Booking for : Treinreis Marokko met autoroute in het zuiden

[contact-form-7 id="Select"]

Treinreis Marokko met autoroute in het zuiden

 • Volledig geregeld: vlucht naar Tanger en terugvlucht vanaf Fes, het vervoer van het vliegveld naar de stad, de treintickets, de huurauto én centraal gelegen en sfeervolle middenklasse stadshotels met soms een zwembad
 • Ondek plekken zoals Tanger, Asilah, Rabat, Marrakech, Ait Ben Haddou, de Todra- en de Dadeskloof, Fes en Meknes
 • Een mooie combinatie van drukke steden met veel sfeer en de natuurgebieden met prachtige uitzichten

Reisinformatie

Treinreis Marokko met autoroute in het zuiden

Deze rondreis maakt een combinatie van een treinreis tussen een aantal Marokkaanse steden en een reis per huurauto door de landelijke zuiden van Marokko. Tanger, Asilah, Rabat, Marrakech, Ait Ben Haddou, de Todra– en de Dadeskloof, Fes en Meknes zijn allemaal deel van deze reis.

Deze 14-daagse Treinreis Marokko met autoroute in het zuiden is voor wie graag Marokko op een lokale en originele manier ontdekt en wie van cultuur houdt. Reizen per trein door Marokko is een comfortabele ervaring en het is makkelijk contact te maken met medereizigers. De reis bestaat uit steden met paleizen, oude Medina´s, kastelen en mooie gebouwen. In het zuiden van Marokko zijn het palmbomen, oasen, kloven en bergen die een mooi afwisseling vormen van de steden.

 

marrakesh barrio life

Wat is er zo mooi aan deze reis?

Marokko wordt vaak genoemd als land met twee gezichten. Het westelijke gedeelte aan de kust waar de Koningssteden liggen en het zuidelijke gedeelte, achter het Atlasgebergte, waar de natuur en woestijn te vinden is. Tijdens deze reis bezoek je beiden gedeeltes, ieder op een toepasselijke manier. De trein in stedelijk Marokko en de auto voor de dorpjes en de natuurgebieden. Marokko verrast met paleizen, prachtige tuinen en middeleeuwse Medina´s met kleine straatjes. Tezamen met de vriendelijke bevolking van het zuiden en de natuur, maakt deze reis een mooie ontdekkingstocht langs de hoogtepunten van het land.

 

Hoe zit deze treinreis Marokko met autoroute in het zuiden in elkaar?

Wij verzorgen de retourvlucht met start op Tanger en terugvlucht vanaf Fes, het vervoer van het vliegveld naar de stad, de treintickets, de huurauto én centraal gelegen en sfeervolle middenklasse stadshotels en B&Bs met soms een zwembad op basis van logies en ontbijt. Daarnaast zijn we onderscheidend in onze uitgebreide reisbescheiden, zelf door ons geschreven als Marokko specialist en de lokale tips die je reis nog specialer maken.

Naast dit basispakket, zijn er tal van activiteiten bij te boeken om ervoor te zorgen dat je het beste uit de reis haalt en niks over het hoofd ziet. Zo kunnen we stadswandelingen met entreekaartjes en stadsgidsen voor de mooiste monumenten bijboeken. Maar ook het vervoer tussen de treinstations en hotels en een kookworkshop in Tanger.

De reis van begin tot einde

 • Vlucht vanuit Nederland naar Tanger
 • 2 nachten in Tanger
 • 1 nacht in Rabat
 • 2 nachten in Marrakech
 • 1 nacht in Ait Ben Haddou
 • 2 nachten in de Dades kloof
 • 1 nacht in Midelt
 • 4 nachten in Fès
 • Vlucht vanuit Fes naar Nederland

 

