Booking for : Vrijwilligerswerk Marokko in woestijnoase

[contact-form-7 id="Select"]

Vrijwilligerswerk Marokko in woestijnoase

Reisinformatie

Vrijwilligerswerk Marokko in woestijnoase

Tijdens deze korte vrijwilligerswerk reis in Marokko verblijf je in een woestijnoase, help je mee met de oogst, leer je geitenhoeden en volg je Arabische les in een nomadenschool. Je rijdt per jeep vanuit het dorpje Foum Zguid in anderhalf uur naar de woestijnoase Zaouia Sidi Abd Enabi, waar je overnacht in een woestijnhuis. De komende dagen wordt er voor je gezorgd en is ontbijt, lunch en diner inbegrepen. In de avond staat het kampvuur aan, je kan ervoor kiezen ook buiten te slapen en genieten van de op hout gestookte hamam.

Hoe zit deze vrijwilligerswerk Marokko reis in elkaar?
Deze korte reis vrijwilligerswerk Marokko is ideaal om toe te voegen aan een rondreis door Zuid-Marokko of als woestijnexcursie. Je ontmoet de woestijngids in het dorpje Foum Zguid waar je je auto parkeert of we je ophalen bij de bushalte. Je rijdt per jeep de woestijn in en aangekomen in de oase, verblijf je in je eigen kamer in het woestijnhuis. Vanuit de oase kun je kiezen voor het meehelpen in de oase met het telen van groente of een wandeling met een geitenhoeder en zijn kudde geiten. ’s Avonds staat het kampvuur klaar en kan je genieten van de woestijnavond. Op dag twee kan je een dagwandeling maken naar de vulkaan. Op de derde dag bezoek je een nomadenschool en project waar je mee kan helpen met het geven van Engelse les. Aan het einde van de middag rijd je per jeep weer terug naar Foum Zguid en kan je je huurauto weer oppikken of brengen we je naar de bushalte. Langer blijven dan drie dagen? Laat het ons weten.

Wil je wel tussen de lokale bevolking begeven, maar liever geen vrijwilligerswerk doen? Bekijk dan onze andere bouwsteen met locals in de Draa Vallei.

Locatie vrijwilligerswerk Marokko
Je bevindt je in zuidoost Marokko in de regio van de Draa Vallei, waar je gedurende drie dagen in de omgeving van het oasedorp “Zaouia Sidi Abd en Nebi” midden in de Marokkaanse Sahara verblijft. Dit oasedorp ligt naast de Jebel Bani bergen en kijkt uit over de vlaktes en je ziet in de verte de zandduinen van Chegaga liggen. Deze oase heeft een bijzondere geschiedenis. De stichter van dit dorp was een nomade die op weg met een kamelenkaravaan door de Sahara deze plek aandeed en besloot er een Kasba te vestigen. De bijzondere historie van deze oase is terug te vinden in de ruïnes, legendes en geschreven verhalen.

Op bezoek bij de nomadenschool
Bekijk onze video om een indruk te krijgen van hoe het er op de nomadenschool aan toe gaat.

 

photo

Dag 1 ,Aankomst in de woestijnoase

In het dorpje Foum Zguid ontmoet je vanochtend de woestijngids. Als je met een huurauto reist parkeer je die samen met de gids op een veilige plek. In anderhalf uur rijd je per jeep door de woestijn naar de oase Zaouia Sidi Abd Enabi. Je verblijft in een woestijnhuis in de oase en vanmiddag kan je een bezoek brengen aan een oud kamelenhotel, een Kashba, de graftempel en de oase. Je eindigt bij de oasetuinen waar een schop klaarstaat. Je volgt een workshop meehelpen in de oase tuin met het planten en oogsten van groentes. Vanavond geniet je van het diner rondom het kampvuur.
photo

Dag 2 ,Op pad met een geitenhoeder

Als de zon opkomt verlaat je met een geitenhoeder en zijn kudde geiten de oase en wandel je de bergen in richting de vulkaan. De geiten grazen onderweg en leer van de gids hoe je de geiten bij elkaar houdt. Je kan de top van vulkaan beklimmen en genieten van het uitzicht over de woestijn. Op een houtsvuurtje wordt de Tajine en muntthee klaar gemaakt en je kan een duik maken in één van de meertjes in de kloof. Bij terugkomst in de oase kan je de op houtgestookte hamam ervaren en ervoor kiezen buiten te overnachten onder de sterrenhemel
photo

Dag 3,Arabische les in een nomadenschool

Vanochtend rijd je per jeep richting een nomadenenclave iets verderop. Een Marokkaanse stichting heeft hier een nomadenschool opgezet en je kan plaatsnemen in de schoolbanken voor een ochtendles Arabisch. Leer de klanken en ervaar het contact met de nomadenkinderen. Na de les ben je uitgenodigd een muntthee te drinken met de dorpsoudste. Als vrouw kan je ook een vrouwenhuis van binnen bekijken. Aan het einde van de ochtend rijd je terug naar de oase voor de lunch en reis je verder door naar Foum Zguid. In Foum Zguid neem je afscheid van de gids en kan je je huurauto weer oppikken of verder reizen per openbaar vervoer. Overnacht je graag ook in de zandduinen? Bekijk dan de 3-daagse bouwsteen Jeep en woestijncultuur.
photo

Op bezoek bij een nomandenschool

Reisdetails

  • Reisduur : 3 dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot half mei
  • Reissom vanaf: €279 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Vervoer : Geen toeslag
 

Inbegrepen bij deze reis

2x overnachtingen in woestijnhuis in oase Zaouia o.b.v. volpension inclusief maaltijden, water en tussendoortjes, gebruik van privéhammam en inclusief alle activiteiten met gids, bijdrage aan de nomadenschool en vervoer per jeep


Recommend Tour Packages

8 dagen start €895 p.p. o.b.v 2 pers.

Fly en Drive Marokko Fes met Merzouga woestijn

Offerte ontvangen

2 dagen, 1 nacht start €145 p.p. o.b.v 2 pers.

Overnachten in de woestijn bij Merzouga

Offerte ontvangen

4 dagen start €185 p.p. o.b.v. 2 pers.

Draa Vallei reis in de Zagora oase

Offerte ontvangen

3 dagen start €445 p.p. o.b.v. 2 pers.

Woestijn excursie per jeep naar Erg Chegaga

Offerte ontvangen