Booking for : Treinreis Marokko & Spanje vanuit Nederland

[contact-form-7 id="Select"]

Treinreis Marokko & Spanje vanuit Nederland

  • Volledig geregeld: alle treintickets van en naar naar Zuid-Spanje + regionale treinkaartjes voor Andalusië en Marokko. Je overnacht in centraal gelegen en sfeervolle middenklasse stadshotels. + reisinformatie met insider tips
  • Ontdek de grote stedelijke hoogtepunten van Spanje en Marokko. Barcelona, Madrid, Granada, Córdoba en Ronda in Spanje en Tanger, Meknes, Fes, Marrakech en Rabat in Marrokko
  • Een prachtige rondreis die perfect is voor reizigers die beide landen in 1x willen ontdekken zonder de stress van het regelen van de reis

Reisinformatie

Treinreis Marokko & Spanje vanuit Nederland

 

Welkom op de reispagina van de 22-daagse Treinreis Marokko & Spanje vanuit Nederland. Deze reis neemt je mee op een prachtige reis naar de grootste stedelijke hoogtepunten van Spanje en Marokko. Barcelona, Madrid, Granada, Córdoba en Ronda in Spanje en Tanger, Meknes, Fes, Marrakech en Rabat in Marokko.

Deze 22-daagse Treinreis Marokko & Spanje vanuit Nederland is een leuke en duurzame manier om Marokko te combineren met Zuid-Spanje en geschikt voor wie houdt van reizen per trein. Je vliegt namelijk niet vanuit Nederland naar Marokko, maar reist meteen al vanuit Nederland met goede hogesnelheidslijnen richting Spanje, om per boot over te steken naar Marokko. Je maakt een mooie ronde door Marokko om per boot via een andere route weer terug naar Nederland te reizen. Naast de steden geven we je alsmede suggesties van bij te boeken activiteiten (inclusief vervoer) om ook buiten de steden een andere hoogtepunten te bekijken.

 

Wat is er zo mooi aan deze reis?

Andalusië en Marokko hebben meer gemeen met elkaar dan alleen de Arabisch-Moorse bouwstijl en het erfgoed. De culinaire gerechten, levensstijl en uiterlijk van de bevolking zijn een bewijs van de negen eeuwen dat Zuid-Spanje onder Moorse-Arabische invloed was. Deze reis is een ontdekkingstocht vanuit Nederland en de reis combineert het treinnetwerk van Marokko en Spanje. De route maakt op de heenreis een stop in Barcelona, alvorens je bij Zuid-Spanje aankomt. Op de terugreis stopt de reis in Madrid.

In Marokko bezoek je de vier Koningssteden, bekend van de paleizen, stadsmuren en mooie oude Medina´s. Buiten de Koningsteden hebben we ook een korte stop meegenomen in het Atlasgebergte bij de watervallen van Ouzoud.

 

Hoe zit deze Andalusië treinreis vanuit Nederland in elkaar?

Wij verzorgen voor alle treintickets van Nederland naar Zuid-Spanje, onderweg in Andalusië en Marokko en weer terug naar Nederland. Uit en thuis. Verder boeken we de beste centraal gelegen en sfeervolle middenklasse stadshotels op basis van logies en ontbijt. Daarnaast zijn we onderscheidend in onze complete reisbescheiden, zelf door ons geschreven als echte Andalusië en Marokko specialist, en de lokale tips die je reis nog vollediger maken.

Naast dit basispakket, zijn er meerdere activiteiten bij te reserveren, om ervoor te zorgen dat de plekken die je bezoekt nog boeiender worden. Zo kunnen we stadswandelingen met entreekaartjes en gidsen voor de mooiste monumenten reserveren, maar ook een ballonvaart of kookworkshop.

 

 

 

Deze reizigers gingen je voor

Bekijk de reviews van onze klanten

''Wij wilden het echte Portugese denken, eten, wonen, en werken ervaren.

