Booking for : Treinreis Marokko ontmoet de lokale bevolking

[contact-form-7 id="Select"]

Treinreis Marokko ontmoet de lokale bevolking

 • Wij regelen de retourvlucht met start op Fes en terugvlucht vanaf Marrakech, het vervoer van het vliegveld naar de stad, de treintickets, een uitgebreide reisbeschrijving met tips voor een lokale ervaring, én centraal gelegen en sfeervolle Riads op basis van logies en ontbijt
 • Deze prachtige rondreis door Marokko combineert dé vier Marokkaanse Koningssteden per trein en brengt je naar het Marokkaanse lokale leven
 • Geniet van de rust die een compleet geregelde rondreis met zich meebrengt

Reisinformatie

Treinreis Marokko ontmoet de lokale bevolking

Deze treinrondreis door Marokko combineert dé vier Marokkaanse Koningssteden per trein en brengt je naar het Marokkaanse lokale leven. Fes, Meknes, Rabat en Marrakech maken tezamen deze mooie reis.

Deze 8-daagse Treinreis Marokko ontmoet de lokale bevolking is voor wie graag de lokale cultuur wil ervaren en in contact wil komen met de lokale bevolking. De trein is daarbij al een eerste en comfortabele stap. Daarnaast hebben we al een aantal wandelingen met leuke gidsen toegevoegd, alsmede geven we opties voor bij te boeken activiteiten, altijd direct met de gids zonder groep.

meknes barrio life

Wat is er zo mooi aan deze reis?

De Marokkaanse cultuur is als zeer gastvrij te bestempelen. De sociale manier van omgaan, de hartelijkheid en het hulpvaardig karakter maken het makkelijk om contact te leggen. De vier Koningssteden zijn pittoresk met mooie stadsmuren, bruisende markten en een leuk aanbod aan activiteiten om te ondernemen.

Reizen per trein door Marokko is comfortabel en veilig. We zorgen voor treintickets met een plaatsbewijs zodat je nooit hoeft te staan, niet in de rij moet wachten en je ontspannen aankomt in de volgende stad. De treinreizen zijn tevens een leuke manier om Marokkanen te ontmoeten die voor hun werk of studie reizen. Een goede kans dat je uitgenodigd wordt voor de thee.

 

Hoe zit deze Treinreis Marokko ontmoet de lokale bevolking in elkaar?

Wij verzorgen de retourvlucht met start op Fes en terugvlucht vanaf Marrakesh, het vervoer van het vliegveld naar de stad, de treintickets, én centraal gelegen en sfeervolle Riads op basis van logies en ontbijt. Daarnaast zijn we onderscheidend in onze uitgebreide reisbescheiden, zelf door ons geschreven als Marokko specialist en de lokale tips die je reis nog specialer maken.

Naast dit basispakket, zijn er tal van activiteiten bij te boeken om ervoor te zorgen dat je het beste uit de reis haalt en niks over het hoofd ziet. Zo kunnen we stadswandelingen met entreekaartjes en stadsgids voor de mooiste monumenten bijboeken. Maar ook het vervoer tussen de treinstations en hotels en een kookworkshop in Tanger.

De reis van begin tot einde

 • Vlucht vanuit Nederland naar Fes
 • 3 nachten in Fes
 • 1 nacht in Meknes
 • 1 nacht in Rabat
 • 2 nachten in Marrakesh
 • Vlucht vanuit Marrakesh naar Nederland

 

