Booking for : Luxe erfgoedreis Portugal kastelenroute en vestingsteden

[contact-form-7 id="Select"]

Luxe erfgoedreis Portugal kastelenroute en vestingsteden

 • Een verzorgde reis met overnachtingen in historische hotels o.b.v. logies en ontbijt + huurauto
 • Deze reis neemt je mee naar de mooiste kastelen van Portugal en combineert daarbij ook culturele stedenparels
 • De reis is ideaal voor liefhebbers van cultuur en erfgoed en wie graag ook overnacht in een Middeleeuws kasteel

Reisinformatie

Luxe erfgoedreis Portugal kastelenroute en vestingsteden

Deze reis neemt je mee naar de mooiste kastelen van Portugal en combineert daarbij ook de culturele stedenparels; Braga, Guimareas, Evora en Sintra. Naast fascinerende kastelen en kloosters kom je bij deze reis ook bij het Romeinse Chaves en de 12 historische dorpjes van Portugal. Deze 10-daagse luxe erfgoedreis Portugal neemt je mee, diep door het achterland van Portugal waar het erfgoed verborgen ligt, ver van de toeristische centra. De reis is ideaal voor liefhebbers van cultuur, gastronomie en erfgoed en wie graag ook overnacht in een Middeleeuws kasteel, oud klooster en soms in een Pousada.

Wat is er zo mooi aan deze reis?

Portugal is bijna een openluchtmuseum te noemen met al haar kastelen, kathedralen en kerken. Noord- en Midden Portugal spant daarmee binnen het land ook nog eens de kroon. Bang voor de Spanjaarden, hebben de Portugezen vestingen gebouwd om zich te beschermen en de Katholieke kerk heeft daarnaast ook veel kerken en kathedralen toegevoegd. Het is niet alleen de cultuur die deze reis zo aantrekkelijk maakt, maar ook de bergen en het platteland dat je bezoekt. De overnachtingen in de oude kloosters en kastelen, maken dat je ook op speciale plekken overnacht met een bijzonder verhaal.

Hoe zit deze luxe erfgoedreis Portugal in elkaar?

Wij verzorgen de retourvlucht, de huurauto all-risk verzekerd, alle overnachtingen in historische hotels op basis van logies en ontbijt (diner is bij te boeken). Daarnaast zijn we onderscheidend in onze zeer uitgebreide reisbescheiden, zelf door ons geschreven als Portugal specialisten en de lokale tips die je reis nog specialer maken.

Naast dit basispakket, zijn er een aantal optionele activiteiten bij te boeken. We helpen je hierbij om de reis zo compleet mogelijk te maken. Zo kunnen we op de meeste plekken een stadswandeling met gids bijboeken, maar kunnen we ook een bezoek aan een wijn- en olijfolieboerderij als culinaire stop toevoegen.

De reis van begin tot einde

 • Vlucht vanuit Nederland naar Porto
 • 2 nachten in Braga
 • 1 nacht in Chaves
 • 2 nachten in Belmonte
 • 1 nacht in Crato
 • 2 nachten in Evora
 • 1 nacht in Cascais
 • Vlucht vanuit Lissabon naar Nederland

 

