Booking for : Historische stedentrip Sevilla

[contact-form-7 id="4"]

Historische stedentrip Sevilla

Reisinformatie

Stedentrip Sevilla; in de voetsporen van Columbus

Deze stedentrip Sevilla met stadswandeling is ideaal voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur. Ontdek het rijke historisch verleden van Sevilla en bezoek paleizen, kathedralen, musea en de geboorteplaats van Flamenco. We hebben het vervoer van en naar het vliegveld geregeld en je kan een fietstocht of mooie stadswandeling bijboeken waarbij je met een gids o.a. een wandeling maakt naar waar Colombus vertrok richting Amerika.

Hoe zit deze stedentrip Sevilla in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je van Amsterdam en Eindhoven direct naar Sevilla. Bij aankomst halen we je op van het vliegveld en brengen je naar het karakteristieke stadshotel wat we voor deze stedentrip in Sevilla hebben gereserveerd. Voor de tweede dag kan je een wandeling met onze stadsgids bijboeken, zodat je de stad vanuit een ander oogpunt kan bekijken. Ook kunnen we fietsen regelen voor een fietstocht door Sevilla. Op de laatste dag halen we je weer op bij de accommodatie en brengen we je terug naar de luchthaven.

Bezoek je in deze reis ook graag Córdoba en Granada? Bekijk dan onze culturele rondreis. Begeef je je graag tussen de lokale bevolking? Bekijk dan ook onze creatieve stedentrip Sevilla.

Stedentrip Sevilla met stadswandeling
Andalusië, millennia lang leefden hier een mix van Christenen, Joden en Moslims. Romeinse keizers, Visigotische koningen en Moorse kalifaten hebben allemaal hun invloed achtergelaten. Sevilla, een combinatie van het Romeinse Hispalis en het Arabische Ishbiliya. Niet alleen vormde deze stad een belangrijk onderdeel in het Romeinse rijk en Moorse rijk, maar ook in de Christelijke tijd was Sevilla één van de grootste steden van Spanje. Columbus maakte zijn schepen hier klaar voor vertrek naar het Amerikaanse continent, en vanuit dit continent vloeide het goud de stad binnen. Bienvenido in deze interessante stad!

Van de 16e tot de 18e eeuw was Sevilla een belangrijke handelsstad van Europa nadat de kolonisten de ‘Nieuwe Wereld’ veroverd hadden. Handelaren kwamen uit allerlei hoeken om producten uit het continent Amerika te kopen in Sevilla. Wandel door de wijken die destijds centraal stonden in het dagelijkse leven en bezoek de historische gebouwen uit de Gouden Eeuw. In de kathedraal kun je later nog op eigen gelegenheid het graf van Columbus bezoeken.

Dag 1,Aankomst in Sevilla

Bij aankomst op het vliegveld hebben we een taxi voor je klaar staan en voor de komende drie nachten hebben een kleinschalig karakteristiek stadshotel voor je gereserveerd. Wist je dat Sevilla de plek is waar Colombus per schip de stad uitvoer richting Amerika? Wandel vandaag langs deze beroemde Guadalquivir rivier, steek één van de historische bruggen over en oriënteer je alvast verder in de stad. Tip: Je komt bij de rivier de 12de eeuwse Torro del Oro tegen en vindt uit waarom deze toren een begrip is voor de Sevillanen...

Dag 2,Barrio de Santa Cruz

Barrio betekent (volks)buurt en Barrio de Santa Cruz is de beroemde historische wijk van de stad waar je o.a. het Alcazar koninklijke paleis vindt. Een ander paleis in Santa Cruz is het Casa de Pilatos. Dichtbij ligt de kathedraal en de Giralda toren. Tip: de stierenvechtarena, de Plaza de Toros is een waar icoon in Sevilla en een bezoek waard. Vraag ons om tips van adresjes van de meer lokale Flamenco voorstellingen, een mooi avondprogramma.

Dag 3 ,Triana en Macarena

Huur vandaag een fiets en ga op ontdekkingstocht door de stad. Je fietst over de Isabel II brug de wijk Triana in, de ¨Jordaan¨ van Sevilla en de geboorteplaats van Flamenco. Bezoek de levendige Triana markt en de omliggende straten. Rijdt verder naar de wijk Macarena en zie het kleurrijk Sevilla terug in de klassieke gebouwen, de pleintjes en het straatleven. Tip: Mocht je in de zomer reizen dat zijn de historische musea met airconditioning een goede afkoelpauze.

Dag 4,Het Maria Luisa stadspark

Afhankelijk van je vluchttijd kan je vandaag een bezoek brengen aan het historische Maria Luisa stadspark. Aangrenzend ligt het Plaza Espana, het Archeologisch museum en het park staat vol met architectuur, bloementuinen en botanische planten. Het is een oase van rust en biedt schaduw en verkoeling in de zomer. Bij vertrek staat er bij het hotel een taxi te wachten die je naar het vliegveld brengt.

Reisdetails

  • Reisduur : 4 dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot begin juni
  • Reissom vanaf: €194 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Vervoer : €19 p.p feestdagen en schoolvakanties
 

Inbegrepen bij deze reis

3x overnachting in karakteristiek stadshotel en retour transfer vliegveld Sevilla naar Sevilla stad


Recommend Tour Packages

4 dagen start €199 p.p. o.b.v. 2 pers.

Citytrip Granada met culinaire activiteiten

Offerte ontvangen

4 dagen start €209 p.p. o.b.v. 2 pers.

Sevilla Citytrip Spaanse gastronomie

Offerte ontvangen

4 dagen start €185 p.p. o.b.v. 2 pers.

Gastronomische reis Cadiz

Offerte ontvangen

4 dagen start €395 p.p. o.b.v. 2 pers.

Actieve vakantie aan de Costa de la Luz

Offerte ontvangen

4 dagen start €175 p.p. o.b.v. 2 pers.

Beklim het koningspad Camino del Rey

Offerte ontvangen

4 dagen start €395 p.p o.b.v. 2 pers.

Actieve vakantie Sierra Nevada

Offerte ontvangen