Booking for : Treinreis Marokko stedenreis langs de kust en strand

[contact-form-7 id="Select"]

Treinreis Marokko stedenreis langs de kust en strand

 • Alles goed geregeld! Vlucht naar Tanger en terug vanaf Marrakech, transfers, de trein- en bustickets, een uitgebreide reisbeschrijving om het lokale leven te ontdekken, én centraal gelegen en sfeervolle middenklasse stadshotels met ontbijt
 • Een mooie combinatie van bekende steden zoals Tanger, Marrakech en Essaouira met minder toeristische plekken zoals Asilah en Casablanca
 • Ontdek wat voor moois de steden in Marokko te bieden hebben en maak kennis met de Marokkaanse cultuur.

Reisinformatie

Treinreis Marokko stedenreis langs de kust en strand

Deze treinrondreis door Marokko combineert de bekende steden zoals Tanger, Marrakesh en Essaouira met minder toeristische stations zoals Asilah en Casablanca.

Deze 12-daagse Treinreis Marokko stedenreis langs de kust en strand is voor liefhebbers van mooie oude steden met een vleugje nostalgie van oude forten aan zee en ontdekkingsreizigers. Strandliefhebbers voor zonnen, zwemmen en strandwandelingen, genieten ook volop van de stranden bij elke stad en doen er goed aan de reis te maken tussen mei en oktober.

Marrakesh en Rabat zijn de Koningssteden die je in deze reis bezoekt. Tanger, Asilah en Essaouira hebben allemaal een oude Medina, wat de mooie oud middeleeuwse stadswijken zijn in Marokko.

 

marrakesh barrio life

Wat is er zo mooi aan deze reis?

Marokko heeft een lange kustlijn en ligt strategisch aan de ingang van de Middellandse Zee. Al millennia lang hebben volkeren Marokko bezocht, bezet en gekoloniseerd. Het resultaat zijn prachtige oude verdedigingswerken met forten, stadsmuren en kanonnen die de pittoreske kuststeden hun allure geven. De viscultuur aan zee in de Tajine ‘s, Couscous en gegrilde gerechten, maakt het voor fijnproevers een leuke ervaring.

Marrakesh en Rabat zijn in deze reis de toppers, omdat ze naast hun mooie Medina´s ook nog een aantal prachtige paleizen aan te bieden hebben. Een aantal paleizen kan je bezoeken en daarnaast geeft Marrakesh je een gevoel van de oasen, bergen en het droge zuiden.

 

Hoe zit deze Treinreis Marokko stedenreis in elkaar?

Wij verzorgen de retourvlucht met start op Tanger en terugvlucht vanaf Marrakesh, het vervoer van het vliegveld naar de stad, de trein- en bus tickets, én centraal gelegen en sfeervolle middenklasse stadshotels op basis van logies en ontbijt. Daarnaast zijn we onderscheidend in onze uitgebreide reisbescheiden, zelf door ons geschreven als Marokko specialist, en de lokale tips die je reis nog specialer maken.

Naast dit basispakket, zijn er tal van activiteiten bij te boeken om ervoor te zorgen dat je het beste uit de reis haalt en niks over het hoofd ziet. Zo kunnen we stadswandelingen met entreekaartjes en stadsgidsen voor de mooiste monumenten bijboeken. Maar ook het vervoer tussen de treinstations en hotels en een kookworkshop in Tanger.

De reis van begin tot einde

 • Vlucht vanuit Nederland naar Tanger
 • 2 nachten in Tanger
 • 1 nacht in Asilah
 • 1 nacht in Rabat
 • 1 nacht in Casablanca
 • 3 nachten in Marrakesh
 • 3 nachten in Essaouira
 • Vlucht vanuit Marrakesh naar Nederland

 

Deze reizigers gingen je voor

Bekijk de reviews van onze klanten

''Wij wilden het echte Portugese denken, eten, wonen, en werken ervaren.

Het was verbazend hoe Barrio Life daarin is geslaagd! Alle activiteiten waren gericht op lokaal, ecologisch, duurzaam. Het viel op hoe enthousiast de betrokkenen (gidsen, rondleiders) waren met deze formule.''

''Met gezin in auto één week rondgereisd door Marokko. Was super! Vooraf goed advies gehad over de route en daarom veelmooie plekjes gezien.

Steeds sfeervolle en kleinschalige overnachtingen; precies zoals wij het leuk vinden. Met als hoogtepunt overnachting in de woestijn. Veel dank, wij zijn positief verrast door Marokko en door Barrio-life!''

