Booking for : Rondreis Andalusië Fly Drive met verblijf in klassieke herenhuizen

[contact-form-7 id="Select"]

Rondreis Andalusië Fly Drive met verblijf in klassieke herenhuizen

 • Een compleet geregelde reis inclusief vluchten, overnachtingen, huurauto en mooie activiteiten
 • Bezoek een van de meest historische steden van Andalusië met veel prachtige natuur in de omgeving
 • Met deze reis ervaart u op luxueuze en authentieke wijze een bijzondere vakantie door Andalusië

Reisinformatie

Rondreis Andalusië Fly Drive met verblijf in klassieke herenhuizen en B&B

Deze karakteristieke reis met verblijf in historische herenhuizen, omgevormd tot hotel, laat je genieten van het comfort én de architectuur van Andalusië. De reis doet o.a. de drie meest bekende culturele steden van Andalusië aan:Sevilla, Córdoba en Granada, maar nog zoveel meer.

Deze 14-daagse rondreis Andalusië Fly Drive neemt je mee op een verrassende en authentieke rondreis naar de culturele iconen en historische stadjes van Zuid-Spanje. De reis is geschikt voor wie graag overnacht in een hotel met een duidelijke link naar het verleden, alsmede een goed comfort niveau van 3-sterren+.

Wat is er zo mooi aan deze reis?

Andalusië is honderden jaren bezet geweest door de Arabieren, de Moren genaamd. Maar al lang daarvoor, eerder nog dan de Romeinen zijn er al volkeren geweest die ruïnes hebben achtergelaten van kastelen en dorpen. Andalusië is daarmee een regio met prachtige paleizen, oude huizen van Moorse koningen en andere kunstwerken die overgebleven zijn.

Deze reis maakt een complete culturele route langs de grootste hoogtepunten, in combinatie met de kleine culturele parels. We kennen de beste herenhuizen van Andalusië en hebben daarin een selectie gemaakt van de beste 3-sterren stadshotels in bijpassende sfeer. De herenhuizen, in het Spaans genoemd ¨Casas Senoriales¨, zijn huizen van koopmanslieden, burgemeesters, generaals en rijke Moorse families. De meeste huizen stammen tussen de 16e en 19e eeuw.

Hoe zit deze rondreis Andalusië Fly Drive in elkaar?

Wij verzorgen de retourvlucht, de huurauto allrisk verzekerd, alle overnachtingen in de 3-sterren stadshotel in het dagprogramma op basis van logies en ontbijt. Daarnaast zijn we onderscheidend in onze zeer uitgebreide reisbescheiden, zelf door ons geschreven als Andalusië specialisten en de lokale tips die je reis nog specialer maken.

Naast dit basispakket, hebben we als specialist een uitgebreid netwerk om verrassende activiteiten aan te bieden. Van wandelingen met goede stadsgidsen en entreekaartje voor de Mezquita en het Alhambra, tot een bezoek aan een Sherrybodega met proeverij in de privé-kamer van de Osborne familie of een paarden spektakel. Maar ook een flamenco voorstelling, hamam bezoek, ballonvaart en tapas wandeling. Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

 

Deze reizigers gingen je voor

Bekijk de reviews van onze klanten

Jos van Hulst
Jos van Hulst
2 Juli 2024
We zijn met 4 personen (variërend van leeftijd 69 t/m 71) met de trein door Portugal gereisd zowel de accomodatie als de trein tikkets zijn door Bario Life voor ons verzorgd. Van mooi tot super accomodaties gehad echt een aanrader ontspannen en toch avontuurlijk ook de reisgids / map van wat er zoal in de buurt te bezichtigen is een waarde volle bijdrage die Bario Life voor ons verzorgd heeft. Hou je van zelfstandig reizen en wat avontuur dan is de trein reis echt een aanrader leuk om zelf ook wat op te zoeken en op je eigen tempo te bezoeken.
Angelique Vijge
Angelique Vijge
15 Mei 2024
Hele fijne vakantie gehad in Marokko, de reis was goed georganiseerd door Barrio life. Vragen tijdens de reis werden snel beantwoord. Hele fijne organisatie.
Tineke Draaijers
Tineke Draaijers
13 Mei 2024
Mooie accomodaties.
Dalila F
Dalila F
10 Mei 2024
Zeer bekwame bureau! Heerlijke vakantie gehad en alles perfect geregeld
Hermine Pelser
Hermine Pelser
10 Mei 2024
Barrio life heeft voor ons een erg interessante en goed verzorgde vakantie georganiseerd. Alles verliep zoals we hadden gehoopt!
Jeff van sprew
Jeff van sprew
6 Mei 2024
Excellente organisatie 👌
Elslen Brazil
Elslen Brazil
6 Mei 2024
Uitstekende planning, goeie, snelle communicatie en aantrekkelijk geprijsd. Voor en tijdens reis goeie begeleiding. Dankzij Barrio Life genoten van een heerlijke vakantie in Marokko. In één woord super!
Lute Venema
Lute Venema
28 April 2024
Prima reisorganisatie met persoonlijke benadering en goede communicatie en service

