Booking for : Treinreis Marokko stedenreis langs de kust en strand

[contact-form-7 id="Select"]

Treinreis Marokko stedenreis langs de kust en strand

 • Alles goed geregeld! Vlucht naar Tanger en terug vanaf Marrakech, transfers, de trein- en bustickets, een uitgebreide reisbeschrijving om het lokale leven te ontdekken, én centraal gelegen en sfeervolle middenklasse stadshotels met ontbijt
 • Een mooie combinatie van bekende steden zoals Tanger, Marrakech en Essaouira met minder toeristische plekken zoals Asilah en Casablanca
 • Ontdek wat voor moois de steden in Marokko te bieden hebben en maak kennis met de Marokkaanse cultuur.

Reisinformatie

Treinreis Marokko stedenreis langs de kust en strand

Deze treinrondreis door Marokko combineert de bekende steden zoals Tanger, Marrakesh en Essaouira met minder toeristische stations zoals Asilah en Casablanca.

Deze 12-daagse Treinreis Marokko stedenreis langs de kust en strand is voor liefhebbers van mooie oude steden met een vleugje nostalgie van oude forten aan zee en ontdekkingsreizigers. Strandliefhebbers voor zonnen, zwemmen en strandwandelingen, genieten ook volop van de stranden bij elke stad en doen er goed aan de reis te maken tussen mei en oktober.

Marrakesh en Rabat zijn de Koningssteden die je in deze reis bezoekt. Tanger, Asilah en Essaouira hebben allemaal een oude Medina, wat de mooie oud middeleeuwse stadswijken zijn in Marokko.

 

marrakesh barrio life

Wat is er zo mooi aan deze reis?

Marokko heeft een lange kustlijn en ligt strategisch aan de ingang van de Middellandse Zee. Al millennia lang hebben volkeren Marokko bezocht, bezet en gekoloniseerd. Het resultaat zijn prachtige oude verdedigingswerken met forten, stadsmuren en kanonnen die de pittoreske kuststeden hun allure geven. De viscultuur aan zee in de Tajine ‘s, Couscous en gegrilde gerechten, maakt het voor fijnproevers een leuke ervaring.

Marrakesh en Rabat zijn in deze reis de toppers, omdat ze naast hun mooie Medina´s ook nog een aantal prachtige paleizen aan te bieden hebben. Een aantal paleizen kan je bezoeken en daarnaast geeft Marrakesh je een gevoel van de oasen, bergen en het droge zuiden.

 

Hoe zit deze Treinreis Marokko stedenreis in elkaar?

Wij verzorgen de retourvlucht met start op Tanger en terugvlucht vanaf Marrakesh, het vervoer van het vliegveld naar de stad, de trein- en bus tickets, én centraal gelegen en sfeervolle middenklasse stadshotels op basis van logies en ontbijt. Daarnaast zijn we onderscheidend in onze uitgebreide reisbescheiden, zelf door ons geschreven als Marokko specialist, en de lokale tips die je reis nog specialer maken.

Naast dit basispakket, zijn er tal van activiteiten bij te boeken om ervoor te zorgen dat je het beste uit de reis haalt en niks over het hoofd ziet. Zo kunnen we stadswandelingen met entreekaartjes en stadsgidsen voor de mooiste monumenten bijboeken. Maar ook het vervoer tussen de treinstations en hotels en een kookworkshop in Tanger.

De reis van begin tot einde

 • Vlucht vanuit Nederland naar Tanger
 • 2 nachten in Tanger
 • 1 nacht in Asilah
 • 1 nacht in Rabat
 • 1 nacht in Casablanca
 • 3 nachten in Marrakesh
 • 3 nachten in Essaouira
 • Vlucht vanuit Marrakesh naar Nederland

 

