Booking for : Marrakech stedentrip en Ait Ben Haddou

[contact-form-7 id="20393"]

Marrakech stedentrip en Ait Ben Haddou

Reisinformatie

Marrakech stedentrip en bezoek de kasbah van Ait Ben Haddou

Tijdens deze culturele Marrakech stedentrip ervaar je eerst de bruisende Medina van Marrakech om daarna met een huurauto op pad te gaan over de Atlas richting de beroemde Kashba Ait Ben Haddou. In Marrakech kunnen we een historische wandeling door de Medina voor je organiseren. Optioneel kan je ook een kookworkshop bijboeken voor in de middag. Verder zorgen we voor al het vervoer inclusief huurauto en verblijf tijdens de reis, zodat je zorgeloos kan genieten van deze culturele Marrakech stedentrip en de Kashba van Ait Ben Haddou.

Hoe zit deze Marrakech stedentrip in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je van o.a. Amsterdam en Eindhoven direct op Marrakech. Op het vliegveld halen we je op en we brengen je naar de sfeervolle Riad in de Medina van Marrakech. Op de derde dag haal je je huurauto op en rijd je, via een rit door het Atlas gebergte, in vier uur naar de beroemde Kasbah van Ait Ben Haddou. Na je bezoek check je in bij je Riad in Ouarzazate en kan je ook de kasbah van Ouarzazate bezoeken. De volgende dag rijd je weer terug naar Marrakech en lever je de huurauto in op het vliegveld van Marrakech. Marrakech en of Ait Benhaddou verbinden in een langere reis door Marokko? Bekijk dan onze rondreizen in Marokko.

In plaats van Ait Benhaddou een dag wandelen in het Atlas gebergte? Bekijk dan ook de bouwsteen Marrakech citytrip met Atlas gebergte. Jezelf tussen de locals begeven in Marrakech? Bekijk dan de bouwsteen ontmoet de ambachtslieden van Marrakech.

Achtergrond Marrakech stedentrip
Marrakech, de betoverende rode koningsstad, is een wallhalla van geuren, kleuren met een levendige sfeer. De stad is gesticht in 1062 door heerser Yusuf ibn Tashfin en was een belangrijke handelsstad voor vele karavaansroutes richting de Sahara. Het Djemaa el-Fna plein is het beroemde stadsplein van Marrakech en de medrassa (koranschool) Ali ben Yussef, welke zijn naam heeft te danken aan de gelijknamige sultan Ali ben Yussef, die regeerde van 1106 tot 1142. Het is gebouwd in 1570 en lange tijd later gerestaureerd in 1950 en beschikt over vele mooie ornamenten van o.a. cederhout, gips en marmer. De school ontwikkelde zich tot één van de belangrijkste Koranscholen in de islamitische wereld en met 900 studenten tot de grootste in Afrika.

Ook een bezoek waard zijn de Saadian tombes. Deze mysterieuze tombes dateren uit de tijd van sultan Ahmad I al-Mansur in de laat 16e eeuw. De graven waren verloren gegaan en zijn herontdekt in 1917. Marrakech staat ook ook bekend om de botanische tuinen. Ait Ben Haddou is een Middeleeuwse rond 750 n.c. gestichte Ksar, ommuurde vesting. Het stadje is bekend vanwege de Kashba´s, woonforten van leem die tegen de heuvel zijn gebouwd. De Ksar is een UNESCO monument en tot op de dag van vandaag wonen er nog steeds familie´s.

Deze reizigers gingen je voor

Bekijk de reviews van onze klanten

Bouke van Veen
Bouke van Veen
17/01/2023
We wilden dit najaar last minute een groepsreis boeken voor 15 personen. Al vrij snel werd duidelijk dat veel reisorganisaties dit niet aandurven vanwege de groepsgrootte, totdat we bij Barrio uitkwamen. Na het invullen van de reisplanner op hun site werden we al vrij snel terug gebeld door Rikkert, die samen met ons een reisschema heeft gemaakt. Hier werd bijzonder goed de tijd voor genomen. De reis is naar Marokko gegaan en alles was tot in de puntjes geregeld, iets wat erg fijn is, zodat je zelf ook van de reis kan genieten. We hebben activiteiten ondernomen die we vooraf zelf niet hadden kunnen bedenken. Met name de kookcursus was prachtig om mee te maken. Barrio kan snel schakelen, en is ook tijdens de reis een solide aanspreekpunt.
Roeland Riedijk
Roeland Riedijk
05/01/2023
Goede service, duidelijke informatie en ondersteuning. Mooie reis gehad!
Familie Driessen
Familie Driessen
28/10/2022
Dankzij Barrio-life hebben we een 2-tal steden in Andalusië bezocht, Sevilla en Malaga. Barrio-life hielp vooraf goed door te luisteren naar onze wensen. We hebben genoten! Accomodaties lagen centraal en waren bereikbaar met openbaar vervoer of taxi. We hebben geen excursies via hen geboekt.
Daniel Jongtien
Daniel Jongtien
24/10/2022
Barrio Life heeft voor ons een bedrijfsreis naar Porto en de Douro voor ons team van 45 personen georganiseerd. De reis was een groot succes! Goede adviezen en organisatie van Barrio Life, ze waren altijd goed bereikbaar, behulpzaam en deskundig. Ik hoop in de toekomst weer met ze te reizen!
Barbara DE BOER
Barbara DE BOER
11/10/2022
Heerlijke vriendinnentrip naar Porto en de Dourho vallei gehad… gelachen, genoten en ook nog eens veel beleefd & gezien!
John Kiesenberg
John Kiesenberg
07/10/2022
Prima reisbureau met deskundig personeel, heldere tips en veel informatie voor de reis. Veel opties.
Lorraine Koevoets
Lorraine Koevoets
20/09/2022
Fijne reisorganisatie, uniek programma in Marrakech en het Atlasgebergte. Betrouwbaar, goede en snelle communicatie. Top service.
Albert de bruycker
Albert de bruycker
20/09/2022
Alles prima geregeld al was het via internet en geen persoonlijk contact, toch 4 sterren we hebben ons goed geamuseert.

