Booking for : Treinreis Marokko & Andalusië in het spoor van de Moren

[contact-form-7 id="Select"]

Treinreis Marokko & Andalusië in het spoor van de Moren

 • Wij verzorgen de retourvlucht met start op Fes en terugvlucht vanaf Málaga, het vervoer van het vliegveld naar de stad, de treintickets én centraal gelegen en sfeervolle middenklasse stadshotels op basis van logies en ontbijt.
 • De Moors-Arabische architectuur die te vinden is in paleizen, ornamenten, moskeeën en ander Arabisch erfgoed is volop terug te vinden in Andalusië in patio's, tuinen en paleizen
 • Geniet van de rust die een compleet geregelde rondreis met zich meebrengt

Reisinformatie

Treinrondreis Marokko & Andalusië in het spoor van de Moren

 

Deze culturele treinreis, in het spoor van de Moren, begint waar de Arabieren Marokko verlieten en Zuid-Spanje veroverden. De bezochte steden zijn Fes, Meknes, Tanger, Ronda, Córdoba en Granada.

Deze 14-daagse Treinreis Marokko & Andalusië in het spoor van de Moren is voor cultuurliefhebbers. De prachtige Moors-Arabische architectuur die te vinden is in paleizen, ornamenten, moskeeën en ander Arabisch erfgoed is volop terug te vinden in Andalusië in patio’s, tuinen en paleizen. Kortom een reis naar het erfgoed van Marokko is niet compleet met een bezoek aan de Moorse steden van Andalusië.

 

Wat is er zo mooi aan deze reis?

Andalusië en Marokko hebben meer gemeen met elkaar dan alleen de Arabische bouwstijl en het erfgoed. De gerechten, levensstijl en uiterlijk van de mensen zijn een bewijs van de negen eeuwen dat Zuid-Spanje onder Moorse invloed was. Deze reis is een ontdekkingstocht met een start bij de mooiste Medina van Marokko, in Fes. De reis combineert het treinnetwerk van Marokko en Spanje en de route voert langs paleizen en Medina´s niet alleen in het Marokkaanse gedeelte van Meknes en Tanger, maar ook in Andalusië in de steden Ronda en Córdoba. Het sluitstuk is Granada, waar het Alhambra de laatste hoofdstuk is van de Moorse wereld. Marokko en Zuid-Spanje zullen na deze reis onlosmakelijk met elkaar verbonden blijven.

 

Hoe zit deze Treinreis Marokko & Andalusië in het spoor van de moren in elkaar?

Wij verzorgen de retourvlucht met start op Fes en terugvlucht vanaf Málaga, het vervoer van het vliegveld naar de stad, de treintickets én centraal gelegen en sfeervolle middenklasse stadshotels op basis van logies en ontbijt. Daarnaast zijn we onderscheidend in onze uitgebreide reisbescheiden, zelf door ons geschreven als Andalusië & Marokko specialist, en de lokale tips die je reis nog specialer maken.

Naast dit basispakket, zijn er tal van activiteiten bij te boeken om ervoor te zorgen dat je het beste uit de reis haalt en niks over het hoofd ziet. Zo kunnen we stadswandelingen met entreekaartjes en stadsgidsen voor de mooiste monumenten bijboeken. Maar ook het vervoer tussen de treinstations en hotels en een kookworkshop in Tanger.

De reis van begin tot einde

 • Vlucht vanuit Nederland naar Fes
 • 3 nachten in Fes
 • 1 nacht in Meknes
 • 2 nachten in Tanger
 • 2 nachten in Ronda
 • 2 nachten in Córdoba
 • 3 nachten in Granada
 • Vlucht vanuit Málaga naar Nederland

 

 

 

photo

Dag 1 ,Vliegen op Fes (drie nachten)

Deze Treinreis Marokko & Andalusië in het spoor van de Moren start met een directe vlucht van Nederland naar het vliegveld van Fes. Hier staat een privétransfer klaar die je in een half uur naar het centrum van Fes brengt. Je verblijft voor drie nachten in een Riad inclusief ontbijt voor drie nachten in de oude Medina van Fes, de historische wijk van de stad. Na het inchecken heb je de rest van de dag- en de komende twee dagen volop de tijd om Fes op een rustig tempo te gaan ontdekken.
photo

