Booking for : Retraite Marokko met bezinningsreis Sahara woestijn

[contact-form-7 id="Select"]

Retraite Marokko met bezinningsreis Sahara woestijn

 • Volledig zorgeloze retraite
 • Een stilte retraite is het perfecte medicijn tegen opgelopen stress en uitputting
 • Een reis van ruimte, ontspanning en gezond omgaan met het lichaam in de buitenlucht

Reisinformatie

Retraite Marokko met bezinningsreis in de Sahara woestijn

Vertrekdata

 • Najaarsreis: Zaterdag 26 februari t/m zondag 6 maart 2022

Tijdens deze Retraite Marokko met bezinningsreis in de Sahara woestijn gaat het om de wijsheid van de natuur zonder afleiding en tot jezelf komen. We zoeken de rust op in de woestijn te midden van de zandduinen van Erg Chegaga, een woestijnoase van geitenhoeders en een nomadengemeenschap. Deel van het programma van deze groepsreis is een Solo Quest in de zandduinen van twee dagen en drie nachten. Bekijk hier ook de rest van onze natuurreizen. Zou je deze reis willen aanpassen? Geef ons hier je wensen door en dan passen we de reis kosteloos en vrijblijvend aan op maat.

Hoe zit deze Retraite Marokko en bezinningsreis in elkaar?

Het programma start officieel in het dorpje Foum Zguid, maar meestal vliegt de gehele groep gezamenlijk en regelen we ook het vervoer van de luchthaven Marrakesh naar het dorp Foum Zguid bij de woestijn. De volgende dag reizen we per jeep naar de oase van Zaouia waar we twee nachten verblijven alvorens we met kamelen naar de zandduinen wandelen. In de zandduinen wordt het basiskamp opgezet en kies je een duin en start je Solo Quest.

Na de solo wandelen we terug naar de oase en de volgende dag reizen we per jeep naar Foum Zguid terug. De dag erna vlieg je weer terug naar Nederland. Wij zorgen voor al het vervoer, verblijf en alle maaltijden zodat je zorgeloos kan genieten van de reis. Deze reis wordt tweemaal per jaar aangeboden als groepsreis, in het voorjaar en najaar, en wordt begeleid door een coach en reisbegeleider. Graag een individuele retraite maken? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Wat is een retraite of bezinningsreis?

Een stilte retraite is het perfecte medicijn tegen opgelopen stress, uitputting, ballen in de lucht houden, volle agenda’s en vooral veel moeten maar weinig ruimte hebben om te kiezen. De zon, de woestijnnatuur en de bijzondere vergezichten maken dit een reis van ruimte, ontspanning en gezond omgaan met het lichaam in de buitenlucht. Weinig hoeven, maar vooral veel mogen en een halve dag of een complete dag in stilte zijn.

“De Sahara doet iets met je”, dat zegt bijna iedereen die een reis door de woestijn heeft gemaakt. In de woestijn zijn betekent geen telefoonbereik, geen elektriciteit en juist geconfronteerd worden met de basale zaken van het leven. In een groep van gelijkgestemde reizigers met interesse in persoonlijke ontwikkeling, diepgang en bezinning is het vooral veel uitwisselen en werk je langzaam toe naar de Solo Quest. Deze reis gaat over verstillen, wijsheid in belangrijke levensvragen, ontdekken wie je werkelijk bent, midden in de woestijn.

De reis van begin tot einde

 • Vlucht vanuit Nederland naar Marrakesh
 • 1 nacht in Foum Zguid
 • 1 nacht in Zaouia Sidi Abd
 • 3 nachten in de woestijn Erg Chegaga
 • 1 nacht in Zaouia Sidi Abd
 • 1 nacht in Foum Zguid
 • Vlucht vanuit Marrakesh naar Nederland

 