Deze reizigers gingen je voor

Bekijk de reviews van onze klanten

Dalila F
Dalila F
10 Mei 2024
Zeer bekwame bureau! Heerlijke vakantie gehad en alles perfect geregeld
Hermine Pelser
Hermine Pelser
10 Mei 2024
Barrio life heeft voor ons een erg interessante en goed verzorgde vakantie georganiseerd. Alles verliep zoals we hadden gehoopt!
Jeff van sprew
Jeff van sprew
6 Mei 2024
Excellente organisatie 👌
Elslen Brazil
Elslen Brazil
6 Mei 2024
Uitstekende planning, goeie, snelle communicatie en aantrekkelijk geprijsd. Voor en tijdens reis goeie begeleiding. Dankzij Barrio Life genoten van een heerlijke vakantie in Marokko. In één woord super!
Lute Venema
Lute Venema
28 April 2024
Prima reisorganisatie met persoonlijke benadering en goede communicatie en service
Karin Van Druten
Karin Van Druten
25 April 2024
Wij hebben een fantastische rondreis door Marokko gemaakt. Geboekt bij Barrio Life. Alles is tot in de puntjes perfect geregeld! Echt een aanrader!
Marcel Wijermans
Marcel Wijermans
24 April 2024
Fijn reisbureau voor Marokko!
Herman Stumpel
Herman Stumpel
19 April 2024
In goed overleg een standaard reis aangepast aan onze wensen. Resultaat was super. Zeker aan te bevelen

Onze pakketreizen vallen onder de dekking van VZR Garant.
Je leest de voorwaarden van deze garantieregeling op: vzr-garant.nl

 

photo

Dag 1,Vliegen op Tanger

Deze Treinsreis Marokko met autoroute in het zuiden start met een directe vlucht van Nederland naar Tanger. Op het vliegveld van Tanger staat er een privétransfer klaar die je in een half uur naar de Riad brengt die we in de Medina van Tanger hebben gereserveerd. Je checkt in op basis van twee nachten inclusief logies en ontbijt. Vanmiddag kan je op pad met onze reisbescheiden waarin we tal van bezoeksuggesties voor Tanger hebben meegenomen.
photo

Dag 2,Koken in Tanger

After breakfast you can set out today to further visit Tangier. Tangier is a very old city and predates the Romans. For European peoples and the Moors, Tangier was a strategic point in the Strait of Gibraltar and a good trading place. The old Tangier castle, the Kasbah, the city park and the old Tangier hotel from days gone by make a nice walk through the city. We can book a cooking workshop for you for this afternoon, where you do some shopping with the local chef at the market, the Souk and then make a Tajine with a local recipe.
photo

Dag 3,Per trein naar Rabat

Na het ontbijt check je uit en begeef je je terug naar het treinstation voor een mooie ochtendrit langs de kust naar de eerste Koningstad van de reis, de stad Rabat. Aangekomen check je in bij de Riad in de oude Medina van Rabat en kan je met onze reisbescheiden een mooie ontdekkingstocht door Rabat maken. Rabat is de hoofdstad van Marokko en de paleizen van de Koning zijn een eerste contact met de rijkdom van het Marokkaanse erfgoed.
photo

Dag 4,Per trein naar Marrakech

Deze ochtend heb je nog de gehele ochtend om meer van Rabat te zien, alsmede is het de laatste plek in de reis om ook het strand te bezoeken. Je reist verder met de trein van Rabat via Casablanca naar Marrakesh. In Marrakesh begeef je je naar de Riad in de Medina waar je incheckt voor twee nachten op basis van logies en ontbijt. Vanavond kan je een eerste diner hebben op het leuke Djema Efna stadsplein van Marrakesh.
photo

Dag 5,Fietsen door de Medina van Marrakech

Na het ontbijt hebben we voor vandaag een fietstocht door de Medina van Marrakesh georganiseerd. Je maakt een ontdekkingstocht naar de verscholen graftombes, leuke pleintjes en bezoekt een lokaal Medinahuis. Marrakesh staat bekend als de rode Koningstad om de oranjerode stadsmuren die de oude Medina omringen. Vanmiddag kan je met onze bezoeksuggesties voor Marrakesh op pad. We adviseren over mooie stadstuinen, monumenten en paleizen. We kunnen ook een ballonvaart voor deze ochtend organiseren, waarbij je met zonsopgang de stad ziet liggen.
photo

Dag 6,Rijden met huurauto naar Ait Ben Haddou

Na het ontbijt check je uit en we hebben voor deze ochtend de huurauto klaarstaan waarmee je de komende dagen het tweede gedeelte van deze reis maakt. Je rijdt vanuit Marrakesh in een halve dag naar het Kasbah kasteel van Ait Ben Haddou. In onze reisbescheiden tref je tips van plaatsen waar je kan stoppen onderweg zoals watervallen, een kasteel, mooie uitkijkpunten etc. Aangekomen in Ait Ben Haddou check je in voor één nacht in een sfeervol hotel op basis van logies en ontbijt.
photo

