Booking for : Pousada Rondreis Noord-Portugal Compleet

[contact-form-7 id="Select"]

Pousada Rondreis Noord-Portugal Compleet

 • Een compleet geregelde reis inclusief vluchten, luxe overnachtingen, huurauto en mooie activiteiten
 • Bezoek een mix van mooie steden en adembenemende natuurgebieden in Noord-Portugal
 • Een ontspannende reis voor liefhebbers van natuur en cultuur

Reisinformatie

Pousada Rondreis Noord-Portugal Compleet

Deze Pousada rondreis is gericht op de mooie cultuur én natuur van Noord-Portugal, met daarin de steden Viana do Castelo, Valenca, Porto, Braga, Guimareas en Aveiro, maar ook de culturele Douro wijn- en portstreek en het Geres-Penedes nationale park.

Deze 10-daagse Pousada Rondreis Noord-Portugal Compleet is een reis langs kastelen, schilderachtige dorpjes, vestingsteden en oude klooster. Afgewisseld met watervallen, groene bossen, thermale bronnen en de Atlantische Oceaan.

De reis is ideaal voor cultuur- en natuurliefhebbers, waarbij alle overnachtingen van deze reis ook in een echte 5- en 4-sterren Pousada´s plaatsvinden (klassieke hotels).

Wat is er zo mooi aan deze reis?

Noord-Portugal kent een lange historie die terug te vinden is in de mooie kastelen, ommuurde steden en Romeinse ruïnes. De moderniteit is nog niet overal te vinden, waardoor de reis een sterk authentiek gevoel geeft. We tippen je over de kleine dorpjes die nog terug in de tijd zijn gebleven en de bergachtige natuur waar rivieren slingerend doorheen bewegen. De reis combineert de Costa Verde van de Minho regio met het achterland van de Douro wijnstreek.

Het verblijf in de luxe Pousada´s maakt dat je reiservaring niet alleen overdag plaatsvindt, maar je ook dineert en overnacht in stijl in een klassieke omgeving met een lange historie.

Hoe zit deze Pousada Rondreis hoogtepunten van Noord-Portugal in elkaar?

Wij verzorgen de retourvlucht, de huurauto allrisk verzekerd, alle overnachtingen in Pousada´s op basis van logies en ontbijt (diner is bij te boeken). Daarnaast zijn we onderscheidend in onze uitgebreide reisbescheiden, zelf door ons geschreven als Portugal specialist en de lokale tips die je reis nog specialer maken.

Naast dit basispakket, zijn er tal van activiteiten bij te boeken om ervoor te zorgen dat je het beste uit de reis haalt. Zo kunnen we wandelingen met een stadsgids bijboeken, een boottocht over de Douro rivier, maar ook een bezoek aan een wijnbodega.

De reis van begin tot einde

 • Vlucht vanuit Nederland naar Porto
 • 2 nachten in Viana do Castelo
 • 1 nacht in Valenca
 • 2 nachten in Amares
 • 2 nachten in de Douro streek
 • 2 nachten in Aveiro
 • Vlucht vanuit Porto naar Nederland

photo

Dag 1,Vliegen op Porto

Deze Pousada rondreis Noord-Portugal compleet begint met een directe vlucht vanuit Nederland naar Porto stad. Op het vliegveld hebben we de huurauto klaar staan en rijd je in driekwartier naar de Pousada van Viana da Castelo. Bij aankomst check je in voor twee nachten op basis van logies en ontbijt. Mocht je Porto nog niet bezocht hebben, kan dat goed aan het einde van de reis. In onze reisbescheiden tref je meer informatie over een dagbezoek aan Porto alsmede een stop bij een Romeins Aquaduct
photo

