Gastronomische rondreis door de keuken van Portugal
Tijdens deze gastronomische rondreis maak je een rondreis met een culinair tintje door Portugal en ervaar je de zeer uitgebreide Portugese keuken. We hebben gedurende de reis alvast een bezoek aan een port bodega, workshop meehelpen in een wijnbodega, proeverij op een olijfolie boerderij en kookworkshop in Lissabon toegevoegd. Verder zorgen we voor een huurauto en je verblijf in karakteristieke accommodaties met ontbijt.
Hoe zit deze gastronomische rondreis door Portugal in elkaar?
Je kan gemakkelijk vliegen op Porto vanuit Amsterdam en Eindhoven en op het vliegveld staat er een huurauto voor je klaar. Je rijdt van Porto naar de Douro regio en daarna zuidwaarts richting Coïmbra en naar de Alentejo regio naar de stad Évora. De reis eindigt in Lissabon waar je de huurauto weer inlevert op het vliegveld. Je kan tevens meerdere activiteiten en workshops toevoegen zodat deze culinaire vakantie een echte gastronomische rondreis wordt. Geniet van Portugal en laat je zintuigen prikkelen.
Hoogtepunten gastronomisceh rondreis Portugal
De stad Porto is door de Douro rivier opgedeeld in twee gedeeltes. Het oude centrum van Porto ligt aan de noordkant met het gezicht naar het zonnige zuiden. Vila Nova de Gaia, de zuidkant van de rivier, is waar de Port kelders met de neus naar het noorden liggen, zodat in de zomer de bodega’s in de schaduw liggen. Vanuit Porto stroomt de Douro rivier de Atlantische Oceaan in.
Het Douro gebied is het achterland van Porto en de regio waar Porto haar historische rijkdom aan te danken heeft. De heuvels zijn bezaaid met wijnranken die zich voor meer dan honderd kilometer uitstrekken richting de Spaanse grens. Al sinds wijn en port ontdekt werden, is de Douro vallei de regio met het perfecte klimaat en ondergrond waar druiven ideaal op groeien. De Douro rivier maakt zijn weg al kronkelend door de heuvels van
het UNESCO gebied, dat bedekt is met terrassen met wijngaarden die van deze rivier leven. Op menige heuvel staat een oude Quinta boerderij uitkijkend over de Douro.
De culinaire provincie van de Alentejo regio, waar de olijfolie, geitenkaas en de wijn zijn de delicatessen zijn. Evora is een studentenstad met Romeins UNESCO erfgoed. Naast de pracht van de oude stad, gelegen op de heuvel, is het ook een ideale plek om uitstapjes te maken naar de kleine dorpjes en de bezienswaardigheden van de provincie. De delicatessen markt van Estremoz is een aanrader, maar ook de geitenkaas boerderij, de gebakjes en taartjes en de ambachtslieden die mooie manden, leren tassen en schilderijen maken.
De reis van begin tot einde
- Vlucht vanuit Nederland naar Porto
- 2 nachten in Porto
- 2 nachten in de Douro regio
- 3 nachten in Evora
- 2 nachten in Lissabon
- Vlucht vanuit Lissabon naar Nederland
Deze reizigers gingen je voor
Bekijk de reviews van onze klanten
Onze pakketreizen vallen onder de dekking van VZR Garant.
Je leest de voorwaarden van deze garantieregeling op: vzr-garant.nl