Booking for : Wandelreis Marokko Atlas-gebergte met eigen ezel

[contact-form-7 id="Select"]

Wandelreis Marokko Atlas-gebergte met eigen ezel

  • Wij verzorgen de retourvlucht, overnachtingen op bijzondere plekken, de tocht met ezels en een uitgebreide reisbeschrijving.
  • Beleef een unieke ervaring door met ezels de natuur door te trekken.
  • Onderhandel op een lokale markt om je eigen ezel aan het einde van de reis weer te verkopen.

Reisinformatie

Wandelreis Marokko Atlasgebergte met eigen ezel

 

Tijdens deze wandelreis Marokko Atlas gebergte ervaar je bij aankomst de bruisende Medina van Marrakech en daarna reis je naar het Atlasgebergte voor het samen huren met je wandelgids van je eigen tijdelijke ezel op de markt. Je maakt een 5-daagse wandeltrektocht met de ezel (voor de bagage) langs dorpjes van de Berbervallei. Je overnacht in guesthouses en je maakt een dagtocht door het naastgelegen Atlasgebergte. Verder zorgen we voor al het vervoer en verblijf en de berggids en kan je genieten van deze prachtige reis.

Hoe zit deze wandelreis Atlas gebergte in elkaar?

Vanuit Nederland vlieg je van o.a. Amsterdam en Eindhoven direct op Marrakech. We halen je op van het vliegveld Marrakech en brengen je naar een sfeervolle Riad in de oude stad. De volgende dag ontmoet je de gids die je gedurende je wandelreis in het Atlasgebergte begeleidt. Je onderhandelt en huurt de ezel op een lokale markt in het Atlasgebergte en de dag erna start je de wandeltrektocht. Aan het einde van de trekking na het terugbrengen van je ezel, word je terug naar Marrakech gebracht en verblijf je nog een nacht in de Medina. De volgende dag hebben we ook het vervoer naar het vliegveld voor je geregeld. We kunnen je verder veel tips geven en we leggen je alles uit hoe het is om een ezel te kopen en weer te verkopen.

Alleen een nachtje slapen een een dagtocht maken door het Atlasgebergte? Bekijk dan onze bouwsteen Marrakech en het Atlasgebergte. Of maak een combinatie met Marrakech, het Atlasgebergte en het strand.

 

 

Deze reizigers gingen je voor

Bekijk de reviews van onze klanten

Pascal Bosse
Pascal Bosse
6 Oktober 2023
Ben je op zoek naar een partner in crime voor een top weekend Barcelona? Stop met zoeken....Barrio Life bellen. Vanaf het 1ste contact tot op het vliegveld op weg naar huis geven ze perfecte begeleiding. in ons geval, Team Margreet, Madelief & Julia, nogmaals bedankt voor het fantastische jubileumweekend. Namens het hele team van Verma Systemen B.V.
Gerda Stasse
Gerda Stasse
4 Oktober 2023
We hebben een fantastische rondreis door Marokko gemaakt. Door Barrio Life een prachtige route uitgestippeld en werden we elke keer verrast door de prachtige authentieke Riads waar we verbleven. Een reis met zeer veel afwisseling en tijd en ruimte om van alles onderweg en ter plekke te genieten. We werden overal welkom geheten en hebben ons echt gast gevoeld in dit prachtige land. Voor ons een fantastische manier om te reizen, de vrijheid en de luxe dat de overnachtingplekken geregeld zijn. En met het routeboek veel extra informatie over omgeving waardoor je zelf keuzes kunt maken wat ga ik vandaag doen.
Digital Survival Company
Digital Survival Company
3 Oktober 2023
Samen met Barrio hebben wij afgelopen september het Survivor Weekend van 2023 georganiseerd. Dit jaar ging de reis met ongeveer 75 collega's naar Valencia. Het was geweldig! Er wordt hier nog dagelijks over nagepraat. Barrio is een toffe groep met vlotte reisleiders die zich echt aanpassen aan de groep waar je mee bent. Het programma is samengesteld naar onze wensen en zowel het contact voorafgaand, als op locatie was top geregeld. Achteraf hebben we een goede evaluatie kunnen doen over de lessons learned en de feeback wordt ook echt meegenomen. Wij hebben de samenwerking als erg prettig ervaren en hopen in de toekomst vaker samen te kunnen werken aan meer toffe reizen die we met Digital Survival Company gaan maken.
Ineke Visser
Ineke Visser
26 September 2023
We hebben met onze groep genoten van een fantastisch georganiseerd diner door Barriolife in een hip restaurant in het centrum van Marrakech. De communicatie verliep heel soepel, efficiënt en we hebben heerlijk gegeten. Een memorabele avond waar nog lang over wordt nagepraat.
Marijke van der Leeden
Marijke van der Leeden
21 September 2023
Fijne persoonlijke organisatie, die rekening houdt met ieders wensen. Benaderbaar en goede prijs- kwaliteit verhouding. Voor ons zeker voor herhaling vatbaar!
Debbie Houtman
Debbie Houtman
31 Juli 2023
Als ik weer in deze regio op vakantie zou gaan zou ik Barrio zeker weer vragen mijn reis samen te stellen.
Christel van Wee-Tijmense
Christel van Wee-Tijmense
31 Juli 2023
Eind juni hebben wij een mooie reis in de omgeving van Porto gemaakt met Barrio Life. Zij luisteren ontzettend goed naar jouw wensen en behoeften. Op basis hiervan maken ze een bijzondere reis op maat met originele accommodaties. Heerlijk die ontzorging:-)