Dag 2,Pittoreske plaatsjes aan de Lima rivier

Viana do Castelo staat bekend om de mooiste kuststad te zijn aan de Costa Verde, de groene Minho regio. Het historische centrum is mooi om een stadswandeling te maken en we geven tips in onze reisbescheiden voor ook de mogelijkheden van een bezoek aan het strand. Voor vanmiddag geven we je suggesties om twee pittoreske plaatsjes aan de Lima rivier te bezoeken, maar je kan er ook voor kiezen om te acclimatiseren in het hotel en te genieten van het zwembad.
photo

Dag 3,Rijden langs de Atlantische Oceaan

Na het ontbijt check je uit en rijd je in een uur naar Valenca, de meest noordelijke vestingstad van Noord-Portugal en op de grens met Spanje. Voor vandaag komen we in onze reisbescheiden terug met tips voor een mooie route langs de Atlantische Oceaan met stops bij mooie dorpjes, stranden en een duinengebied om te wandelen. Bij aankomst in Valenca check je bij de Pousada van Valencia voor één nacht op basis van logies en ontbijt. Tip: Voor vanavond adviseren je over een avondwandeling door de vesting.
photo

Dag 4,Thermale bronnen in Geres-Penedes natuurpark

Na het ontbijt check je uit en kan je in anderhalf uur rijden naar de Pousada van Amares, strategisch gelegen tussen enerzijds het Geres-Penedes natuurpark en de steden Braga en Guimareas. Voor vandaag hebben we echter drie routes om je voor te stellen en zo te genieten van de omgeving. De natuurroute door het Geres-Penedes park langs kleine dorpjes en thermale bronnen, maar ook de route met opties voor een wandeling langs een natuurwandelpad en als laatste de route met culturele stops. Bij aankomst check je in voor twee nachten op basis van logies en ontbijt.
photo

Dag 5,Braga & Guimareas

Na het ontbijt kan je er vandaag voor kiezen de steden Braga en Guimareas te bezoeken. Twee UNESCO steden die dicht bij elkaar liggen en talloze kerken, een kathedraal en een kasteel bieden. We geven je tips in onze reisbescheiden en we kunnen een stadsgids met entreekaartjes bijboeken. Voor natuurliefhebbers hebben we een halve dagtocht op papier staan waarbij je de watervallen en Romeinse weg van Geres kan bezoeken.
photo

Dag 6,Rijden langs de Douro rivier

Na het ontbijt check je uit en rijd je vanochtend in anderhalf uur via een mooie route door rivierenlandschap naar de Pousada van Alíjo, in de Douro streek. Voor vandaag hebben we echter in onze reisbescheiden leuke stops voor onderweg meegenomen. Cultuurliefhebbers kunnen genieten van het stadje Amarante en Casa de Mateus en natuurliefhebbers van de natuurroutes die we hebben uitgestippeld. Aangekomen bij de Pousada check je in voor twee nachten op basis van logies en ontbijt.
photo

Dag 7,Een boottocht over de Douro rivier

Na het ontbijt kan je er vandaag voor kiezen om de omgeving te gaan verkennen. In onze reisbescheiden zullen we je suggesties geven voor mooie stops. Het dorpje Pinhao staat bekend om zijnde het mooiste dorpje van de Douro streek. We kunnen hier vandaag een boottocht organiseren over de Douro rivier, alsmede een bezoek aan een gerenommeerde wijnbodega voor een rondleiding en een proeverij. Kom je hier in september en oktober? Vraag ons naar onze ¨oogstdag¨ activiteit.
photo

Dag 8,Porto stad en genieten aan het water

Na het ontbijt check je uit en rijd je in twee uur naar de kust in de buurt van het schilderachtige stadje Aveiro. Voor onderweg zijn er leuke stops te maken en we zullen je hier over informeren in de reisbescheiden. Heb je Porto nog niet eerder bezocht? Dan kan je vandaag de gehele dag Porto bezoeken alvorens je doorrijdt naar de Pousada op driekwartier onder Porto. Je checkt hier in voor twee nachten op basis van logies en ontbijt.
photo