Deze reizigers gingen je voor

Bekijk de reviews van onze klanten

Bouke van Veen
Bouke van Veen
17/01/2023
We wilden dit najaar last minute een groepsreis boeken voor 15 personen. Al vrij snel werd duidelijk dat veel reisorganisaties dit niet aandurven vanwege de groepsgrootte, totdat we bij Barrio uitkwamen. Na het invullen van de reisplanner op hun site werden we al vrij snel terug gebeld door Rikkert, die samen met ons een reisschema heeft gemaakt. Hier werd bijzonder goed de tijd voor genomen. De reis is naar Marokko gegaan en alles was tot in de puntjes geregeld, iets wat erg fijn is, zodat je zelf ook van de reis kan genieten. We hebben activiteiten ondernomen die we vooraf zelf niet hadden kunnen bedenken. Met name de kookcursus was prachtig om mee te maken. Barrio kan snel schakelen, en is ook tijdens de reis een solide aanspreekpunt.
Roeland Riedijk
Roeland Riedijk
05/01/2023
Goede service, duidelijke informatie en ondersteuning. Mooie reis gehad!
Familie Driessen
Familie Driessen
28/10/2022
Dankzij Barrio-life hebben we een 2-tal steden in Andalusië bezocht, Sevilla en Malaga. Barrio-life hielp vooraf goed door te luisteren naar onze wensen. We hebben genoten! Accomodaties lagen centraal en waren bereikbaar met openbaar vervoer of taxi. We hebben geen excursies via hen geboekt.
Daniel Jongtien
Daniel Jongtien
24/10/2022
Barrio Life heeft voor ons een bedrijfsreis naar Porto en de Douro voor ons team van 45 personen georganiseerd. De reis was een groot succes! Goede adviezen en organisatie van Barrio Life, ze waren altijd goed bereikbaar, behulpzaam en deskundig. Ik hoop in de toekomst weer met ze te reizen!
Barbara DE BOER
Barbara DE BOER
11/10/2022
Heerlijke vriendinnentrip naar Porto en de Dourho vallei gehad… gelachen, genoten en ook nog eens veel beleefd & gezien!
John Kiesenberg
John Kiesenberg
07/10/2022
Prima reisbureau met deskundig personeel, heldere tips en veel informatie voor de reis. Veel opties.
Lorraine Koevoets
Lorraine Koevoets
20/09/2022
Fijne reisorganisatie, uniek programma in Marrakech en het Atlasgebergte. Betrouwbaar, goede en snelle communicatie. Top service.
Albert de bruycker
Albert de bruycker
20/09/2022
Alles prima geregeld al was het via internet en geen persoonlijk contact, toch 4 sterren we hebben ons goed geamuseert.

Dit aanbod valt onder de garantie van GGTO garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van GGTO garant.

photo

Dag 1,Kastelenrondreis en vestingsteden van Portugal

Deze Kastelenrondreis en vestingsteden van Portugal start met een directe vlucht van Nederland naar het vliegveld van Porto Hier hebben we de huurauto klaar staan op het vliegveld en rijd je in een uur naar je overnachtingsplaats, Braga stad. In onze reisbescheiden komen we terug met tips voor een mooie stop onderweg bij een Romeins aquaduct. In Braga checkt je in bij een historisch gebouw voor twee nachten op basis van logies en ontbijt.
photo

Dag 2,Braga UNESCO stad

Na het ontbijt kan je vandaag op pad om het centrum van Braga te bezoeken. Braga staat bekend om haar prachtig kathedraal en de grote hoeveel kerken. Het wordt ook wel de kerkenstad genoemd van Portugal. We kunnen voor vandaag een wandeling met stadsgids voor je reserveren. In onze reisbescheiden geven we je suggesties voor buiten Braga voor het bezoek aan de bijzondere ruïnes van een Keltisch volk en het Katholieke Bom Jesus.
photo

Dag 3,Het kasteel van Guimaraes

Na het ontbijt check je uit en rijd je in anderhalf uur naar je volgende stop, de stad Chaves. Onderweg, op een half uur rijden ligt Guimareas met het eerste van de top-10 kastelen van Portugal die je zal bezoeken tijdens de reis. In onze reisbescheiden tref je meer informatie over hoe je je bezoekt plant en alsmede een aantal suggesties voor andere stops in de buurt. Aangekomen in Chaves check je in voor een nacht in een oud fort met zwembad op basis van logies en ontbijt. Vanmiddag kan je met onze reisbescheiden tips het kasteel en de Romeinse brug van Chaves bezoeken.
photo