Dit aanbod valt onder de garantie van GGTO garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van GGTO garant.

 

photo

Dag 1,Aankomst in Marrakech

Je word opgehaald door ons op het vliegveld en dan brengen we je naar de riad die we voor jullie gereserveerd hebben in de medina. De riad ligt dicht bij het bekende Djemaa el Fna plein wat bekend is van de slangen bezweerders, sinaasappel verkopers en medicijn verkopers. Vanmiddag kan je een mooie wandeling maken door het historische deel van de stad. Kom je vanochtend vroeg aan? Boek dan onze fietstocht door de Medina en zie de stad in een halve dag! Voor vanavond kan je dineren in één van de sfeervolle restaurantjes die Marrakesh rijk is.
photo

Dag 2,De souk van Amizmiz

Na het ontbijt word je opgehaald bij de Riad door de gids en rijd je in anderhalf uur naar de souk van het dorpje Amizmiz. Een souk is een openbare markt waar fruit en groenten en dieren worden verhandeld. De souk van Amizmiz is de grootste van de regio en als je er op dinsdag bent, komen handelaars ook van ver om hun waren te verkopen. De beste plek waar je vandaag je "eigen ezel” gaat huren. Uiteraard volgt er uitleg een workshop en alles wat nodig is voor de onderhandeling op de markt. Met behulp van een tolk huur je je kameraad voor de aankomende dagen met de bijbehorende materialen, zoals eten en een zadel. Na afloop loop je met ezel en alle aankopen naar het dichtbij gelegen berberdorp, waar je de lokale familie ontmoet en slaapt in hun homestay.
photo

Dag 3,Amizmiz naar het dorpje Ait Hamd

Na het ontbijt start de wandeltocht en je bepakt je ezel met het ingekochte proviand en je rugzak en vervolgens ga je op pad. De komende dagen wandel je van Berber dorpje naar dorpje door de lage valleien van het Atlas gebergte. Een niet-toeristisch gebied met veel contact onderweg, mooie natuur en goede wandelingen met niet te veel fysieke uitdaging van klimmen en dalen. De tocht vandaag duurt 5-6 uur (900 - 2000 meter) en gedurende de trekking loop je samen met je ezel en de muilezel van de gids langs jeneverbes bomen, over glooiende hellingen en kruis je berberdorpen. Je luncht halverwege de route en overnacht in een homestay in het dorpje Ait Hamd.
photo

Dag 4,Ait Hamd Village naar Ait Zitoun

You will probably wake up to the braying of your donkey or the local animals walking around the homestay. The smell of fresh mint tea welcomes you and the freshly prepared breakfast by the lady of the house is waiting for you. After breakfast you prepare your donkey and the mules for the next trekking. A trek of about 5 – 6 hours in which you descend and ascend. Together with your donkey you continue the path to Ait Zitoun, a Berber village located at 1600 m altitude. Along the way you walk past several fields where the local farmers grow hay and grain. At the end of the day you will arrive at your homestay in the Berber village of Ait Zitoun. On arrival you will enjoy dinner and in the evening you can take an evening walk through the village.
photo