Dag 9,Met de veerdienst naar Aveiro

Na het ontbijt kan je vandaag de gehele dag genieten van het strand, ontspannen op het balkon of in het zwembad. Een leuke halve dag is een bezoek aan de gondelstad van Aveiro. Je kan per auto naar Aveiro rijden of per boot oversteken (hemelsbreed dichtbij). In Aveiro kunnen we een tocht in een gondel voor je bijboeken. De oude manier hoe zeewier gevangen werd. Ook is een stadbezoek met stadsgids mogelijk en geven je meer tips over wat je in de buurt kan bezoeken.
photo

Dag 10,Vlucht naar Nederland

Na het ontbijt check je uit en rijd in een uur naar het vliegveld van Porto. Hier kan je de huurauto weer inleveren en check je in voor je vlucht naar Nederland. Zou je deze reis graag willen verlengen? Zo kunnen we de Pousada in Braganca toevoegen, in het uiterste noordoosten van de regio of kunnen we een verblijf in Porto stad bijboeken. Informeer ons naar je wensen en we doen je graag een gepast voorstel. Zou je deze reis willen aanpassen? Geef ons hier je wensen door en dan passen we de reis kosteloos en vrijblijvend aan op maat.

Accommodaties voor deze reis

De Pousada’s die wij aanbieden in Viana de Castello, Valença, Geres-Penedes, Douro en Aveiro zijn allemaal gelegen in een rustige omgeving in de natuur of aan de rand van het centrum.  Het uiterlijk van de gebouwen bestaat uit meestal karakteristieke gebouwen zoals een fort of klooster. De kamers van de accommodaties zijn fris, comfortabel en soms authentiek, soms modern. Daarnaast hebben alle kamers een eigen badkamer op de kamer. Onderstaande foto's en beschrijvingen van de accommodaties kunnen afhankelijk van de periode van je reis iets afwijken.

Dag 1-2: Viana do Castello

Je verblijft in Viana do Castello, aan de rand van de stad op een rustige ligging. De pousada is gelegen in een statig en elegant gebouw op de Monte Santa Luzia en biedt uitzicht over de stad. De kamers zijn ruim en comfortabel ingericht met uitzicht over de oceaan of het landschap, iedere kamer beschikt over een privé-badkamer. Er zijn verschillende algemene- en buitenfaciliteiten waarvan je gebruik kan maken. Zo is er een lounge, restaurant, bar, buitenzwembad en terras.

Dag 3: Valença

Je verblijft op een rustige ligging in het historische centrum van Valença. De Pousada is gelegen in het fort van Valença en biedt uitzicht op de Minho rivier met aan de overkant Spanje. De kamers zijn ruim en comfortabel ingericht in een authentieke stijl, iedere kamer beschikt over een privé-badkamer. Daarnaast is er een algemene lounge, een bar en restaurant aanwezig. Buiten kun je uitrusten op het terras en genieten van de tuin.

Dag 4-5: Geres-Penedes

Je verblijft op een rustige ligging in de landelijke omgeving nabij het nationaal park Geres-Penedes. De pousada is gevestigd in een voormalig Cisterciënzer klooster uit de 12e eeuw. De kamers zijn comfortabel ingericht met privé-badkamer aanwezig op de kamer. Op de kamer zie je hier en daar nog wat originele historische elementen terug. De pousada beschikt over een algemene lounge, een bar en een restaurant. Daarnaast kun je ook gebruik maken van het zwembad en het buitenterras.

Dag 6-7: Douro

De volgende bestemming is de Douro regio, je verblijft hier in Alijo net buiten het centrum. De Pousada is gelegen in een historische herberg. De ruime kamers zijn allemaal voorzien van eigen badkamer, een bank en een terras. Daarnaast zijn er nog algemene- en buitenfaciliteiten zoals, een lounge, een bar en restaurant en zwembad met buitenterras. Het is ook mogelijk om een wandeling te maken door de mooie tuinen van de Pousada.

