Booking for : Nacht in de woestijn & kamelentocht

[contact-form-7 id="Select"]

Nacht in de woestijn & kamelentocht

Reisinformatie

Slapen in de woestijn van Marokko en kamelentocht in de Sahara

Tijdens deze nacht in de woestijn ervaar je de zandduinen van de Sahara en verlaat je het dorpje M´hamid per kamelentocht. Je wandelt met onze woestijngids met je eigen kameel naar de zandduinen en er wordt een nomadentent voor je opgezet. In de avond is het diner en het ontbijt ook inclusief en kan je zo zorgeloos genieten van een nacht in de woestijn in besloten sfeer.

Hoe zit het slapen in de woestijn en kamelentocht bij M´hamid in elkaar?
Deze bouwsteen is ideaal toe te voegen aan een rondreis door Zuid-Marokko of als stedentrip Marrakech. Je ontmoet de woestijngids aan het einde van de middag in het dorpje M´hamid en parkeert je auto in het dorp of we halen je op bij het busstation. Je wandelt ongeveer twee uur per kameel naar de zandduinen, waar de nomadententen worden opgezet en bij aankomst kan je de zandduinen beklimmen en een mooie wandeling maken. Na zonsondergang wordt het diner gemaakt en dineer je onder de sterren. Tip: Als je je matras meeneemt naar buiten slaap je onder de enorme sterrenhemel. De volgende ochtend wordt het ontbijt geserveerd, de nomadententen afgebouwd en wandel je per kameel terug naar M´hamid waar je je auto weer oppikt en verder reist.

Langer in de woestijn verblijven? Bekijk dan ook onze 3-daagse kamelensafari. Kom je vanuit Fes? Dan is onze woestijnovernachting bij Merzouga dichterbij.

Hoogtepunten slapen in de woestijn en kamelentocht M´hamid
Vanaf de Draa Vallei en het dorpje Zagora was het vroeger 52 dagen met kamelen om in Timboektoe, Mali aan te komen. De sprookjes van Ali Baba en de 40 rovers zijn geschreven over deze tijd. Tijdens deze kamelensafari en nacht in de woestijn, verblijf je op deze oude handelsroute en in het gebied waar men vroeg met kamelen de Marokkaanse Sahara introk, in de buurt van de grens bij Algerije. Het dorpje M’Hamide is de start van deze nacht in de woestijn en bevindt zich in de uitlopers van de Draa Vallei. Een rivier die ontstaat in het Atlasgebergte en opdroogt in de Marokkaanse Sahara. De asfaltweg vanuit Marrakesh stopt in dit dorp en eindigt letterlijk in het zand van de Sahara.

Deze reizigers gingen je voor

Bekijk de reviews van onze klanten

Bouke van Veen
Bouke van Veen
17/01/2023
We wilden dit najaar last minute een groepsreis boeken voor 15 personen. Al vrij snel werd duidelijk dat veel reisorganisaties dit niet aandurven vanwege de groepsgrootte, totdat we bij Barrio uitkwamen. Na het invullen van de reisplanner op hun site werden we al vrij snel terug gebeld door Rikkert, die samen met ons een reisschema heeft gemaakt. Hier werd bijzonder goed de tijd voor genomen. De reis is naar Marokko gegaan en alles was tot in de puntjes geregeld, iets wat erg fijn is, zodat je zelf ook van de reis kan genieten. We hebben activiteiten ondernomen die we vooraf zelf niet hadden kunnen bedenken. Met name de kookcursus was prachtig om mee te maken. Barrio kan snel schakelen, en is ook tijdens de reis een solide aanspreekpunt.
Roeland Riedijk
Roeland Riedijk
05/01/2023
Goede service, duidelijke informatie en ondersteuning. Mooie reis gehad!
Familie Driessen
Familie Driessen
28/10/2022
Dankzij Barrio-life hebben we een 2-tal steden in Andalusië bezocht, Sevilla en Malaga. Barrio-life hielp vooraf goed door te luisteren naar onze wensen. We hebben genoten! Accomodaties lagen centraal en waren bereikbaar met openbaar vervoer of taxi. We hebben geen excursies via hen geboekt.
Daniel Jongtien
Daniel Jongtien
24/10/2022
Barrio Life heeft voor ons een bedrijfsreis naar Porto en de Douro voor ons team van 45 personen georganiseerd. De reis was een groot succes! Goede adviezen en organisatie van Barrio Life, ze waren altijd goed bereikbaar, behulpzaam en deskundig. Ik hoop in de toekomst weer met ze te reizen!
Barbara DE BOER
Barbara DE BOER
11/10/2022
Heerlijke vriendinnentrip naar Porto en de Dourho vallei gehad… gelachen, genoten en ook nog eens veel beleefd & gezien!
John Kiesenberg
John Kiesenberg
07/10/2022
Prima reisbureau met deskundig personeel, heldere tips en veel informatie voor de reis. Veel opties.
Lorraine Koevoets
Lorraine Koevoets
20/09/2022
Fijne reisorganisatie, uniek programma in Marrakech en het Atlasgebergte. Betrouwbaar, goede en snelle communicatie. Top service.
Albert de bruycker
Albert de bruycker
20/09/2022
Alles prima geregeld al was het via internet en geen persoonlijk contact, toch 4 sterren we hebben ons goed geamuseert.

Dit aanbod valt onder de garantie van GGTO garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van GGTO garant.

photo

Dag 1,Overnachten in een nomadentent

In het dorpje M'hamid ontmoet je vanmiddag onze woestijngids en samen parkeer je je huurauto op een veilig plek. De kamelen worden opgezadeld en je wandelt de komende twee uur met je eigen kameel naar de zandduinen. Er wordt een nomadentent voor je opgezet en neem de tijd voor het beklimmen van een hoge zandduin om de ondergaande zon te bekijken. Bij terugkomst dineer je samen met de woestijngids rondom het kampvuur. Tip: Als je buiten overnacht kan je in slaap vallen met de sterrenhemel.
photo

Dag 2,Wandeling met kamelen

Je wordt wakker met de zon of de geur van het ontbijt. De tenten worden afgebroken en je wandelt met de kamelen terug naar M'hamid. Je neemt afscheid van de woestijngids en start je huurauto weer richting het volgende avontuur. Mocht je van plan zijn met openbaar vervoer te reizen, vraag ons dan naar de bustijden en routes vanuit Marrakech of Ouarzazate. We kunnen ook privé vervoer regelen of een huurauto voor je boeken vanuit beiden steden. Liever in een opgezet tentenkamp slapen met douche en toilet? Bekijk dan onze andere bouwstenen.

Reisdetails

  • Reisduur : 2 dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot eind juni
  • Reissom vanaf: €145 p.p. o.b.v. 2 pers.
 

Inbegrepen bij deze reis

✔️1x overnachting in nomadentent ✔️wandeling met kamelen (2 uur) ✔️diner en ontbijt en water en tussendoortjes, woestijngids en kampvuur in de avond

Recommend Tour Packages

8 dagen start €895 p.p. o.b.v 2 pers.

Fly en Drive Marokko Fes met Merzouga woestijn

Offerte ontvangen

2 dagen, 1 nacht start €145 p.p. o.b.v 2 pers.

Overnachten in de woestijn bij Merzouga

Offerte ontvangen

4 dagen start €185 p.p. o.b.v. 2 pers.

Draa Vallei reis in de Zagora oase

Offerte ontvangen

3 dagen start €445 p.p. o.b.v. 2 pers.

Woestijn excursie per jeep naar Erg Chegaga

Offerte ontvangen
× Stel je vraag