Dag 5,Ait Zitoun – Tagadirt n’Ait Hassin

De wandeltocht vandaag is de langste en één van de mooiste van de route. Het is een tocht van ongeveer 6-7 uur wandelen door jeneverbessen bossen die zich afwisselen. Halverwege de tocht lunch je, rust je uit geef je je ezel te eten. Na de lunch reis je verder met de bagage en trek je verder naar je einddoel voor vandaag: het Berberdorp Tagadirt n’Ait Hassin. Hier slaap je bij een lokale familie in de homestay. Overnachten in het Atlas gebergte is een bijzondere ervaring. De sterrenhemels, de frisse lucht en de geur van planten en bloemen maken het een echte natuurervaring.
photo

Dag 6,Tagadirt n’Ait Hassin – Quirgane valley

After breakfast you will leave and leave the Amizmiz valley behind. You go up (up to 2000 meters) and cross the mountain peaks of Ouza, from where you can enjoy the view over the Quiran dam and the surrounding Berber villages. After the hiking day you arrive in the Quiran valley and you sleep in the Berber village of Marigha in the Quirgane valley, which is known for its good olive oil. You will be completely pampered by the family you spend the night with. It's your last night in the Atlas Mountains and tonight you'll go through the negotiating tips to be able to sell your donkey tomorrow for a good price.
photo

Dag 7,Marigha – Asni souq (markt) – Marrakech

Vandaag geen wandeldag meer, maar deze dag staat in het teken van het terugbrengen van je ezel op de lokale markt in Asni (ca. 12 km). Vroeg in de ochtend vertrek je na het traditionele ontbijt met ezel en al per open vrachtwagen naar de markt van Asni, waar je vandaag een nieuwe uitdaging staat te wachten. Het verkopen van je ezel aan de lokale boeren voor een goede schappelijke prijs! Nadat je de ezel hebt teruggebracht, sluit je je ervaring in het Atlas gebergte af en rijd je terug naar Marrakesh.
photo

Dag 8,Wandelen door Marrakech

Als je vlucht vandaag later op de dag vertrekt kan je vandaag de dag gebruiken om meer van Marrakesh te zien. We kennen meerdere hamams en als je graag ontspant na de wandeltrekking kan je een hammamsessie met massage boeken. Mocht je graag meer van de stad zien kunnen we je veel tips geven voor mooie wandelroutes door de wijk Kasbah of de Medina. Bij de Riad word je opgehaald en naar het vliegveld van Marrakesh gebracht waar je weer incheckt voor je vlucht. Zou je deze reis willen aanpassen? Geef ons hier je wensen door en dan passen we de reis kosteloos en vrijblijvend aan op maat.  

Vluchtinformatie

Deze reis is inclusief de retourvlucht van Nederland naar Marrakech, inclusief 10 KG handbagage en 15 KG ruimbagage. Het is ook mogelijk om naast Amsterdam Schiphol te vertrekken vanuit Eindhoven, Rotterdam, Weeze of Brussel. Wil je zelf je vlucht boeken? Laat het ons weten en wij bieden u de reis exclusief de vlucht aan.

Reisdetails

  • Reisduur : 8 dagen
  • Beste seizoen : April t/m Oktober
  • Reissom vanaf: €1195 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Vervoer : Vlucht
 

Inbegrepen bij deze reis

✔️Vlucht naar Marrakech✔️ 2x overnachting met ontbijt in Marrakech in sfeervolle Riad, 5x overnachting in berghutten en tenten tijdens trekking ✔️Volpension gedurende trekking ✔️Berggids, muildieren en eigen ezel, ✔️Uitgebreid Barrio Life routeboek met insider tips ✔️ 24/7 bereikbaarheid met ons kantoor ✔️ Administratie- en boekingskosten

Recommend Tour Packages

8 dagen start €1545 p.p. o.b.v. 2 pers.

Wandelreis Marokko en kamelen trektocht

Offerte ontvangen

4 dagen start €295 p.p. o.b.v. 2 pers.

Marrakech citytrip en wandelen in de Atlas

Offerte ontvangen

3 dagen start €395 p.p. o.b.v. 2 pers.

Kamelensafari Marokko en trekking

Offerte ontvangen

5 dagen start €585 p.p. o.b.v. 2 pers.

Wandeltrektocht Marokko met kamelen

Offerte ontvangen