Deze reizigers gingen je voor

Bekijk de reviews van onze klanten

Pascal Bosse
Pascal Bosse
6 Oktober 2023
Ben je op zoek naar een partner in crime voor een top weekend Barcelona? Stop met zoeken....Barrio Life bellen. Vanaf het 1ste contact tot op het vliegveld op weg naar huis geven ze perfecte begeleiding. in ons geval, Team Margreet, Madelief & Julia, nogmaals bedankt voor het fantastische jubileumweekend. Namens het hele team van Verma Systemen B.V.
Gerda Stasse
Gerda Stasse
4 Oktober 2023
We hebben een fantastische rondreis door Marokko gemaakt. Door Barrio Life een prachtige route uitgestippeld en werden we elke keer verrast door de prachtige authentieke Riads waar we verbleven. Een reis met zeer veel afwisseling en tijd en ruimte om van alles onderweg en ter plekke te genieten. We werden overal welkom geheten en hebben ons echt gast gevoeld in dit prachtige land. Voor ons een fantastische manier om te reizen, de vrijheid en de luxe dat de overnachtingplekken geregeld zijn. En met het routeboek veel extra informatie over omgeving waardoor je zelf keuzes kunt maken wat ga ik vandaag doen.
Digital Survival Company
Digital Survival Company
3 Oktober 2023
Samen met Barrio hebben wij afgelopen september het Survivor Weekend van 2023 georganiseerd. Dit jaar ging de reis met ongeveer 75 collega's naar Valencia. Het was geweldig! Er wordt hier nog dagelijks over nagepraat. Barrio is een toffe groep met vlotte reisleiders die zich echt aanpassen aan de groep waar je mee bent. Het programma is samengesteld naar onze wensen en zowel het contact voorafgaand, als op locatie was top geregeld. Achteraf hebben we een goede evaluatie kunnen doen over de lessons learned en de feeback wordt ook echt meegenomen. Wij hebben de samenwerking als erg prettig ervaren en hopen in de toekomst vaker samen te kunnen werken aan meer toffe reizen die we met Digital Survival Company gaan maken.
Ineke Visser
Ineke Visser
26 September 2023
We hebben met onze groep genoten van een fantastisch georganiseerd diner door Barriolife in een hip restaurant in het centrum van Marrakech. De communicatie verliep heel soepel, efficiënt en we hebben heerlijk gegeten. Een memorabele avond waar nog lang over wordt nagepraat.
Marijke van der Leeden
Marijke van der Leeden
21 September 2023
Fijne persoonlijke organisatie, die rekening houdt met ieders wensen. Benaderbaar en goede prijs- kwaliteit verhouding. Voor ons zeker voor herhaling vatbaar!
Debbie Houtman
Debbie Houtman
31 Juli 2023
Als ik weer in deze regio op vakantie zou gaan zou ik Barrio zeker weer vragen mijn reis samen te stellen.
Christel van Wee-Tijmense
Christel van Wee-Tijmense
31 Juli 2023
Eind juni hebben wij een mooie reis in de omgeving van Porto gemaakt met Barrio Life. Zij luisteren ontzettend goed naar jouw wensen en behoeften. Op basis hiervan maken ze een bijzondere reis op maat met originele accommodaties. Heerlijk die ontzorging:-)

Dit aanbod valt onder de garantie van GGTO garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van GGTO garant.

photo

Dag 1,Vliegen op Tanger

Deze Treinrondreis historisch Marokko langs de kust start met een directe vlucht van Nederland op het vliegveld van Tanger. Aangekomen op het vliegveld staat er een privétransfer klaar die je in een half uur naar de Riad brengt die we in de Medina van Tanger voor je hebben gereserveerd. Je checkt in op basis van twee nachten inclusief logies en ontbijt. Vanmiddag kan je op pad met onze reisbescheiden waarin we leuke bezoeksuggesties voor Tanger hebben meegenomen.
photo