''De voorgestelde reis werd volledig aan onze wensen aangepast. Alles was mogelijk. Al onze accommodaties waren werkelijk schitterend! Op vakantie reageerde ze snel op de mail. Ook zijn ze telefonisch bereikbaar.

Voordat we vertrokken kregen we de reisbescheiden met de planning en veel aanvullende informatie en tips toegestuurd.''

Dit aanbod valt onder de garantie van GGTO garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van GGTO garant.

photo

Dag 1,Vliegen op Tanger (twee nachten)

Deze Treinrondreis historisch Marokko langs de kust start met een directe vlucht van Nederland op het vliegveld van Tanger. Aangekomen op het vliegveld staat er een privétransfer klaar die je in een half uur naar de Riad brengt die we in de Medina van Tanger voor je hebben gereserveerd. Je checkt in op basis van twee nachten inclusief logies en ontbijt. Vanmiddag kan je op pad met onze reisbescheiden waarin we leuke bezoeksuggesties voor Tanger hebben meegenomen.
photo

Dag 2,Koken in Tanger

Na het ontbijt kan je er vandaag op uit trekken om Tanger verder te bezoeken. Tanger is een zeer oude stad en dateert al van voor de Romeinen. Voor Europese volkeren en de Moren was Tanger een strategisch punt in de Straat van Gibraltar en een goede handelsplek. Het oude kasteel van Tanger, de Kasbah, het stadspark en het oude Tanger hotel uit vervlogen tijden maken een mooie wandeling door de stad. We kunnen voor vanmiddag een kookworkshop voor je bijboeken, waarbij je met de lokale kok inkopen doet op de markt, de Souk en daarna een vistajine maakt volgens Tanger´s recept.
photo

Dag 3,Per trein van Tanger naar Asilah (een nacht)

Na het ontbijt check je uit en start je vandaag je treinreis. Je begeeft je gemakkelijk naar het treinstation van Tanger. Met onze treintickets reis je vandaag met de Marokkaanse trein zuidwaarts langs de kust naar het pittoreske havenstadje Asilah. Aangekomen in Asilah begeef je je naar de Riad die we hier in de Medina voor je hebben gereserveerd op basis van logies en ontbijt. Asilah staat bekend om de mooie witte huizen en het pittoreske oude centrum. Vandaag kan je in de warme maanden van het jaar ook het strand bezoeken.
photo

Dag 4,Per trein naar Rabat (een nacht)

Na het ontbijt check je uit en kan je de ochtend nog gebruiken om bijvoorbeeld een duik te maken in zee of te zien hoe de vissersboten de zee op gaan. Einde ochtend begeef je je terug naar het treinstation van Asilah voor een mooie ochtendrit langs de kust naar de eerste Koningstad van de reis, de stad Rabat. Aangekomen check je in bij de Riad in de oude Medina van Rabat en kan je met onze reisbescheiden een mooie ontdekkingstocht door Rabat maken.
photo

Dag 5,Per trein naar Casablanca (een nacht)

Deze ochtend heb je nog de gehele ochtend om meer van Rabat te zien. Rabat is de hoofdstad van Marokko en de paleizen van de Koning zijn een eerste contact met de rijkdom van het Marokkaanse erfgoed. Je reist rond het middaguur verder met de trein van Rabat naar de grootste stad van Marokko, Casablanca. Je begeeft je gemakkelijk van het centrale treinstation naar de Riad die we in de oude Medina van Casablanca hebben geboekt. Vanmiddag kan je met onze reisbescheidentips bijvoorbeeld de grote moskee van Casablanca bezoeken.
photo

Dag 6,Per trein naar Marrakech (drie nachten)

Vanochtend reis je per trein verder naar Marrakesh. Je verlaat voor even de kust en rijdt het droge binnenland in van Marokko. Aangekomen in Marrakesh, begeef je je naar de Riad in de Medina waar je incheckt voor drie comfortabele nachten op basis van logies en ontbijt. Onze reisbescheiden staat boordevol tips over deze stad en vanavond kan je al een hapje eten op het leuke Djema Efna stadsplein van Marrakesh.
photo

Dag 7,Fietsen door de Medina van Marrakech

Na het ontbijt hebben we voor vandaag een fietstocht door de Medina van Marrakesh georganiseerd. Je maakt een ontdekkingstocht naar de verscholen graftombes, leuke pleintjes en bezoekt een lokaal Medinahuis. Marrakesh staat bekend als de rode Koningstad om de oranjerode stadsmuren die de oude Medina omringen. Vanmiddag kan je een mooie wandeling maken door de Souk, de markt van Marrakesh waar lokale producten alsmede leuke souvenirs verkocht worden.
photo

