Booking for : Treinreis Marokko ontmoet de lokale bevolking

[contact-form-7 id="Select"]

Treinreis Marokko ontmoet de lokale bevolking

 • Wij regelen de retourvlucht met start op Fes en terugvlucht vanaf Marrakech, het vervoer van het vliegveld naar de stad, de treintickets, een uitgebreide reisbeschrijving met tips voor een lokale ervaring, én centraal gelegen en sfeervolle Riads op basis van logies en ontbijt
 • Deze prachtige rondreis door Marokko combineert dé vier Marokkaanse Koningssteden per trein en brengt je naar het Marokkaanse lokale leven
 • Geniet van de rust die een compleet geregelde rondreis met zich meebrengt

Reisinformatie

Treinreis Marokko ontmoet de lokale bevolking

Deze treinrondreis door Marokko combineert dé vier Marokkaanse Koningssteden per trein en brengt je naar het Marokkaanse lokale leven. Fes, Meknes, Rabat en Marrakech maken tezamen deze mooie reis.

Deze 8-daagse Treinreis Marokko ontmoet de lokale bevolking is voor wie graag de lokale cultuur wil ervaren en in contact wil komen met de lokale bevolking. De trein is daarbij al een eerste en comfortabele stap. Daarnaast hebben we al een aantal wandelingen met leuke gidsen toegevoegd, alsmede geven we opties voor bij te boeken activiteiten, altijd direct met de gids zonder groep.

meknes barrio life

Wat is er zo mooi aan deze reis?

De Marokkaanse cultuur is als zeer gastvrij te bestempelen. De sociale manier van omgaan, de hartelijkheid en het hulpvaardig karakter maken het makkelijk om contact te leggen. De vier Koningssteden zijn pittoresk met mooie stadsmuren, bruisende markten en een leuk aanbod aan activiteiten om te ondernemen.

Reizen per trein door Marokko is comfortabel en veilig. We zorgen voor treintickets met een plaatsbewijs zodat je nooit hoeft te staan, niet in de rij moet wachten en je ontspannen aankomt in de volgende stad. De treinreizen zijn tevens een leuke manier om Marokkanen te ontmoeten die voor hun werk of studie reizen. Een goede kans dat je uitgenodigd wordt voor de thee.

 

Hoe zit deze Treinreis Marokko ontmoet de lokale bevolking in elkaar?

Wij verzorgen de retourvlucht met start op Fes en terugvlucht vanaf Marrakesh, het vervoer van het vliegveld naar de stad, de treintickets, én centraal gelegen en sfeervolle Riads op basis van logies en ontbijt. Daarnaast zijn we onderscheidend in onze uitgebreide reisbescheiden, zelf door ons geschreven als Marokko specialist en de lokale tips die je reis nog specialer maken.

Naast dit basispakket, zijn er tal van activiteiten bij te boeken om ervoor te zorgen dat je het beste uit de reis haalt en niks over het hoofd ziet. Zo kunnen we stadswandelingen met entreekaartjes en stadsgids voor de mooiste monumenten bijboeken. Maar ook het vervoer tussen de treinstations en hotels en een kookworkshop in Tanger.

De reis van begin tot einde

 • Vlucht vanuit Nederland naar Fes
 • 3 nachten in Fes
 • 1 nacht in Meknes
 • 1 nacht in Rabat
 • 2 nachten in Marrakesh
 • Vlucht vanuit Marrakesh naar Nederland

 

Deze reizigers gingen je voor

Bekijk de reviews van onze klanten

''Wij wilden het echte Portugese denken, eten, wonen, en werken ervaren.

Het was verbazend hoe Barrio Life daarin is geslaagd! Alle activiteiten waren gericht op lokaal, ecologisch, duurzaam. Het viel op hoe enthousiast de betrokkenen (gidsen, rondleiders) waren met deze formule.''

''Met gezin in auto één week rondgereisd door Marokko. Was super! Vooraf goed advies gehad over de route en daarom veelmooie plekjes gezien.

Steeds sfeervolle en kleinschalige overnachtingen; precies zoals wij het leuk vinden. Met als hoogtepunt overnachting in de woestijn. Veel dank, wij zijn positief verrast door Marokko en door Barrio-life!''

''De voorgestelde reis werd volledig aan onze wensen aangepast. Alles was mogelijk. Al onze accommodaties waren werkelijk schitterend! Op vakantie reageerde ze snel op de mail. Ook zijn ze telefonisch bereikbaar.

Voordat we vertrokken kregen we de reisbescheiden met de planning en veel aanvullende informatie en tips toegestuurd.''

Dit aanbod valt onder de garantie van GGTO garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van GGTO garant.

 

photo

Dag 1,Vliegen op Fes (drie nachten)

Deze Treinreis Marokko ontmoet de lokale bevolking start met een directe vlucht van Nederland naar het vliegveld van Fes. Bij aankomst op het vliegveld van Fes halen we je op met een privetransfer die je naar de Riad brengt (sfeervol herenhuis) dat we voor je gereserveerd in de oude Medina van Fes. Welkom in Fes, de stad van de ambachtslieden en de grootste bruisende Medina (ommuurde stad) van Marokko. Vandaag kan je met onze reisbescheiden op pad en de stad ontdekken.
photo

Dag 2,De ambachtsmannen van Fes

Fes is dé ambachtenstad van Marokko en tevens het culturele centrum van het land. Voor vanochtend hebben we een ambachtenwandeling voor je georganiseerd waarbij je de ambachtslieden van Fes ontmoet. Je ontmoet de gids bij één van de stadspoorten van de Medina en je komt onderweg op bijzondere plekken in de Medina. Ook ontmoet je onderweg de leerlooiers, timmermannen, houtbewerkers en tapijtenmakers. Graag zelf in actie komen? Vraag ons naar onze workshops zoals het maken van je eigen leren pantoffels, leren pottenbakken, een Henna workshop etc.
photo