Dag 2,Koken in Tanger

Na het ontbijt kan je er vandaag op uit trekken om Tanger verder te bezoeken. Tanger is een zeer oude stad en dateert al van voor de Romeinen. Voor Europese volkeren en de Moren was Tanger een strategisch punt in de Straat van Gibraltar en een goede handelsplek. Het oude kasteel van Tanger, de Kasbah, het stadspark en het oude Tanger hotel uit vervlogen tijden maken een mooie wandeling door de stad. We kunnen voor vanmiddag een kookworkshop voor je bijboeken, waarbij je met de lokale kok inkopen doet op de markt, de Souk en daarna een vistajine maakt volgens Tanger´s recept.
photo

Dag 3,Per trein van Tanger naar Asilah

Na het ontbijt check je uit en start je vandaag je treinreis. Je begeeft je gemakkelijk naar het treinstation van Tanger. Met onze treintickets reis je vandaag met de Marokkaanse trein zuidwaarts langs de kust naar het pittoreske havenstadje Asilah. Aangekomen in Asilah begeef je je naar de Riad die we hier in de Medina voor je hebben gereserveerd op basis van logies en ontbijt. Asilah staat bekend om de mooie witte huizen en het pittoreske oude centrum. Vandaag kan je in de warme maanden van het jaar ook het strand bezoeken.
photo

Dag 4,Per trein naar Rabat

Na het ontbijt check je uit en kan je de ochtend nog gebruiken om bijvoorbeeld een duik te maken in zee of te zien hoe de vissersboten de zee op gaan. Einde ochtend begeef je je terug naar het treinstation van Asilah voor een mooie ochtendrit langs de kust naar de eerste Koningstad van de reis, de stad Rabat. Aangekomen check je in bij de Riad in de oude Medina van Rabat en kan je met onze reisbescheiden een mooie ontdekkingstocht door Rabat maken.
photo

Dag 5,Per trein naar Casablanca

Deze ochtend heb je nog de gehele ochtend om meer van Rabat te zien. Rabat is de hoofdstad van Marokko en de paleizen van de Koning zijn een eerste contact met de rijkdom van het Marokkaanse erfgoed. Je reist rond het middaguur verder met de trein van Rabat naar de grootste stad van Marokko, Casablanca. Je begeeft je gemakkelijk van het centrale treinstation naar de Riad die we in de oude Medina van Casablanca hebben geboekt. Vanmiddag kan je met onze reisbescheidentips bijvoorbeeld de grote moskee van Casablanca bezoeken.
photo

Dag 6,Per trein naar Marrakech

Vanochtend reis je per trein verder naar Marrakesh. Je verlaat voor even de kust en rijdt het droge binnenland in van Marokko. Aangekomen in Marrakesh, begeef je je naar de Riad in de Medina waar je incheckt voor drie comfortabele nachten op basis van logies en ontbijt. Onze reisbescheiden staat boordevol tips over deze stad en vanavond kan je al een hapje eten op het leuke Djema Efna stadsplein van Marrakesh.
photo

Dag 7,Fietsen door de Medina van Marrakech

Na het ontbijt hebben we voor vandaag een fietstocht door de Medina van Marrakesh georganiseerd. Je maakt een ontdekkingstocht naar de verscholen graftombes, leuke pleintjes en bezoekt een lokaal Medinahuis. Marrakesh staat bekend als de rode Koningstad om de oranjerode stadsmuren die de oude Medina omringen. Vanmiddag kan je een mooie wandeling maken door de Souk, de markt van Marrakesh waar lokale producten alsmede leuke souvenirs verkocht worden.
photo

Dag 8,De paleizen van Marrakech

Na het ontbijt kan je er vandaag op uit om de paleizen van Marrakesh te bezoeken. In onze reisbescheiden vertellen we je meer over de tombes van de sultans, de twee mooiste paleizen van de stad, maar komen we ook terug met tips over verscholen tuinen in de Medina, leuke pleintjes en musea om te bezoeken. We kunnen ook een ballonvaart voor deze ochtend organiseren, waarbij je met zonsopgang de stad ziet liggen. Ideaal voor een speciale gelegenheid.
photo

