Booking for : Marrakech citytrip en wandelen in de Atlas

[contact-form-7 id="4"]

Marrakech citytrip en wandelen in de Atlas

Reisinformatie

Marrakech citytrip en wandelen in Atlas gebergte

Tijdens deze Marrakech citytrip ervaar je eerst de bruisende Medina van Marrakech en daarna maak je een dagtocht door het naastgelegen Atlas gebergte. Optioneel kan je ook een fietstocht en kookworkshop bijboeken voor in de middag. Verder zorgen we voor al het vervoer en verblijf en de berggids en kan je zo zorgeloos genieten van deze actieve Marrakech citytrip met wandelen in de Atlas.

Hoe zit deze Marrakech citytrip met wandelen in Atlas in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je van o.a. Amsterdam en Eindhoven direct op Marrakech. We halen je op van het vliegveld Marrakech en brengen je naar een sfeervolle Riad in de oude stad. De volgende ochtend na het ontbijt kan je een fietstocht door de Medina bijboeken of een kookworkshop reserveren. De volgende dag brengen we je in anderhalf uur naar het bergdorp Imlil waar de dagtocht start. Je maakt een wandeltocht met een berggids door de natuur en aan het einde van de dag overnacht je in Imlil. De volgende dag hebben we ook het vervoer naar het vliegveld voor je geregeld. Een meerdaagse trektocht maken door het Atlas gebergte? Bekijk dan de rest van onze bouwstenen en rondreizen in de Atlas.

Plak je ook nog graag een paar dagen strand aan deze reis vast? Bekijk dan de vakantie Marrakech met Atlas en strand. Meer dagen wandelen in het Atlas gebergte? Bekijk dan onze ezelwandeltocht.

Hoogtepunten Marrakech citytrip met wandelen in Atlas
Marrakech, de betoverende rode koningsstad, is een wallhalla van geuren, kleuren met een levendige sfeer. De stad is gesticht in 1062 door heerser Yusuf ibn Tashfin en was een belangrijke handelsstad voor vele karavaansroutes richting de Sahara. Naast een wirwar van straatjes is er een grote souk (lokale markt) waar allerlei producten verkocht worden. Marrakech staat ook ook bekend om de bontanische tuinen. De Marjorelle tuin is een botanische tuin van de Franse kunstenaar Jacques Majorelle. Je bevindt je hier tussen verschillende soorten planten uit meerdere continenten. Imlil is de uitvalsbasis van de trekking en is gelegen in de hoge Atlas op 1740 meter hoogte. We hebben gekozen voor een trektocht door het Toubkal nationaal park. Toubkal is de hoogste top van het Atlas gebergte en vanuit Imlil kan je in betrekkelijk korte tijd het gevoel hebben dat je diep in het Atlas gebergte bent. De wandelingen starten vanuit Imlil via de bergpas Tamatert richting de Imnan vallei, waar op 2400 meter hoogte het dorpje Tacheddirt ligt. Het Atlas gebergte is besneeuwd in de periode november tot april en onderweg kom je veel kleine berberdorpjes tegen met vriendelijke bewoners.

Dag 1,Aankomst in Marrakech

Bij aankomst op het vliegveld van Marrakech staat er een taxi voor je klaar die je naar je accommodatie brengt. We hebben een sfeervolle Riad voor je gereserveerd in de oude Medina van Marrakech. Riad´s zijn oude herenhuizen of paleisjes en de Medina is de oude ommuurde stad met klein pittoreske straatjes. Vanmiddag kan je beginnen met een wandeling naar het Djemaa el Fna stadsplein en de Souk, de markt in de Medina. In de avond is het Djemaa el Fna plein een ontmoetingsplek van muziekspelers en waarzeggers. Tip: Vraag ons naar advies voor de leukste restaurantjes in de Medina.
photo

Dag 2,Fietstocht door de Medina

Voor vanochtend kan je een fietstocht door de Medina bijboeken. Je ontmoet de gids en stapt op de fiets en het avontuur begint. In een kleine drie uur fiets je buiten de Medina, langs de monumenten, door de Souk en ga je op zoek naar de tombes van de 7 heiligen. Onderweg stop je in een lokaal huis voor een muntthee en leer je meer over de 7 groentes van de CousCous. Vanmiddag raden we aan de Saadian tombes en het Bahia paleis bezoeken. Graag leren hoe je een Tajine maakt? Vraag ons dan naar de Marokkaanse kookworkshop.

Dag 3,Wandeltrekking door het Atlas gebergte

Je wordt opgehaald bij de Riad door onze taxi chauffeur en anderhalf uur later kom je aan in het dorpje Imlil. Je ontmoet de berggids en maakt een wandeltocht door de heuvels van het Atlas gebergte. Geniet van de ongerepte natuur, flora en fauna en vergezichten. Onderweg lunch je een Marokkaanse maaltijd in een Berberhuis en je kan vanavond nog een wandeling maken en de zonsondergang bekijken. Je overnacht in een berghotel in Imlil.

Dag 4,Wakker worden in het Atlas gebergte

Als je vlucht vandaag later op de dag vertrekt kunnen we je tips geven voor een mooie wandeling in de ochtend naar omliggende dorpen. Bij je accommodatie staat er een privé taxi klaar die je naar het vliegveld in Marrakech brengt, waar je incheckt voor je vlucht.

Reisdetails

  • Reisduur : 4 dagen
  • Beste seizoen : Voorjaar en najaar
  • Reissom vanaf: €295 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Vervoer : €29 p.p. feestdagen en schoolvakanties
 

Inbegrepen bij deze reis

2x overnachting in sfeervolle Riad in Marrakech en 1x overnachting in berghotel in Imlil, retour transfer naar het vliegveld van Marrakech, vervoer naar het Atlas gebergte en dagtocht inclusief lunch met gids


Recommend Tour Packages

8 dagen start €1545 p.p. o.b.v. 2 pers.

Wandelreis Marokko en kamelen trektocht

Offerte ontvangen

3 dagen start €395 p.p. o.b.v. 2 pers.

Kamelensafari Marokko en trekking

Offerte ontvangen

8 dagen start €1195 p.p. o.b.v. 2 pers.

Wandelreis Marokko Atlas-gebergte met eigen ezel

Offerte ontvangen

5 dagen start €585 p.p. o.b.v. 2 pers.

Wandeltrektocht Marokko met kamelen

Offerte ontvangen