Dit aanbod valt onder de garantie van GGTO garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van GGTO garant.

photo

Dag 1,Aankomst in Marrakech

Bij aankomst op het vliegveld van Marrakech staat er een taxi voor je klaar die je naar je accommodatie brengt. We hebben een sfeervolle Riad voor je gereserveerd in de oude Medina van Marrakech. Riad´s zijn oude herenhuizen of paleisjes en de Medina is de oude ommuurde stad met klein pittoreske straatjes. Vanmiddag kan je beginnen met een wandeling naar het Djemaa el Fna stadsplein en de Souk, de markt in de Medina. In de avond is het Djemaa el Fna plein een ontmoetingsplek van muziekspelers en waarzeggers. Tip: Vraag ons naar advies voor de leukste restaurantjes in de Medina.
photo

Dag 2,Historische wandeling door Marrakech

Voor vanochtend kunnen we een historische wandeling door de Medina voor je bijboeken. Je ontmoet de gids bij één van de stadspoorten van de Medina en je volgt de historische route van Marrakech door de stad. Je komt langs de tombes van de 7 heiligen, het Bahia paleis en eindigt bij het Djemaa el Fna plein. Vanmiddag raden we aan de botanische tuinen van Marrakech op eigen gelegenheid te bezoeken. Graag leren hoe je een Tajine maakt? Vraag ons dan naar de Marokkaanse kookworkshop.
photo

Dag 3,Bezoek aan Ait Benhaddou

Vanochtend haal je de huurauto op en rijd je Marrakech uit richting de stad Ouarzazate. De slingerende weg door de Atlas heeft veel stopplekken langs de weg om te genieten van het uitzicht. Na ongeveer vier uur rijden kom je aan bij het stadje Ait Ben Haddou. We hebben hier een sfeervolle Riad voor je gereserveerd en na de lunch kan je de rest van de middag uittrekken om de beroemde Kasbah Ait Ben Haddou te bezoeken. Dit kasteel en woonfort is één van de mooiste Kashbah´s van Marokko.
photo

Dag 4,Rijden door de Atlas naar Marrakech

Als je vlucht laat vertrekt heb je de mogelijkheid om de Kashba van het nabij gelegen stadje Ouarzazate te bezoeken. Ouarzazate is de provinciestad van het zuid-oosten van Marokko en de start van de Draa rivier oase. Je kan ook terug over de Atlas en net voor Marrakech afbuigen naar het mooie bergdorpje Imlil. Je levert de huurauto in Marrakech weer in en checkt in voor je vlucht. Wil je meer van de Draa vallei of de woestijn zien? Bekijk dan ook onze Sahara bouwstenen of rondreizen en maak een combinatie. Heb je een vroege vlucht vandaag? Dan passen we de bouwsteen hierop aan.

Reisdetails

  • Reisduur : 4 dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot begin juni
  • Reissom vanaf: €169 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Vervoer : €49 p.p. feestdagen en schoolvakanties
 

Inbegrepen bij deze reis

✔️2x overnachting met ontbijt in sfeervolle Riad in Marrakech ✔️1x overnachting met ontbijt in Riad met zwembad in Ouarzazate ✔️Transfer van het vliegveld Marrakech naar de accommodatie ✔️Ruime huurauto voor 2 dagen

Recommend Tour Packages

8 dagen start €725 p.p. o.b.v. 2 pers.

Stedenreis Noord-Marokko met Fes en Chefchaouen

Offerte ontvangen

7 dagen start €995 p.p. o.b.v. van 4 personen

Rondreis Marrakech met kinderen en strand

Offerte ontvangen

14 dagen start €1395 p.p o.b.v. 2 pers.

Rondreis Marokko 14 dagen de mooiste highlights

Offerte ontvangen

10 dagen start €1295 p.p. o.b.v. 2 pers.

Rondreis Koningssteden Marokko per trein

Offerte ontvangen

8 dagen start €745 p.p o.b.v. 2 pers.

Rondreis Koningssteden Marokko met huurauto

Offerte ontvangen

2 dagen start €169 p.p. o.b.v. 2 pers.

Koken in Marokko vanuit Spanje

Offerte ontvangen
× Stel je vraag