Marrakech, waar je verblijft in een sfeervolle Riad. Vanuit Marrakesh reis je zuidwaarts over het Atlasgebergte en onderweg kan je de Kasbah Ait Ben Haddou bezoeken. Je overnacht in Ouarzazate en de volgende ochtend reis je richting M’hamid waar de weg eindigt en de wandeltrektocht start. Gedurende 5 dagen steek je de zandduinen van Erg Chegaga over en na afloop rijd je per jeep terug naar de bewoonde wereld. Je verblijft de nacht in een klein dorpje bij de woestijn alvorens je terugkeert naar Marrakesh.

De reis van begin tot einde

 • Vlucht vanuit Nederland naar Marrakesh
 • 1 nacht in Marrakesh
 • 1 nacht in Ouarzazate
 • 1 nacht in Erg Zahar
 • 1 nacht in Erg Sidre
 • 1 nacht in Erg Smar
 • 1 nacht in Erg Chegaga
 • 1 nacht in Foum Zguid
 • 1 nacht in Marrakech
 • Vlucht vanuit Marrakech naar Nederland

Deze reizigers gingen je voor

Bekijk de reviews van onze klanten

Dalila F
Dalila F
10 Mei 2024
Zeer bekwame bureau! Heerlijke vakantie gehad en alles perfect geregeld
Hermine Pelser
Hermine Pelser
10 Mei 2024
Barrio life heeft voor ons een erg interessante en goed verzorgde vakantie georganiseerd. Alles verliep zoals we hadden gehoopt!
Jeff van sprew
Jeff van sprew
6 Mei 2024
Excellente organisatie 👌
Elslen Brazil
Elslen Brazil
6 Mei 2024
Uitstekende planning, goeie, snelle communicatie en aantrekkelijk geprijsd. Voor en tijdens reis goeie begeleiding. Dankzij Barrio Life genoten van een heerlijke vakantie in Marokko. In één woord super!
Lute Venema
Lute Venema
28 April 2024
Prima reisorganisatie met persoonlijke benadering en goede communicatie en service
Karin Van Druten
Karin Van Druten
25 April 2024
Wij hebben een fantastische rondreis door Marokko gemaakt. Geboekt bij Barrio Life. Alles is tot in de puntjes perfect geregeld! Echt een aanrader!
Marcel Wijermans
Marcel Wijermans
24 April 2024
Fijn reisbureau voor Marokko!
Herman Stumpel
Herman Stumpel
19 April 2024
In goed overleg een standaard reis aangepast aan onze wensen. Resultaat was super. Zeker aan te bevelen

Onze pakketreizen vallen onder de dekking van VZR Garant.
Je leest de voorwaarden van deze garantieregeling op: vzr-garant.nl

 

 

photo

Dag 1,De Koningsstad Marrakech

Bij aankomst op het vliegveld van Marrakesh staat er een taxi voor je klaar die je naar je accommodatie brengt. We hebben een sfeervolle Riad voor je gereserveerd in de oude Medina van Marrakesh. Riad´s zijn oude herenhuizen of paleisjes en de Medina is de oude ommuurde stad met klein pittoreske straatjes. Vanmiddag kan je beginnen met een wandeling naar het Djema Efna stadsplein en de Souk, de markt in de Medina. In de avond is het Djema Efna plein een ontmoetingsplek van muziekspelers en waarzeggers. Tip: Vraag ons naar advies voor de leukste restaurantjes in de Medina.
photo

Dag 2,Rijden door het Atlas gebergte

Vanochtend word je opgehaald bij de Riad en rijd je in vier uur via het Atlas gebergte naar de stad Ouarzazate. De slingerende weg door de Atlas heeft veel stoplekken langs de weg om te genieten van het uitzicht. We hebben in Ouarzazate een sfeervolle Riad voor je gereserveerd en na de lunch kan je de rest van de middag uittrekken om de beroemde Kasbah Ait Benhaddou of de Kasbah van Ouarzazate te bezoeken. Je kan ook een stop in Ait Benhaddou meeboeken bij het vervoer van Marrakesh naar Ouarzazate.
photo

Dag 3,Vertrek richting de Sahara

Na het ontbijt word je opgehaald bij de Riad en in vier uur rijden kom je aan in het dorpje M' hamid. Na dit dorpje eindigt de asfaltweg in het zand en starten de zandduinen. Je ontmoet de woestijngids en je horloge kan af en de mobiele telefoon uit. De kamelen worden opgezadeld met de laatste etenswaren en je backpack. De woestijngids zal je een eigen kameel toevertrouwen en samen met je kameel verlaat je M'hamid richting de zandduinen. Onderweg kom je de graftempel tegen van Sidi Nouaghi en de slaapplek is vandaag de zandduin van Erg Zahar.
photo

Dag 4,Erg Zahar naar Erg Sidre

Deze ochtend word je waarschijnlijk wakker met de opkomende zon die door je nomadentent heen schijnt. Na een goed Marokkaans ontbijt met muntthee wordt het tentenkamp afgebroken en de kamelen opgezadeld. Als je met je kameel verder wandelt zie je dat er alleen sporen achterblijven. Na een wandeling van twee uur is er een pauze voor dadels en fruit en wandel je nog anderhalf uur tot aan de lunch. Na de lunch en siësta wandel je nog twee uur tot het tentenkamp wordt opgezet naast de zandduin Erg Sidre.
photo

