Booking for : Vrijwilligerswerk Portugal bij ezelopvang

[contact-form-7 id="4"]

Vrijwilligerswerk Portugal bij ezelopvang

Reisinformatie

Vrijwilligerswerk Portugal: ezelverzorger in Algarve gezocht!

Tijdens deze korte vrijwilligerswerk Portugal reis help je gedurende drie dagen mee op een ezelopvang in de Algarve. De ezelboerderij vangt verwaarloosde ezels op uit heel Portugal en je hulp is meer dan welkom. Je helpt mee met het voederen van de ezels, het verzorgen en kammen en je maakt ook een dagtocht met de ezels door de natuur met een picknickmand. Je overnacht in je eigen appartement op de ezelboerderij en er is een lekker zwembad aanwezig. Daarnaast kan je uitstapjes maken

Hoe zit deze korte vrijwilligerswerk Portugal reis in elkaar?
Je vliegt of Faro vanuit o.a. Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. We kunnen een huurauto voor je boeken vanaf het vliegveld van Faro waarmee je in een uurtje naar de ezelopvang rijdt. Bij aankomst verblijf je op de boerderij en heb je je eigen appartement. Er is een zwembad aanwezig. Na aankomst ontmoet je de eigenaresse die je alles uitleg voor de komende dagen. Afhankelijk van je ervaring met dieren en ezels, begin je met leren voederen, kammen en schoonmaken van de ezels en leer je elke dag wat meer.

Vrijwilligerswerk op een ezelboerderij voor een week? Bekijk dan zeker ook de Andalusische variant van deze reis.

Achtergrond vrijwilligerswerk Portugal met ezels
De ezels hier leven nog weinig in het wild en worden vaak gebruikt voor het vervoeren van last. Daarom worden ezels en muildieren vaak ook lastdieren genoemd. In de heuvels van de Algarve, de Barrocal genoemd gebruik(t)en de dorpelingen de ezel om hout of stenen te vervoeren door het landschap. Ook al bevindt je je in Europa, zodra je de kleine slingerweggetjes omhoog rijdt en de dorpjes steeds kleiner worden, heb je het gevoel dat je ver van de bewoonde wereld bent.

Op de weg tussen de kuststad Portimao en het Monchique gebergte, bevindt zich een door een lokale boer gerunde ezelboerderij. De boerderij ligt op een rustige plek omgeven door heuvels in de natuur op 5km afstand van een dorpje. De ezelboerderij heeft in de afgelopen jaren ongeveer 25 ezels opgevangen die verwaarloosd of zonder eigenaar achtergelaten zijn. Het aantal ezels breidt zich daarnaast elk jaar uit door de ezels die nieuw geboren worden in de boerderij. Naast de ezelstallen is er ook een accommodatie waar voornamelijk families met kinderen kunnen en zo in contact komen met deze mooie dieren.

Ben je een dierenvriend en zou je deze Algarviaanse ezels willen helpen? Boek dan deze vrijwilligerswerk bouwsteen, voeg hem toe aan één van onze andere rondreizen of verleng de bouwsteen met een verblijf in Monchique of aan de Algarve/Costa Vicentina kust.

photo

Dag 1,Aankomst op de ezelboerderij

Welkom in de Algarve! Je ontmoet de eigenaar bij aankomst en betrekt één van de appartementen van de bijgelegen accommodatie, waar je de komende vier nachten verblijft. Vanmiddag kan je genieten van het zwembad van de accommodatie, maar uiteraard kan je alvast contact maken met de ezels in de stallen en een wandeling maken op het terrein. Vraag de eigenaar waar je alvast in een supermarkt inkopen kan doen, zodat je voor de komende dagen alvast je maaltijden geregeld hebt (er is geen restaurant bij de boerderij).
photo

Dag 2,Voederen van de ezels

Na het ontbijt is het tijd om de handen uit de mouwen te steken en mee te lopen met de medewerkers van het boerenbedrijf, want het is tijd om de ezels de voederen. Zodra je het voederen onder de knie hebt kun je vanmiddag aan het einde van de dag de ezels hun avondeten gegeven en de rest van de dagen verantwoordelijk zijn voor het voederen. Na het voederen leer je van de boer waar het voedsel gehaald en voorbereid wordt voor iedere voedingssessie. Je helpt mee met het voorbereiden en na deze ochtend zul je al een aardig gevoel bij het leven van de ezels hebben.
photo

Dag 3,Verzorgen en borstelen van de ezels

Waarschijnlijk heb je het gisteren al gezien, maar een ezel vacht heeft onderhoud en verzorging nodig. Als je met de eerste ezel start, zul je merken dat de andere ezels in de rij zullen staan om gewassen en geborsteld te worden. Je leert met welke borstels welke gedeelte van de vacht geborsteld wordt en hoe je de vacht schoon kan maken. Het borstelen is als een soort massage voor de ezels, dus hun vertrouwen en vriendelijkheid verdien je snel.
photo

Dag 4,Wandelen met de ezels

Ezels houden van menselijk contact en zoeken het op om geaaid te worden. Je komst naar de ezelboerderij is een geluk voor de ezels, want in plaats van het staan in de stal en de wei kun je ze op een tocht meenemen door de heuvels. Afhankelijk of je alleen of met meerdere reizigers bent kun je een paar ezels of een grote groep meenemen. Van de accommodatie krijg je een picknickmand mee voor de lunch en wandel je op de paden door de heuvels. De ezels krijgen zo meer te zien en je kunt genieten van een dag wandelen als “ezelherder”.
photo

Dag 5,Afscheid en naar huis

Afhankelijk van je vlucht of verdere plannen, kan je vanochtend de ezels nog eten geven of borstelen. Daarna is het tijd om afscheid te nemen van de boer, de medewerkers en de ezels. Langer op de boerderij verblijven of deze reis combineren met een van onze andere reizen of bouwstenen? Laat ons je wensen weten, dan maken we een reis op maat.

Reisdetails

  • Reisduur : 5 dagen
  • Beste seizoen : Gehele jaar
  • Reissom vanaf: €355 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Vervoer : €99 p.p feestdagen en schoolvakanties
 

Inbegrepen bij deze reis

4x overnachting in eigen appartement op het terrein van de ezelboerderij met zwembad, begeleiding en uitleg gedurende de vier dagen en dagwandeling met ezels


Recommend Tour Packages

4 dagen start €279 p.p. o.b.v. 2 pers.

Creatieve vakantie Portugal in de natuur

Offerte ontvangen

4 dagen start €169 p.p. o.b.v. 2 pers.

Wijnreis en rondreis Douro Vallei

Offerte ontvangen

4 dagen start €179 p.p. o.b.v. 2 pers.

Boerderijvakantie in de Portugese Algarve

Offerte ontvangen

4 dagen start €156 p.p. o.b.v. 2 pers.

Stedentrip Portugal naar UNESCO stad Évora

Offerte ontvangen

4 dagen start €189 p.p. o.b.v. 2 pers.

Stedentrip Porto en proef de Port

Offerte ontvangen

4 dagen start € 245 p.p. o.b.v. 2 pers.

Stedentrip Lissabon bij Vasco da Gama

Offerte ontvangen

8,5

 

8,8