Dag 2,De 9000 straatjes van Fes

Fes staat bekend als één van de vier Koningsteden van Marokko en is onze favoriet van de vier. Het heeft de grootste Medina van alle Marokkaanse steden, het is een oude stad (9de eeuw) en ademt artistieke beleving. Vandaag hebben we een wandeling met een stadsgids inclusief meegenomen in het programma. De omgeving van Fes was de plek vanuit waar de Moren vertrokken richting Europa en oversteken naar Andalusië in Zuid-Spanje.
photo

Dag 3,Op stap met een Imam

Na een goede inleiding met de gids gisteren, kan je vandaag verder zelf de Medina en de paleizen van Fes ontdekken. In onze uitgebreide reisbescheiden geven we je bezoeksuggesties voor musea, botanische tuinen, de paleizen etc. We kunnen voor vandaag ook een wandeling met een jonge Imam organiseren waarbij je zijn levenspad volgt van leerling tot Imam. We organiseren tevens een uitstapje naar het mooie Tazekka natuurpark, ideaal voor wandelaars. Ook organiseren in Fes workshops waarbij je een middag meeloopt met de ambachtslieden zoals leerbewerkers en schoenmakers.
photo

Dag 4,Per trein van Fes naar Meknes (een nacht)

Deze ochtend check je uit bij het hotel en begeef je je gemakkelijk naar het centrale treinstation van Fes (te voet of per taxi). Met onze treintickets reis je van Fes stad naar koningsstad Meknes. Een korte reis van anderhalf uur naar deze mooie zusterstad van Fes. Bij aankomst op het treinstation van Meknes wandel je naar de Riad in de Medina van Meknes en check je in op basis van logies en ontbijt. Na het inchecken heb je de rest van de dag en de dag van morgen om met onze reisbescheiden tips een wandeling te maken langs de paleismuren en het kleinschalige Meknes te ontdekken.
photo

Dag 5,Per trein van Meknes naar Tanger (twee nachten)

Je checkt uit bij het hotel en begeeft je gemakkelijk naar het centrale treinstation van Meknes (te voet of per taxi). Met onze treintickets reis je van Meknes stad naar de oude havenstad Tanger. Een reis van een halve dag langs sinaasappelbomen en groene heuvels. Bij aankomst op het treinstation van Tanger wandel je naar de Riad in de Medina van Tanger en check je in op basis van logies en ontbijt. Na het inchecken heb je de rest van de dag en de dag van morgen om met onze reisbescheiden tips Tanger te ontdekken.
photo

Dag 6,De oude Medina van Tanger

Na het ontbijt kan je vandaag een mooie wandeling maken door de oude Medina van Tanger. Er zijn mooie uitzichtpunten op de boten in de haven, de oude stad en het verderop gelegen Spanje. In onze reisbescheiden tref je bezoeksuggesties voor andere bezienswaardigheden. We kunnen voor vandaag een kookworkshop organiseren waarbij je inkopen doet op de lokale markt en samen met de kok een lekkere Tajine of Couscous bereidt.
photo

Dag 7,Per boot over de straat van Gibraltar (twee nachten)

Je checkt deze ochtend uit en je wandelt zo met onze ferrytickets naar de haven van Tanger waar de boot vertrekt naar Algeciras. Het is een mooie overtocht van Afrika naar Europa, door de straat van Gibraltar en onderweg zijn er soms ook wel dolfijnen te spotten. Aangekomen in Algeciras haven wandel je zo naar het treinstation en reis je in anderhalf uur naar het treinstation van Ronda. Een mooie route door het Grazalema park langs kleine witte dorpjes. Bij aankomst op het treinstation van Ronda begeef je je naar het stadshotel in het centrum en check je in op basis van logies en ontbijt voor twee nachten.
photo

Dag 8,Het Moorse stadje Ronda

Vanochtend na het ontbijt kan je de reisbescheiden er bij pakken en een mooie wandeling maken door het oude centrum van Ronda. Soms voelt het echt alsof je nog in Marokko rondloopt, met de Moorse baden, het paleis van de Moorse koning en de stadsmuren. Ronda is ook bekend van de grote brug over de rivier en het is een mooi stadje om even lekker te acclimatiseren. We kunnen ook een proeverij en een wandeling door de regio organiseren.
photo

Dag 9,Per trein naar Córdoba (twee nachten)