Dag 9,Naar het havenplaatsje Essaouira

Na het ontbijt check je deze ochtend uit en reis je met onze buskaartjes in drie uur naar de pittoreske havenstad Essaouira. De comfortabele bus brengt je naast de Medina van Essaouira, waar je zo naar de Riad wandelt die we hier hebben geboekt. Vandaag en de komende twee dagen kan je gebruiken om te genieten van de kust, het strand en de sfeervolle Medina.
photo

Dag 10,De visserscultuur van Marokko

Voor deze ochtend hebben we een wandeling met een gids op het programma staan. Je bezoekt wandelend de vismarkt en je ziet welke soort vis er allemaal uit de Atlantische Oceaan komt. Je koopt samen sardientjes in en tegen lunchtijd, na een verdere uitleg van de visserscultuur en een bezoek aan het fort van Essaouira, ga je de vis grillen en lunch je op een plek waar de lokale bevolking samenkomt. Vanmiddag kan je een ontdekkingstocht maken door de Medina.
photo

Dag 11,Zonnen met uitzicht op zee

We informeren je verder in onze reisbescheiden over leuke dakterrassen waar je kan genieten van het uitzicht over de Atlantische Oceaan. Essaouira is soms net Zuid-Frankrijk qua gevoel en een heerlijke plek om de reis af te sluiten. Strandliefhebbers kunnen vandaag een strandwandeling maken, zwemmen in zee en we kunnen een romantische zonsondergangwandeling met kamelen op het strand bijboeken.
photo

Dag 12,Vlucht naar Nederland

Deze ochtend check je uit en reis je per bus terug naar Marrakesh waar je bij het vliegveld incheckt en terugvliegt naar Nederland.  

Accommodaties voor deze reis

Het pension, hotel en de Riads die wij aanbieden in Tanger, Asiah, Rabat, Casablanca, Marrakech en Essaouira zijn vaak centraal of vlakbij de stad gelegen. Het uiterlijk van de gebouwen is meestal traditioneel. De kamers van de accommodaties zijn eenvoudig ingericht. Sommige kamers hebben een traditionele inrichting en andere een moderne inrichting. Daarnaast hebben ze allemaal een eigen badkamer op de kamer. Een aantal accommodaties hebben algemene ruimtes, zoals een bar en lounge. Verder hebben sommige accommodaties buitenfaciliteiten als een buitenzwembad of terras.    

Onderstaande foto's en beschrijvingen van de accommodaties kunnen afhankelijk van de periode van je reis iets afwijken.

Dag 1-2: Tanger

De eerste accommodatie van deze reis ligt in Tanger aan de rand van de medina, op loopafstand van alle voorzieningen en het strand. De accommodatie is traditioneel gebouwd en beschikt over eenvoudige, authentieke kamers met een privé-badkamer. Er is een gedeelde lounge, restaurant en het beschikt over een zonneterras.
   

Dag 3: Asilah

De accommodatie ligt in Asilah op loopafstand van de stad en het strand. Er zijn veel restaurants in de buurt. Het pension is authentiek en de kamers zijn eenvoudig ingericht met eigen badkamer en douche. In het pension is een gedeelde keuken en je mag gebruik maken van de buitenmeubels, het zonneterras en de barbecuevoorzieningen.

Dag 4: Rabat

In Rabat verblijf je in een sfeervolle Riad, gelegen bij de ingang van de medina en op 5 minuten wandelen van het Bouregreg-podium en op 500 meter van het strand en de jachthaven. De riad is traditioneel Marokkaans aangekleed en de kamers zijn eenvoudig en authentiek ingericht, met eigen badkamer. Je kan ontspannen in de lounges en op het terras met panoramisch uitzicht.
   

Dag 5: Casablanca

Je reist verder naar het centrum van Casablanca waar je verblijft in een gezellige, toeristische wijk. In de buurt vind je verschillende kerken, moskeeën en de haven. Het hotel ziet er strak en traditioneel uit. De kamer is ruim en karakteristiek ingericht met een eigen badkamer op de kamer. Daarnaast biedt het hotel een restaurant, bar, wellness centrum en een tuin.