Dag 4, De Douro vallei en prehistorische rotstekeningen

Na het ontbijt check je uit en rijd je 2,5 uur naar de Pousada van Belmonte waar je verblijft voor twee nachten. In onze reisbescheiden zullen we je twee rijroutes aanbevelen. We hebben een route waarbij we een bezoek aan één van de oudste menselijke rotstekeningen van Europa kunnen boeken voor je met gids. De andere route voert dwars door de pittoreske Douro druivenvallei en onderweg bezoek je kastelen, dorpjes en wijnranken. Een stop bij een wijnbodega kunnen we voor je reserveren. Bij aankomst in Belmonte check je in op basis van logies en ontbijt.
photo

Dag 5,De 12 historische dorpjes van Portugal

Welkom in de regio van de 12 historische dorpjes van Portugal. Deze 12 dorpjes liggen verspreid rondom Belmonte, de plaats waar je overnacht. Na het ontbijt kan je met onze reisbescheiden op pad om de mooiste dorpjes te bezoeken. Plekken met kastelen, oude kerken en waar de tijd definitief heeft stil gestaan. We zullen ook tips meenemen voor het kasteel en de kathedraal van Guarda stad. Natuurliefhebbers? Het naastgelegen Serra da Estrela berggebied is ideaal voor wandelen. Ook hier hebben we een mooie autorit en tips voor wandelingen meegenomen.
photo

Dag 6,De kastelen van Tomar

Na het ontbijt check je uit en rijd je in anderhalf uur naar een oud klooster waar je verblijf voor één nacht bij het stadje Crato. Onderweg is er van alles te zien. Zo kan je een aantal van de 12 historische dorpjes meepakken, maar is ook het beroemde kasteel van Tomar en twee andere kastelen uit de top-10 van Portugal te bezoeken. In onze reisbescheiden geven we tips waar ze liggen en hoe je ze het beste bezoekt. Aangekomen in Crato check je in op basis van logies en ontbijt.
photo

Dag 7,Vertrek naar Évora

Na het ontbijt check je uit en rijd je in anderhalf uur naar de culturele parel Évora waar je twee nachten verblijft in een oud klooster. Onderweg geven we je tips om het beroemde kasteel van Marvao te bezoeken en natuurliefhebbers kunnen mooi wandelen in het gebied. Daarna geven we je tips voor plekken zoals Estremoz en Elvas. Bij aankomst in Évora check je in op basis van logies en ontbijt.
photo

Dag 8,Evora stad

Na het ontbijt heb je vandaag om op eigen gelegenheid de stad te bezoeken. Zou je graag een fietstocht maken of een wandeling met gids willen toevoegen? Informeer ons over je wensen en dan boeken we dit voor je bij. Houd je van lekker eten en drinken? We kunnen een bezoek met proeverij aan een wijnbodega toevoegen aan de reis. Alsmede een bezoek aan de olijfolieregio van Portugal, iets ten zuidelijker van Évora stad.
photo

Dag 9,Afsluiten in een fort aan de kust

Na het ontbijt check je uit en rijd je in een kleine twee uur naar het sfeervolle historische stadje Cascais aan de kust bij Lissabon. Je verblijft hier voor een nacht in een oud fort, een unieke ervaring pal aan zee en de manier om deze reis af te sluiten. Alvorens je in checkt kan je vandaag ook een bezoek brengen aan Lissabon of aan de paleizen van Sintra. Zo kunnen we een bezoek met een gids en entreekaartjes voor je bijboeken voor vandaag.
photo

Dag 10,Vlucht naar Nederland

Vanuit Cascais rijd je in een half uur naar het vliegveld van Lissabon. Je levert hier de huurauto in en checkt in voor je terugvlucht naar Nederland. Zou je deze reis graag willen verlengen? Dan kunnen we Sintra, Lissabon of Obidos toevoegen als culturele paleis- en kasteelsteden van Portugal. Mocht je wel deze route graag maken, maar rijkt je budget niet zo ver? We wisselen dan de historische accommodaties om voor eenvoudigere stadshotels. Informeer ons naar je wensen en we helpen je graag verder. Zou je deze reis willen aanpassen? Geef ons hier je wensen door en dan passen we de reis kosteloos en vrijblijvend aan op maat.

