Booking for : Stedentrip Cordoba Moorse voetsporen

[contact-form-7 id="4"]

Stedentrip Cordoba Moorse voetsporen

Reisinformatie

Stedentrip Cordoba in de voetsporen van de Moren

Tijdens deze stedentrip Córdoba verblijf je in een karakteristiek stadshotel in de oude wijk van de stad. Deze stedentrip is daarmee ideaal voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur en brengt je naar één van de mooiste steden van Spanje, Córdoba. Ontdek het rijke historisch verleden van Córdoba en bezoek paleizen, kathedralen, musea, de oude stad Medina Azahara en de olijvenregio van de provincie.

Hoe zit deze stedentrip Cordoba in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je van o.a. Amsterdam en Eindhoven direct op Sevilla. Vanaf Sevilla reis je met onze treintickets per trein in een klein uurtje naar Córdoba, waar je incheckt in een sfeervol stadshotel in de oude wijk. Voor de volgende dag kan je een stadswandeling of Mezquita bezoek bijboeken langs de historische monumenten van de stad. Je kan verder per openbaar vervoer mooie dagtochten maken naar de ruïnes van Medina Azahara en de olijvenregio. Op de laatste dag reis je weer terug per trein naar Sevilla en check je in op het vliegveld. Huurauto in plaats van de trein? We kunnen voor een scherpe prijs een huurauto toevoegen waarbij de treintickets in mindering brengen op de prijs.

Bezoek je ook graag Granada en Sevilla tijdens deze reis? Bekijk dan ook onze culturele rondreis Andalusië. Geïnteresseerd in ook de gastronomie van Spanje? Bekijk dan onze andere Córdoba bouwsteen vanuit de olijvenstreek.

Hoogtepunten stedentrip Cordoba
Andalusië, millennia lang leefden hier een mix van Christenen, Joden en Moslims. Romeinse keizers, Visigotische koningen en Moorse kalifaten hebben allemaal hun invloed achtergelaten. Wij zijn specialist in Córdoba en geven je graag persoonlijke tips zodat je het meeste uit je reis haalt.

Córdoba was de voormalige Moorse hoofdstad én de parel van Spanje. Bij aankomst zie je de Mezquita boven de stad uitsteken. Deze voormalige Moorse moskee heeft al de karakteristieken behouden na de val van de stad, zelfs toen deze omgebouwd werd als kathedraal. Het gebouw is nog steeds alom bekend als ‘La Mezquita’, de moskee.

De Medina Azahara was een oud paleis van de Moren en het Cordoba kalifaat. Het paleis ligt op een half uur rijden van de stand en is een mooie halve dagtocht. In de buurt kan je ook wandelen. De olijvenregio ligt een uur ten zuiden van Cordoba en je kan hier het olijfolie museum bezoeken en meer leveren over de oogst.

 

 

photo

Dag 1 ,Aankomst in Córdoba

Bij aankomst op het vliegveld van Sevilla neem je de bus van het vliegveld naar het treinstation. Je reist daarna met onze treintickets in een uur naar Córdoba en we hebben hier een karakteristiek kleinschalig stadshotel voor je gereserveerd. Je waant je de komende dagen in een Moors-Andalusische wereld van kleine straatjes, witte huizen en Arabische architectuur. Tip: Wandel vandaag rond zondondergang naar de Guadalquivir rivier over de beroemde Romeinse brug, Puente Romano, en bewonder de verlichte stad vanaf het water.
photo

Dag 2,De Mezquita en de Juderia

Córdoba is honderden jaren Arabisch en Islamitisch geweest. De Mezquita was de oude Moorse moskee van de stad en is omgebouwd tot Katholieke kathedraal en een must voor liefhebbers van geschiedenis. Op een steenworp ligt de Juderia, de Joodse wijk van de stad met pittoreske pleintjes en huizen en de synagoge. We raden tot slot ook het Alcazar paleis aan. Tip: Kom je in het voorjaar? Dan wandel je door een frisse geur van de bloemen in de patios.
photo

Dag 3,Medina Azahara

Net buiten Códoba liggen de archeologische opgravingen van een oude Islamitische stad, genaamd Medina Azahara uit de 9de eeuw. Nog maar 10% van de stad is opgegraven, maar de Medina wordt als één van de grootste en mooiste opgravingen genoemd in Spanje. De middag kan je doorbrengen voor een bezoek aan één van de musea van Córdoba zoals het Palacio de Viana of genieten van de stadstuinen.
photo

Dag 4,Olijvenregio van Córdoba

Als je vlucht later op de dag vertrekt, kan je besluiten om een bezoek aan Sevilla te brengen of een uitstapje maken naar de olijvenregio van de provincie Córdoba.. De olijvenregio van Córdoba is een gebied van kleine dorpjes met oude olijvenboerderijen en olijfbomen tot aan het oog reikt. Je ruikt de geur van olijven als je aankomst en vraag ons waar je een olijvenboerderij en olijfolie proeverij kan bezoeken! Vanuit Córdoba reis je weer terug met de trein naar Sevilla en check je in voor je vlucht.

Reisdetails

  • Reisduur : 4 dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot begin juni
  • Reissom vanaf: €189 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Vervoer : €19 p.p. feestdagen en schoolvakanties
 

Inbegrepen bij deze reis

3x overnachting in karakteristiek stadshotel en retour treintickets van Sevilla centrum naar Cordoba centrum


Recommend Tour Packages

4 dagen start €199 p.p. o.b.v. 2 pers.

Citytrip Granada met culinaire activiteiten

Offerte ontvangen

4 dagen start €209 p.p. o.b.v. 2 pers.

Sevilla Citytrip Spaanse gastronomie

Offerte ontvangen

4 dagen start €185 p.p. o.b.v. 2 pers.

Gastronomische reis Cadiz

Offerte ontvangen

4 dagen start €395 p.p. o.b.v. 2 pers.

Actieve vakantie aan de Costa de la Luz

Offerte ontvangen

4 dagen start €175 p.p. o.b.v. 2 pers.

Beklim het koningspad Camino del Rey

Offerte ontvangen

4 dagen start €395 p.p o.b.v. 2 pers.

Actieve vakantie Sierra Nevada

Offerte ontvangen