Het was verbazend hoe Barrio Life daarin is geslaagd! Alle activiteiten waren gericht op lokaal, ecologisch, duurzaam. Het viel op hoe enthousiast de betrokkenen (gidsen, rondleiders) waren met deze formule.''

''Met gezin in auto één week rondgereisd door Marokko. Was super! Vooraf goed advies gehad over de route en daarom veelmooie plekjes gezien.

Steeds sfeervolle en kleinschalige overnachtingen; precies zoals wij het leuk vinden. Met als hoogtepunt overnachting in de woestijn. Veel dank, wij zijn positief verrast door Marokko en door Barrio-life!''

''De voorgestelde reis werd volledig aan onze wensen aangepast. Alles was mogelijk. Al onze accommodaties waren werkelijk schitterend! Op vakantie reageerde ze snel op de mail. Ook zijn ze telefonisch bereikbaar.

Voordat we vertrokken kregen we de reisbescheiden met de planning en veel aanvullende informatie en tips toegestuurd.''

Dit aanbod valt onder de garantie van GGTO garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van GGTO garant.

photo

Dag 1,Per trein naar Barcelona (twee nachten)

Deze Treinreis Marokko & Spanje vanuit Nederland start vandaag met een mooie reisdag met eindpunt Barcelona aan de Middellandse Zee. Je reis met de ochtendtrein, Thalys, naar Parijs en je kan instappen op Amsterdam, Schiphol, Rotterdam en Breda. Op Parijs stap je over op de directe TGV naar Barcelona waar je begin van de avond aankomt. We hebben een comfortabel hotel gereserveerd waar je vanaf het treinstation zo naar toe wandelt.
photo

Dag 2,De Ramblas

Na het ontbijt kan je vanochtend gebruiken om met onze reisbescheiden tips een mooie wandeling door het centrum van Barcelona te maken. Zo kan je de Ramblas bezoeken, de beroemde voetgangersstraat, maar ook de Gaudi musea, de stadsparken etc. We informeren je er verder over in onze reisbescheiden. We kunnen voor vandaag ook een bezoek aan de Sagrada familie voor je boeken, alsmede een uitstapje naar het klooster van Montserrat, voor wie al eerder in Barcelona is geweest.
photo

Dag 3,Per trein van Barcelona naar Córdoba (twee nachten)

Vanochtend check je uit en wandel je naar het treinstation voor je reis verder zuidwaarts naar Córdoba. De reis van Córdoba naar Barcelona voert door de woestijn van Zaragoza en via het binnenland van Spanje naar de olijvenstreek van Córdoba. Halverwege de middag kom je aan in Córdoba stad en wandel je naar het hotel in het centrum. Het hotel is op basis van logies en ontbijt en je kan vanavond met onze reisbescheiden tips een mooie avondwandeling maken over de oude brug.
photo

Dag 4,De Mezquita moskee

Córdoba staat bekend om de Arabisch-Moorse achtergrond en de historie als rijkste én destijds de grootste stad van Europa. De meest beroemde gebouwen zijn de Mezquita en de Judería wijk. Bezoek je de Mezquita graag met een stadsgids? Je kan een begeleid bezoek inclusief entreekaartje voor de Mezquita bij ons bij reserveren. Een bezoek brengen aan de oude bibliotheek van Medina Azahara (ruïnes net buiten Córdoba)? Ook deze excursie kan je boeken met gids of per fiets!
photo

Dag 5,Per trein en boot naar Marokko (twee nachten)

Vanochtend check je uit bij het hotel en verplaats je je eenvoudig naar het centrale treinstation van Córdoba (te voet of per taxi). Met onze treintickets reis je vandaag van Córdoba naar het einde van de lijn bij Algeciras. Daar wandel je naar de bootterminal en vaar je met onze boottickets over naar Tanger in Marokko. Je checkt in bij een mooie Riad (een karakteristiek hotel) voor twee nachten op basis van logies en ontbijt.
photo