Deze reizigers gingen je voor

Bekijk de reviews van onze klanten

Dalila F
Dalila F
10 Mei 2024
Zeer bekwame bureau! Heerlijke vakantie gehad en alles perfect geregeld
Hermine Pelser
Hermine Pelser
10 Mei 2024
Barrio life heeft voor ons een erg interessante en goed verzorgde vakantie georganiseerd. Alles verliep zoals we hadden gehoopt!
Jeff van sprew
Jeff van sprew
6 Mei 2024
Excellente organisatie 👌
Elslen Brazil
Elslen Brazil
6 Mei 2024
Uitstekende planning, goeie, snelle communicatie en aantrekkelijk geprijsd. Voor en tijdens reis goeie begeleiding. Dankzij Barrio Life genoten van een heerlijke vakantie in Marokko. In één woord super!
Lute Venema
Lute Venema
28 April 2024
Prima reisorganisatie met persoonlijke benadering en goede communicatie en service
Karin Van Druten
Karin Van Druten
25 April 2024
Wij hebben een fantastische rondreis door Marokko gemaakt. Geboekt bij Barrio Life. Alles is tot in de puntjes perfect geregeld! Echt een aanrader!
Marcel Wijermans
Marcel Wijermans
24 April 2024
Fijn reisbureau voor Marokko!
Herman Stumpel
Herman Stumpel
19 April 2024
In goed overleg een standaard reis aangepast aan onze wensen. Resultaat was super. Zeker aan te bevelen

Onze pakketreizen vallen onder de dekking van VZR Garant.
Je leest de voorwaarden van deze garantieregeling op: vzr-garant.nl

 

 

 

photo

Dag 1,Rijden door het Atlas gebergte

We komen aan op het vliegveld van Marrakesh en hier starten we de reis richting het zuiden van Marokko. We rijden door het Atlas gebergte en onderweg stoppen we voor een lekkere Marokkaanse lunch. Na het Atlas gebergte wordt het verkeer steeds minder en de dorpjes kleiner. Het landschap wordt droger met palmbomen en oase akkers. Aan het einde van de middag komen aan in onze herberg in het dorpje Foum Zguid. We dineren op de binnenplaats en je kan vanavond nog een mooie avondwandeling maken door het dorp.
photo

Dag 2,Aankomst in de Zaouia oase

Vanochtend merk je waarschijnlijk al hoe de vertraging inzet en het buiten zijn maakt ruimte voor ontspanning. Na een goed ontbijt gebruiken we de ochtend voor het kopen van een tulband voor de woestijn, het inkopen van de laatste groentes en kan je de Kasbah van het dorp bezoeken. Na de lunch staan de jeeps klaar en rijden we naar het oasedorp Zaouia Sidi Abd en Nebi. We verblijven hier in ons eigen woestijnhuis in de oase en vanavond dineren we buiten bij zonsondergang. Tip: Je kan ook buiten slapen onder de sterrenhemel.
photo

Dag 3,Vulkaanbeklimming en Hamam ritueel

Vandaag maken we een mooie stilte wandeling vanuit de oase naar de dichtbij gelegen vulkaan. De wandeling voert door verschillende kloven en onderweg zijn er rotstekeningen te vinden, je kan zwemmen in rotsmeren en je kan de zandduinen zien liggen vanaf de top van de vulkaan. Je kan ook genieten van een dag ontspanning in de oase en een wandeling maken naar de oase tuinen. Vanavond kan je de op houtgestookte hamam uitproberen en dineren we rondom het kampvuur.
photo

Dag 4,Per kameel naar de zandduinen

Vanochtend verlaten we de oase van Zaouia en trekken we de zandduinen in van Erg Chegaga. De kamelen worden opgezadeld en we steken de vlakte van het Iriki meer over. Tegen het einde van de ochtend zetten we het basiskamp op in de zandduinen en is het tijd voor een lekkere siësta en een laatste lunch. Tegen het einde van de middag start de Solo Quest en nemen we afscheid van elkaar. Je krijgt een tarp mee ter beschutting voor de zon en tevens zorgt voor wat schaduw en genoeg water met de nodige voedingsstoffen, want je brengt de tijd al vastend door. De ultieme manier van bezinning.
photo

Dag 5,Solo Quest eerste dag

De Solo Quest duurt drie nachten en twee dagen, waarbij je op jezelf bent in de woestijn, zonder telefoon, boek of andere afleiding. Je kiest je eigen zandduin waar je je goed voelt en dat wordt de plek waar we je Tarp opzetten. Je bent altijd in gehoorafstand van je buddy en op korte loopafstand van het basiskamp. We worden daarnaast bijgestaan door professionele woestijngidsen die het gebied op hun duimpje kennen en als je terug wilt komen naar het basiskamp kan dat ten alle tijden.
photo