Dag 3,Op stap met een Imam

Vanochtend ontmoet je een wel heel speciaal persoon, een echte Imam. Gestudeerd en met perfect Engels neemt hij je mee op een wandeling door zijn levensgeschiedenis. Je bezoekt zijn basisschool, de Koran school, de Universiteit en de boekenwinkel waar hij zijn eerste boeken kocht. Een onvergetelijke ervaring in het lokale leven en je komt op plekken waar je anders niet binnenkomt. In onze reisbescheiden tref je meer informatie over wat je kan bezoeken in de Medina en de Souk, de lokale markt.
photo

Dag 4,Wandelen langs de paleismuren van Meknes

Deze ochtend check je uit en start je je treinreis. Je beweegt je gemakkelijk naar het treinstation van Fes en met onze treintickets reis je in een uur naar Meknes, de tweede Koningstad van je reis. Aangekomen in Meknes begeef je je wandelend of per korte taxirit naar de Riad die we voor je geboekt hebben in de oude Medina. Vanmiddag kan je op basis van onze reisbescheidensuggesties een leuke bezoekmiddag maken aan het oude centrum van Meknes.

Dag 5,Tussen de locals op het strand

Je checkt uit en begeeft je weer naar het treinstation van Meknes. Je maakt met onze treintickets een mooie reis naar de kust naar de derde Koningstad, Rabat. Onderweg in de trein kom je vaak studenten tegen die onderweg zijn tussen de twee Universiteitssteden Fes en Rabat. Ze spreken vaak goed Engels en wie weet nodigen ze je wel uit voor een Marokkaanse thee. Aangekomen in Rabat check je in voor een nacht op basis van logies en ontbijt bij een mooie Riad in de Medina van Rabat. Vanmiddag kan je de Medina bezoeken en je begeven tussen de vissers en families op het strand van Rabat.

Dag 6,Per trein naar Marrakech (twee nachten)

Je checkt uit en begeeft je weer naar het treinstation van Meknes. Vanuit Meknes reis je in een halve dag via een mooie rit door het binnenland naar Marrakesh. Marrakesh is de plek waar het treinspoor eindigt en tevens ook de laatste, en vierde Koningstad van de reis. Je begeeft je naar de mooie Medina van Marrakesh en checkt in voor twee nachten op basis van logies en ontbijt. Onze reisbescheiden staan vol met bezoeksuggesties voor vandaag en morgen en we geven je veel tips.

Dag 7,Fietstocht en een bezoek aan een Marokkaans huis

Voor vanochtend hebben we een fietstocht door de Medina georganiseerd. Het is een leuke tocht door de kleine straatjes van Marrakesh met een bezoek aan een Marokkaans huis voor een glaasje thee. Onderweg fiets je tussen de lokale bevolking op straat en in de Souk, de lokale markt. Voor vanmiddag kunnen we een kookworkshop bijboeken waarbij je eerst met een lokale kokkin inkoopt en onderhandelt op de markt om samen later de Tajine voor te bereiden. Het diner is een mooie afsluiting van je reis tussen de locals in Marokko.

Dag 8,Vlucht naar Nederland

Vandaag check je uit en staat er een privéchauffeur klaar die je in een half uur naar het vliegveld van Marrakesh brengt. Je checkt hier in en vliegt naar Nederland. Zou je deze reis willen aanpassen? Geef ons hier je wensen door en dan passen we de reis kosteloos en vrijblijvend aan op maat.    

Vluchtinformatie

Bij deze reis zit de retourvlucht inbegrepen van Nederland naar Fès en terug van Marrakech, met 10 KG handbagage (ruimbagage bij te boeken). Het is ook mogelijk om naast Amsterdam Schiphol te vertrekken vanaf Eindhoven, Rotterdam, Weeze of Brussel. Boek je zelf graag je vlucht? Geef ons dit door en dan zullen we je de reis aanbieden exclusief de vlucht.

Informatie treinreizen

Bij deze treinrondreis zitten de treintickets inbegrepen evenals transfer van- en naar het vliegveld. Op de eerste dag wordt je opgehaald met transfer en brengen we je van het vliegveld Fès naar de stad Fès. Op dag 4 reis je in ongeveer een uur naar de stad Meknes. De dag erna reis je af naar Rabat. Op dag 6 reis je in een halve dag naar Marrakech, waar je de laatste dagen verblijft. Op de laatste dag brengen we je terug naar het vliegveld van Marrakech en check je in om terug naar Nederland te vliegen.

Reisdetails

 • Reisduur : 8 dagen
 • Beste seizoen : September t/m juni
 • Reissom vanaf: €935 p.p. o.b.v. van 2 pers.
 • Vervoer : Vlucht, privétransfer en treintickets
 

Inbegrepen bij deze reis

✔️ Vlucht naar Fes en terug van Marrakech ✔️7 nachten middenklasse Riads met ontbijt ✔️Ambachtenwandeling in Fes, wandeling met Imam in Fes, ambachtenwandeling in Marrakech ✔️ Treinkaartjes, privétransfers van het vliegveld, ✔️Uitgebreid Barrio Life routeboek met tips van kenners ✔️ 24/7 bereikbaarheid met ons kantoor ✔️ Administratie- en boekingskosten

Recommend Tour Packages

8,5

 

8,8