Dag 6,De oude Medina van Tanger

Na het ontbijt kan je vandaag een mooie wandeling maken door de oude Medina van Tanger. Er zijn mooie uitzichtpunten op de boten in de haven, de oude stad en het verderop gelegen Spanje. In onze reisbescheiden tref je bezoeksuggesties voor andere bezienswaardigheden. We kunnen voor vandaag een kookworkshop organiseren waarbij je inkopen doet op de lokale markt en samen met de kok een lekkere Tajine of Couscous bereidt.
photo

Dag 7,Per trein naar Meknes (een nacht)

Vanochtend check je uit bij het hotel en verplaats je je per taxi naar het treinstation van Tanger. Een leuke belevenis is de Marokkaanse trein, waar we comfortabele 1e klas treinkaartjes hebben geregeld. Je reist mooi langs de kust en later door de groene heuvels met sinaasappelbomen naar de eerste Koningstad van de reis, de stad Meknes. Je begeeft je naar de mooie Riads die we hier hebben gereserveerd or een nacht op basis van logies en ontbijt.
photo

Dag 8,Per trein naar Fes (drie nachten)

Vandaag kan je de ochtend en helft van de middag gebruiken om Meknes te ontdekken. Meknes staat bekend om haar grote stadsplein, de paleizen en de paleismuren. We kunnen voor vandaag een wandeling met stadsgids bijboeken zodat je in een paar uur een compleet beeld krijgt van deze mooie Koningstad. Aan het einde van de middag beweeg je je naar het treinstation en reis je in anderhalf uur naar Koningsstad waar je drie nachten verblijf in een Riad op basis van logies en ontbijt.
photo

Dag 9,De 9000 straatjes van de Medina van Fes

Fes staat bekend om zijnde de grootste Koningstad van Noord-Marokko en is onze favoriet van de vier. Het heeft de grootste Medina van alle Marokkaanse steden, het is een oude stad (9de eeuw) en ademt artistieke beleving. Vandaag hebben we een wandeling met een stadsgids inclusief meegenomen in het programma om kennis te maken met de grote Medina. De omgeving van Fes was de plek vanuit waar de Moren vertrokken richting Europa en oversteken naar Andalusië in Zuid-Spanje.
photo

Dag 10,Op stap met een echte Imam

Na een goede inleiding met de gids gisteren, kan je vandaag verder zelf de Medina en de paleizen van Fes ontdekken. In onze uitgebreide reisbescheiden geven we je bezoeksuggesties voor musea, botanische tuinen, de paleizen etc. We kunnen voor vandaag ook een wandeling met een jonge Imam organiseren waarbij je zijn levenspad volgt van leerling tot Imam. We organiseren tevens een uitstapje naar het mooie Tazekka natuurpark, ideaal voor wie houdt van wandelen. Ook organiseren we in Fes handarbeidworkshops waarbij je een middag meeloopt met de ambachtslieden zoals leerbewerkers en schoenmakers.
photo

Dag 11,Per bus naar de watervallen van Ouzoud

Na het ontbijt check je uit en beweeg je je naar het busstation van Fes. Per comfortabele goede touringcar rijd je in een halve dag langs het mooiste Atlasgebergte naar de omgeving van Azilal. Hier wordt je opgehaald en naar de B&B gebracht bij de watervallen van Ouzoud. Je checkt in voor een nacht op basis van logies en ontbijt. Je kan vanmiddag genieten van een wandeling langs de watervallen, zwemmen of een boottocht.
photo

Dag 12,Aankomst in Marrakech (drie nachten)

Na het ontbijt heb je nog de ochtend om te genieten van de landelijke bergomgeving en je wordt einde van de ochtend teruggebracht naar Asilal, waar je verder per bus reist naar Marrakesh. Aangekomen in Marrakesh beweeg je je naar de sfeervolle Riad die we in de Medina hebben gereserveerd en verblijf je voor drie nachten op basis van logies en ontbijt. Vanavond kan je met behulp van onze reisbescheiden dineren op het leuke Djema Efna stadsplein.
photo