Dag 8,De paleizen van Marrakech

Na het ontbijt kan je er vandaag op uit om de paleizen van Marrakesh te bezoeken. In onze reisbescheiden vertellen we je meer over de tombes van de sultans, de twee mooiste paleizen van de stad, maar komen we ook terug met tips over verscholen tuinen in de Medina, leuke pleintjes en musea om te bezoeken. We kunnen ook een ballonvaart voor deze ochtend organiseren, waarbij je met zonsopgang de stad ziet liggen. Ideaal voor een speciale gelegenheid.
photo

Dag 9,Naar het havenplaatsje Essaouira (drie nachten)

Na het ontbijt check je deze ochtend uit en reis je met onze buskaartjes in drie uur naar de pittoreske havenstad Essaouira. De comfortabele bus brengt je naast de Medina van Essaouira, waar je zo naar de Riad wandelt die we hier hebben geboekt. Vandaag en de komende twee dagen kan je gebruiken om te genieten van de kust, het strand en de sfeervolle Medina.
photo

Dag 10,De visserscultuur van Marokko

Voor deze ochtend hebben we een wandeling met een gids op het programma staan. Je bezoekt wandelend de vismarkt en je ziet welke soort vis er allemaal uit de Atlantische Oceaan komt. Je koopt samen sardientjes in en tegen lunchtijd, na een verdere uitleg van de visserscultuur en een bezoek aan het fort van Essaouira, ga je de vis grillen en lunch je op een plek waar de lokale bevolking samenkomt. Vanmiddag kan je een ontdekkingstocht maken door de Medina.
photo

Dag 11,Zonnen met uitzicht op zee

We informeren je verder in onze reisbescheiden over leuke dakterrassen waar je kan genieten van het uitzicht over de Atlantische Oceaan. Essaouira is soms net Zuid-Frankrijk qua gevoel en een heerlijke plek om de reis af te sluiten. Strandliefhebbers kunnen vandaag een strandwandeling maken, zwemmen in zee en we kunnen een romantische zonsondergangwandeling met kamelen op het strand bijboeken.
photo

Dag 12,Vlucht naar Nederland

Deze ochtend check je uit en reis je per bus terug naar Marrakesh waar je bij het vliegveld incheckt en terugvliegt naar Nederland. Zou je deze reis willen aanpassen? Geef ons hier je wensen door en dan passen we de reis kosteloos en vrijblijvend aan op maat.  

Vluchtinformatie

Bij deze reis zit de directe retourvlucht van Nederland naar Tanger en terug van Marrakech inbegrepen, inclusief 10 KG handbagage. Het is ook mogelijk om naast Amsterdam Schiphol te vertrekken vanaf Eindhoven, Rotterdam, Weeze of Brussel. Boek je zelf graag je vlucht? Geef ons dit door en dan zullen we je de reis aanbieden exclusief de vlucht.

Informatie trein- en busreizen

Bij deze treinrondreis zitten de trein- en bustickets inbegrepen evenals transfer van het vliegveld. Op je eerste dag hebben we transfer van het vliegveld Tanger naar de stad geregeld. Op dag 3 reis je naar Asilah met de trein. Op dag 4 reis je verder naar Rabat. Daarna reis je op dag 5 naar Casablanca, de grootste stad van Marokko. Op dag 6 reis je verder naar Marrakech, waar je twee dagen verblijft. Als laatste reis je per bus naar Essaouira. Ten slotte reis je op dag 11 per bus terug naar het vliegveld van Marrakech, waar je incheckt en terugvliegt naar Nederland.

Reisdetails

 • Reisduur : 12 dagen
 • Beste seizoen : Eind september tot begin juni
 • Reissom vanaf: €1155 p.p. o.b.v. van 2 pers.
 • Vervoer : Vlucht, privétransfer, bus en treintickets
 

Inbegrepen bij deze reis

✔️ Vlucht vanuit Nederland naar Tanger en terug van Marrakech ✔️ 11 nachten middenklasse Riads (herenhuizen) met ontbijt ✔️ Fietstocht met gids in Marrakech, stadswandeling door Essaouira ✔️ Alle trein- en bustickets op basis van 1e klasse, privétransfer vliegveld ✔️Uitgebreid Barrio Life routeboek met insider tips ✔️ 24/7 bereikbaarheid met ons kantoor ✔️ Administratie- en boekingskosten

Recommend Tour Packages

8,5

 

8,8