Booking for : Nacht in de woestijn & kamelentocht

[contact-form-7 id="Select"]

Nacht in de woestijn & kamelentocht

Reisinformatie

Slapen in de woestijn van Marokko en kamelentocht in de Sahara

Tijdens deze nacht in de woestijn ervaar je de zandduinen van de Sahara en verlaat je het dorpje M´hamid per kamelentocht. Je wandelt met onze woestijngids met je eigen kameel naar de zandduinen en er wordt een nomadentent voor je opgezet. In de avond is het diner en het ontbijt ook inclusief en kan je zo zorgeloos genieten van een nacht in de woestijn in besloten sfeer.

Hoe zit het slapen in de woestijn en kamelentocht bij M´hamid in elkaar?
Deze bouwsteen is ideaal toe te voegen aan een rondreis door Zuid-Marokko of als stedentrip Marrakech. Je ontmoet de woestijngids aan het einde van de middag in het dorpje M´hamid en parkeert je auto in het dorp of we halen je op bij het busstation. Je wandelt ongeveer twee uur per kameel naar de zandduinen, waar de nomadententen worden opgezet en bij aankomst kan je de zandduinen beklimmen en een mooie wandeling maken. Na zonsondergang wordt het diner gemaakt en dineer je onder de sterren. Tip: Als je je matras meeneemt naar buiten slaap je onder de enorme sterrenhemel. De volgende ochtend wordt het ontbijt geserveerd, de nomadententen afgebouwd en wandel je per kameel terug naar M´hamid waar je je auto weer oppikt en verder reist.

Langer in de woestijn verblijven? Bekijk dan ook onze 3-daagse kamelensafari. Kom je vanuit Fes? Dan is onze woestijnovernachting bij Merzouga dichterbij.

Hoogtepunten slapen in de woestijn en kamelentocht M´hamid
Vanaf de Draa Vallei en het dorpje Zagora was het vroeger 52 dagen met kamelen om in Timboektoe, Mali aan te komen. De sprookjes van Ali Baba en de 40 rovers zijn geschreven over deze tijd. Tijdens deze kamelensafari en nacht in de woestijn, verblijf je op deze oude handelsroute en in het gebied waar men vroeg met kamelen de Marokkaanse Sahara introk, in de buurt van de grens bij Algerije. Het dorpje M’Hamide is de start van deze nacht in de woestijn en bevindt zich in de uitlopers van de Draa Vallei. Een rivier die ontstaat in het Atlasgebergte en opdroogt in de Marokkaanse Sahara. De asfaltweg vanuit Marrakesh stopt in dit dorp en eindigt letterlijk in het zand van de Sahara.

Deze reizigers gingen je voor

Bekijk de reviews van onze klanten

''Wij wilden het echte Portugese denken, eten, wonen, en werken ervaren.

Het was verbazend hoe Barrio Life daarin is geslaagd! Alle activiteiten waren gericht op lokaal, ecologisch, duurzaam. Het viel op hoe enthousiast de betrokkenen (gidsen, rondleiders) waren met deze formule.''

''Met gezin in auto één week rondgereisd door Marokko. Was super! Vooraf goed advies gehad over de route en daarom veelmooie plekjes gezien.

Steeds sfeervolle en kleinschalige overnachtingen; precies zoals wij het leuk vinden. Met als hoogtepunt overnachting in de woestijn. Veel dank, wij zijn positief verrast door Marokko en door Barrio-life!''

''De voorgestelde reis werd volledig aan onze wensen aangepast. Alles was mogelijk. Al onze accommodaties waren werkelijk schitterend! Op vakantie reageerde ze snel op de mail. Ook zijn ze telefonisch bereikbaar.

Voordat we vertrokken kregen we de reisbescheiden met de planning en veel aanvullende informatie en tips toegestuurd.''

Dit aanbod valt onder de garantie van GGTO garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van GGTO garant.

photo

Dag 1,Overnachten in een nomadentent

In het dorpje M'hamid ontmoet je vanmiddag onze woestijngids en samen parkeer je je huurauto op een veilig plek. De kamelen worden opgezadeld en je wandelt de komende twee uur met je eigen kameel naar de zandduinen. Er wordt een nomadentent voor je opgezet en neem de tijd voor het beklimmen van een hoge zandduin om de ondergaande zon te bekijken. Bij terugkomst dineer je samen met de woestijngids rondom het kampvuur. Tip: Als je buiten overnacht kan je in slaap vallen met de sterrenhemel.
photo

Dag 2,Wandeling met kamelen

Je wordt wakker met de zon of de geur van het ontbijt. De tenten worden afgebroken en je wandelt met de kamelen terug naar M'hamid. Je neemt afscheid van de woestijngids en start je huurauto weer richting het volgende avontuur. Mocht je van plan zijn met openbaar vervoer te reizen, vraag ons dan naar de bustijden en routes vanuit Marrakech of Ouarzazate. We kunnen ook privé vervoer regelen of een huurauto voor je boeken vanuit beiden steden. Liever in een opgezet tentenkamp slapen met douche en toilet? Bekijk dan onze andere bouwstenen.

Reisdetails

  • Reisduur : 2 dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot eind juni
  • Reissom vanaf: €145 p.p. o.b.v. 2 pers.
 

Inbegrepen bij deze reis

✔️1x overnachting in nomadentent ✔️wandeling met kamelen (2 uur) ✔️diner en ontbijt en water en tussendoortjes, woestijngids en kampvuur in de avond

Recommend Tour Packages

8 dagen start €695 p.p. o.b.v 2 pers.

Fly en Drive Marokko Fes met Merzouga woestijn

Offerte ontvangen

2 dagen, 1 nacht start €145 p.p. o.b.v 2 pers.

Overnachten in de woestijn bij Merzouga

Offerte ontvangen

4 dagen start €185 p.p. o.b.v. 2 pers.

Draa Vallei reis in de Zagora oase

Offerte ontvangen

3 dagen start €329 p.p. o.b.v. 2 pers.

Woestijn excursie per jeep naar Erg Chegaga

Offerte ontvangen

8,5

 

8,8