Booking for : Wandelreis Marokko Atlas-gebergte met eigen ezel

[contact-form-7 id="Select"]

Wandelreis Marokko Atlas-gebergte met eigen ezel

  • Wij verzorgen de retourvlucht, overnachtingen op bijzondere plekken, de tocht met ezels en een uitgebreide reisbeschrijving.
  • Beleef een unieke ervaring door met ezels de natuur door te trekken.
  • Onderhandel op een lokale markt om je eigen ezel aan het einde van de reis weer te verkopen.

Reisinformatie

Wandelreis Marokko Atlasgebergte met eigen ezel

 

Tijdens deze wandelreis Marokko Atlas gebergte ervaar je bij aankomst de bruisende Medina van Marrakech en daarna reis je naar het Atlasgebergte voor het samen huren met je wandelgids van je eigen tijdelijke ezel op de markt. Je maakt een 5-daagse wandeltrektocht met de ezel (voor de bagage) langs dorpjes van de Berbervallei. Je overnacht in guesthouses en je maakt een dagtocht door het naastgelegen Atlasgebergte. Verder zorgen we voor al het vervoer en verblijf en de berggids en kan je genieten van deze prachtige reis.

Hoe zit deze wandelreis Atlas gebergte in elkaar?

Vanuit Nederland vlieg je van o.a. Amsterdam en Eindhoven direct op Marrakech. We halen je op van het vliegveld Marrakech en brengen je naar een sfeervolle Riad in de oude stad. De volgende dag ontmoet je de gids die je gedurende je wandelreis in het Atlasgebergte begeleidt. Je onderhandelt en huurt de ezel op een lokale markt in het Atlasgebergte en de dag erna start je de wandeltrektocht. Aan het einde van de trekking na het terugbrengen van je ezel, word je terug naar Marrakech gebracht en verblijf je nog een nacht in de Medina. De volgende dag hebben we ook het vervoer naar het vliegveld voor je geregeld. We kunnen je verder veel tips geven en we leggen je alles uit hoe het is om een ezel te kopen en weer te verkopen.

Alleen een nachtje slapen een een dagtocht maken door het Atlasgebergte? Bekijk dan onze bouwsteen Marrakech en het Atlasgebergte. Of maak een combinatie met Marrakech, het Atlasgebergte en het strand.

 

 

Deze reizigers gingen je voor

Bekijk de reviews van onze klanten

Bouke van Veen
Bouke van Veen
17/01/2023
We wilden dit najaar last minute een groepsreis boeken voor 15 personen. Al vrij snel werd duidelijk dat veel reisorganisaties dit niet aandurven vanwege de groepsgrootte, totdat we bij Barrio uitkwamen. Na het invullen van de reisplanner op hun site werden we al vrij snel terug gebeld door Rikkert, die samen met ons een reisschema heeft gemaakt. Hier werd bijzonder goed de tijd voor genomen. De reis is naar Marokko gegaan en alles was tot in de puntjes geregeld, iets wat erg fijn is, zodat je zelf ook van de reis kan genieten. We hebben activiteiten ondernomen die we vooraf zelf niet hadden kunnen bedenken. Met name de kookcursus was prachtig om mee te maken. Barrio kan snel schakelen, en is ook tijdens de reis een solide aanspreekpunt.
Roeland Riedijk
Roeland Riedijk
05/01/2023
Goede service, duidelijke informatie en ondersteuning. Mooie reis gehad!
Familie Driessen
Familie Driessen
28/10/2022
Dankzij Barrio-life hebben we een 2-tal steden in Andalusië bezocht, Sevilla en Malaga. Barrio-life hielp vooraf goed door te luisteren naar onze wensen. We hebben genoten! Accomodaties lagen centraal en waren bereikbaar met openbaar vervoer of taxi. We hebben geen excursies via hen geboekt.
Daniel Jongtien
Daniel Jongtien
24/10/2022
Barrio Life heeft voor ons een bedrijfsreis naar Porto en de Douro voor ons team van 45 personen georganiseerd. De reis was een groot succes! Goede adviezen en organisatie van Barrio Life, ze waren altijd goed bereikbaar, behulpzaam en deskundig. Ik hoop in de toekomst weer met ze te reizen!
Barbara DE BOER
Barbara DE BOER
11/10/2022
Heerlijke vriendinnentrip naar Porto en de Dourho vallei gehad… gelachen, genoten en ook nog eens veel beleefd & gezien!
John Kiesenberg
John Kiesenberg
07/10/2022
Prima reisbureau met deskundig personeel, heldere tips en veel informatie voor de reis. Veel opties.
Lorraine Koevoets
Lorraine Koevoets
20/09/2022
Fijne reisorganisatie, uniek programma in Marrakech en het Atlasgebergte. Betrouwbaar, goede en snelle communicatie. Top service.
Albert de bruycker
Albert de bruycker
20/09/2022
Alles prima geregeld al was het via internet en geen persoonlijk contact, toch 4 sterren we hebben ons goed geamuseert.

