Booking for : Wandeltrektocht Marokko met kamelen

[contact-form-7 id="Select"]

Wandeltrektocht Marokko met kamelen

Reisinformatie

Wandeltrektocht Marokko met kamelen

Tijdens deze wandeltrektocht Marokko met kamelen door de zandduinen van Erg Cheggaga ervaar je het woestijnleven en beklim je de 250 meter hoge zandduinen van Marokko. Je krijgt je eigen kameel waar je voor zorgt en je wandelt elke dag tussen de 15-25km door de woestijn. De trektocht is volledig verzorgd op basis van volpension en alles is inclusief, zoals maaltijden, gidsen, kamelen en tenten, zodat je volledig kan genieten van de reis.

Hoe zit deze wandeltrektocht Marokko met kamelen in elkaar?

Deze trektocht is ideaal om toe te voegen aan een rondreis door Marokko. Je start in het dorpje M´hamid en eindigt aan de andere kant van de woestijn in het dorpje Foum Zguid. Beiden plekken zijn te bereiken met openbaar vervoer, maar de meeste reizigers halen we op per privé taxi in Ouarzazate of Marrakech. Je trekt samen met nomaden in een kamelenkaravaan en met je eigen kameel over torenhoge zandduinen en ervaart hoe woestijnbewoners hier mee omgaan. De reis eindigt in Foum Zguid, een authentiek dorp aan de andere kant van de woestijn, waar nomaden nog steeds traditiegetrouw hun geiten verhandelen op de markt. Ben je op zoek naar een georganiseerde reis inclusief vervoer naar de woestijn? Bekijk dan onze 8-daagse wandelreis of 9-daagse wandelvakantie Sahara.

Korter op pad? Bekijk dan onze kortere 3-daagse kamelensafari. Ook het vervoer naar de woestijn en overnachtingen geregeld hebben? Dan past onze wandelvakantie naar de Sahara beter.

Hoogtepunten wandeltrektocht Marokko met kamelen
De reisroute vindt plaats in de Marokkaanse Sahara in de buurt van de grens bij Algerije. Het dorpje M’Hamid is waar tevens de reis start en bevindt zich in de uitlopers van de Draa Vallei. Vanuit M’hamid vervolgde men de 52-daagse woestijnreis per kameel met als eindbestemming, Timboektoe in Mali. De trektocht loopt dwars door het gebied van o.a. de Chegaga duinen. Vanuit M’hamid, het laatste dorpje in de bewoonde wereld in Zuid-Marokko, trek je de Sahara in van Marokko samen met kamelen en een nomade. Gedurende deze avontuurlijke wandeltrektocht door de woestijn reis je ‘’off-the-beaten-track’. Je ervaart dat de Sahara niet alleen uit zand bestaat maar ook uit o.a. oases, rotsvlaktes (hamada’s), zoutvlaktes en leer je meer over de roemrijke geschiedenis van dit indrukwekkende natuurfenomeen. Je trekt over verschillende duinenpartijen, waaronder “Erg Sidre” en “Erg Chigaga”. Overnachten doe je onderaan de duinen onder een overweldigende sterrenhemel rondom het vuur of in je eigen nomadentent.

photo

Dag 1,Vertrek richting de Sahara

Je ontmoet vanochtend de woestijngids in het dorpje M'hamid, Na dit dorpje eindigt te asfaltweg in het zand en je horloge kan af en de mobiele telefoon uit. De kamelen worden opgezadeld met de laatste etenswaren en je backpack. De woestijngids zal je een eigen kameel toevertrouwen en samen met je kameel verlaat je M'hamid richting de zandduinen. Onderweg kom je de graftempel tegen van Sidi Nouaghi en de slaapplek is vandaag de zandduin van Erg Zahar.
photo

Dag 2,Erg Zahar naar Erg Sidre

Vanochtend wordt je waarschijnlijk wakker met de opkomende zon die door je nomadentent heen schijnt. Na een goed Marokkaans ontbijt met muntthee wordt het tentenkamp afgebroken en de kamelen opgezadeld. Als je met je kameel verder wandelt zie je dat er alleen sporen achterblijven. Na een wandeling van twee uur is er een pauze voor dadels en fruit en wandel je nog anderhalf uur tot aan de lunch. Na de lunch en siësta wandel je nog twee uur tot het tentenkamp wordt opgezet naast de zandduin Erg Sidre.
photo

Dag 3,Erg Sidre - Erg Smar

De meeste reizigers beginnen het natuurlijke ritme van de Sahara pas echt te voelen op deze dag. Je wandelt vandaag langs groene palmoasissen met waterputten en af en toe een geitenhoeder. Soms steek je een grote zoutvlakte over en onderweg kom je vaak potscherven en resten tegen van de oude handelkaravanen. Kamelenkaravanen en handelaars reisden over deze zelfde route richting Timboektoe in Mali dwars door de woestijn. Je merkt dat de duinen steeds wat hoger worden en je overnacht naast de hoge duin Erg Smar.
photo

Dag 4,Erg Smar - Erg Cheggaga

Vandaag merk je dat het zand ruller wordt en de zandduinen hoger. In de verte zie je hoogste zandduin van Marokko, Erg Cheggaga al liggen. Mocht je liever een middagje op de kameel willen zitten kan dat altijd. Bij aankomst bij Erg Cheggaga wordt de kooktent en je eigen nomadentent opgezet. Beklim de zandduin en bekijk de zonsondergang van grote hoogte boven de zandduinen. Bij terugkomst staat het kampvuur aan en dineer je op het tapijt onder de sterrenhemel. Wil je een dag meekoken of de kamelen voederen? Geef het door aan de woestijngids. Tip: Slaap een nacht buiten op het tapijt en val in slaap met de sterrenhemel.
photo

Dag 5,Per jeep naar de bewoonde wereld

Vanaf Erg Cheggaga wandel je de zandduinen uit richting een grote groene oase. Daar lunch je en neem je afscheid van je kameel en de woestijngids. Er komt een 4x4 jeep je ophalen en in anderhalf uur rijd je het asfalt op en kom je aan bij het dorpje Foum Zguid. De meeste reizigers blijven in Foum Zguid slapen alvorens ze doorrijden. Wij werken samen met een sfeervolle herberg die je bij kan boeken als overnachting. Tip: Vraag ons waar de hamam is om in stijl het zand van je huid te laten scrubben. Afhankelijk van je reisplannen kunnen we vanaf hier privé of openbaar vervoer regelen naar bijvoorbeeld Ouarzazate of Marrakech.

Reisdetails

  • Reisduur : 5 dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot eind mei
  • Reissom vanaf: €585 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Vervoer : €39 p.p feestdagen en schoolvakanties
 

Inbegrepen bij deze reis

4x overnachting in eigen nomadentent, 5 trekkingsdagen met je eigen kameel, woestijngids en kamelendrijvers, volpension alle maaltijden, water en tussendoortjes, kampvuur in de avond met verhalen woestijn, brood bakken in het zand, jeep op dag 5 naar Foum Zguid


Recommend Tour Packages

8 dagen start €895 p.p. o.b.v 2 pers.

Fly en Drive Marokko Fes met Merzouga woestijn

Offerte ontvangen

2 dagen, 1 nacht start €145 p.p. o.b.v 2 pers.

Overnachten in de woestijn bij Merzouga

Offerte ontvangen

8 dagen start €1545 p.p. o.b.v. 2 pers.

Wandelreis Marokko en kamelen trektocht

Offerte ontvangen