Dag 13,Een fietstocht door de Medina van Marrakech

Na het ontbijt hebben we voor vandaag een fietstocht door de Medina van Marrakesh georganiseerd. Je maakt een ontdekkingstocht naar de verscholen graftombes, leuke pleintjes en bezoekt een lokaal Medinahuis. Marrakesh staat bekend als rode Koningstad om de oranjerode stadsmuren die de oude Medina omringen. De stad is de meest toeristische van de vier en met het uitzicht op het vaak besneeuwde Atlasgebergte is het bezoek de meest zuidelijk stad van deze treinrondreis.
photo

Dag 14,Een kookworkshop met inkopen in de Souk

Vandaag kan je met onze bezoeksuggesties voor Marrakesh op pad. We adviseren over mooie stadstuinen, monumenten en paleizen. Kookliefhebbers? We kunnen een kookworkshop in Marrakesh organiseren waarbij je inkoopt in de lokale Souk, de markt en een goede Tajine leert maken volgens lokaal recept. We kunnen ook een ballonvaart voor deze ochtend organiseren, waarbij je met zonsopgang de stad ziet liggen, ideaal voor als je iets te vieren hebt.
photo

Dag 15,Per trein naar Rabat (een nacht)

Vanochtend check je uit en begeef je je naar het treinstation van Marrakesh. Met onze treinkaartjes rijd je in een halve dag via Casablanca naar Rabat, de laatste Marokkaanse Koningsstad van deze reis. Bij aankomst op het treinstation van Rabat begeef je je naar de Riad die we hier in de oude Medina van Rabat hebben gereserveerd. Je verblijft voor een nacht op basis van logies en ontbijt. Vanmiddag kan je een mooie wandeling maken door de oude Medina of het strand bezoeken met behulp van onze reisbescheiden.
photo

Dag 16,Per hogesnelheidstrein naar Spanje (twee nachten)

Deze ochtend check je uit en reis je mooi langs de kust met de Marokkaanse TGV door Noord-Marokko terug naar Tanger. In Tanger aangekomen steek je met onze boottickets over naar Spanje en reis je verder met de mooie boemeltrein naar het plaatsje Ronda. Aangekomen op het treinstation wandel je naar het sfeervolle stadshotel wat we hier hebben geboekt voor twee nachten. Vanavond kan je alvast met zonsondergang de mooie brug bekijken van Ronda.
photo

Dag 17,De spectaculaire brug van Ronda

Ronda is beroemd geworden om de bijzondere ligging op een kloof met een oude brug. De meest bezochte monumenten zijn de stierenarena en de Moorse hamam. In Ronda bieden we ook een wandeling aan met stadsgids en entreekaartjes voor de monumenten. In onze reisbescheiden tref je volop praktische informatie om je bezoek zo leuk mogelijk te maken. Ronda is tevens een wijnstreek en we organiseren hier een interessant bezoek en proeverij in een wijnbodega inclusief vervoer.
photo

Dag 18,Per trein van Ronda naar Granada (twee nachten)

Je checkt uit en begeeft je terug naar het kleine treinstation van Ronda. Vanuit Ronda reis je per trein in twee uur naar de culturele parel Granada. Als Andalusië een Koningsstad zou hebben, zou Granada het Fes of Marrakesh zijn van Spanje. Bij aankomst op het treinstation van Granada verplaats je je naar het stadshotel in het centrum. Het hotel is op basis van logies en ontbijt. Vanmiddag kan je met onze reisbescheiden een bezoek brengen aan de Arabische wijk Albaicin. Het lijkt dan net alsof je je nog in Marokko bevindt.
photo

