Booking for : Sevilla Citytrip Spaanse gastronomie

[contact-form-7 id="Select"]

Sevilla Citytrip Spaanse gastronomie

Reisinformatie

Sevilla Citytrip en geniet van de Spaanse gastronomie

Tijdens deze korte reis bevind je je in de culinaire provincie van Sevilla. De Spaanse Iberico ham, de Sevillaanse sinaasappel en de Sherry zijn hier de delicatessen en streekgerechten.

We hebben de huurauto en overnachtingen voor je geregeld plus een bezoek aan een Iberico ham boerderij met proeverij. Je kan daarnaast meerdere activiteiten bijboeken zoals een bezoek aan een sinaasappel Cortijo boerderij, de Osborne sherry bodega, een foodtour door Triana of in de avond een Tapas of Flamenco avond. Verder geven we je veel tips en advies van de lekkerste restaurantjes.

Hoe zit deze Sevilla Citytrip in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je van Amsterdam en Eindhoven direct op Sevilla. Op het vliegveld hebben we een huurauto voor je klaarstaan en je verblijft in een sfeervol stadshotel. Op de tweede dag is een bezoek aan een hamdrogerij inclusief.

Zie je graag ook de andere culinaire plekken van Andalusië? Bekijk dan zeker onze complete culinaire rondreis Andalusië. Meer interesse in alleen de historische kant van Sevilla? Bekijk dan onze culturele stedentrip Sevilla.

Hoogtepunten Sevilla Citytrip
De klassieke stad Sevilla met haar paleizen, kerken en stadstuinen is een aparte stedentrip waard. Daarnaast telt de provincie van Sevilla veel gastronomische keurmerken. De sinaasappel is het symbool van Sevilla en in de stad vind je er ruim 40.000 sinaasappelbomen! In het voorjaar komt de oranjebloesem tevoorschijn en ruik je de geur van de sinaasappelbloesem door de hele stad.

Op iets meer dan een uur rijden vanaf Sevilla ligt het berggebied van Aracena, waar het Iberico ham keurmerk Jabugo vandaan komt. Het Iberico ham varken eet voornamelijk beukenootjes en onderweg richting de hamboerderij rijd je door heuvelachtige beukenboom bossen.

In het gebied van Jerez, ten zuiden van Sevilla, vind je 3 keurmerken: azijn, sherry en brandy. De sherry die afkomstig is uit dit gebied heeft een speciaal keurmerk, onderweg in de auto zal je vele druivenstruiken zien.

photo

Dag 1,Aankomst in Sevilla

Op het vliegveld van Sevilla staat er een huurauto voor je klaar en in een half uur rijd je naar het centrum van de stad. We hebben hier een karakteristiek stadshotel gereserveerd in een sfeervolle wijk met goede restaurantjes. In de middag kan je het Alcazar paleis bezoeken en de oude wijk Santa Cruz. Vanavond kan je op stap met een Sevillaanse tapas expert die je meeneemt naar de lekkerste tapas barren. Ga je graag zelf op pad? We vertellen je graag in welke straten de leukste tapas barren te vinden zijn.
photo

Dag 2,De Iberico Ham

Vanochtend hebben we een bezoek aan een Iberico hamboerderij georganiseerd. Je rijdt in iets meer dan een uur naar het dorpje in de Aracena bergen waar de familie Eiriz op ambachtelijke wijze de beste Spaanse hammen maakt. Het bezoek eindigt met een uitgebreide hamproeverij inclusief wijnen. Na afloop kan je ervoor kiezen om de pittoreske dorpjes van Aracena bergen te bezoeken of terug te rijden naar Sevilla. Voor vanavond kunnen we een Flamenco voorstelling voor je boeken.
photo

Dag 3,Spaanse Sinaasappels en Sherry

Het platteland en klimaat rondom Sevilla, maakt de Sevillaanse sinaasappel een begrip in Spanje. Oranje, zoet en sappig en je kan met ons een bezoek brengen aan een Cortijo sinaasappelboerderij voor een rondleiding. Een uurtje ten zuiden van Sevilla ligt de beroemde sherry regio van Spanje. Voeg een rondleiding en sherry proeverij toe aan je reis en bezoek onderweg het strand van Cádiz. Blijf je in Sevilla? Er zijn veel kerken, musea en stadsparken te bezoeken. Tip: Vraag ons naar een route door de stad per fiets of wandelend.
photo

Dag 4,Spaanse koffieworkshop

Als je vandaag laat vliegt kan je de dag verder gebruiken voor een bezoek aan de culturele wijken Triana en Macarena. Triana is de geboorteplaats van Flamenco en Macarena staat bekend om de gezellige terrasjes. In Triana bezoek je met onze optionele foodtour de lokale markt en proef je de Sevillaanse delicatessen. In een lokale bar leer je meer over de soorten Spaanse koffie tijdens een workshop en de wandeling eindigt met een dominoworkshop. Op het vliegveld kan je de huurauto weer inleveren en check je in voor je vlucht.

Reisdetails

  • Reisduur : 4 dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot begin juni
  • Reissom vanaf: €209 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Vervoer : €89 p.p. vakanties en feestdagen
 

Inbegrepen bij deze reis

3x overnachting in karakteristiek stadshotel in sfeervolle buurt in het centrum, 4 dagen huurauto en bezoek aan één van de beste hamdrogerijen inclusief proeverij van Andalusië


Recommend Tour Packages

4 dagen start €199 p.p. o.b.v. 2 pers.

Citytrip Granada met culinaire activiteiten

Offerte ontvangen

4 dagen start €185 p.p. o.b.v. 2 pers.

Gastronomische reis Cadiz

Offerte ontvangen

4 dagen start €395 p.p. o.b.v. 2 pers.

Actieve vakantie aan de Costa de la Luz

Offerte ontvangen

4 dagen start €175 p.p. o.b.v. 2 pers.

Beklim het koningspad Camino del Rey

Offerte ontvangen

4 dagen start €395 p.p o.b.v. 2 pers.

Actieve vakantie Sierra Nevada

Offerte ontvangen

4 dagen start €295 p.p o.b.v. 2 pers.

Retraite vakantie aan de Costa de la Luz

Offerte ontvangen