Onze pakketreizen vallen onder de dekking van VZR Garant.
Je leest de voorwaarden van deze garantieregeling op: vzr-garant.nl

 

photo

Dag 1,Vliegen op Málaga en rijden naar Ronda

Deze 3-sterren klassieke herenhuizen rondreis door Andalusië start met een directe vlucht van Nederland naar het vliegveld van Málaga. Hier hebben we een huurauto voor je klaar staan op het vliegveld en rijd je in anderhalf uur naar het hotel in Ronda. Je verblijft hier voor twee nachten en het verblijf is op basis van logies en ontbijt. Na het inchecken blijft de rest van de middag en de dag van morgen over om Ronda in rustig tempo te ontdekken.
photo

Dag 2,De beroemde oude brug van Ronda

Het icoon van Ronda is de brug over de rivier de Tajo, maar ook de stieren arena en de Moorse hamam worden veel bezocht.. Zou je graag Ronda met (privé)stadsgids bezoeken? We kunnen voor vandaag een mooie rondleiding organiseren. De omgeving van Ronda is tevens een wijnstreek en we kunnen een bezoek en proeverij aan een bodega toevoegen, alsmede een bezoek per jeep door een stieren reservaat net buiten Ronda.
photo

Dag 3,Arcos de la Frontera en het Grazalema park

Na het ontbijt check je in alle rust uit en rijd je gemakkelijk in anderhalf uur direct naar de volgende overnachtingsplaats, Arcos de la Frontera. Echter, we hebben als alternatief in onze reisbescheiden een prachtige rit door het Witte Dorpen gebied van het Grazalema natuurpark opgezet. Bij aankomst in Arcos de la Frontera check je in voor een nacht op basis van logies en ontbijt. Vanmiddag en morgen kan je genieten van dit prachtige stadje.
photo

Dag 4,De grensdorpen van het Moorse rijk (

Na het ontbijt check uit en kan je in een uur direct naar de volgende overnachtingsplaats rijden, Vejer de la Frontera. Het woord ¨Frontera¨ betekent grens in het Spaans en de komende dagen rijd je over de oude grens tussen Islamitisch en Katholiek Spanje. We hebben een mooie rijroute bedacht met stops onderweg bij kastelen en witte dorpjes, alvorens je aankomst bij Jerez de la Frontera. Hier check je in voor een nacht op basis van logies en ontbijt.
photo

Dag 5,Afrika op 15km afstand en Romeinse opgravingen

Voor vandaag hebben we meerdere suggesties die we je in de reisbescheiden zullen aanbevelen. Zo is er een route langs het mooie Costa de la Luz witte strand met meerdere culturele stops onderweg in de verschillende dorpjes. Naast Vejer de la Frontera waar je overnacht, zijn er Romeinse ruïnes aan zee te bezoeken en kan je bij de straat van Gibraltar Afrika zien liggen. Tot slot is de Engelse enclave Gibraltar te bezoeken of kunnen we een dagtocht naar Tanger in Marokko bijboeken. Informeer in ons naar de mogelijkheden.
photo

Dag 6,De havenstad Cádiz

Na het ontbijt check je uit en rijd je in een uur naar de volgende verblijfplaats, de oude havenplaats Cádiz. Cádiz staat bekend om het Romeinse amfitheater en mooie gekleurde huizen en het oude centrum. Wie is Cuba is geweest, herkent Havana in de boulevard langs de zee. We kunnen in Cádiz een wandeling met stadsgids voor je organiseren, waarbij je in een halve dag een prachtig beeld krijgt bij de historie van deze culturele parel van het zuiden. Je checkt in bij het sfeervolle herenhuis hotel in Cádiz voor één nacht op basis van logies en ontbijt.
photo

