Booking for : Porto stedentrip bij de tegelbakkers

[contact-form-7 id="4"]

Porto stedentrip bij de tegelbakkers

Reisinformatie

Porto stedentrip op bezoek bij tegelbakkers en Port fanaten

Deze 3-daagse stedentrip staat in het teken van het ontmoeten van de lokale bevolking en brengt je naar één van de mooiste steden van Portugal, Porto. Ontdek de gastvrijheid en vriendelijkheid van de Portugezen en ervaar het lokale leven van kunstenaars en de gepassioneerde Port makers.

Wij hebben je verblijf met ontbijt geregeld en een tegelworkshop meegenomen in het programma. Je kan verder je eigen plan trekken, maar bijvoorbeeld ook een extra Port bodega wandeling en finger food tour bijboeken.

Hoe zit deze Porto stedentrip in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je van Amsterdam en Eindhoven direct op Porto. Op het vliegveld kunnen we je per transfer ophalen en naar het gezellige guesthouse brengen in de leukste wijk van Porto, of je kan de trein van het vliegveld nemen naar de stad. Op de tweede dag heb je een creatieve tegelworkshop inclusief inspiratiewandeling langs de tegelmuren van de stad. Op de derde dag kunnen we je weer terug naar het vliegveld brengen.

Geïnteresseerd in de geschiedenis van Porto of iets langer op pad? Bekijk dan onze 4-daagse culturele Stedentrip Porto. We organiseren ook een Lissabon stedentrip met een tegelworkshop en andere ambachtenworkshops.

Hoogtepunten Porto stedentrip en tegelcultuur
De stad Porto is door de Douro rivier opgedeeld in twee gedeeltes. Het oude centrum van Porto ligt aan de noordkant met het gezicht naar het zonnige zuiden. Vila Nova de Gaia, de zuidkant van de rivier, is waar de Port kelders met de neus naar het noorden liggen, zodat in de zomer de bodega´s in de schaduw liggen. Vanuit Porto stroomt de Douro rivier de Atlantische Oceaan in.

Porto is de Portugese stad van de blauw-witte wandtegels. Er hangen grote kunstwerken aan de muur in openbare ruimtes zoals het station van de stad. Porto is een oude UNESCO stad met een klein oud centrum gelegen aan het water, herkenbaar door de huizen met rode dakpannen.

Het Douro gebied is het achterland van Porto en de regio waar Porto haar historische rijkdom aan te danken heeft. De heuvels zijn bezaaid met wijnranken die zich voor meer dan honderd kilometer uitstrekken richting de Spaanse grens.

photo

Dag 1,Aankomst in Porto

Op het vliegveld van Porto kunnen we een taxi voor je klaar zetten die je naar het gezellige guesthouse in het centrum van de stad brengt. Vanmiddag kan je een mooie wandeling maken door het oude centrum van Porto richting de rivierkade van de Douro. Kom je vroeg aan? Boek dan een foodtour erbij, waarbij je samen met een Portugees op stap gaat en de lokale Petisco´s (tapas) en leukste straatjes leert kennen. Vanavond kunnen we je tips geven voor een lekkere maaltijd.
photo

Dag 2,Ontmoet een tegel kunstenaar

Vanochtend ontmoet je een tegel kunstenaar waarmee je een wandeling door Porto maakt langs de mooiste tegelmuren van de stad. De Portugese tegels zijn wereldwijd beroemd om de wit-blauwe kleuren en de muren van het station van Porto zijn een waar kunstwerk. Neem onderweg foto´s want terug in het atelier ga je aan de slag met je eigen tegel van klei voor een workshop tegel maken. Vanmiddag kan je de oude stad bekijken en we kunnen je tips geven voor de leukste dakterrassen in de avond.
photo

Dag 3,Ontmoet de heren van de Port

Als je vlucht later op de dag vertrekt raden we aan Gaia te bezoeken. Porto is bekend om de plek waar de Douro rivier de Atlantische Oceaan in stroomt en waar de Douro druiven in portkelders opgeslagen worden. De stad Porto is door de Douro rivier opgedeeld in twee gedeeltes. Je kan een historische portwandeling bijboeken voor de ochtend of middag en je laten inspireren door de gepassioneerde Port liefhebbers. We kunnen een taxi voor je regelen die je ophaalt bij je accommodatie en op het vliegveld check je in voor je vlucht.

Reisdetails

  • Reisduur : 3 dagen
  • Beste seizoen : Gehele jaar
  • Reissom vanaf: €185 p.p o.b.v. 2 pers.
  • Vervoer : €55 p.p feestdagen en schoolvakanties
 

Inbegrepen bij deze reis

2x overnachtingen in gezellig stadshotel en workshop maak je eigen Portugese tegel en inspiratie stadswandeling langs de beroemde tegelmuren


Recommend Tour Packages