Dag 19,Het Alhambra

Granada staat bekend om het grootste overgebleven paleis van de Moren, en de plek om het Moors-Arabische gedeelte van deze reis mee af te sluiten. Het was het laatste toevluchtsoord alvorens de Moren terug naar Afrika vertrokken of zich verschansten in de Sierra Nevada bergen. Voor vandaag kunnen we een bezoek met gids en entreekaartjes voor je boeken voor het Alhambra. Bezoek je het Alhambra graag in de avond? We kunnen ook een avondwandeling toevoegen aan deze dag.
photo

Dag 20,Per trein naar Madrid (twee nachten)

Deze ochtend begint de terugreis naar Nederland met nog een laatste stop in de hoofdstad van Spanje, Madrid. Je begeeft je deze ochtend naar het treinstation van Granada en in een halve dag maak je een mooie tocht door het binnenland van Spanje met de hogesnelheidslijn. Aangekomen in Madrid check je in voor twee nachten bij een sfeervol hotel dicht bij het treinstation in een mooie buurt van Madrid. Vanmiddag kan je met onze reisbescheiden een bezoek brengen aan de mooie musea of de leuke markten en pleinen.
photo

Dag 21,Het Prado museum

Madrid heeft een prachtig aanbod aan musea, zoals het Prado of Reina Sofia museum. Kunstmusea met grote meesters en voldoende om een gehele dag bezig te zijn. Madrid heeft echter ook een mooie stadspark en we kunnen voor vandaag een wandeling door de stad met gids organiseren inclusief entreekaartjes naar een aantal mooie monumenten. In onze reisbescheiden tref je meer informatie over wat er allemaal te doen is.
photo

Dag 22,Per trein Madrid naar Nederland

Vandaag reis je van Madrid naar Nederland (Breda, Rotterdam, Schiphol of Amsterdam). De reis begint vroeg in de ochtend met de hogesnelheidstrein naar Barcelona. Op Barcelona stap je over op de TGV naar Parijs en in Parijs stap je over op de Thalys naar Nederland. Een bijzondere reis van midden Spanje naar Nederland en een reis om niet te vergeten. Zou je deze reis willen aanpassen? Geef ons hier je wensen door en dan passen we de reis kosteloos en vrijblijvend aan op maat.  

Train travel information

This train tour includes train tickets, boat tickets and bus tickets. On day 1 you travel by train from the Netherlands to Barcelona, ​​Spain. On day 3 you will travel from Barcelona to Córdoba. On day 5 you travel by train and boat from Córdoba to Tangier, Morocco. On day 7 you travel to Meknes, and on day 8 you travel to Fes. On day 11 you travel by coach to Ouzoud. On day 12 you travel by coach to Marrakech again. On day 15 you travel by train to Rabat, and on day 16 you travel back to Ronda, Spain, by high-speed train. On day 18 you travel from Ronda to Granada. On day 20 you travel to Madrid. And finally you travel back to the Netherlands (Breda, Rotterdam, Schiphol or Amsterdam) on day 22.

Reisdetails

  • Reisduur : 22 dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot begin juni
  • Reissom vanaf: €2195 p.p. o.b.v. van 2 personen
  • Vervoer : Treintickets (Thalys, TGV en AVE) en treintickets in Spanje & Marokko
 

Inbegrepen bij deze reis

✔️Retourreis per trein met hogesnelheidstreinen (Thalys, TGV en AVE) vanuit Nederland naar Barcelona en Madrid ✔️Treintickets in Spanje en Marokko in 1e klasse ✔️ 21 nachten o.b.v. middenklasse sfeervolle stadshotels en Riads (herenhuizen) in Marokko (met ontbijt) ✔️Privé fietstocht met gids in Marrakech en ambachtenwandeling in Fez✔️Uitgebreid Barrio Life routeboek met insider tips ✔️ 24/7 bereikbaarheid met ons kantoor ✔️ Administratie- en boekingskosten

Recommend Tour Packages

8,5

 

8,8