Vanochtend na het ontbijt check je uit en wandel je gemakkelijk naar het treinstation van Ronda waar je met onze treintickets instapt voor de trein naar Córdoba stad. Het is een mooie rit door het binnenland van Andalusië en onderweg zijn de prachtige olijfboomvelden te zien. Aangekomen in Córdoba begeef je je gemakkelijk naar het hotel in het centrum van Córdoba waar je incheckt voor twee nachten. Vanmiddag kan je op stap met onze reisbescheiden met bezoeksuggesties
photo

Dag 10,De Moorse Mezquita

Córdoba heeft een lange historie en is beroemd om de Moorse Mezquita, de moskee die later tot kathedraal is veranderd door de Katholieken. We kunnen een bezoek met gids en entreekaartjes voor je bijboeken voor deze ochtend om zo meer van de relatie tussen Marokko en Andalusië te leren. In onze reisbescheiden tref je tips voor een bezoek aan de Joodse wijk en het oude centurm van Córdoba. We kunnen ook een excursie naar de Medina Azahara ruïnes buiten Córdoba bijboeken.
photo

Dag 11,Per trein naar Granada (drie nachten)

Deze ochtend na het ontbijt check je uit en wandel je terug naar het treinstation van Córdoba waar je met onze treintickets in twee uur naar Granada rijdt. Aangekomen begeef je je naar het stadshotels wat we hier voor je hebben geboekt en check je in voor een comfortabele drie nachten. Vanmiddag kan je erop uit met onze reisbescheiden om het oude centrum van Granada te bezoeken en te genieten van de prachtige uitzichtspunten over de stad.

Dag 12,Het Alhambra

Granada staat bekend om het grootste overgebleven paleis van de Moren, en de plek om deze reis mee af te sluiten. Het was het laatste toevluchtsoord alvorens de Moren terug naar Afrika vertrokken of zich verschansden in de Sierra Nevada bergen. Voor vandaag kunnen we een bezoek met gids en entreekaartjes voor je boeken voor het Alhambra. Bezoek je het Alhambra graag in de avond? We kunnen ook een avondwandeling toevoegen aan deze dag.

Dag 13,De Moorse wijk Albaicin en Sacremonte

Naast het Alhambra staat Granada ook bekend om de twee interessante wijken Albaicin en Sacremonte. We kunnen voor vandaag een wandeling met gids organiseren waarbij je door dit doolhof van straatjes en pleintjes Arabische invloeden ontdekt en meer hoort van de sages en legendes van de Arabische overheersing. Als alternatief kunnen we voor vandaag ook een excursie naar de Moorse dorpjes in de Sierra Nevada bijboeken.

Dag 14,Vlucht naar Nederland

Vanochtend na het ontbijt begeef je je naar het centrale busstation in de stad voor een rit van anderhalf uur per bus direct naar het vliegveld van Málaga. Bij aankomst op het vliegveld check je in en vlieg je terug naar Nederland. Zou je deze reis willen verlengen met wat dagen aan het strand, in de Sierra Nevada of ergens anders? Informeer ons naar je wensen en als Marokko en Andalusië specialist kunnen we de reis in een handomdraai aanpassen. Zou je deze reis willen aanpassen? Geef ons hier je wensen door en dan passen we de reis kosteloos en vrijblijvend aan op maat.  

Informatie treinreizen

This train tour includes train and bus tickets as well as transfer to and from the airport at destination. You will spend three nights in Fes, Morocco, and travel to Meknes on day 4. Then on day 5 you travel to Tangier, and on day 7 to Ronda, Spain. On day 9 you travel to Córdoba, and on day 11 you travel to Granada. On the last day, day 14, you will leave for Málaga airport and travel back to the Netherlands.

Reisdetails

 • Reisduur : 14 dagen
 • Beste seizoen : Eind september tot begin juni
 • Reissom vanaf: €1345 p.p. o.b.v. van 2 pers.
 • Vervoer : Vlucht, transfers, boot en treintickets
 

Inbegrepen bij deze reis

✔️Vlucht naar Fez en terug vanaf Málaga ✔️13 nachten middenklasse sfeervolle stadshotels en Riads (herenhuizen) in Marokko (met ontbijt) ✔️Alle treintickets, bootovertocht en transfers van- en naar het vliegveld ✔️Stadswandeling Fes met gids ter introductie over de Moren, ✔️Uitgebreid Barrio Life routeboek met insider tips ✔️ 24/7 bereikbaarheid met ons kantoor ✔️ Administratie- en boekingskosten

Recommend Tour Packages

8,5

 

8,8