Dit aanbod valt onder de garantie van GGTO garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van GGTO garant.

 

photo

Dag 1,Aankomst in Marrakech

Je word opgehaald door ons op het vliegveld en dan brengen we je naar de riad die we voor jullie gereserveerd hebben in de medina. De riad ligt dicht bij het bekende Djemaa el Fna plein wat bekend is van de slangen bezweerders, sinaasappel verkopers en medicijn verkopers. Vanmiddag kan je een mooie wandeling maken door het historische deel van de stad. Kom je vanochtend vroeg aan? Boek dan onze fietstocht door de Medina en zie de stad in een halve dag! Voor vanavond kan je dineren in één van de sfeervolle restaurantjes die Marrakesh rijk is.
photo

Dag 2,De souk van Amizmiz

Na het ontbijt word je opgehaald bij de Riad door de gids en rijd je in anderhalf uur naar de souk van het dorpje Amizmiz. Een souk is een openbare markt waar fruit en groenten en dieren worden verhandeld. De souk van Amizmiz is de grootste van de regio en als je er op dinsdag bent, komen handelaars ook van ver om hun waren te verkopen. De beste plek waar je vandaag je "eigen ezel” gaat huren. Uiteraard volgt er uitleg een workshop en alles wat nodig is voor de onderhandeling op de markt. Met behulp van een tolk huur je je kameraad voor de aankomende dagen met de bijbehorende materialen, zoals eten en een zadel. Na afloop loop je met ezel en alle aankopen naar het dichtbij gelegen berberdorp, waar je de lokale familie ontmoet en slaapt in hun homestay.
photo

Dag 3,Amizmiz naar het dorpje Ait Hamd

Na het ontbijt start de wandeltocht en je bepakt je ezel met het ingekochte proviand en je rugzak en vervolgens ga je op pad. De komende dagen wandel je van Berber dorpje naar dorpje door de lage valleien van het Atlas gebergte. Een niet-toeristisch gebied met veel contact onderweg, mooie natuur en goede wandelingen met niet te veel fysieke uitdaging van klimmen en dalen. De tocht vandaag duurt 5-6 uur (900 - 2000 meter) en gedurende de trekking loop je samen met je ezel en de muilezel van de gids langs jeneverbes bomen, over glooiende hellingen en kruis je berberdorpen. Je luncht halverwege de route en overnacht in een homestay in het dorpje Ait Hamd.
photo

Dag 4,Ait Hamd Village naar Ait Zitoun

You will probably wake up to the braying of your donkey or the local animals walking around the homestay. The smell of fresh mint tea welcomes you and the freshly prepared breakfast by the lady of the house is waiting for you. After breakfast you prepare your donkey and the mules for the next trekking. A trek of about 5 – 6 hours in which you descend and ascend. Together with your donkey you continue the path to Ait Zitoun, a Berber village located at 1600 m altitude. Along the way you walk past several fields where the local farmers grow hay and grain. At the end of the day you will arrive at your homestay in the Berber village of Ait Zitoun. On arrival you will enjoy dinner and in the evening you can take an evening walk through the village.
photo