Dag 7,De Dades kloof

Na het ontbijt check je uit en rijd je de prachtige Dades vallei in. Deze vallei heeft groene oasissen, ontelbare palmbomen en staat bekend om twee grote kloven, de Dades- en Todrakloof. Je verblijft de komende twee nachten bij de Todrakloof en vandaag kan je met onze suggesties in onze reisbescheiden mooie stops maken bij de rozenvallei, de Dades kloof en de grootste oase van Marokko. Aangekomen bij de Todra kloof check je in bij een B&B met zwembad op basis van logies en ontbijt.
photo

Dag 8,Wandelen door de Todra kloof

Vandaag kan je genieten van het zwembad, een rustdag nemen of een mooie wandeling maken door de Todra kloof. Deze kloof ligt in de uitlopers van het Atlas gebergte en we kunnen hier voor wandelliefhebbers een mooie halve dagtocht met natuurgids bijboeken. Je maakt dan een mooie tocht niet alleen door en boven de Todra kloof, maar je krijgt meer mee van de flora en fauna in deze streek van Marokko.
photo

Dag 9,Zwemmen in een oase

Vandaag verlaat je het zuiden van Marokko en rijd je in een halve dag naar de omgeving van Midelt. Het is een mooie rit eerst door de vlaktes van Zuid-Marokko en daarna reis je langzaam de bergen in van het Atlasgebergte. Het is een mooie rit langs kleine dorpjes en we hebben een sfeervolle B&B voor jullie gereserveerd op basis van logies en ontbijt. In onze reisbescheiden tref je tips voor stops onderweg, alsmede een oase waar je kan zwemmen.
photo

Dag 10,De berberaapjes van de Atlas

Vandaag rijd je in drie uur naar Fes, de plek waar je de huurauto weer inlevert en incheckt voor drie nachten in een Riad in de Medina. Onderweg richting Fes zijn er mooie stops te maken bij meren, aapjes in de bossen, kleine dorpjes etc. We informeren je er verder over in onze reisbescheiden. Aangekomen in Fes check je in voor vier nachten op basis van logies en ontbijt. Fes staat bekend als de meeste noordelijke Koningstad met de grootste Medina van Marokko.
photo

Dag 11,De 9000+ straatjes van Fes

Fes staat bekend als de noordelijke Koningstad van Marokko en is onze favoriet van de vier. Het heeft de grootste Medina van alle Marokkaanse steden, het is een oude stad (9de eeuw) en ademt artistieke beleving. Vandaag hebben we een mooie wandeling met een stadsgids inclusief meegenomen in het programma. De omgeving van Fes was de plek vanuit waar de Moren vertrokken richting Europa en overstaken naar Andalusië in Zuid-Spanje.
photo

Dag 12,Op stap met een Imam

Na een goede inleiding van de stadsgids gisteren, kan je vandaag verder zelf de Medina en de paleizen van Fes ontdekken. In onze uitgebreide reisbescheiden geven we je bezoeksuggesties voor musea, botanische tuinen, de paleizen etc. We kunnen voor vandaag ook een wandeling met een jonge Imam organiseren waarbij je zijn levenspad volgt van leerling tot Imam. We organiseren tevens een uitstapje naar het mooie Tazekka natuurpark, ideaal voor wandelaars. Ook organiseren we in Fes workshops waarbij je een middag meeloopt met de ambachtslieden zoals leerbewerkers en schoenmakers.
photo

Dag 13,Van Fes naar de Koningsstad Meknes

Vanochtend hebben we treinkaartjes geregeld waarmee je een dagexcursie kan maken naar de Koningsstad Meknes, op een uur rijden van Fes. Je begeeft je je naar het treinstation van Fes en je kan op eigen tijd terug met de treinkaartjes. De Koningsstad Mèknes behoort tot het werelderfgoed van Unesco en heeft een ommuurde stad met twintig poorten (Bab’s) en meer dan vijftig paleizen. We kunnen in Meknes ook een stadsgids voor je bijboeken waarmee je een stadswandeling maakt.
photo

Dag 14,Vlucht naar Nederland

Vandaag check je uit en hebben we een privétransfer geregeld die je ophaalt bij de Riad en naar het vliegveld brengt. Je checkt in op het vliegveld van Fes en vliegt terug naar Nederland.  