Dag 7,De Sherry bodega´s van Jerez de la Fronta

Na het ontbijt check je uit en rijd je iets meer dan een uur naar Sevilla, de plaats waar je met de reis de komende twee nachten verblijft. In onze reisbescheiden komen we terug met tips over Jerez de la Frontera, een mooie culturele stad, bekend om de Sherry en de Paardendressuur. In Jerez de la Frontera kunnen een sherrybodega bezoek bij Osborne bijboeken, alsmede een bijzondere paardendressuur voorstelling van Andalusische paarden aanbieden. In Sevilla check je in bij een sfeervol herenhuis voor twee nachten op basis van logies en ontbijt.
photo

Dag 8,Het Alcazar en de Giralda

Sevilla staat bekend om de Spaanse sfeer die de stad ademt. Een grandioze klassieke stad waar de Spaanse tradities nog hoog in het vaandel staan en het grote historische centrum tal van paleisjes, herenhuizen en monumenten biedt voor een bezoek. Voor vandaag kunnen we een privé-fietstocht of wandeling met entreekaartjes bijboeken. Alsmede kunnen we een mooie flamenco voorstelling of tapas wandeling met gids bijboeken.
photo

Dag 9,Carmona met 5.000 jaar historie

Na het ontbijt check je uit en kan je vandaag nog tijd nemen om Sevilla te bezoeken. We geven je graag tips voor een mooie wandeling. Vandaag verblijf je in het historische stadje Carmona wat op een half uur rijden ligt van Sevilla. Carmona staat bekend om haar lange historie en prachtige oude centrum. We hebben hier een sfeervol hotel gereserveerd en je checkt hier in voor één nacht op basis van logies en ontbijt.
photo

Dag 10,Córdoba en de 11 torens van Ecija

Na het ontbijt check je uit en rijd je in een uur en een kwartier naar Córdoba stad waar je verblijft in een mooi stadshotel. Vandaag kan je de ochtend gebruiken voor een extra stop onderweg in Ecija, de stad van de 11 torens. In onze reisbescheiden geven we je tips voor een mooi bezoek. Alsmede kunnen we hier een stadsgids voor je bijboeken. In Córdoba aangekomen check je in bij het hotel voor één nacht op basis van logies en ontbijt. Een avondwandeling door verlicht Córdoba maken? Een verrassende manier om Córdoba op een bijzondere manier te leren kennen.
photo

Dag 11,De Mezquita moskee en de Joodse wijk

Córdoba staat bekend om de Moorse-Arabische achtergrond en de roemrijke historie als één van de belangrijkste steden van Europa. De meest bekende monumenten zijn de Mezquita moskee en de Judería wijk. Bezoek je de Mezquita graag met een (privé)stadsgids? Je kan een bezoek inclusief entreeticket voor de Mezquita bij je boeking mee reserveren. Alsmede kan je een bezoek aan de oude ruïnes van Medina Azahara bijboeken.
photo

Dag 12,Rijden naar Granada

Na het ontbijt check je uit en bieden we je twee routes aan in onze reisbescheiden om in Granada te geraken (twee uur direct). We hebben een route via de UNESCO stadjes van Baeza en Úbeda en dan naar Granada en een route door de prachtige olijfbomen streek van de provincie Córdoba. Voor onderweg kunnen we een bezoek aan een oude olijfoliemolen en olijfboomgaard bijboeken, alsmede een olijfolie proeverij. Aangekomen in Granada check je in bij het herenhuis voor twee nachten op basis van logies en ontbijt.
photo

Dag 13,Het Alhambra paleis

Granada is bekend om haar mooie Moorse monumenten en de ligging aan het Sierra Nevada gebergte. Het meest bekende monument is het Alhambra paleis, maar ook de Arabische wijk Albaicin is een must voor een bezoek. Bezoek je het Alhambra graag met een stadsgids (aanrader)? We kunnen een bezoek inclusief entreekaartjes voor je reserveren voor deze dag of voor vanavond als avondbezoek met het paleis mooi verlicht. Een romantische tip! Alsmede kunnen we voor vandaag een bezoek aan een sfeervolle Hamam (badhuis) reserveren.
photo

Dag 14,Vlucht naar Nederland

Na het ontbijt check je uit en rijd je in twee uur via de snelweg naar het vliegveld van Málaga. Hier kan je de huurauto inleveren en inchecken voor de vlucht. Voor onderweg hebben we ook een mooie route in onze reisbescheiden opgenomen waarbij je onderweg een aantal mooie plaatsen aandoet zoals het stadje Antequera. Deze reis is uit te breiden met extra nachten aan de kust bij Málaga of op een andere plek zoals Úbeda en Baeza.

