Booking for : Stedentrip Fez ontmoet de ambachtslieden

[contact-form-7 id="4"]

Stedentrip Fez ontmoet de ambachtslieden

Reisinformatie

Stedentrip Fez en ontmoet de ambachtslieden

Tijdens deze stedentrip Fez bouwsteen ervaar je de gezelligheid en ontmoet je de personen van de bruisende Medina van Fez. We hebben op dag twee een ambachtenwandeling inclusief houtbewerk workshop voor je gereserveerd, waarbij je de ambachtslieden van Fez ontmoet. Optioneel kan je ook een kookworkshop bijboeken. Verder zorgen we voor het vervoer van het vliegveld en verblijf tijdens de reis en kan je zo zorgeloos genieten van deze stedentrip in Fez.

Hoe zit deze stedentrip Fez in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je vanaf Eindhoven direct op Fez en vanuit Amsterdam op Casablanca. We halen je op vanaf het vliegveld Fez en je verblijft in een sfeervolle Riad in de Medina van de stad. Na het ontbijt hebben we een wandeling met gids georganiseerd waarbij je de ambachtslieden ontmoet die achter gesloten deuren werken aan tegels, leer, hout en aardewerk. Op de derde dag organiseren we ook het vervoer terug naar het vliegveld. Wil je meer Koningssteden zien? Bekijk dan onze andere bouwstenen en rondreizen.

Marrakech en Fez combineren en jezelf begeven tussen de locals? Bekijk dan onze rondreis per trein tussen beiden koningssteden. Ook Koningsstad Meknes bezoeken als geschiedenis bouwsteen? Bekijk dan ook de bouwsteen Fes en Meknes.

Hoogtepunten stedentrip Fez
Fes ligt op een heuvel en de Medina is het oude centrum van de stad met meer dan 9000 straatjes. Daarnaast ligt de Ville Nouvelle, de door de Franse opgezette stad met brede straten. Fes is de oudste van de vier koningssteden Marrakech, Rabat, Meknes en Fez. Het was een stad van sultans met een rijke ontstaansgeschiedenis en stadsverdeling. Vanuit hier vond in de 7de eeuw de invasie van de Moren plaats naar Europa. Fes is binnen Marokko de stad van de kunstenaars en de universiteiten. Er worden hier veel ambachten beoefend en de stadscultuur is hier wat verfijnder dan Marrakech bijvoorbeeld. De koranschool Medersa Bou Inani en de Karouine moskee in de Medina geven een goed beeld van de intellecturele rijkdom van deze stad.

photo

Dag 1,Aankomst in Fes

Bij aankomst op het vliegveld van Fes staat er een taxi voor je klaar die je naar je accommodatie brengt. We hebben een sfeervolle Riad voor je gereserveerd in de oude Medina van Fes. Riad's zijn oude herenhuizen of paleisjes en de Medina is de oude ommuurde stad met kleine pittoreske straatjes. Vanmiddag kan je een wandeling maken door de 9000 straatjes van de Medina en de Souk; de lokale markt. Tussen de marktkoopmannen is er veel humor en waan je je in een andere wereld. In de avond is het gebied bij de Batha poort een mooie plek om te dineren. Tip: Vraag ons naar advies voor de leukste restaurantjes in de Medina.
photo

Dag 2,Op bezoek bij de ambachtslieden

Fes is dé ambachtenstad van Marokko en het culturele centrum van het land. Voor vanochtend hebben we een ambachtenwandeling voor je georganiseerd waarbij je de de ambachtslieden van Fes ontmoet. Je ontmoet de gids bij één van de stadspoorten van de Medina en je komt onderweg op bijzondere plekken in de Medina. Tijdens de houtbewerk workshop leer je veel over de Marokkaanse cultuur en werk je samen met de ambachtslieden. Ook ontmoet je de leerlooiers, de timmermannen en tapijtenmakers. Vanmiddag kan je de paleizen bezoeken bij Fes El Jdid of de souk in duiken voor een mooie souvenir.
photo

Dag 3,Handarbeid workshops

Als je vlucht laat vertrekt kan je vandaag optioneel kiezen uit één van onze workshops en activiteiten. Je kan op stap met een Imam door de medina, of een Henna, pottenbak, Djembé workshop etc. volgen. Vraag ons naar de opties en we geven je het juiste advies. Je kan vandaag ook een bezoek brengen aan de Karaouine moskee of de koranscholen die op loopafstand van je Riad liggen. Je wordt opgehaald bij je Riad door onze taxichauffeur en op het vliegveld check je in voor je vlucht.

Reisdetails

  • Reisduur : 3 dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot begin juni
  • Reissom vanaf: €179 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Vervoer : €35 p.p. feestdagen en schoolvakanties
 

Inbegrepen bij deze reis

3x overnachting met ontbijt in sfeervolle Riad in Fes, retour transfer van het vliegveld Fes naar de Riad en een prive ambachtentocht met gids


Recommend Tour Packages

8 dagen start €725 p.p. o.b.v. 2 pers.

Stedenreis Noord-Marokko met Fes en Chefchaouen

Offerte ontvangen
Marokko

7 dagen start €995 p.p. o.b.v. van 4 personen

Rondreis Marrakech met kinderen en strand

Offerte ontvangen

14 dagen start €1395 p.p o.b.v. 2 pers.

Rondreis Marokko 14 dagen de mooiste highlights

Offerte ontvangen

10 dagen start €1295 p.p. o.b.v. 2 pers.

Rondreis Koningssteden Marokko per trein

Offerte ontvangen

8 dagen start €895 p.p o.b.v. 2 pers.

Rondreis: beleef de Koningssteden van Marokko

Offerte ontvangen

2 dagen start €169 p.p. o.b.v. 2 pers.

Koken in Marokko vanuit Spanje

Offerte ontvangen