Booking for : Lissabon stedentrip bij de ambachtslieden

[contact-form-7 id="4"]

Lissabon stedentrip bij de ambachtslieden

Reisinformatie

Lissabon stedentrip tussen ambachtslieden en Fado zangers

Deze 3-daagse stedentrip Lissabon is voor wie graag de lokale cultuur ontdekt en in contact komt met de lokale bevolking. Deze citytrip brengt je naar één van de mooiste steden van Portugal, Lissabon. Ontdek het rijke verleden van de ambachtslieden en muziekcultuur van de stad en vaar per boot over de Taag.

Wij hebben het vervoer van het vliegveld en je verblijf met ontbijt geregeld. Ook hebben we een korte tegelworkshop inclusief meegenomen in het programma en kunnen we je veel tips geven. Je kan je eigen plan trekken, maar bijvoorbeeld ook een extra kook-, fiets- of Fado activiteit bijboeken.

Hoe zit deze Lissabon stedentrip in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je van o.a. Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven direct op Lissabon. Op het vliegveld word je door ons opgehaald en naar het gezellige guesthouse gebracht in de leukste wijk van Lissabon. Op de tweede dag heb je een creatieve tegelworkshop en op de derde dag brengen we je weer terug naar het vliegveld.

Meer van de ambachten van Portugal zien en op stap met een geitenhoeder? Bekijk dan ook onze creatieve ontmoetingsreis van Lissabon naar Évora. Lissabon op een andere manier zien? Bekijk dan ook onze culturele Lissabon stedentrip.

Hoogtepunten Lissabon stedentrip
We durven het bijna met volle zekerheid te zeggen. Van alle Mediterraanse landen vinden we de Portugezen toch de meest hulpvaardige en vriendelijkste mensen. Vanuit hun rustige manier van leven zijn ze oprecht, gastvrij, komen als één van de weinige Mediterraanse culturen ook echt op tijd en genieten er openlijk van om hun tradities te delen. De jonge Portugezen kom je voornamelijk tegen in grotere steden zoals Lissabon, Porto, Coïmbra, terwijl het platteland gekenmerkt wordt door de oudere generatie die de tradities in stand houden.

Je bevindt je in het hippe en opkomende Lissabon. Hier ervaar je door middel van workshops de oude tradities van de tegel ambachtslieden. Verder kan je hier heerlijk eten. Bekend is de Kabeljauw (Bacalhao), de Creme Brulé (Pastel de Natas) en de Fado muziekcultuur van Tavernas (bistro’s) en Petiscos (Portugese tapascultuur).

De hoofdstad van Portugal heeft vele gebouwen die zijn voortgekomen uit de handels- en ontdekkingsreizen naar Azië en Amerika. De beroemde Vasco da Gama en Magallanes waren Portugese ontdekkingsreizigers die o.a. Zuid-Amerika ontdekten. De Portugese V.O.C. was één van de eerste Europese rederijen die al in Azië en India kwam voor thee en kruiden. Het centrum van Lissabon is vrij nieuw. Het centrum werdt na een aardbeving in 1755 compleet verwoest, wat nu wel een beeld geeft van een 18e eeuwse stad nadat deze wederopgebouwd was. Uiteraard zijn er een aantal kastelen en paleizen overeind gebleven die nu door UNESCO werelderfgoed verklaard zijn. Centro is de meest centrale en traditionele wijk van Lissabon en kan je makkelijk wandelen naar de wijken Rossio, Bairro Alto, Baixa en Mouraria. De wijk Mouraria is tevens de geboorteplaats van de Fado muziek.

Dag 1,Ontmoet de Fado zangers

Welkom in de wijk Chiado, het centrum van Lissabon. Vanuit deze meest centrale en traditionele wijk van Lissabon kun je makkelijk wandelen naar de andere wijken van Lissabon. De wijk Mouraria is tevens de geboorteplaats van de Fado muziek. Je verblijft in een gezellig en informeel guesthouse in de stijl van een oud herenhuis, We geven je tips waar je de leukste restaurantjes en terrasjes kan vinden. Fado avond of kookworkshop bijboeken? Laat je door ons informeren en maak meteen een goede start.

Dag 2,Creatieve tegelworkshop

Vandaag heb je een afspraak bij het museum van de ambachten van Lissabon. Je volgt een tegelworkshop in een atelier en je bevindt je tussen de ambachtslieden die naast tegels ook hout en metaal bewerken en met wol weven. De Portugese ambachten zijn nog erg actueel in Portugal en worden op grote schaal door het hele land beoefend. Vanmiddag kan je op pad door de stad. Lissabon per fiets ontdekken? Je kan een leuke fietstour bijboeken en zo de stad op een andere manier ontdekken.

Dag 3,Wie waren de ontdekkingsreizigers?

Als je vlucht vandaag later op de dag vertrekt, kan je met de oude tram 28 door Lissabon rijden. Je kan naar het hogere gedeelte gaan en daar het klooster bezoeken. Een wandeling langs het water of een boottocht over de Taag onder de grote bruggen door, is ook een aanrader om de stad vanaf het water te zien. Bij je guesthouse staat er een taxi te wachten die je naar het vliegveld brengt en waar je kan inchecken voor je vlucht.

Reisdetails

  • Reisduur : 3 dagen
  • Beste seizoen : Gehele jaar
  • Reissom vanaf: €195 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Vervoer : €55 p.p feestdagen en schoolvakanties
 

Inbegrepen bij deze reis

2x overnachtingen in gezellig stadshotel, retour vliegveldtransfer van Lissabon vliegveld naar het hotel en workshop maak je eigen Portugese tegel samen met ambachtslieden


Recommend Tour Packages