Dag 5,Ait Zitoun – Tagadirt n’Ait Hassin

De wandeltocht vandaag is de langste en één van de mooiste van de route. Het is een tocht van ongeveer 6-7 uur wandelen door jeneverbessen bossen die zich afwisselen. Halverwege de tocht lunch je, rust je uit geef je je ezel te eten. Na de lunch reis je verder met de bagage en trek je verder naar je einddoel voor vandaag: het Berberdorp Tagadirt n’Ait Hassin. Hier slaap je bij een lokale familie in de homestay. Overnachten in het Atlas gebergte is een bijzondere ervaring. De sterrenhemels, de frisse lucht en de geur van planten en bloemen maken het een echte natuurervaring.
photo

Dag 6,Tagadirt n’Ait Hassin – Quirgane valley

After breakfast you will leave and leave the Amizmiz valley behind. You go up (up to 2000 meters) and cross the mountain peaks of Ouza, from where you can enjoy the view over the Quiran dam and the surrounding Berber villages. After the hiking day you arrive in the Quiran valley and you sleep in the Berber village of Marigha in the Quirgane valley, which is known for its good olive oil. You will be completely pampered by the family you spend the night with. It's your last night in the Atlas Mountains and tonight you'll go through the negotiating tips to be able to sell your donkey tomorrow for a good price.
photo

Dag 7,Marigha – Asni souq (markt) – Marrakech

Vandaag geen wandeldag meer, maar deze dag staat in het teken van het terugbrengen van je ezel op de lokale markt in Asni (ca. 12 km). Vroeg in de ochtend vertrek je na het traditionele ontbijt met ezel en al per open vrachtwagen naar de markt van Asni, waar je vandaag een nieuwe uitdaging staat te wachten. Het verkopen van je ezel aan de lokale boeren voor een goede schappelijke prijs! Nadat je de ezel hebt teruggebracht, sluit je je ervaring in het Atlas gebergte af en rijd je terug naar Marrakesh.
photo

Dag 8,Wandelen door Marrakech

Als je vlucht vandaag later op de dag vertrekt kan je vandaag de dag gebruiken om meer van Marrakesh te zien. We kennen meerdere hamams en als je graag ontspant na de wandeltrekking kan je een hammamsessie met massage boeken. Mocht je graag meer van de stad zien kunnen we je veel tips geven voor mooie wandelroutes door de wijk Kasbah of de Medina. Bij de Riad word je opgehaald en naar het vliegveld van Marrakesh gebracht waar je weer incheckt voor je vlucht. Zou je deze reis willen aanpassen? Geef ons hier je wensen door en dan passen we de reis kosteloos en vrijblijvend aan op maat.  

Vluchtinformatie

Deze reis is inclusief de retourvlucht van Nederland naar Marrakech, inclusief 10 KG handbagage en 15 KG ruimbagage. Het is ook mogelijk om naast Amsterdam Schiphol te vertrekken vanuit Eindhoven, Rotterdam, Weeze of Brussel. Wil je zelf je vlucht boeken? Laat het ons weten en wij bieden u de reis exclusief de vlucht aan.

Reisdetails

  • Reisduur : 8 dagen
  • Beste seizoen : April t/m Oktober
  • Reissom vanaf: €1195 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Vervoer : Vlucht
 

Inbegrepen bij deze reis

✔️Vlucht naar Marrakech✔️ 2x overnachting met ontbijt in Marrakech in sfeervolle Riad, 5x overnachting in berghutten en tenten tijdens trekking ✔️Volpension gedurende trekking ✔️Berggids, muildieren en eigen ezel, ✔️Uitgebreid Barrio Life routeboek met insider tips ✔️ 24/7 bereikbaarheid met ons kantoor ✔️ Administratie- en boekingskosten

Recommend Tour Packages

8 dagen start €1545 p.p. o.b.v. 2 pers.

Wandelreis Marokko en kamelen trektocht

Offerte ontvangen

4 dagen start €295 p.p. o.b.v. 2 pers.

Marrakech citytrip en wandelen in de Atlas

Offerte ontvangen

3 dagen start €395 p.p. o.b.v. 2 pers.

Kamelensafari Marokko en trekking

Offerte ontvangen

5 dagen start €585 p.p. o.b.v. 2 pers.

Wandeltrektocht Marokko met kamelen

Offerte ontvangen
× Stel je vraag