Booking for : Nacht in de woestijn & kamelentocht

[contact-form-7 id="Select"]

Nacht in de woestijn & kamelentocht

Reisinformatie

Slapen in de woestijn van Marokko en kamelentocht in de Sahara

Tijdens deze nacht in de woestijn ervaar je de zandduinen van de Sahara en verlaat je het dorpje M´hamid per kamelentocht. Je wandelt met onze woestijngids met je eigen kameel naar de zandduinen en er wordt een nomadentent voor je opgezet. In de avond is het diner en het ontbijt ook inclusief en kan je zo zorgeloos genieten van een nacht in de woestijn in besloten sfeer.

Hoe zit het slapen in de woestijn en kamelentocht bij M´hamid in elkaar?
Deze bouwsteen is ideaal toe te voegen aan een rondreis door Zuid-Marokko of als stedentrip Marrakech. Je ontmoet de woestijngids aan het einde van de middag in het dorpje M´hamid en parkeert je auto in het dorp of we halen je op bij het busstation. Je wandelt ongeveer twee uur per kameel naar de zandduinen, waar de nomadententen worden opgezet en bij aankomst kan je de zandduinen beklimmen en een mooie wandeling maken. Na zonsondergang wordt het diner gemaakt en dineer je onder de sterren. Tip: Als je je matras meeneemt naar buiten slaap je onder de enorme sterrenhemel. De volgende ochtend wordt het ontbijt geserveerd, de nomadententen afgebouwd en wandel je per kameel terug naar M´hamid waar je je auto weer oppikt en verder reist.

Langer in de woestijn verblijven? Bekijk dan ook onze 3-daagse kamelensafari. Kom je vanuit Fes? Dan is onze woestijnovernachting bij Merzouga dichterbij.

Hoogtepunten slapen in de woestijn en kamelentocht M´hamid
Vanaf de Draa Vallei en het dorpje Zagora was het vroeger 52 dagen met kamelen om in Timboektoe, Mali aan te komen. De sprookjes van Ali Baba en de 40 rovers zijn geschreven over deze tijd. Tijdens deze kamelensafari en nacht in de woestijn, verblijf je op deze oude handelsroute en in het gebied waar men vroeg met kamelen de Marokkaanse Sahara introk, in de buurt van de grens bij Algerije. Het dorpje M’Hamide is de start van deze nacht in de woestijn en bevindt zich in de uitlopers van de Draa Vallei. Een rivier die ontstaat in het Atlasgebergte en opdroogt in de Marokkaanse Sahara. De asfaltweg vanuit Marrakesh stopt in dit dorp en eindigt letterlijk in het zand van de Sahara.

