Booking for : Stedentrip in de Jordaan van Sevilla

[contact-form-7 id="4"]

Stedentrip in de Jordaan van Sevilla

Reisinformatie

Sevilla stedentrip, op bezoek bij de locals

Tijdens deze Sevilla stedentrip verblijf je in een gezellig guesthouse in Triana, de Jordaan van Sevilla. In deze volksbuurt maak je kennis met de Sevillanen. Je wordt een ochtend meegenomen naar de lokale markt, krijgt een workshop Spaanse koffie zetten, biertappen en leert domino spelen in een Sevillaanse bar.

Hoe zit deze Sevilla stedentrip in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je van Amsterdam en Eindhoven direct naar Sevilla. Op het vliegveld kunnen we een taxi klaarzetten die je ophaalt en naar je guesthouse brengt, je kan ook zelf de bus naar het centrum nemen. De volgende dag ontmoet je Eva de lokale gids en ervaar je een gezellige ochtend Spaanse cultuur met een aantal workshops. Op de laatste dag kunnen we je per taxi weer naar het vliegveld brengen. Wil je je reis verlengen of een extra activiteit toevoegen, zoals een fietstocht of Flamenco workshop dan horen we het graag.

Zie je jezelf naast Sevilla ook tussen de locals bewegen in de Andalusische witte dorpjes? Bekijk dan zeker ook onze creatieve rondreis Andalusië. Meer interesse in een stedentrip Sevilla met een historisch perspectief? Bekijk dan ook onze culturele Sevilla stedentrip.

Sevilla stedentrip en de Sevillanen
Ze zeggen wel eens dat de mensen uit Sevilla de meest gezelligste Andalusiërs zijn. Het klopt dat Sevillanen veel humor hebben en heel gastvrij zijn. De typische Sevillaan kom je tegen op straat, in een bar of tijdens de ferias (dorpsfeesten). De wijk Triana staat bekend om haar tegelwerk wat door ambachtslieden gemaakt wordt in hun werkplaats. Overal in Sevilla en in de rest van Andalusie kom je ze tegen, de betegeld muren met iconen en patronen die veel te maken hebben met de geschiedenis en de stadscultuur. Ze heten in het Spaans de ‘Azulejos’ en als je en Sevillaan er naar vraagt, kan er altijd wel een mooi verhaal verteld worden.

photo

Dag 1,Aankomst in Sevilla

Op het vliegveld van Sevilla kunnen we een taxi voor je klaar zetten die je naar een gezellige guesthouse in Triana brengt. Je verblijft in Sevilla in de wijk Triana, de “Jordaan” van Sevilla, waar het gezellig bruist van het Andalusisch leven en je menig stereotype over de Spaanse cultuur kan herkennen in de dagelijks leven op straat. Je steekt de beroemde brug over en je staat meteen in het centrum van Sevilla. Vraag ons om tips waar je in de avond gezellig kan eten en drinken.
photo

Dag 2,De Bar van Juan

Je ontmoet de Sevillaanse Eva in de ochtend voor een workshop Spaanse cultuur. Je begint met een proeverij op de lokale markt van Triana en hoort de ins- en outs van de wijk. Daarna volgt een Spaanse koffieworkshop en leer je van een Sevillaanse barman een Spaans biertje te tappen. Je sluit af met een uitdagende domino workshop met twee pensionado´s op leeftijd. Geniet is de middag van een Spaanse ¨Daghap¨ en doe mee met de Siesta na de lunch. Tip: Vraag ons waar je het beste een lokale Flamenco voorstelling kan bijwonen.
photo

Dag 3,Fietsen door Sevilla

Fietsen door Sevilla geeft je bijna het gevoel alsof je thuis bent. Er zijn veel fietspaden door de stad en je kan een tocht maken langs de Guadalquivir rivier rondom het stadscentrum. Het is ook lekker fietsen door de grote stadstuinen van de stad en via het centrum rijd je zo naar de gezellige wijk Macarena. Onderweg kan je stoppen om het Alcazar paleis, de stierenarena of de kathedraal te bezoeken of één van de vele musea die de stad telt. We kunnen de fietshuur zo voor je toevoegen aan je boeking.
photo

Dag 4,Sevilla creatief

Vertrekt je vlucht later op de dag vandaag, dan kan je de dag nog gebruiken om meer van de stad te zien. Vind je het leuk om een Sevillaanse ambacht te leren en ben je creatief? Vraag ons dan om onze workshops Spaanse handwaaier, Spaanse wandtegel uit Triana of ga voor de Flamenco dansworkshop. We kunnen ook weer een taxi voor je bijboeken die je ophaalt bij de guesthouse en je naar het vliegveld brengt.

Reisdetails

  • Reisduur : 4 dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot begin juni
  • Reissom vanaf: €211 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Vervoer : €19 p.p. feestdagen en schoolvakanties
 

Inbegrepen bij deze reis

3x overnachting in gezellig guesthouse en workshops Sevillaanse cultuur met stadswandeling


Recommend Tour Packages

4 dagen start €199 p.p. o.b.v. 2 pers.

Citytrip Granada met culinaire activiteiten

Offerte ontvangen

4 dagen start €209 p.p. o.b.v. 2 pers.

Sevilla Citytrip Spaanse gastronomie

Offerte ontvangen

4 dagen start €185 p.p. o.b.v. 2 pers.

Gastronomische reis Cadiz

Offerte ontvangen

4 dagen start €395 p.p. o.b.v. 2 pers.

Actieve vakantie aan de Costa de la Luz

Offerte ontvangen

4 dagen start €175 p.p. o.b.v. 2 pers.

Beklim het koningspad Camino del Rey

Offerte ontvangen

4 dagen start €395 p.p o.b.v. 2 pers.

Actieve vakantie Sierra Nevada

Offerte ontvangen