Deze reizigers gingen je voor

Bekijk de reviews van onze klanten

Sylvia Stijger
Sylvia Stijger
12 April 2024
Paradise Valley een aanrader! Ligt in het Atlas Gebergte, bijzonder plek!
Stefanie De Pestel
Stefanie De Pestel
8 April 2024
We hadden een super mooie reis naar Marrakech en de agafay woestijn. Alles tot in de puntjes geregeld door Barrio life, we moesten ons geen zorgen maken, alle transfers waren mooi op tijd op de afgesproken plaats, de accomodaties waren top! We boeken zeker opnieuw met Barrio!
Sabine van de Wiel
Sabine van de Wiel
28 Maart 2024
Wat een leuke en goed georganiseerde reis was dit! Dankjewel Barrio!
Esther van der Bas
Esther van der Bas
3 Januari 2024
Wij hebben samen met onze puber dochters genoten van een onwijs gave rondreis door Marokko. We hebben genoten van de fantastische accommodaties, de schitterende landschappen, het heerlijke eten en de vriendelijke mensen. We verbleven een week in Marokko. Gevoelsmatig zijn we veel langer van huis geweest. We hebben zoveel gezien en veel indrukken opgedaan. De authentieke accommodaties waren geweldig, vooral de overnachting in de woestijn en de kamelentocht. Echt cultuur snuiven!
Larisha Captain
Larisha Captain
29 November 2023
Onlangs heb ik een 12-daagse rondreis door Marokko gemaakt, georganiseerd door het Barrio Life-team onder leiding van Romee. Van Marrakech tot Agdz, Mhamid tot Zagora, Mezouga tot de Dadeskloof, Ouarzazate tot Ourika - de reis bracht me naar de meest prachtige plekken in Marokko. Een hoogtepunt voor mij was het ontdekken van de diverse landschappen van Marokko, variërend van uitgestrekte woestijnen tot kloven en van de drukte in de stad naar de stilte in de Sahara. De accommodaties waren stuk voor stuk pareltjes, op rustige plekken gelegen. Vooral de tentenkampen waren bijzonder, en de tussenstops in Riads en Kasbah's boden een fijne gelegenheid om even bij te komen bij het zwembad. De activiteiten voegden echt iets toe aan de reis. De nomadische excursie in Merzouga was heel bijzonder, de wandeltocht door de Dadeskloof ook zeker een aanrader, en de fietsroute door Marrakech gaf een originele kijk op de stad. Ook de wegen waren goed begaanbaar met de auto, waardoor de reis extra comfortabel was. Dank aan het Barrio Life-team voor de vlekkeloze organisatie van deze reis. Alles was goed geregeld, waardoor ik me volledig kon concentreren op het genieten van al het moois dat Marokko te bieden heeft. Zou ik het aanraden? Zeker weten! Voor iedereen die een onvergetelijke reis zoekt, is Barrio Life de juiste keuze. Bedankt voor de onvergetelijke herinneringen!
CCA van Rest
CCA van Rest
21 November 2023
In de herfstvakantie een avontuurlijke roadtrip door Marokko gemaakt. Super mooie accommodaties om te overnachten en leuke activiteiten, voor kinderen en voor ons! Alles goed georganiseerd door Barrio Life!
Ernst van den Doel
Ernst van den Doel
12 November 2023
Via Barrio hebben we in augustus een rondreis gemaakt door Noord Portugal. Dat was verder prima geregeld na veel gedachtenwisselingen. Goed om te weten dat Nazaré een soort Marken en Volendam is, dat vertellen reisorganisaties niet. Sla het gerust over. Een adres in Porto bleek onjuist, hetgeen aangeeft dat Barrio niet alle actuele informatie heeft. Een excursie met Suppen was erg leuk, prima. Het slechtste onderdeel was een barrel van een auto waarin we op weg werden gestuurd, door een bedrijf met slechte service.We hebben daar direct contact over opgenomen en 14 dagen lang berichten gehad dat men actie zou ondernemen, niets mee gedaan. Ook geen kaartje achteraf met excuses oid. Tenslotte schreef deze firma na een half jaar alsnog een bedrag af van de creditcard, iets dat blijkbaar vaker gebeurt. Ook daar kon Barrio niets mee. Een toevoeging een jaar na dato: wat niet wordt verteld, noch door Barrio noch door Brava cars is dat je voor elektronische tolpoorten moet betal door of het kopen van een kaart of door achteraf betalen op kenteken in winkels , anders krijg je een naheffingsaanslag met 70 euro administratiekosten. De meesre autoverhuurders hebben deze kaart al in de auto aangebracht, maar het heerlijke Bravacars natuurlijk niet. Zo ontvingen wij dus nog een kleine onaangename verrassing.
Hanna T
Hanna T
7 November 2023
Heeft heel goed onze rondreis in Portugal voorbereid en georganiseerd. Meegedacht en fantastische locaties gevonden om te overnachten op onza trip.

Onze pakketreizen vallen onder de dekking van VZR Garant.
Je leest de voorwaarden van deze garantieregeling op: vzr-garant.nl

 

 

photo

Dag 1,Vliegen op Fes

Deze Treinreis Marokko ontmoet de lokale bevolking start met een directe vlucht van Nederland naar het vliegveld van Fes. Bij aankomst op het vliegveld van Fes halen we je op met een privetransfer die je naar de Riad brengt (sfeervol herenhuis) dat we voor je gereserveerd in de oude Medina van Fes. Welkom in Fes, de stad van de ambachtslieden en de grootste bruisende Medina (ommuurde stad) van Marokko. Vandaag kan je met onze reisbescheiden op pad en de stad ontdekken.
photo

