Booking for : Glamping reis Marrakech met woestijnervaring

[contact-form-7 id="Select"]

Glamping reis Marrakech met woestijnervaring

Reisinformatie

Glamping reis Marrakech met woestijnervaring

Deze 7-daagse Glamping reis Marrakech met woestijnervaring, is voor natuurliefhebbers die genieten van buitenleven, natuur en contact met de lokale bevolking. De comfortabele en originele accommodaties liggen op de terreinen van boerderijen en natuuraccommodaties. Slapen in een woestijn-, glamping- en safaritent worden afgewisseld met een boomhut in deze reis. Op elke plek is er voor wie wil ook een alternatief zoals een B&B kamer.

Wat is er zo mooi aan deze reis?

Marrakech is de meest zuidelijke Koningsstad van Marokko en een must voor wie Marokko nog niet eerder heeft bezocht. De regio van Marrakesh is zeer divers met de besneeuwde toppen van het Atlas gebergte die vanaf de stad in de lente en winter te zien zijn. Alsmede ligt er een woestijnomgeving waar je met kamelen en quads door duinpartijen kan rijden. Smeltwater uit de bergen vult de fonteinen van de paleizen van Marrakesh en het (stuw)meer van Lalla Takerkouste is een panoramische plek voor een bezoek. In het Atlasgebergte woont de folkorische Beberbevolking die je tegenkomt op lokale markten en tijdens een wandeling in het Atlasgebergte. Verderop liggen de watervallen van Ourika, wat de hoogste zijn van Marokko en die de tuinen en oases van Ourika bevloeien.

Hoe zit deze Glamping Rondreis Marrakech met woestijnervaring in elkaar?

Wij verzorgen de retourvlucht, de huurauto all-risk verzekerd, alle overnachtingen in natuuraccommodaties (safari-, glamping-, en woestijntent en boomhut) op basis van logies en ontbijt. Alsmede is een fietstocht met gids door Marrakech en kamelentocht door de Agafay woestijn inclusief. Daarnaast zijn we onderscheidend in onze uitgebreide reisbescheiden, zelf door ons geschreven als Marokko specialist en de lokale tips die je reis nog specialer maken.

Naast dit basispakket, zijn er tal van activiteiten bij te boeken om ervoor te zorgen dat je het beste uit de reis haalt. Zo kunnen we een halve- en hele dagtocht met gids door het Atlasgebergte bijboeken. Alsmede een quadtocht door de Agafay woestijn, een ballonvaart boven Marrakesh en een bezoek aan de tuinen van Marrakesh.

De reis van begin tot einde

  • Vlucht vanuit Nederland naar Marrakech
  • 2 nachten in Marrakesh
  • 1 nacht in Ourika
  • 1 nacht in het Atlasgebergte
  • 1 nacht in de woestijn van Agafay
  • Vlucht vanuit Marrakech naar Nederland

Deze reizigers gingen je voor

Bekijk de reviews van onze klanten

Dalila F
Dalila F
10 Mei 2024
Zeer bekwame bureau! Heerlijke vakantie gehad en alles perfect geregeld
Hermine Pelser
Hermine Pelser
10 Mei 2024
Barrio life heeft voor ons een erg interessante en goed verzorgde vakantie georganiseerd. Alles verliep zoals we hadden gehoopt!
Jeff van sprew
Jeff van sprew
6 Mei 2024
Excellente organisatie 👌
Elslen Brazil
Elslen Brazil
6 Mei 2024
Uitstekende planning, goeie, snelle communicatie en aantrekkelijk geprijsd. Voor en tijdens reis goeie begeleiding. Dankzij Barrio Life genoten van een heerlijke vakantie in Marokko. In één woord super!
Lute Venema
Lute Venema
28 April 2024
Prima reisorganisatie met persoonlijke benadering en goede communicatie en service
Karin Van Druten
Karin Van Druten
25 April 2024
Wij hebben een fantastische rondreis door Marokko gemaakt. Geboekt bij Barrio Life. Alles is tot in de puntjes perfect geregeld! Echt een aanrader!
Marcel Wijermans
Marcel Wijermans
24 April 2024
Fijn reisbureau voor Marokko!
Herman Stumpel
Herman Stumpel
19 April 2024
In goed overleg een standaard reis aangepast aan onze wensen. Resultaat was super. Zeker aan te bevelen

Onze pakketreizen vallen onder de dekking van VZR Garant.
Je leest de voorwaarden van deze garantieregeling op: vzr-garant.nl