Dag 6-8: Marrakech

Aangekomen in Marrakech verblijf je in een modern, karakteristieke Riad in het hart van de medina. De accommodatie ligt dichtbij het Dar Si Sais Museum, het plein Djemaa El Fna en het Paleis El Badi. De Riad is ingericht met traditionele materialen zoals natuursteen, terracotta, klei en hout. De kamers zijn natuurlijk ingericht en hebben een privé-badkamer. Er is een restaurant aanwezig en een Marokkaanse lounge. Er is ook een zwembad, eethoek buiten en een zonneterras om gebruik van te maken.
   

Dag 9-11: Essaouira

De laatste accommodatie van deze reis is een Riad gelegen in de medina van Essouira. Het authentieke gebouw ligt in een rustige woonwijk en biedt ontspanning en een vredig verblijf. De kamers zijn comfortabel en ruim en hebben traditioneel Marokkaanse stijl. Er is een privébadkamer aanwezig en sommige kamers hebben uitzicht op zee. Bij de Riad is een restaurant en je mag gebruik maken van het zwembad met terras.
   

Inclusief en exclusief

Inclusief
 • Retourvlucht van Nederland naar Tanger en terug van Marrakech, inclusief 10 KG handbagage
 • 11 overnachtingen in middenklasse Riads op basis van logies en ontbijt
 • Transfer van het vliegveld Tanger
 • Alle trein- en bustickets op basis van 1e klasse tussen de steden
 • Fietstocht met gids in Marrakech
 • Stadswandeling door Essaouira
 • Uitgebreid reisbescheidenpakket
 • 24/7 bereikbaarheid via telefoon en WhatsApp voor tips tijdens de reis
 • Administratiekosten (€20 per boeking) en boekingskosten (€25 per persoon)
Exclusief
 • Ruimbagage bij te boeken
 • Lunch en diner
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien, souvenirs en persoonlijke uitgaven
 • Toeristenbelasting

Vluchtinformatie

Bij deze reis zit de directe retourvlucht van Nederland naar Tanger en terug van Marrakech inbegrepen, inclusief 10 KG handbagage. Het is ook mogelijk om naast Amsterdam Schiphol te vertrekken vanaf Eindhoven, Rotterdam, Weeze of Brussel. Boek je zelf graag je vlucht? Geef ons dit door en dan zullen we je de reis aanbieden exclusief de vlucht.

Informatie trein- en busreizen

Bij deze treinrondreis zitten de trein- en bustickets inbegrepen evenals transfer van het vliegveld. Op je eerste dag hebben we transfer van het vliegveld Tanger naar de stad geregeld. Op dag 3 reis je naar Asilah met de trein. Op dag 4 reis je verder naar Rabat. Daarna reis je op dag 5 naar Casablanca, de grootste stad van Marokko. Op dag 6 reis je verder naar Marrakech, waar je twee dagen verblijft. Als laatste reis je per bus naar Essaouira. Ten slotte reis je op dag 11 per bus terug naar het vliegveld van Marrakech, waar je incheckt en terugvliegt naar Nederland.

Reisdetails

 • Reisduur : 12 dagen
 • Beste seizoen : Eind september tot begin juni
 • Reissom vanaf: €1395 p.p. o.b.v. van 2 pers.
 • Vervoer : Vlucht, privétransfer, bus en treintickets
 

Inbegrepen bij deze reis

✔️ Vlucht vanuit Nederland naar Tanger en terug van Marrakech ✔️ 11 nachten middenklasse Riads (herenhuizen) met ontbijt ✔️ Fietstocht met gids in Marrakech, stadswandeling door Essaouira ✔️ Alle trein- en bustickets op basis van 1e klasse, privétransfer vliegveld ✔️Uitgebreid Barrio Life routeboek met insider tips ✔️ 24/7 bereikbaarheid met ons kantoor ✔️ Administratie- en boekingskosten

Recommend Tour Packages