Accommodaties voor deze reis

De hotels en Pousada’s die wij aanbieden in Braga, Chaves, Serra Estrela, Crato, Evora en Sintra zijn allemaal gelegen in en rondom het centrum. Het uiterlijk van de gebouwen ziet er historisch en traditioneel uit. De kamers van alle accommodaties zijn ruim, knus en open ingericht. Sommige kamers hebben een traditionele inrichting en andere een moderne inrichting. Daarnaast hebben ze allemaal een eigen badkamer op de kamer. Een aantal hebben ook een lounge, bar of restaurant als algemene ruimte en buitenfaciliteiten, zoals een zwembad, tuin of terras, waar je gebruik van kan maken.    

Onderstaande foto's en beschrijvingen van de accommodaties kunnen afhankelijk van de periode van je reis iets afwijken.

Dag 1-2: Braga

De eerste nachten verblijf je in de oude binnenstad van het historische Braga. Het hotel is gelegen in een historisch kasteel. De kamers zijn ruim en comfortabel ingericht in een moderne stijl. Alle kamers beschikken over een privé-badkamer. Er zijn een aantal faciliteiten waar je gebruik van kan maken, zo is er een lounge, een bar en een restaurant, buiten is er een tuin.

Dag 3: Chaves

Je verblijft in het centrum van Chaves, de tuin van het hotel biedt uitzicht over de stad en de omliggende bergen. Het hotel is gevestigd in een 17e-eeuws gebouw dat op de nationale monumentenlijst staat. De kamers zijn licht, modern en open ingericht, iedere kamer beschikt over een privé-badkamer. Er zijn een aantal algemene- en buitenfaciliteiten waar je gebruik van kan maken, zo is er een lounge, een bar, een restaurant en een grote tuin met zwembad.

Dag 4-5: Serra Estrela

De volgende bestemming is Serra Estrela, je verblijft hier aan de rand van het gelijknamige natuurreservaat in een landelijk gebied met uitzicht op de bergen. De Pousada bevindt zich in het middeleeuwse klooster van Nossa Senhora da Esperanca. De kamers zijn ruim en voorzien van antiek meubilair, daarnaast beschikken de kamers over een privé-badkamer en een balkon met uitzicht op de bergen. Er zijn een aantal algemene- en buitenfaciliteiten waarvan je gebruik kan maken. Zo is er een algemene lounge, een restaurant, een zwembad en een buitenterras.

Dag 6: Crato

Je verblijft net buiten het centrum van het historische stadje Crato. De Pousada is gelegen in een oorspronkelijk 14e-eeuws klooster. De kamers zijn strak en knus ingericht met historische elementen, daarnaast beschikt iedere kamer over een privé-badkamer. In de Pousada zijn een aantal algemene- en buitenfaciliteiten zoals, een lounge, een bar, een restaurant en een zwembad met zonneterras.

Dag 7-8: Evora

Je verblijft buiten de stad Évora, binnen 10 minuten rijden sta je in het centrum. Het hotel is gelegen in een gerenoveerd 15e-eeuws klooster. De kamers zijn ruim en luxe ingericht, soms in modernere stijl en soms authentieker. Iedere kamer beschikt over een privé-badkamer. Daarnaast kun je gebruik maken van een algemene lounge of plaats nemen in de bar of het restaurant. Buiten kun je genieten van de grote tuinen rondom het hotel en er is een zwembad met zonneterras.

