Booking for : Koken in Marokko vanuit Spanje

[contact-form-7 id="4"]

Koken in Marokko vanuit Spanje

Reisinformatie

Stedentrip Tanger en oversteek vanuit Tarifa Spanje

Tijdens deze culinaire stedentrip Tanger steek je over per ferry vanuit Tarifa, Spanje en ervaar je de zeer uitgebreide Marokkaanse keuken in Tanger. We hebben op de eerste dag na aankomst meteen een actieve Cous-Cous workshop voor je gereserveerd, waarbij je de markt op gaat en met je zintuigen de Marokkaanse delicatessen ervaart. Verder zorgen we voor de ferry tickets vanuit Tarifa, Spanje en je verblijf in een Riad, zodat je zorgeloos genieten van deze culinaire stedentrip Tanger.

Hoe zit deze stedentrip Tanger in elkaar?
In de ochtend hebben we ferry tickets voor jullie geboekt vanuit Tarifa en komen jullie een uurtje later aan in Tanger. In de haven worden jullie opgehaald door de eigenaar van Riad en wandel je naar de Medina en check je in. In de middag trek je erop uit met de eigenaar richting de markt voor het kopen van de ingrediënten voor een couscous workshop. Na de markt kom je terug in de Riad en leer je wat de 7 ingrediënten zijn en hoe het kookproces in elkaar zit. Je eindigt met een diner van je eigen gemaakt maaltijd. De volgende dag kan je erop uit om de stad te verkennen of het strand op te zoeken. Einde van de middag brengen we je naar de haven en vaar je weer terug naar Tarifa. Vlieg je op Tanger? Dan ruilen we de ferry tickets om voor transfers van het vliegveld en een extra nacht in Tanger.

Meer zien van historisch noordelijk Marokko? Bekijk dan ook onze culturele rondreis Noord Marokko. Of begin in Tanger en reis per trein tot Marrakech met onze Koningsteden Rondreis Marokko per trein.

Hoogtepunten stedentrip Tanger
Tanger ligt strategisch op het noordelijk puntje van Marokko en aan de straat van Gibraltar. Alle volkeren die in de oudheid per schip de Atlantische Oceaan opvaarden, kwamen praktisch langs Tanger. Het is daardoor een oude stad en tevens een haven- en vissersstad. Tanger heeft een oude Medina, ommuurde vestingstad, waar je moskeeën vindt en tevens de Souk. De eetcultuur in Tanger is zeer divers gericht en beïnvloed door de Arabische en Andalusische keukens.

photo

Dag 1,Van Europa naar Afrika

Voor vanochtend hebben we de ferry tickets geregeld van Tarifa, het zuidelijkste puntje van Spanje, naar de haven van Tanger. De boottocht duurt 45 minuten en je steekt de straat van Gibraltar over naar Marokko. Bij aankomst staat de eigenaar van de Riad op je te wachten in de haven en wandel je de Medina in van Tanger. Je overnacht vanavond in een kleinschalige familiaire Riad. Je gaat de markt op om inkopen te doen voor een echte Marokkaanse CousCous. Bij terugkomst start de kookworkshop met aansluitend de je eigen gemaakte lunch. Vraag ons om advies voor de lekkerste (vis)restaurantjes van Tanger.
photo

Dag 2,Ontdek tanger

Na een rijkelijk Marokkaans ontbijt kan je op ontdekkingstocht gaan door de Medina van Tanger. De stad is sinds de oudheid veroverd geweest door verschillende volkeren zoals de Romeinen en de Moren en de rijke gastronomie is overal te vinden. De Souk is de markt van de Medina en de plek waar je de lekkerste dadels, vijgen en andere delicatessen kan proeven en kopen. Voor de lunch is de Tanger vis Tajine een aanrader. Aan het einde van de middag neemt de eigenaar van de Riad je mee terug naar de haven en met je ferry tickets steek je weer over naar Tarifa.

Reisdetails

  • Reisduur : 2 dagen
  • Beste seizoen : April t/m Oktober
  • Reissom vanaf: €169 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Vervoer : €19 p.p. feestdagen en schoolvakanties
 

Inbegrepen bij deze reis

1x overnachting in sfeervolle Riad in Tanger, retourtickets ferry van Tarifa (Spanje) naar Tanger en een couscous workshop met lunch


Recommend Tour Packages

8 dagen start €725 p.p. o.b.v. 2 pers.

Stedenreis Noord-Marokko met Fes en Chefchaouen

Offerte ontvangen
Marokko

7 dagen start €995 p.p. o.b.v. van 4 personen

Rondreis Marrakech met kinderen en strand

Offerte ontvangen

14 dagen start €1395 p.p o.b.v. 2 pers.

Rondreis Marokko 14 dagen de mooiste highlights

Offerte ontvangen

10 dagen start €1295 p.p. o.b.v. 2 pers.

Rondreis Koningssteden Marokko per trein

Offerte ontvangen

8 dagen start €895 p.p o.b.v. 2 pers.

Rondreis: beleef de Koningssteden van Marokko

Offerte ontvangen

5 dagen start €465 p.p. o.b.v. 2 pers.

Stedentrip Fes en Meknes

Offerte ontvangen