Accommodaties voor deze reis

De 3-sterren herenhuizen die wij aanbieden in Ronda, Arcos de la Frontera, Vejer de la Frontera, Cádiz, Sevilla, Carmona, Córdoba en Granada zijn allemaal gelegen in het centrum of de natuur. Het uiterlijk van de gebouwen ziet er klassiek, net en karakteristiek uit. De kamers van alle accommodaties zijn ruim, comfortabel en sfeervol. Sommige kamers hebben een traditionele inrichting en andere een moderne inrichting. Daarnaast hebben ze allemaal een eigen badkamer op de kamer. Een aantal accommodaties hebben algemene ruimtes, zoals een lobby, restaurant, bar, snackbar, sportschool, spafaciliteiten of een lounge. Verder hebben sommige accommodaties buitenfaciliteiten als een terras, zwembad, picknickplaats, tuin of golfbaan. Onderstaande foto's en beschrijvingen van de accommodaties kunnen afhankelijk van de periode van je reis iets afwijken.

Dag 1-2: Ronda

De eerste nachten verblijf je in een herenhuis in het stadscentrum van Ronda in een toeristische wijk. Je kijkt uit over het indrukwekkende El Tajo-canyon en ligt op enkele meters afstand van het beroemde Puento Nuevo. De kamers zijn authentiek en net ingericht. Daarnaast is er een badkamer aanwezig op de kamer. Verder zijn er algemene ruimtes, zoals een lobby, restaurant, bar en een terras. Het terras heeft een mooi uitzicht over de hele stad.

Dag 3: Arcos de la Frontera

In Arcos de la Frontera verblijf je in een herenhuis centraal gelegen in de oude binnenstad. Het herenhuis is net gerenoveerd en bevindt zich in een romantische omgeving. De kamers zijn rustig en traditioneel ingericht met een badkamer op eigen kamer. Verder kan er gebruik worden gemaakt van de snackbar, zwembad, zonneterras en de picknickplaats.

Dag 4-5: Vejer de la Frontera

De volgende bestemming is Vejer de la Frontera. Je verblijft hier in een herenhuis in de oude binnenstad. Dichtbij zijn er vele bezienswaardigheden gelegen, zoals de kathedraal van Jerez en de Plaza del Mercado. Het gebouw ziet er typisch Spaans uit. De kamers zijn traditioneel ingericht met antiek meubilair. Op de kamer bevindt zich een privé-badkamer. Daarnaast is er nog een zwembad en tuin aanwezig, waar gebruik van kan worden gemaakt.

Dag 6: Cádiz

Je verblijft in Cádiz in een authentiek en sfeervol herenhuis. Het herenhuis is gelegen in El Puerto de Santa Mario, vlakbij Centro Comercial Vustahermosa, Playa el Ancla en Los Madrilenos. De kamers zijn comfortabel en sfeervol en beschikken over een woongedeelte, kitchenette, badkamer en balkon met uitzicht op de tuin. Daarnaast biedt de accommodatie een restaurant, bar, sportschool, snackbar, buitenzwembad, tuin, stoombaden, spa-centrum, hottub en golfbaan.

Dag 7-8: Sevilla

In Sevilla verblijf je in een herenhuis op loopafstand van de bezienswaardigheden. Vlakbij vind je de kathedraal en het koninklijk paleis van Sevilla. Het herenhuis ziet er net en klassiek uit. De kamers hebben een traditionele stijl in combinatie met levendige kleuren. Op de kamer is een privé-badkamer aanwezig. Verder kan je gebruik maken van de algemene lounge, koffiebar en terras.

Dag 9: Carmona

Je verblijft in de historische binnenstad van Carmona, op loopafstand van het centrum. Het herenhuis heeft een Mudéjar-stijl met veel kunstwerken en muurtekeningen. De kamers zijn eenvoudig, ruim en licht met een privé-badkamer op de kamer. Daarnaast is er ook een à la carte restaurant, tapasbar, Ierse pub, wellness centrum, zwembad, tuin, lounge en bibliotheek aanwezig in het herenhuis.