Deze reizigers gingen je voor

Bekijk de reviews van onze klanten

Sylvia Stijger
Sylvia Stijger
12 April 2024
Paradise Valley een aanrader! Ligt in het Atlas Gebergte, bijzonder plek!
Stefanie De Pestel
Stefanie De Pestel
8 April 2024
We hadden een super mooie reis naar Marrakech en de agafay woestijn. Alles tot in de puntjes geregeld door Barrio life, we moesten ons geen zorgen maken, alle transfers waren mooi op tijd op de afgesproken plaats, de accomodaties waren top! We boeken zeker opnieuw met Barrio!
Sabine van de Wiel
Sabine van de Wiel
28 Maart 2024
Wat een leuke en goed georganiseerde reis was dit! Dankjewel Barrio!
Esther van der Bas
Esther van der Bas
3 Januari 2024
Wij hebben samen met onze puber dochters genoten van een onwijs gave rondreis door Marokko. We hebben genoten van de fantastische accommodaties, de schitterende landschappen, het heerlijke eten en de vriendelijke mensen. We verbleven een week in Marokko. Gevoelsmatig zijn we veel langer van huis geweest. We hebben zoveel gezien en veel indrukken opgedaan. De authentieke accommodaties waren geweldig, vooral de overnachting in de woestijn en de kamelentocht. Echt cultuur snuiven!
Larisha Captain
Larisha Captain
29 November 2023
Onlangs heb ik een 12-daagse rondreis door Marokko gemaakt, georganiseerd door het Barrio Life-team onder leiding van Romee. Van Marrakech tot Agdz, Mhamid tot Zagora, Mezouga tot de Dadeskloof, Ouarzazate tot Ourika - de reis bracht me naar de meest prachtige plekken in Marokko. Een hoogtepunt voor mij was het ontdekken van de diverse landschappen van Marokko, variërend van uitgestrekte woestijnen tot kloven en van de drukte in de stad naar de stilte in de Sahara. De accommodaties waren stuk voor stuk pareltjes, op rustige plekken gelegen. Vooral de tentenkampen waren bijzonder, en de tussenstops in Riads en Kasbah's boden een fijne gelegenheid om even bij te komen bij het zwembad. De activiteiten voegden echt iets toe aan de reis. De nomadische excursie in Merzouga was heel bijzonder, de wandeltocht door de Dadeskloof ook zeker een aanrader, en de fietsroute door Marrakech gaf een originele kijk op de stad. Ook de wegen waren goed begaanbaar met de auto, waardoor de reis extra comfortabel was. Dank aan het Barrio Life-team voor de vlekkeloze organisatie van deze reis. Alles was goed geregeld, waardoor ik me volledig kon concentreren op het genieten van al het moois dat Marokko te bieden heeft. Zou ik het aanraden? Zeker weten! Voor iedereen die een onvergetelijke reis zoekt, is Barrio Life de juiste keuze. Bedankt voor de onvergetelijke herinneringen!
CCA van Rest
CCA van Rest
21 November 2023
In de herfstvakantie een avontuurlijke roadtrip door Marokko gemaakt. Super mooie accommodaties om te overnachten en leuke activiteiten, voor kinderen en voor ons! Alles goed georganiseerd door Barrio Life!
Ernst van den Doel
Ernst van den Doel
12 November 2023
Via Barrio hebben we in augustus een rondreis gemaakt door Noord Portugal. Dat was verder prima geregeld na veel gedachtenwisselingen. Goed om te weten dat Nazaré een soort Marken en Volendam is, dat vertellen reisorganisaties niet. Sla het gerust over. Een adres in Porto bleek onjuist, hetgeen aangeeft dat Barrio niet alle actuele informatie heeft. Een excursie met Suppen was erg leuk, prima. Het slechtste onderdeel was een barrel van een auto waarin we op weg werden gestuurd, door een bedrijf met slechte service.We hebben daar direct contact over opgenomen en 14 dagen lang berichten gehad dat men actie zou ondernemen, niets mee gedaan. Ook geen kaartje achteraf met excuses oid. Tenslotte schreef deze firma na een half jaar alsnog een bedrag af van de creditcard, iets dat blijkbaar vaker gebeurt. Ook daar kon Barrio niets mee. Een toevoeging een jaar na dato: wat niet wordt verteld, noch door Barrio noch door Brava cars is dat je voor elektronische tolpoorten moet betal door of het kopen van een kaart of door achteraf betalen op kenteken in winkels , anders krijg je een naheffingsaanslag met 70 euro administratiekosten. De meesre autoverhuurders hebben deze kaart al in de auto aangebracht, maar het heerlijke Bravacars natuurlijk niet. Zo ontvingen wij dus nog een kleine onaangename verrassing.
Hanna T
Hanna T
7 November 2023
Heeft heel goed onze rondreis in Portugal voorbereid en georganiseerd. Meegedacht en fantastische locaties gevonden om te overnachten op onza trip.

Onze pakketreizen vallen onder de dekking van VZR Garant.
Je leest de voorwaarden van deze garantieregeling op: vzr-garant.nl

 

photo

Dag 1,Overnachten in een nomadentent

In het dorpje M'hamid ontmoet je vanmiddag onze woestijngids en samen parkeer je je huurauto op een veilig plek. De kamelen worden opgezadeld en je wandelt de komende twee uur met je eigen kameel naar de zandduinen. Er wordt een nomadentent voor je opgezet en neem de tijd voor het beklimmen van een hoge zandduin om de ondergaande zon te bekijken. Bij terugkomst dineer je samen met de woestijngids rondom het kampvuur. Tip: Als je buiten overnacht kan je in slaap vallen met de sterrenhemel.
photo

Dag 2,Wandeling met kamelen

Je wordt wakker met de zon of de geur van het ontbijt. De tenten worden afgebroken en je wandelt met de kamelen terug naar M'hamid. Je neemt afscheid van de woestijngids en start je huurauto weer richting het volgende avontuur. Mocht je van plan zijn met openbaar vervoer te reizen, vraag ons dan naar de bustijden en routes vanuit Marrakech of Ouarzazate. We kunnen ook privé vervoer regelen of een huurauto voor je boeken vanuit beiden steden. Liever in een opgezet tentenkamp slapen met douche en toilet? Bekijk dan onze andere bouwstenen.

Reisdetails

  • Reisduur : 2 dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot eind juni
  • Reissom vanaf: €145 p.p. o.b.v. 2 pers.
 

Inbegrepen bij deze reis

✔️1x overnachting in nomadentent ✔️wandeling met kamelen (2 uur) ✔️diner en ontbijt en water en tussendoortjes, woestijngids en kampvuur in de avond

Recommend Tour Packages

8 dagen start €895 p.p. o.b.v 2 pers.

Fly en Drive Marokko Fes met Merzouga woestijn

Offerte ontvangen

2 dagen, 1 nacht start €145 p.p. o.b.v 2 pers.

Overnachten in de woestijn bij Merzouga

Offerte ontvangen

4 dagen start €185 p.p. o.b.v. 2 pers.

Draa Vallei reis in de Zagora oase

Offerte ontvangen

3 dagen start €445 p.p. o.b.v. 2 pers.

Woestijn excursie per jeep naar Erg Chegaga

Offerte ontvangen