Dag 2,De ambachtsmannen van Fes

Fes is dé ambachtenstad van Marokko en tevens het culturele centrum van het land. Voor vanochtend hebben we een ambachtenwandeling voor je georganiseerd waarbij je de ambachtslieden van Fes ontmoet. Je ontmoet de gids bij één van de stadspoorten van de Medina en je komt onderweg op bijzondere plekken in de Medina. Ook ontmoet je onderweg de leerlooiers, timmermannen, houtbewerkers en tapijtenmakers. Graag zelf in actie komen? Vraag ons naar onze workshops zoals het maken van je eigen leren pantoffels, leren pottenbakken, een Henna workshop etc.
photo

Dag 3,Op stap met een Imam

Vanochtend ontmoet je een wel heel speciaal persoon, een echte Imam. Gestudeerd en met perfect Engels neemt hij je mee op een wandeling door zijn levensgeschiedenis. Je bezoekt zijn basisschool, de Koran school, de Universiteit en de boekenwinkel waar hij zijn eerste boeken kocht. Een onvergetelijke ervaring in het lokale leven en je komt op plekken waar je anders niet binnenkomt. In onze reisbescheiden tref je meer informatie over wat je kan bezoeken in de Medina en de Souk, de lokale markt.
photo

Dag 4,Wandelen langs de paleismuren van Meknes

Deze ochtend check je uit en start je je treinreis. Je beweegt je gemakkelijk naar het treinstation van Fes en met onze treintickets reis je in een uur naar Meknes, de tweede Koningstad van je reis. Aangekomen in Meknes begeef je je wandelend of per korte taxirit naar de Riad die we voor je geboekt hebben in de oude Medina. Vanmiddag kan je op basis van onze reisbescheidensuggesties een leuke bezoekmiddag maken aan het oude centrum van Meknes.

Dag 5,Tussen de locals op het strand

Je checkt uit en begeeft je weer naar het treinstation van Meknes. Je maakt met onze treintickets een mooie reis naar de kust naar de derde Koningstad, Rabat. Onderweg in de trein kom je vaak studenten tegen die onderweg zijn tussen de twee Universiteitssteden Fes en Rabat. Ze spreken vaak goed Engels en wie weet nodigen ze je wel uit voor een Marokkaanse thee. Aangekomen in Rabat check je in voor een nacht op basis van logies en ontbijt bij een mooie Riad in de Medina van Rabat. Vanmiddag kan je de Medina bezoeken en je begeven tussen de vissers en families op het strand van Rabat.

Dag 6,Per trein naar Marrakech

Je checkt uit en begeeft je weer naar het treinstation van Meknes. Vanuit Meknes reis je in een halve dag via een mooie rit door het binnenland naar Marrakesh. Marrakesh is de plek waar het treinspoor eindigt en tevens ook de laatste, en vierde Koningstad van de reis. Je begeeft je naar de mooie Medina van Marrakesh en checkt in voor twee nachten op basis van logies en ontbijt. Onze reisbescheiden staan vol met bezoeksuggesties voor vandaag en morgen en we geven je veel tips.

Dag 7,Fietstocht en een bezoek aan een Marokkaans huis

Voor vanochtend hebben we een fietstocht door de Medina georganiseerd. Het is een leuke tocht door de kleine straatjes van Marrakesh met een bezoek aan een Marokkaans huis voor een glaasje thee. Onderweg fiets je tussen de lokale bevolking op straat en in de Souk, de lokale markt. Voor vanmiddag kunnen we een kookworkshop bijboeken waarbij je eerst met een lokale kokkin inkoopt en onderhandelt op de markt om samen later de Tajine voor te bereiden. Het diner is een mooie afsluiting van je reis tussen de locals in Marokko.

Dag 8,Vlucht naar Nederland

Vandaag check je uit en staat er een privéchauffeur klaar die je in een half uur naar het vliegveld van Marrakesh brengt. Je checkt hier in en vliegt naar Nederland.    

Accommodaties voor deze reis

De Riads die wij aanbieden in Fès, Meknes, Rabat en Marrakech zijn vaak centraal of vlakbij de stad gelegen. Het uiterlijk van de gebouwen is meestal traditioneel. De kamers van de accommodaties zijn eenvoudig ingericht. Sommige kamers hebben een traditionele inrichting en andere een moderne inrichting. Daarnaast hebben ze allemaal een eigen badkamer op de kamer. Een aantal accommodaties hebben algemene ruimtes, zoals een bar en lounge. Verder hebben sommige accommodaties buitenfaciliteiten als een buitenzwembad of terras.     Onderstaande foto's en beschrijvingen van de accommodaties kunnen afhankelijk van de periode van je reis iets afwijken.