Dag 10-11: Córdoba

De volgende bestemming is Córdoba. Je verblijft in een herenhuis in de Joodse wijk in het oude centrum van Córdoba. In de buurt vind je de Mezquita en het is de perfecte plek voor een stadswandeling. Het herenhuis is een traditioneel gebouw met natuurstenen muren, houten balkenplafond en originele poorten. De kamer is ook traditioneel en comfortabel ingericht met een privé-badkamer op de kamer. Ook is er een restaurant, banketbakker, bar en gedeelde lounge aanwezig in de accommodatie.

Dag 12-13: Granada

De laatste nachten verblijf je in Granada in een herenhuis in de wijk Albaicín. Het herenhuis ziet er karakteristiek uit en bevindt zich naast de rivier de Darro en vlakbij de kathedraal van Granada. De kamers zijn modern en met antieke meubels ingericht. Verder is er een eigen badkamer aanwezig op de kamer. Ook kan er gebruik worden gemaakt van de algemene bar, snackbar, berging en wellness faciliteiten.

Inclusief en exclusief

Inclusief
 • Retourvlucht van Nederland naar Málaga, inclusief 10 KG handbagage en 15 KG ruimbagage
 • 13 overnachtingen in 3-sterren herenhuizen op basis van logies en ontbijt
 • Huurauto all-risk verzekerd voor alle reisdagen
 • Uitgebreid reisbescheidenpakket met compleet routeboek
 • 24/7 bereikbaarheid via telefoon en Whatsapp voor tips tijdens de reis
 • Administratiekosten (€20 per boeking) en boekingskosten (€25 per persoon)
Exclusief
 • Borg (ca. €750-900, klein model), benzine, tolwegen, parkeerkosten in de grote steden (ca. €20 per dag)
 • Lunch en diners
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien, souvenirs en persoonlijke uitgaven
 • Toeristenbelasting

Vluchtinformatie

Bij deze reis zit de directe retourvlucht inbegrepen van Nederland naar Malaga in Andalusië, inclusief 10 KG handbagage en 15 KG ruimbagage. Het is ook mogelijk om naast Amsterdam Schiphol te vertrekken vanaf Eindhoven, Rotterdam, Weeze of Brussel. Boek je zelf graag je vlucht? Geef ons dit door en dan zullen we je de reis aanbieden exclusief de vlucht.

Informatie huurauto

Op het vliegveld kun je je huurauto ophalen, maar het is ook mogelijk om dit op een later moment te doen. Bij het boeken van deze reis krijg je een reisbescheidenpakket waarin uitgebreide informatie staat over de geboekte huurauto.
In deze reis zit standaard een compacte huurauto inclusief all-risk verzekerd, type Ford Fiesta. Onderstaand tref je de kenmerken van deze auto. De daadwerkelijke huurauto kan in de praktijk een ander automerk zijn. Mocht je graag een groter formaat huurauto willen bijboeken (middenklasse, SUV, familieauto etc.) informeer ons dan in het offerteformulier over welk type auto je dan graag zou willen.

Kenmerken huurauto

 • 3e hoofdsteun achterbank (NCAP 5*)
 • 4-weg handmatig verstelbare bestuurdersstoel
 • 6 airbags (bestuurder, voorpassagier, zijairbags, curtainairbags)
 • LED dagrijverlichting vóór
 • Cruise control en snelheidsbegrenzer
 • Grootlicht-assistent, licht- en regensensor
 • Active Emergency Braking System met voetgangers- en fietsersdetectie
 • EASY LINK multimediasysteem met 7’’ touchscreen, Pack EASY LINK navigatie
 • Middenconsole met verschuifbare middenarmsteun
 • Bandenspanning controlesysteem, noodrem assistent
 • Banden-reparatie set

Reisdetails

 • Reisduur : 14 dagen
 • Beste seizoen : Eind september tot begin juni
 • Reissom vanaf: €1795 p.p. o.b.v. 2 personen
 • Vervoer : Vlucht en huurauto
 

Inbegrepen bij deze reis

✔️Retourvlucht Nederland - Málaga ✔️13 nachten in 3-sterren herenhuizen op basis van logies en ontbijt ✔️Ruime huurauto incl. all-risk verzekering✔️Uitgebreid Barrio Life routeboek met insider tips ✔️ 24/7 bereikbaarheid met ons kantoor ✔️ Administratie- en boekingskosten

Recommend Tour Packages