Booking for : Wandelreis Marokko 8-dagen in het Atlasgebergte

[contact-form-7 id="Select"]

Wandelreis Marokko 8-dagen in het Atlasgebergte

Reisinformatie

Wandelreis Marokko 8-dagen in het Atlasgebergte en naar Toubkal

Deze 8-daagse wandelreis en wandeltrektocht brengt je naar de hoogste berg van Noord-Afrika, de Mount Toubkal, gelegen op anderhalf uur rijden van de boeiende stad Marrakech. Je verblijft een dag in Marrakesh, wandelt in zes dagen door prachtige valleien en over bergtoppen inclusief wandelgids en muildieren voor de bagage, en je sluit af in een B&B met zwembad.

 

Wat is er zo mooi aan deze reis?

Het Atlasgebergte loopt diagonaal van noordoost- naar zuidwest Marokko en scheidt de Atlantische Oceaan van de zandduinen van de Saharawoestijn. Op het hoogste punt, le Haut Atlas, ligt de Toubkal top, besneeuwd in de winter, maar een decennialange populaire plek voor wandelaars in de de lente, zomer en herfst voor een bezoek aan de top van Noord-Afrika. Het is niet alleen de zonsopkomst en het 360 graden uitzicht vanaf het hoogste punt wat deze wandeltrektocht een bezoek waard maakt.

De verschillende valleien met bergbeekjes, bossen, flora en fauna en een veranderend kleur gesteente (rood, geel etc), maken de wandeldagen naar Toubkal toe een mooie belevenis. Cultuurliefhebbers zullen genieten van de lokale cultuur in de bergdorpjes van de Berberbevolking die hier sinds de oudheid de bergen bevolken. Lokale akkers en fruitbomen onderweg geven een reis in de lente en begin zomer een extra charme.

Deze reis is voor wandelaars met een goede conditie, echter gezien je bagage op muildieren vervoerd wordt, de kok voor de maaltijden zorgt en de berggids je in alle tijden goed van dienst is, kan deze reis voor een wandelaar met ervaring met wandelreizen, goed te maken zijn.

 

Hoe zit deze Wandelreis Marokko 8-daen in elkaar?

Wij verzorgen de retourvlucht, alle overnachtingen op basis van logies en ontbijt, het diner inclusief op de laatste avond en alle maaltijden tijdens de wandeldagen, alle privétransfers op basis van het dagprogramma. Daarnaast zijn we onderscheidend in onze zeer uitgebreide reisbescheiden, die goed van pas komt in Marrakesh.

De reis van begin tot einde

 • Vlucht vanuit Nederland naar Marrakesh
 • 1 nacht in Marrakech
 • 1 nacht in Assif Zerkzoun
 • 1 nacht in Tizgui
 • 1 nacht in Tizzi Oussem
 • 1 nacht in Aremd
 • 1 nacht in Toubkal
 • 1 nacht in Ouirgane
 • Vlucht vanuit Marrakesh naar Nederland

 

Deze reizigers gingen je voor

Bekijk de reviews van onze klanten

''Wij wilden het echte Portugese denken, eten, wonen, en werken ervaren.

Het was verbazend hoe Barrio Life daarin is geslaagd! Alle activiteiten waren gericht op lokaal, ecologisch, duurzaam. Het viel op hoe enthousiast de betrokkenen (gidsen, rondleiders) waren met deze formule.''

''Met gezin in auto één week rondgereisd door Marokko. Was super! Vooraf goed advies gehad over de route en daarom veelmooie plekjes gezien.

Steeds sfeervolle en kleinschalige overnachtingen; precies zoals wij het leuk vinden. Met als hoogtepunt overnachting in de woestijn. Veel dank, wij zijn positief verrast door Marokko en door Barrio-life!''

''De voorgestelde reis werd volledig aan onze wensen aangepast. Alles was mogelijk. Al onze accommodaties waren werkelijk schitterend! Op vakantie reageerde ze snel op de mail. Ook zijn ze telefonisch bereikbaar.

Voordat we vertrokken kregen we de reisbescheiden met de planning en veel aanvullende informatie en tips toegestuurd.''

Dit aanbod valt onder de garantie van GGTO garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van GGTO garant.

 

photo

Dag 1,Vliegen op Marrakech (een nacht)

Deze Wandelreis Marokko 8-dagen, start met een directe vlucht van Nederland naar het vliegveld van Marrakesh. We halen je op het vliegveld en brengen je naar een sfeervol pension in de ommuurde stad van Marrakesh, de Medina. Vanmiddag kan je met onze uitgebreide reisbescheideninformatie op pad om de bezienswaardigheden van Marrakesh te ontdekken. Voor vandaag kunnen we ook een stadswandeling met gids organiseren.
photo

Dag 2,Wandeldag – Ouirgane naar Assif Zerkzoun (een nacht)

Vanochtend word je opgehaald bij het pension door de privétransfer die je naar het gebied rondom het dorpje Ouirgane aan de voet van het Atlasgebergte brengt. Je ontmoet hier je wandelgids en de muildieren en hier start de wandeltrektocht. Vandaag wandel je door de bossen naar het dorpje Tikhfiste met mooie uitzichten onderweg over het meer van Ouirgane en Lalla Takerkouste, alsmede het Kik plateau. Je overnacht in een berghut in het dorpje Assif Zerkzoun. Totaal aantal wandeluren: 5 uur. 500m stijgen, 0m dalen.
photo

Dag 3,Wandeldag –Assif Zerkzoun naar Tizgui (een nacht)

Na het ontbijt start de wandeldag met een tocht door de Dkent vallei. Het landschap en de kleuren veranderen onderweg. Van groene velden, rood en geel gesteente en de bergen en beboste heuveltoppen. De lunch is halverwege op een pittoreske plek bij een bergrivier. Je verblijft vanavond in een berghut in het geïsoleerde rurale dorpje Tizgui. Totaal aantal wandeluren: 6-7 uur, verspreid over de dag. 500 meter stijgen, 350 meter dalen.