Dag 8-9: Aveiro

Je verblijft in Aveiro, in een rustige omgeving buiten de stad. De pousada is gelegen in een gebouw uit de jaren 60 en is gebouwd op pilaren boven het water. De kamers zijn fris en comfortabel ingericht met ieder een eigen balkon, op de kamer is ook een privé-badkamer. Er zijn een aantal algemene- en buitenfaciliteiten waarvan je gebruik kan maken, zo is er een lounge, een bar, een restaurant, een buitenzwembad met terras en een privé strandje.

Inclusief en exclusief

Inclusief
 • Retourvlucht van Nederland naar Porto, inclusief 10 KG handbagage en 15 KG ruimbagage
 • 9 overnachtingen in 4-5 sterren Pousada's op basis van logies en ontbijt
 • Huurauto all-risk verzekerd voor alle reisdagen
 • Uitgebreid reisbescheidenpakket met compleet routeboek
 • 24/7 bereikbaarheid via telefoon en Whatsapp voor tips tijdens de reis
 • Administratiekosten (€20 per boeking) en boekingskosten (€25 per persoon)
Exclusief
 • Borg (ca. €950, middel model), benzine, tolwegen, parkeerkosten in de grote steden (ca. €20 per dag)
 • Lunch en diners
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien, souvenirs en persoonlijke uitgaven
 • Toeristenbelasting

Vluchtinformatie

Bij deze reis zit de directe retourvlucht inbegrepen van Nederland naar Porto stad, inclusief 10 KG handbagage en 15 KG ruimbagage. Het is ook mogelijk om naast Amsterdam Schiphol te vertrekken vanaf Eindhoven, Rotterdam, Weeze of Brussel. Boek je zelf graag je vlucht? Geef dit ons door en dan zullen we je de reis aanbieden exclusief de vlucht.

Informatie huurauto

Op het vliegveld kun je je huurauto ophalen, maar het is ook mogelijk om dit op een later moment te doen. Bij het boeken van deze reis krijg je een reisbescheidenpakket waarin uitgebreide informatie staat over de geboekte huurauto.
In deze reis zit standaard een compacte huurauto inclusief all-risk verzekerd, type Renault Captur. Onderstaand tref je de kenmerken van deze auto. De daadwerkelijke huurauto kan in de praktijk een ander automerk zijn. Mocht je graag een groter formaat huurauto willen bijboeken (middenklasse, SUV, familieauto etc.) informeer ons dan in het offerteformulier over welk type auto je dan graag zou willen.

Kenmerken huurauto

 • 3e hoofdsteun achterbank (NCAP 5*)
 • In hoogte verstelbare bestuurdersstoel
 • In hoogte verstelbare veiligheidsgordels voor bestuurder en passagier vóór
 • Driver and front passenger airbags, front and rear curtain airbags
 • LED daytime running lights, front
 • Cruise control and speed limiter
 • High beam assistant, light and rain sensor
 • Active Emergency Braking System with pedestrian and cyclist detection
 • EASY LINK multimedia system with 7'' touchscreen, Pack EASY LINK navigation
 • Center console with sliding center armrest
 • Tire pressure monitoring system, emergency brake assistant
 • Tire repair set
 

Reisdetails

 • Reisduur : 10 dagen
 • Beste seizoen : September t/m Juni
 • Reissom vanaf: €1795 p.p. o.b.v. 2 personen
 • Vervoer : Vlucht en huurauto
 

Inbegrepen bij deze reis

✔️Retourvlucht Nederland - Porto ✔️9 nachten in luxe Pousada´s op basis van logies en ontbijt ✔️All-risk verzekerde huurauto ✔️Uitgebreid Barrio Life routeboek met insider tips ✔️24/7 bereikbaarheid met ons kantoor ✔️Administratie- en boekingskosten

Recommend Tour Packages