 

photo

Dag 1,Vliegen op Marrakech

Deze Glamping reis Marrakech met woestijnervaring start met een directe vlucht van Nederland naar het vliegveld van Marrakech. Hier hebben we de huurauto klaar staan op het vliegveld en rijd je naar de accommodatie die we hier hebben gereserveerd. Je verblijft hier voor twee nachten en het verblijf is op basis van logies en ontbijt. Na het inchecken kan je vanmiddag genieten van het zwembad, de tuin en de faciliteiten. Het centrale stadsplein van Marrakech ligt op twintig minuten rijden van de accommodatie en je kan al een verkennende rondwandeling maken.
photo

Dag 2,De stadspoorten van Koningstad Marrakech

Marrakech is voor een groot gedeelte ommuurd en de imposante stadspoorten bieden toegang tot de bruisende Medina. Voor deze ochtend hebben we een fietstocht met gids gepland waarbij je de stadspoorten, tuinen en smalle straatjes van de Medina ontdekt. In onze reisbescheiden geven we je verder tips voor o.a. een bezoek aan de prachtig aangelegen tuinen van Marjorelle, Menara en rondom de Koutoubia moskee. Als de avond valt is het Djema Efna plein het terrein van dansers, eetstalletjes, verhalenvertellers en waarzeggers.
photo

Dag 3,De watervallen van Ourika

Vandaag verlaat je Marrakesh en volg je de weg richting de groene oase en watervallen van Ourika. Je verblijft voor één nacht in een lodgetent in een luxe buiten locatie. Liefhebber van natuur? In onze reisbescheiden informeren we je in de omgeving van Ourika over een grote kunsttuin, een biologische kruidentuin, de oaseomgeving van Ourika en de watervallen. Je kan in Ourika een wandeling maken naar de watervallen en genieten van de natuuromgeving.
photo

Dag 4,De Bebermarkten van Asni en Ouirgane

Vandaag kan je nog de gehele ochtend genieten van de tuinen en het zwembad of ervoor kiezen al eerder op pad te gaan. Het is twee uur rijden naar de boomhut die we in het Atlas gebergte hebben gereserveerd in een sfeervolle bergaccommodatie. In onze reisbescheiden tref je meer informatie over wat je kan bezoeken. Zo zijn er de berbermarkten op verschillende dagen van de week en is het plaatsje Imlil, alvorens je naar de accommodatie rijdt, een leuke plek voor een stop.
photo

Dag 5,Wandelen door de groene vallei

Voor vandaag kan je ervoor kiezen een rustdag te nemen en met een boek te genieten van het berglandschap vanaf de lounge. Wie er graag op uit trekt kan een wandeling maken door de bergvallei die zich onder de accommodatie bevindt. Kleine dorpjes, akkers, fruitbomen en wandelpaden die langs bergbeekjes lopen. We kunnen een halve- of hele dagtocht organiseren met gids door de heuvels van het Atlasgebergte.
photo

Dag 6,Het meer van Lalla Takerkouste

Vandaag kan je nog de dag genieten in het Atlasgebergte of alvast rijden richting je overnachtingsplaats, een woestijntent in de woestijn van Agafay. Je wordt tegen het einde van de middag verwacht voor een kamelenwandeling. Onderweg richting Agafay kan je met onze reisbescheidensuggesties een stop maken bij het meer van Lalla Takerkouste. We kunnen voor vandaag een tocht per Quad door de woestijn bijboeken, alsmede een tocht per kajak over het meer. Het diner bij het kampvuur is vanavond ook inclusief.
photo

Dag 7,Vlucht naar Nederland

Na het ontbijt check je uit en rijd je in een uur naar het vliegveld van Marrakech. Op het vliegveld kan je de huurauto weer inleveren en check je in voor de vlucht naar Nederland.  

Accommodaties voor deze reis

Tijdens deze reis verblijf je in unieke glamping accommodaties die ieder authentiek en origineel zijn ingericht. De accommodaties variëren van glampingtent tot boomhut en zijn vaak eenvoudig en comfortabel. Soms heb je een eigen badkamer en soms maak je gebruik van de algemene douchefaciliteiten. Verder zijn er vaak algemene ruimtes aanwezig zoals een restaurant, bar en een lounge. Buiten is er meestal een tuin met terras of zelfs buitenzwembad.    

Onderstaande foto’s en beschrijvingen van de accommodaties kunnen afhankelijk van de periode van je reis iets afwijken.

Dag 1-2: Marrakech

De eerste accommodatie ligt op 11 km van Marrakech in een rustige omgeving. Je verblijft in een karakteristieke, traditionele safaritent met zeer comfortabele bedden. Je maakt gebruik van de algemene doucheruimtes. Er is een restaurant en een gemeenschappelijke lounge bij de accommodatie. Er is ook een mooie tuin met een buitenzwembad en zonneterras, picknickplaats en barbecue voorzieningen.