Dag 1-3: Fès

Je verblijft in Fès op een rustige ligging net buiten de stad. Je overnacht in een karakteristieke Riad net buiten de medina. De kamers hebben een traditionele inrichting en beschikken over een privé-badkamer. De Riad beschikt over verschillende algemene- en buiten faciliteiten. Zo kun je gebruik maken van de wellness met hammam, het binnenzwembad, het restaurant, de bar, het buitenzwembad en het terras.
   

Dag 4: Meknes

Je verblijft in een karakteristieke Riad, dichtbij het centrale plein en Bab el Mansour. De accommodatie ligt midden in de medina en is modern en traditioneel ingericht. De kamers hebben een eigen badkamer met douche. Er is een gemeenschappelijke lounge. Buiten mag je gebruik maken van het seizoensgebonden buitenbad, zonneterras en tuin.
   

Dag 5: Rabat

In Rabat verblijf je in een sfeervolle Riad, gelegen bij de ingang van de medina en op 5 minuten wandelen van het Bouregreg-podium en op 500 meter van het strand en de jachthaven. De riad is traditioneel Marokkaans aangekleed en de kamers zijn eenvoudig en authentiek ingericht, met eigen badkamer. Je kan ontspannen in de lounges en op het terras met panoramisch uitzicht.
   

Dag 6-7: Marrakech

Aangekomen in Marrakech verblijf je in een modern, karakteristieke Riad in het hart van de medina. De accommodatie ligt dichtbij het Dar Si Sais Museum, het plein Djemaa El Fna en het Paleis El Badi. De Riad is ingericht met traditionele materialen zoals natuursteen, terracotta, klei en hout. De kamers zijn natuurlijk ingericht en hebben een privé-badkamer. Er is een restaurant aanwezig en een Marokkaanse lounge. Er is ook een zwembad, eethoek buiten en een zonneterras om gebruik van te maken.
   

Inclusief en exclusief

Inclusief
 • Retourvlucht van Nederland naar Fès en terug van Marrakech, inclusief 10 KG handbagage
 • 7 overnachtingen in middenklasse Riads op basis van logies en ontbijt
 • Transfer van en naar het vliegveld Fès en Marrakech
 • Alle treintickets tussen de steden
 • Ambachtenwandeling in Fès
 • Wandeling met Imam in Fès
 • Ambachtenwandeling in Marrakech
 • Uitgebreid reisbescheidenpakket
 • 24/7 bereikbaarheid via telefoon en WhatsApp voor tips tijdens de reis
 • Administratiekosten (€20 per boeking) en boekingskosten (€25 per persoon)
Exclusief
 • Ruimbagage
 • Lunch en diner
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien, souvenirs en persoonlijke uitgaven
 • Toeristenbelasting

Vluchtinformatie

Bij deze reis zit de retourvlucht inbegrepen van Nederland naar Fès en terug van Marrakech, met 10 KG handbagage (ruimbagage bij te boeken). Het is ook mogelijk om naast Amsterdam Schiphol te vertrekken vanaf Eindhoven, Rotterdam, Weeze of Brussel. Boek je zelf graag je vlucht? Geef ons dit door en dan zullen we je de reis aanbieden exclusief de vlucht.

Informatie treinreizen

Bij deze treinrondreis zitten de treintickets inbegrepen evenals transfer van- en naar het vliegveld. Op de eerste dag wordt je opgehaald met transfer en brengen we je van het vliegveld Fès naar de stad Fès. Op dag 4 reis je in ongeveer een uur naar de stad Meknes. De dag erna reis je af naar Rabat. Op dag 6 reis je in een halve dag naar Marrakech, waar je de laatste dagen verblijft. Op de laatste dag brengen we je terug naar het vliegveld van Marrakech en check je in om terug naar Nederland te vliegen.

Reisdetails

 • Reisduur : 8 dagen
 • Beste seizoen : September t/m juni
 • Reissom vanaf: €1195 p.p. o.b.v. van 2 pers.
 • Vervoer : Vlucht, privétransfer en treintickets
 

Inbegrepen bij deze reis

✔️ Vlucht naar Fes en terug van Marrakech ✔️7 nachten middenklasse Riads met ontbijt ✔️Ambachtenwandeling in Fes, wandeling met Imam in Fes, ambachtenwandeling in Marrakech ✔️ Treinkaartjes, privétransfers van het vliegveld, ✔️Uitgebreid Barrio Life routeboek met tips van kenners ✔️ 24/7 bereikbaarheid met ons kantoor ✔️ Administratie- en boekingskosten

Recommend Tour Packages