Dag 6,Solo Quest tweede dag

De dagen voorafgaand aan de Solo Quest werken we met verschillende activiteiten toe naar je eigen vraag waarmee je de woestijn in gaat. We beginnen aan de reis ter inspiratie met de vraag ¨Wat is er als er niks meer is?¨. Het gebrek aan afleiding en de schoonheid van de woestijnnatuur geven je alle mogelijkheden om tijdens de Solo Quest te verdiepen en wijsheid te putten uit de stilte en natuuromgeving. Gedachten en emoties komen en gaan en je kan bezinnen op waar je staat op dit moment.
photo

Dag 7,Ervaringen na de Quest

Aan het einde van de ochtend halen we je op en terug in het basiskamp kan je je eerste ervaringen met de rest van de groep delen. Er staat een goede lunch klaar om het avontuur te vieren. Het basiskamp wordt afgebouwd en we wandelen terug met de kamelen naar de oase Zaouia. Bij aankomst in Zaouia staat de hamam klaar en is er alle ruimte om van gedachten te wisselen met de coach die met de groep meereist. Vanavond vieren we het avontuur met muziek rondom het kampvuur.
photo

Dag 8,Bezoek aan de nomadenschool

Vanochtend reizen we in etappes terug naar Foum Zguid. Per jeep rijden we naar de nomaden woestijnschool Bouhjab, voor een Arabische les in de schoolbanken tussen de nomadenkinderen. Na een bezoek aan het huis van de dorpsoudste rijden we terug naar de oase van Zaouia voor de lunch. Er is ook tijd voor een wandeling door de oase met bezoek aan de Kasbah en de oude hamam. Na de lunch rijden we terug naar de herberg in Foum Zguid en wisselen we ervaringen uit rond het kampvuur op de binnenplaats. Tip; Bezoek de dorpshamam bij aankomst.
photo

Dag 9,Richting Marrakech

Vandaag rijden we terug naar het vliegveld van Marrakesh. Tijd om onderweg te reflecteren op de reis en te genieten van het veranderende landschap. In het Atlas gebergte zullen we stoppen voor de lunch en op het vliegveld van Marrakesh check je in voor je vlucht. Zou je deze reis willen aanpassen? Geef ons hier je wensen door en dan passen we de reis kosteloos en vrijblijvend aan op maat.  

Accommodaties voor deze reis

Deze retraite reis start in het dorpje Foum Zguid, en neemt je mee naar de woestijn voor een unieke ervaring. Je overnacht in traditionele locaties, zoals de herberg en de nomadententen. De kamers zijn eenvoudig en het buitenleven staat centraal. Onderstaande foto's en beschrijvingen van de accommodaties kunnen afhankelijk van de periode van je reis iets afwijken.

Dag 1-2: Foum Zguid

Deze eerste accommodatie bevindt zich in het centrum van Foum Zguid, tussen de palmbomen in de begroeide oase. Het gebouw is in Marokkaanse stijl en de kamers zijn eenvoudig en traditioneel ingericht. Elke kamer heeft een eigen badkamer met douche. Er wordt Marokkaans ontbijt geserveerd en er is een Berberse zithoek en overdekt terras.
   

Dag 3: Sidi Abd Enabi

De komende nacht verblijf je in een huisje in de woestijn. Het is gemaakt van stenen middenin de woestijn en er zijn een paar voorzieningen. De meeste activiteiten zoals koken doe je buiten, maar het weer is daar uitermate geschikt voor. Het woestijnhuis is erg eenvoudig en heeft een aantal kamers. Er is een hammam om te wassen en douchen op Marokkaanse manier. Er wordt gekookt op hout uit de oase. Deze accommodatie is een erg bijzondere en lokale ervaring.
   

Dag 4-6: Woestijnomgeving

De komende nachten verblijf je in je eigen nomadentent tussen de zandduinen, omgeven door de rustgevende Sahara. De eerste nacht is bij Zaouia, daarna volgt een nacht bij Erg Chegaga, en vervolgens een solo quest van twee nachten. De droge en stenen vlaktes geven een beeld alsof je ver van de bewoonde wereld bent of op een andere planeet. Je verblijft in een eenvoudige tent met gedeeld toilet en douche. Je dineert met de andere reizigers tezamen bij de kampvuurplaats.
   