Dag 3: Ourika

Je reist verder naar Ourika, waar je verblijft in een luxe glamping tent op een rustige, ontspannende locatie buiten de stad. De accommodatie is authentiek en biedt goed uitgeruste glampingtenten waar een eigen badkamer aanwezig is. Verder is er een restaurant, een bar, en een gemeenschappelijke lounge. Buiten kan je genieten van de tuin met zonneterras en van het buitenzwembad.

Dag 4-5: Imlil

De volgende accommodatie ligt in het dorpje Imlil, op 10 km van het Nationaal Park Toubkal. Bij deze karakteristieke accommodatie verblijf je in een boomhut voorzien van een comfortabel bed, een eigen zithoek en een badkamer met douche. Er is een hamam op hout gestookt en een dinerruimte met een open haard. Het terras biedt uitzicht op de bergen en tuin met bloemen en groenten.

Dag 6: Agafay

De laatste accommodatie van deze reis is een karakteristieke woestijntent bij Agafay. Je overnacht in een unieke woestijntent met comfortabele bedden en gedeelde badkamervoorzieningen. Er is een restaurant aanwezig en je kan gratis fietsen lenen of in de omgeving wandelen of paardrijden. In de avond kan je van de sterrenhemel genieten.

Inclusief en exclusief

Inclusief
  • Retourvlucht van Nederland naar Marrakech, inclusief 10 KG handbagage
  • 7 overnachtingen in een middenklasse accommodatie op basis van logies en ontbijt
  • Huurauto all-risk verzekerd voor alle reisdagen
  • Kamelentocht door de Agafay woestijn inclusief diner
  • Fietstocht in Marrakech
  • Uitgebreid reisbescheidenpakket met compleet routeboek
  • 24/7 bereikbaarheid via telefoon en Whatsapp voor tips tijdens de reis
  • Administratiekosten (€20 per boeking) en boekingskosten (€25 per persoon)
Exclusief
  • Ruimbagage bij te boeken
  • Borg (ca. €950, groot model), benzine, tolwegen, parkeerkosten in de grote steden (ca. €20 per dag)
  • Lunch en diner
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Fooien, souvenirs en persoonlijke uitgaven
  • Toeristenbelasting

Vluchtinformatie

Bij deze reis zit de retourvlucht inbegrepen van Nederland naar Marrakech met 10 KG handbagage (ruimbagage bij te boeken). Het is ook mogelijk om naast Amsterdam Schiphol te vertrekken vanaf Eindhoven, Rotterdam, Weeze of Brussel. Boek je zelf graag je vlucht? Geef ons dit door en dan zullen we je de reis aanbieden exclusief de vlucht.

Informatie huurauto

Op het vliegveld kun je je huurauto ophalen, maar het is ook mogelijk om dit op een later moment te doen. Bij het boeken van deze reis krijg je een reisbescheidenpakket waarin uitgebreide informatie staat over de geboekte huurauto.
In deze reis zit standaard een compacte huurauto inclusief all-risk verzekerd, type Ford Fiesta. Onderstaand tref je de kenmerken van deze auto. De daadwerkelijke huurauto kan in de praktijk een ander automerk zijn. Mocht je graag een groter formaat huurauto willen bijboeken (middenklasse, SUV, familieauto etc.) informeer ons dan in het offerteformulier over welk type auto je dan graag zou willen.

Kenmerken huurauto

  • 3e hoofdsteun achterbank (NCAP 5*)
  • 4-weg handmatig verstelbare bestuurdersstoel
  • 6 airbags (bestuurder, voorpassagier, zijairbags, curtainairbags)
  • Adjustable Speed Limiting Device (ASLD) (NCAP 5*)
  • Automatisch inschakelende dimlichten
  • Boordcomputer met 4.2 inch (monochroom) scherm
  • Centrale portiervergrendeling met afstandsbediening
  • Elektrisch bedienbare portierramen voor incl. one-touch up/down functie
  • Elektrisch verwarmbare buitenspiegels, geintegr. richtingaanw., uitstapverlichting
  • LED reflector dimlicht met dagrijverlichting
  • Middenconsole met 2 bekerhouders
  • Radiovoorbereiding
  • Tyre Repair Kit
 

Reisdetails

  • Reisduur : 7 dagen
  • Beste seizoen : Gehele jaar
  • Reissom vanaf: €995 p.p. o.b.v. van 2 personen
  • Vervoer : Vlucht en huurauto
 

Inbegrepen bij deze reis

✔️Retourvlucht Nederland - Marrakech, ✔️7x overnachtingen in natuuraccommodaties op basis van logies en ontbijt, ✔️huurauto all-risk verzekerd, ✔️fietstocht met gids door Marrakech en kamelentocht door de Agafay woestijn en inclusief diner, ✔️uitgebreid reisbescheiden pakket met compleet Barrio Life routeboek, ✔️24/7 bereikbaarheid met ons kantoor tijdens de reis voor suggesties en tips, administratie- en boekingskosten.

Recommend Tour Packages