Booking for : Wijnreis en rondreis Douro Vallei

[contact-form-7 id="20393"]

Wijnreis en rondreis Douro Vallei

Reisinformatie

Wijnreis en rondreis Douro Vallei

Tijdens deze rondreis Douro Vallei maak je een korte wijnreis door het noorden van Portugal en geniet je van de culinaire Douro vallei. De druiven, de goede wijnen en de Port zijn hier de delicatessen. Je overnacht op een oude wijnbodega dichtbij de Douro rivier en we hebben een ontmoeting met de wijnboer geregeld waarbij je een wandeling maakt door de bodega en helpt met de dagelijkse bezigheden. Proeverij inclusief!

Hoe zit deze rondreis Douro Vallei in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je van Amsterdam en Eindhoven direct op Porto. Op het vliegveld van Porto kunnen we een huurauto voor je klaarzetten en rijd je anderhalf uur naar de Douro regio. Je verblijft de komende nachten op een oude wijnbodega en op de tweede dag na het ontbijt maak je een wandeling over de bodega met de wijnboer. Je kan voor de rest van de dagen meerdere activiteiten toevoegen, zoals een boottocht over de Douro rivier, een boemel-treinrit naar de grens met Spanje, een bezoek aan een Port bodega in Porto etc. Verder geven we je veel tips en advies van de lekkerste restaurantjes. Je kan de reis ook nog makkelijk verlengen met een paar dagen Porto.

Heb je langer de tijd? Bekijk dan ook onze complete culinaire rondreis Portugal. Verblijf je liever in Porto en maak je graag een dagtocht naar de Douro? Bekijk dan onze culturele bouwsteen Porto.

Hoogtepunten rondreis Douro Vallei en wijnreis Noord-Portugal
Het Douro gebied is het achterland van Porto en de regio waar Porto haar historische rijkdom aan te danken heeft. De heuvels zijn bezaaid met wijnranken die zich voor meer dan honderd kilometer uitstrekken richting de Spaanse grens. Al sinds wijn en port ontdekt werden, is de Douro vallei de regio met het perfecte klimaat en ondergrond waar druiven ideaal op groeien. De Douro rivier maakt zijn weg al kronkelend door de heuvels van
het UNESCO gebied,dat bedekt is met terrassen met wijngaarden die van deze rivier leven. Op menige heuvel staat een oude Quinta boerderij uitkijkend over de Douro.

De stad Porto is door de Douro rivier opgedeeld in twee gedeeltes. Het oude centrum van Porto ligt aan de noordkant met het gezicht naar het zonnige zuiden. Vila Nova de Gaia, de zuidkant van de rivier, is waar de Port kelders met de neus naar het noorden liggen, zodat in de zomer de bodega´s in de schaduw liggen. Vanuit Porto stroomt de Douro rivier de Atlantische Oceaan in.

photo

Dag 1,Aankomst in de Douro regio

Op het vliegveld van Porto kunnen we een huurauto voor je klaar zetten waarmee je in anderhalf uur naar de Douro regio rijdt. Je verblijf op een kleinschalige port boerderij in het meer traditionele oostelijke gedeelte van de Douro, waar druiven nog met de voeten gestampt worden. Vanmiddag kan je een wandeling maken door de druivenvelden of één van de dorpjes bezoeken in de omgeving. Tip: Vraag ons voor advies voor een goed restaurant in de omgeving en geniet van streekgerechten en goede wijnen.
photo

Dag 2,Op inspectie met de druivenboer

Voor vanochtend hebben we een wandeling met de druivenboer op het programma staan. Je krijgt handschoenen mee en hier en daar zullen wat druivenrank gesnoeid moeten worden, druiven geproefd, een druivenplant gepoot of je taak is meehelpen met de oogst. Vanmiddag kan je een mooie boottocht maken op de Douro rivier bij Peso da Regua of kiezen voor een wandeling langs de Douro rivier door de natuur. Het pittoreske plaatsje Pinhao heeft lekkere restaurantjes voor de avond.
photo

Dag 3,Per boemeltrein langs de Douro rivier

De Douro boemeltrein loopt langs de Douro rivier van de Spaanse grens tot aan de stad Porto. Het mooiste stuk van de route is te maken vanuit Pinhao richting het eindpunt bij Spanje. De treinrit duurt ongeveer anderhalf uur en de trein staat een half uur stil bij het eindpunt om weer terug te keren naar Pinhao. Mocht je de route per auto willen maken, kan dat ook en kan je onderweg stoppen in dorpjes in de omgeving. Meer Port boerderijen bezoeken? Vraag ons naar de beste boerderijen in de regio.
photo

Dag 4,Van Douro naar Porto

Als je vandaag later op de dag vertrekt kan je de dag gebruiken om de weg van de druif naar de Port volgen. De druiven uit de Douro vallei eindigen namelijk in de stad Porto waar ze in eeuwenoude bodega´s worden bewaard en tot Port gemaakt. Aan de overkant van Porto, in Gaia staan de porthuizen en we kunnen een wandeling met gids organiseren naar één of meerdere port huizen. Vraag ons tevens naar tips voor een lunch op het dakterras van een beroemde Port bodega. Proost en geniet van de laatste middag met uitkijk op de Douro rivier. Op het vliegveld kan je de huurauto weer inleveren en check je in voor je vlucht.

Reisdetails

  • Reisduur : 4 dagen
  • Beste seizoen : Eind maart t/m half november
  • Reissom vanaf: €349 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Vervoer : Geen toeslag
 

Inbegrepen bij deze reis

3x overnachting met ontbijt op wijnbodega en een ochtend meehelpen in de bodega


Recommend Tour Packages

4 dagen start €345 p.p. o.b.v. 2 pers.

Creatieve vakantie Portugal in de natuur

Offerte ontvangen

4 dagen start €295 p.p. o.b.v. 2 pers.

Boerderijvakantie in de Portugese Algarve

Offerte ontvangen

4 dagen start €156 p.p. o.b.v. 2 pers.

Stedentrip Portugal naar UNESCO stad Évora

Offerte ontvangen

4 dagen start €189 p.p. o.b.v. 2 pers.

Stedentrip Porto en proef de Port

Offerte ontvangen

4 dagen start € 245 p.p. o.b.v. 2 pers.

Stedentrip Lissabon bij Vasco da Gama

Offerte ontvangen
historisch gebouw pousada rondreizen

10 dagen start €1195 p.p. o.b.v. 2 personen

Culturele Rondreis Noord Portugal UNESCO steden

Offerte ontvangen