Dag 7: Sidi Abd Enabi

De komende nacht verblijf je weer in een huisje in de woestijn. Het is gemaakt van stenen middenin de woestijn en er zijn een paar voorzieningen. De meeste activiteiten zoals koken doe je buiten, maar het weer is daar uitermate geschikt voor. Het woestijnhuis is erg eenvoudig en heeft een aantal kamers. Er is een hammam om te wassen en douchen op Marokkaanse manier. Er wordt gekookt op hout uit de oase. Deze accommodatie is een erg bijzondere en lokale ervaring.
   

Dag 8: Foum Zguid

Deze eerste accommodatie bevindt zich in het centrum van Foum Zguid, tussen de palmbomen in de begroeide oase. Het gebouw is in Marokkaanse stijl en de kamers zijn eenvoudig en traditioneel ingericht. Elke kamer heeft een eigen badkamer met douche. Er wordt Marokkaans ontbijt geserveerd en er is een Berberse zithoek en overdekt terras.
   

Inclusief en exclusief

Inclusief
 • Retourvlucht van Nederland naar Marrakech, inclusief 10 KG handbagage
 • 6 overnachtingen in herbergen en sfeervolle woestijnhuizen op basis van logies en ontbijt
 • 2 overnachtingen in een eigen nomadentent als Solo Quest
 • Transfer en activiteiten van het dagprogramma in de woestijn op basis van volpension
 • Uitgebreid reisbescheidenpakket met compleet routeboek
 • 24/7 bereikbaarheid via telefoon en Whatsapp voor tips tijdens de reis
 • Administratiekosten (€20 per boeking) en boekingskosten (€25 per persoon)
Exclusief
 • Ruimbagage bij te boeken
 • Lunch en diner
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien, souvenirs en persoonlijke uitgaven
 • Toeristenbelasting

Vluchtinformatie

Bij deze reis zit de retourvlucht inbegrepen van Nederland naar Marrakech, met 10 KG handbagage (ruimbagage bij te boeken). Het is ook mogelijk om naast Amsterdam Schiphol te vertrekken vanaf Eindhoven, Rotterdam, Weeze of Brussel. Boek je zelf graag je vlucht? Geef ons dit door en dan zullen we je de reis aanbieden exclusief de vlucht.

Informatie vervoer

Op het vliegveld van Marrakech wordt je opgehaald en brengen we je met privé-transfer naar de woestijn. Gedurende reis wordt je op de reisdagen opgehaald door de chauffeur en naar de volgende bestemming gebracht. Op de laatste dag van je reis brengen we je weer terug naar het vliegveld van Marrakech. Reis je liever met een huurauto? Informeer ons in het offerteformulier en we vertellen je graag over de mogelijkheden.

Reisdetails

 • Reisduur : 9 dagen
 • Beste seizoen : november groepsreis
 • Reissom vanaf: € 1895,- per persoon
 • Vervoer : Vlucht
 

Inbegrepen bij deze reis

✔️Retourvlucht Nederland-Marokko ✔️Vervoer naar de woestijn en terug ✔️6 nachten in herbergen en sfeervol woestijnhuis in de oase, 2x nachten Solo Quest in eigen tent in de woestijn ✔️Volpension van aankomst tot vertrek met maaltijden, tussendoortjes en drankjes ✔️Nederlandse reisbegeleiding en coach

Recommend Tour Packages

8 dagen start €725 p.p. o.b.v. 2 pers.

Stedenreis Noord-Marokko met Fes en Chefchaouen

Offerte ontvangen
Marokko

7 dagen start €995 p.p. o.b.v. van 4 personen

Rondreis Marrakech met kinderen en strand

Offerte ontvangen

14 dagen start €1395 p.p o.b.v. 2 pers.

Rondreis Marokko 14 dagen de mooiste highlights

Offerte ontvangen

10 dagen start €1295 p.p. o.b.v. 2 pers.

Rondreis Koningssteden Marokko per trein

Offerte ontvangen

8 dagen start €895 p.p o.b.v. 2 pers.

Rondreis: beleef de Koningssteden van Marokko

Offerte ontvangen

2 dagen start €169 p.p. o.b.v. 2 pers.

Koken in Marokko vanuit Spanje

Offerte ontvangen