Dag 5,Erg Sidre - Erg Smar

De meeste reizigers beginnen het natuurlijke ritme van de Sahara pas echt te voelen op deze dag. Je wandelt vandaag langs groene palmoasissen met waterputten en af en toe een geitenhoeder. Soms steek je een grote zoutvlakte over en onderweg kom je vaak potscherven en resten tegen van de oude handelkaravanen. Kamelenkaravanen en handelaars reisden over deze zelfde route richting Timboektoe in Mali dwars door de woestijn. Je merkt dat de duinen steeds wat hoger worden en je overnacht naast de hoge duin Erg Smar.
photo

Dag 6,Erg Smar - Erg Chegaga

Vandaag merk je dat het zand ruller wordt en de zandduinen hoger. In de verte zie je hoogste zandduin van Marokko, Erg Chegaga al liggen. Mocht je liever een middagje op de kameel willen zitten kan dat altijd. Bij aankomst bij Erg Chegaga wordt de kooktent en je eigen nomadentent opgezet. Beklim de zandduin en bekijk de zonsondergang van grote hoogte boven de zandduinen. Bij terugkomst staat het kampvuur aan en dineer je op het tapijt onder de sterrenhemel. Wil je een dag meekoken of de kamelen voederen? Geef het door aan de woestijngids. Tip: Slaap een nacht buiten op het tapijt en val in slaap met de sterrenhemel.
photo

Dag 7,Per jeep naar de bewoonde wereld

Vanaf Erg Chegaga wandel je de zandduinen uit richting een grote groene oase. Daar lunch je en neem je afscheid van je kameel en de woestijngids. Er komt een 4x4 jeep je ophalen en in anderhalf uur rijd je het asfalt op en kom je aan bij het dorpje Foum Zguid. Je verblijft hier vanavond in een sfeervolle herberg en ze hebben hier een goed diner. Tip: Vraag ons waar de hamam is om in stijl het zand van je huid te laten scrubben.
photo

Dag 8,Afscheid van de woestijn

Vanochtend na het ontbijt word je opgehaald bij de herberg en reis je in een keer door naar Marrakesh. De rit onderweg gaat het eerste stuk door een kloof en er is veel te zien. Je komt halverwege de middag aan in Marrakesh en je verblijft hier in een mooie Riad in de Medina. 's Avonds kan je je eigen plan trekken. We kunnen je tips geven voor leuke restaurantjes of mooie wandelroutes door de stad.
photo

Dag 9,Marrakech en terugvlucht

Als je vlucht pas later op de dag vertrekt kan je vanochtend een fietstocht door de Medina bijboeken. Je fietst door de koninklijke tuinen en langs de paleizen en komt langs de tombes van de zeven heiligen van Marrakesh. Je kan ook een wandeling met een stadsgids maken en op bezoek gaan bij de ambachtslieden van Marrakesh, In de ochtend zijn tevens bijna alle musea open. Je wordt een paar uur van te voren opgehaald bij de Riad en naar het vliegveld gebracht, waar je incheckt voor je vlucht. Zou je deze reis willen aanpassen? Geef ons hier je wensen door en dan passen we de reis kosteloos en vrijblijvend aan op maat.  

Vluchtinformatie

Bij deze reis zit de retourvlucht inbegrepen van Nederland naar Marrakech, inclusief 10 KG handbagage en 15 KG ruimbagage. Het is ook mogelijk om naast Amsterdam Schiphol te vertrekken vanaf Eindhoven, Rotterdam, Weeze of Brussel. Boek je zelf graag je vlucht? Geef ons dit door en dan zullen we je de reis aanbieden exclusief de vlucht.

Informatie vervoer

Op het vliegveld van Marrakech wordt je opgehaald en brengen we je met privé-transfer naar Zuid-Marokko. Gedurende reis wordt je op de reisdagen opgehaald door de chauffeur en naar de volgende bestemming gebracht. Op de laatste dag van je reis brengen we je weer terug naar het vliegveld van Marrakech. Reis je liever met een huurauto? Informeer ons in het offerteformulier en we vertellen je graag over de mogelijkheden.

Reisdetails

 • Reisduur : 9 dagen
 • Beste seizoen : Eind september tot eind mei
 • Reissom vanaf: €1595 p.p. o.b.v. 2 pers.
 • Vervoer : Vlucht en privévervoer
 

Inbegrepen bij deze reis

✔️Vlucht naar Marrakech ✔️Privévervoer naar Zuid-Marokko en privétransfers, 4x overnachtingen in sfeervolle Riads en herbergen ✔️5-daagse kamelentrektocht met gids en overnachtingen in eigen nomadentent inclusief volpension ✔️Uitgebreid Barrio Life routeboek met insider tips voor families en kinderen ✔️ 24/7 bereikbaarheid met ons kantoor ✔️ Administratie- en boekingskosten

Recommend Tour Packages

8 dagen start €1545 p.p. o.b.v. 2 pers.

Wandelreis Marokko en kamelen trektocht

Offerte ontvangen

4 dagen start €295 p.p. o.b.v. 2 pers.

Marrakech citytrip en wandelen in de Atlas

Offerte ontvangen

3 dagen start €395 p.p. o.b.v. 2 pers.

Kamelensafari Marokko en trekking

Offerte ontvangen

8 dagen start €1195 p.p. o.b.v. 2 pers.

Wandelreis Marokko Atlas-gebergte met eigen ezel

Offerte ontvangen

5 dagen start €585 p.p. o.b.v. 2 pers.

Wandeltrektocht Marokko met kamelen

Offerte ontvangen