Booking for : Stedentrip Portugal naar UNESCO stad Évora

[contact-form-7 id="4"]

Stedentrip Portugal naar UNESCO stad Évora

Reisinformatie

Stedentrip Portugal naar UNESCO stad Évora

Tijdens deze culturele stedentrip Portugal verblijf je in de Romeinse UNESCO stad Évora. Deze reis is ideaal voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur en brengt je naar één van de mooiste steden van Portugal, Évora en de Alentejo regio. Ontdek het rijke historisch verleden van Évora en bezoek de Romeinse opgravingen van de oude stad. Rijd langs de vestingsstadjes Estremoz en Reguenges de Monseraz en ervaar een sterrenkijkavond bij het Alqueva meer.

Hoe zit deze stedentrip Portugal in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je van o.a. Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven direct op Lissabon. Op het vliegveld staat er een huurauto voor je klaar en rijd je in anderhalf uur naar Évora. De komende dagen kan je er met onze tips op uit en kan je alle hoogtepunten van de omgeving bezoeken. Op de derde dag kunnen hebben we in de avond een sterrenkijkavond organiseren naast het vestingsstadje Reguengos de Monsaraz

Meer culturele steden zien van Portugal? Bekijk dan ook onze culturele rondreis Noord- en Midden Portugal.

Hoogtepunten stedentrip Portugal en UNESCO stad Évora
De UNESCO stad Évora heeft een relatief klein centrum en is gelegen op een heuvel midden in de Alentejo regio. De Romeinse tempel, de stadsmuren, menselijke bottenkerk en nog vele andere bezienswaardigheden maken deze stad een bezoek waard voor meerdere dagen.

Het marmeren stadje Estremoz ligt op een half uur rijden van Évora en is de tweede stad van regio. De stad is door dichtbij gelegen marmermijnen tot een rijke stad uitgegroeid. In de stadsgebouwen, vloeren en muren zie je marmer op veel plekken terugkomen. De highlight van de stad is de marmeren toren van het Kasteel Isabel dat uitzicht heeft over de omgeving.Het vestingstadje Monsaraz ligt op een heuvel met een groot uitzicht over het Alqueva stuwmeer. Het stadje voelt aan alsof je in de Middeleeuwen rondwandelt.

De omgeving van het vestingsstadje Monsaraz en het Alqueva meer, is door UNESCO erkend als de beste plek voor sterrenkijken in Europa. Het gebied heeft weinig lichtvervuiling en de nachtelijke hemels zijn donker en ideaal voor sterrenkijken.

 

 

photo

Dag 1,Aankomst in Évora

Op het vliegveld van Lissabon staat er een huurauto voor je klaar en in iets meer dan een uur rijd je naar de UNESCO stad Evora. Voor de komende dagen hebben we een karakteristiek stadshotel gereserveerd in de historische wijk. Vanmiddag kan je een verkennende wandeling maken door het centrum van de stad. Evora is een oude Romeinse stad en ligt op een heuvel van waaruit je uitzicht hebt op de Alentejo regio. Een must is de tamelijk bizarre kerk met de menselijke schedels aan de muur. Maak je graag een wandeling met een gids? Vraag ons naar de thematische wandelingen die we organiseren.
photo

Dag 2,Estremoz en de marmeren toren

Voor vanochtend hebben we een fietstocht georganiseerd waarbij je door het centrum van Évora rijdt en daarna de Romeinse aquaducten bezoekt. In de middag rijd je in een kleine drie kwartier naar de UNESCO stad Estremoz. De stad staat vol met met gebouwen van wit marmer en als je op de zaterdag bent kan je de bonte markt bezoeken op het stadsplein. Estremoz is ook de stad van de beroemde marmeren toren voor een uitzicht over de stad. De Boneca poppen van klei is de lokale ambacht en kan je op een handvol leuke adresjes gemaakt zien worden.
photo

Dag 3,De vestingsstadjes en het Alqueva meer

Op een half uur rijden ligt een aanrader, Reguengos de Monsaraz, een ommuurd vestingstadje uitkijkend op het aangrenzende Alqueva stuwmeer. De provincie van Évora is tevens dé ambachtenregio van Portugal met de pottenbakkers in Sao Pedro do Corval, de tapijtenmakers in Arraiolos en de wijnbodega´s die op de Romeinse manier wijn maken. We geven je graag tips zodat je een paar stops kan toevoegen op de route. Het Alqueva meer is tevens de beste plek voor sterrenkijken in Europa en voor vanavond kunnen we een sterrenkijkavond reserveren.
photo

Dag 4,Lissabon en Setúbal

Als je vlucht vandaag laat vertrekt kan je onderweg richting Lissabon stoppen in de stad Setubal en een bezoek brengen aan de oude molens en het oude centrum. Hier is ook één van wereld´s beroemdste traditionele vismarkten te aanschouwen. Deze dag is ook een aanrader voor mocht je Lissabon al kennen, maar graag terug willen. Op het vliegveld van Lissabon kan je de huurauto weer inleveren en check je in voor je vlucht.

Reisdetails

  • Reisduur : 4 dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot begin juni
  • Reissom vanaf: €156 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Vervoer : €85 p.p feestdagen en schoolvakanties
 

Inbegrepen bij deze reis

3x overnachting in karakteristiek stadshotel met ontbijt en 4 dagen huurauto


Recommend Tour Packages

4 dagen start €345 p.p. o.b.v. 2 pers.

Creatieve vakantie Portugal in de natuur

Offerte ontvangen

4 dagen start €349 p.p. o.b.v. 2 pers.

Wijnreis en rondreis Douro Vallei

Offerte ontvangen

4 dagen start €295 p.p. o.b.v. 2 pers.

Boerderijvakantie in de Portugese Algarve

Offerte ontvangen

4 dagen start €189 p.p. o.b.v. 2 pers.

Stedentrip Porto en proef de Port

Offerte ontvangen

4 dagen start € 245 p.p. o.b.v. 2 pers.

Stedentrip Lissabon bij Vasco da Gama

Offerte ontvangen
historisch gebouw pousada rondreizen

10 dagen start €1195 p.p. o.b.v. 2 personen

Culturele Rondreis Noord Portugal UNESCO steden

Offerte ontvangen