Dag 9: Sintra

De laatste nachten verblijf je in Sintra buiten het centrum, maar het strand bevindt zich op loopafstand. Het hotel is gevestigd op een plek waar ooit een 17e-eeuws fort stond, en het gebouw heeft een middeleeuwse uitstraling. De kamers zijn open ingericht met warme kleuren en hebben ieder een privé-badkamer op de kamer. Daarnaast kun je gebruik maken van de algemene lounge, de bar en het restaurant. Buiten kun je plaats nemen op het terras en genieten van het uitzicht over de Atlantische oceaan.
 

Inclusief en exclusief

Inclusief
 • Retourvlucht van Nederland naar Porto en terug van Lissabon, inclusief 10 KG handbagage en 15 KG ruimbagage
 • 9 overnachtingen in historische accommodaties op basis van logies en ontbijt
 • Huurauto all-risk verzekerd voor alle reisdagen
 • Uitgebreid reisbescheidenpakket met compleet routeboek
 • 24/7 bereikbaarheid via telefoon en Whatsapp voor tips tijdens de reis
 • Administratiekosten (€20 per boeking) en boekingskosten (€25 per persoon)
Exclusief
 • Borg (ca. €950, middel model), benzine, tolwegen, parkeerkosten in de grote steden (ca. €20 per dag)
 • Lunch en diners
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien, souvenirs en persoonlijke uitgaven
 • Toeristenbelasting

Vluchtinformatie

Bij deze reis zit de directe heenvlucht inbegrepen van Nederland naar Porto stad en terugvlucht van Lissabon naar Nederland, inclusief 10 KG handbagage en 15 KG ruimbagage. Het is ook mogelijk om naast Amsterdam Schiphol te vertrekken vanaf Eindhoven, Rotterdam, Weeze of Brussel. Boek je zelf graag je vlucht? Geef ons dit door en dan zullen we je de reis aanbieden exclusief de vlucht.

Informatie huurauto

Op het vliegveld kun je je huurauto ophalen, maar het is ook mogelijk om dit op een later moment te doen. Bij het boeken van deze reis krijg je een reisbescheidenpakket waarin uitgebreide informatie staat over de geboekte huurauto.
In deze reis zit standaard een compacte huurauto inclusief all-risk verzekerd, type Renault Captur. Onderstaand tref je de kenmerken van deze auto. De daadwerkelijke huurauto kan in de praktijk een ander automerk zijn. Mocht je graag een groter formaat huurauto willen bijboeken (middenklasse, SUV, familieauto etc.) informeer ons dan in het offerteformulier over welk type auto je dan graag zou willen.

Kenmerken huurauto

 • 3e hoofdsteun achterbank (NCAP 5*)
 • In hoogte verstelbare bestuurdersstoel
 • In hoogte verstelbare veiligheidsgordels voor bestuurder en passagier vóór
 • Airbags voor bestuurder en passagier vóór, gordijnairbags vóór en achter
 • LED dagrijverlichting vóór
 • Cruise control en snelheidsbegrenzer
 • Grootlicht-assistent, licht- en regensensor
 • Active Emergency Braking System met voetgangers- en fietsersdetectie
 • EASY LINK multimediasysteem met 7’’ touchscreen, Pack EASY LINK navigatie
 • Middenconsole met verschuifbare middenarmsteun
 • Bandenspanning controlesysteem, noodrem assistent
 • Banden-reparatie set
 

Reisdetails

 • Reisduur : 10 dagen
 • Beste seizoen : September t/m juni
 • Reissom vanaf: €1495 p.p. o.b.v. van 2 personen
 • Vervoer : Vlucht en huurauto
 

Inbegrepen bij deze reis

✔️ Retourvlucht Nederland ✔️ 9 nachten verblijf met logies en ontbijt ✔️ Huurauto incl. all-risk verzekering ✔️ Uitgebreid Barrio Life routeboek met tips ✔️ 24/7 bereikbaarheid met ons kantoor ✔️ Administratie- en boekingskosten

Recommend Tour Packages

× Stel je vraag