Accommodaties voor deze reis

De Riads en B&B's die wij aanbieden in Tanger, Rabat, Marrakech, Ait Ben Haddou, de Todra kloof, Midelt en Fès zijn vaak centraal of vlakbij de stad gelegen. Het uiterlijk van de gebouwen is meestal traditioneel. De kamers van de accommodaties zijn eenvoudig ingericht. Sommige kamers hebben een traditionele inrichting en andere een moderne inrichting. Daarnaast hebben ze allemaal een eigen badkamer op de kamer. Een aantal accommodaties hebben algemene ruimtes, zoals een bar en lounge. Verder hebben sommige accommodaties buitenfaciliteiten als een buitenzwembad of terras.    

Onderstaande foto's en beschrijvingen van de accommodaties kunnen afhankelijk van de periode van je reis iets afwijken.

Dag 1-2: Tanger

De eerste accommodatie van deze reis ligt in Tanger aan de rand van de medina, op loopafstand van alle voorzieningen en het strand. De accommodatie is traditioneel gebouwd en beschikt over eenvoudige, authentieke kamers met een privé-badkamer. Er is een gedeelde lounge, restaurant en het beschikt over een zonneterras.
   

Dag 3: Rabat

In Rabat verblijf je in een sfeervolle Riad, gelegen bij de ingang van de medina en op 5 minuten wandelen van het Bouregreg-podium en op 500 meter van het strand en de jachthaven. De riad is traditioneel Marokkaans aangekleed en de kamers zijn eenvoudig en authentiek ingericht, met eigen badkamer. Je kan ontspannen in de lounges en op het terras met panoramisch uitzicht.
   

Dag 4-5: Marrakech

Aangekomen in Marrakech verblijf je in een modern, karakteristieke Riad in het hart van de medina. De accommodatie ligt dichtbij het Dar Si Sais Museum, het plein Djemaa El Fna en het Paleis El Badi. De Riad is ingericht met traditionele materialen zoals natuursteen, terracotta, klei en hout. De kamers zijn natuurlijk ingericht en hebben een privé-badkamer. Er is een restaurant aanwezig en een Marokkaanse lounge. Er is ook een zwembad, eethoek buiten en een zonneterras om gebruik van te maken.
   

Dag 6: Ait Ben Haddou

De volgende accommodatie ligt in Ait Ben Haddou buiten de stad, in een rustige omgeving. Het hotel ligt op 2,7 km van Ksar Ait Ben Haddou en op 5 km van het uitzicht over de Atlas gebergten. De accommodatie bevindt zich in een authentiek, groot gebouw en de kamers zijn erg ruim. De kamers zijn authentiek, mooi aangekleed en hebben een eigen badkamer. Er is ook een restaurant, tuin en een terras.

Dag 7-8: Dades Kloof

Je verblijft in de Dades Kloof op een rustige locatie buiten de stad. Je verblijft hier in een moderne B&B dat uitzicht bied op de kloof. De kamers van de B&B zijn eenvoudig ingericht me ieder een eigen badkamer op de kamer. Er zijn een aantal algemene- en buitenfaciliteiten waar je gebruik van kan maken, zo is er een restaurant en een algemene lounge. Buiten is een zwembad aanwezig met terras en hottub.
   

Dag 9: Midelt

Je verblijft in Midelt dichtbij het centrum op een rustige, centrale ligging. De B&B heeft een karakteristieke uitstraling en is eenvoudig en antiek ingericht. De kamers zijn ruim en je hebt een zithoek, en privé-badkamer met douche. Er is een restaurant en gemeenschappelijke lounge. Je mag ook gebruik maken van de tuin, het terras, en het zwembad.
   

Dag 10-13: Fès

Je verblijft in Fès op een rustige ligging net buiten de stad. Je overnacht in een karakteristieke Riad net buiten de medina. De kamers hebben een traditionele inrichting en beschikken over een privé-badkamer. De Riad beschikt over verschillende algemene- en buiten faciliteiten. Zo kun je gebruik maken van de wellness met hammam, het binnenzwembad, het restaurant, de bar, het buitenzwembad en het terras.
   