Dag 4,Wandeldag –Tizgui naar Tizi Oussem (een nacht)

Na het ontbijt is het heuvelopwaarts, waarbij je op een top uitkomt genaamd Tizi N´Tougdalt, op 2700 meter hoogte. Daarna een gemakkelijke afdaling door de Azzaden vallei door de bossen. Je luncht vandaag langs een bergbeekje wat later richting de Azzaden rivier uitkomt. Vanavond verblijf je in een berghut in Tizzi Oussem, een traditioneel bergdorpje aan de rand van de rivier. Totaal aantal wandeluren: 7 uur, 900 meter stijgen en 820 meter dalen.

Dag 5,Wandeldag –Tizi Oussem naar Aremd (een nacht)

Na het ontbijt start de wandeldag met een pad heuvelopwaarts naar de M´zik bergpass op 2450 meter hoogte. Er is een prachtig uitzicht over de Imlil vallei met de Berberdorpjes beneden. Dit is direct ook het uitzichtspunt voor lunch. Na de lunch gaat het bergafwaarts naar de Aberdoune bron en de wandeldag eindigt in het dorpje van Armed op 2000 meter hoogte, waar je verblijft in een berghut. Totaal aantal wandeluren: 5 uur, 650 meter stijgen en 700 meter dalen.

Dag 6,Wandeldag –Aremd naar Toubkal berghut (een nacht)

Na het ontbijt wandel je naar boven richting de Ait Mizane vallei. Je komt langs de heilige plek Sidi Chamharouch op 2400 meter hoogte waar je luncht. Daarna gaat het heuvelopwaarts naar de Toubkal berghut, waar je vanavond verblijft op 3207 meter hoogte. De berghut is een plek waar andere wandelaars ook komen en afhankelijk van het seizoen, deel je een kamer met stapelbedden met andere wandelaars. Totaal aantal wandeluren: 6 uur, 1200 meter stijgen en 0 meter dalen.

Dag 7,Wandeldag –Toubkal berghut – Ouirgane (een nacht)

Een vroege dag vandaag met vertrek om 05:00 uur in de ochtend, wandel je naar boven naar de Toubkal top. Het is een stijl en langzaam pad naar boven naar de Tizi n´Toubkal op 4.000 meter hoogte en daarna nog een half uur naar de echte hoogste top. Na de zonsopkomst boven het dak van Noord-Afrika wandel je terug naar de hut voor lunch. Na de lunch volgt een pad naar beneden tot aan het dorpje Imlil. Aangekomen in Imlil word je vervoerd naar een B&B in Ouirgane met zwembad voor één nacht. Totaal aantal wandeluren: 10 uur met 960 meter stijgen en 2400 meter dalen (inclusief vervoer).

Dag 8,Vlucht naar Nederland

Vandaag word je opgehaald en in anderhalf uur naar het vliegveld van Marrakesh gebracht. Vertrekt je vlucht pas later op de dag, dan kan je nog de gehele ochtend en middag genieten van de natuur, het zwembad en de relaxte tuinomgeving van de B&B. Zou je deze reis willen aanpassen? Geef ons hier je wensen door en dan passen we de reis kosteloos en vrijblijvend aan op maat.  

Vluchtinformatie

Bij deze reis zit de retourvlucht inbegrepen van Nederland naar Marrakech, met 10 KG handbagage (ruimbagage bij te boeken). Het is ook mogelijk om naast Amsterdam Schiphol te vertrekken vanaf Eindhoven, Rotterdam, Weeze of Brussel. Boek je zelf graag je vlucht? Geef ons dit door en dan zullen we je de reis aanbieden exclusief de vlucht.

Informatie vervoer

Op het vliegveld van Marrakech wordt je opgehaald en brengen we je met privé-transfer naar Marrakech stad. Gedurende reis wordt je op de reisdagen opgehaald door de chauffeur en naar de volgende bestemming gebracht. Op de laatste dag van je reis brengen we je van Ouirgane weer terug naar het vliegveld van Marrakech. Reis je liever met een huurauto? Informeer ons in het offerteformulier en we vertellen je graag over de mogelijkheden.

Reisdetails

 • Reisduur : 8 dagen
 • Beste seizoen : April t/m Oktober
 • Reissom vanaf: €995 p.p. o.b.v. van 2 pers.
 • Vervoer : Vlucht en privévervoer
 

Inbegrepen bij deze reis

✔️ Vluchten naar Marrakech ✔️ 2x nachten in Riad/B&B en 5x nachten in berghutten op basis van eenvoudige kamers ✔️Vervoer op basis van privévervoer ✔️ Alle maaltijden gedurende de trektocht en koffie/thee ✔️Diner op de laatste avond in Ouirgane ✔️Ontbijt op de 2de en 8e dag ✔️Een ervaren berggids, muildieren voor bagage en kok voor maaltijden✔️Uitgebreid Barrio Life routeboek met insider tips ✔️ 24/7 bereikbaarheid met ons kantoor ✔️ Administratie- en boekingskosten

Recommend Tour Packages

8,5

 

8,8