Inclusief en exclusief

Inclusief
 • Retourvlucht van Nederland naar Tanger en terug van Fès, inclusief 10 KG handbagage
 • 13 overnachtingen in middenklasse Riads en B&B op basis van logies en ontbijt
 • Transfer van het vliegveld Tanger naar de stad
 • Alle treintickets op basis van 1e klasse voor de reisdagen per trein
 • Huurauto all-risk verzekerd voor de reisdagen per auto
 • Fietstocht met gids in Marrakech
 • Stadswandeling met gids in Fès
 • Uitgebreid reisbescheidenpakket
 • 24/7 bereikbaarheid via telefoon en WhatsApp voor tips tijdens de reis
 • Administratiekosten (€20 per boeking) en boekingskosten (€25 per persoon)
Exclusief
 • Borg (ca. €750 - €950, groot model), benzine, tolwegen, parkeerkosten in de grote steden (ca. €20 per dag)
 • Ruimbagage bij te boeken
 • Lunch en diner
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien, souvenirs en persoonlijke uitgaven
 • Toeristenbelasting

Vluchtinformatie

Bij deze reis zit de retourvlucht inbegrepen van Nederland naar Tanger en terug van Fès, met 10 KG handbagage (ruimbagage bij te boeken). Het is ook mogelijk om naast Amsterdam Schiphol te vertrekken vanaf Eindhoven, Rotterdam, Weeze of Brussel. Boek je zelf graag je vlucht? Geef ons dit door en dan zullen we je de reis aanbieden exclusief de vlucht.

Informatie treinreizen

Bij deze treinrondreis zitten de treintickets inbegrepen evenals transfer van- en naar het vliegveld en de huurauto all-risk verzekerd. De eerste dagen reis je per trein. Op de eerste dag hebben we transfer van het vliegveld Tanger naar de stad geregeld. Op dag 3 reis je van Tanger naar Rabat met de trein. Op dag 4 reis je verder naar Marrakech. Hier zal je op dag 6 verder reisen per huurauto. Op dag 10 reis je naar Fès en lever je de huurauto weer in. Op de laatste dag, dag 14 hebben we transfer voor je geregeld naar het vliegveld van Fès.

Informatie huurauto

In Marrakech kun je op dag6 je huurauto ophalen, maar het is ook mogelijk om dit op een later moment te doen. Bij het boeken van deze reis krijg je een reisbescheidenpakket waarin uitgebreide informatie staat over de geboekte huurauto.
In deze reis zit standaard een compacte huurauto inclusief all-risk verzekerd, type Ford Fiesta. Onderstaand tref je de kenmerken van deze auto. De daadwerkelijke huurauto kan in de praktijk een ander automerk zijn. Mocht je graag een groter formaat huurauto willen bijboeken (middenklasse, SUV, familieauto etc.) informeer ons dan in het offerteformulier over welk type auto je dan graag zou willen.

Kenmerken huurauto

 • 3e hoofdsteun achterbank (NCAP 5*)
 • 4-weg handmatig verstelbare bestuurdersstoel
 • 6 airbags (bestuurder, voorpassagier, zijairbags, curtainairbags)
 • Adjustable Speed Limiting Device (ASLD) (NCAP 5*)
 • Automatisch inschakelende dimlichten
 • Boordcomputer met 4.2 inch (monochroom) scherm
 • Centrale portiervergrendeling met afstandsbediening
 • Elektrisch bedienbare portierramen voor incl. one-touch up/down functie
 • Elektrisch verwarmbare buitenspiegels, geintegr. richtingaanw., uitstapverlichting
 • LED reflector dimlicht met dagrijverlichting
 • Middenconsole met 2 bekerhouders
 • Radiovoorbereiding
 • Tyre Repair Kit
 

Reisdetails

 • Reisduur : 14 dagen
 • Beste seizoen : September t/m Juni
 • Reissom vanaf: €1595 p.p. o.b.v. van 2 personen
 • Vervoer : Vlucht en huurauto
 

Inbegrepen bij deze reis

✔️ Vlucht naar Tanger en terug van Fez ✔️ 13 nachten middenklasse Riads en B&B met ontbijt ✔️Fietstocht met gids in Marrakech, stadswandeling met gids in Fes ✔️Alle treinkaartjes op basis van 1e klasse ✔️Huurauto met all-risk verzekering ✔️Uitgebreid Barrio Life routeboek met insider tips ✔️ 24/7 bereikbaarheid met ons kantoor ✔️ Administratie- en boekingskosten

Recommend Tour Packages