Gastronomische rondreis door Andalusië
Tijdens deze gastronomische rondreis door Andalusië reis je van Cádiz naar Sevilla, Córdoba en Granada. Je ervaart de zeer uitgebreide Spaanse keuken en de plekken waar de ingrediënten vandaan komen. We hebben gedurende de reis alvast een bezoek aan een sherry bodega, Iberico hamdrogerij en olijfolieboerderij toegevoegd. Verder zorgen we voor de retourvlucht en een all-risk verzekerde huurauto.
Je overnacht in sfeervolle 2-3 sterren stadshotels en pensions in het centrum en de natuur. De accommodaties zijn op basis van logies en ontbijt. We kunnen de middenklasse accommodaties omwisselen voor hotels met zwembad of luxe 4&5-sterren boutique accommodaties zoals een wjinbodega en oude olijfmolen.
Hoe zit deze gastronomische rondreis door Andalusië in elkaar?
De reis begint met een vlucht vanuit Nederland op Sevilla of Málaga vliegveld, waar we een huurauto voor je hebben klaarstaan. Je rijdt van Cádiz naar Sevilla, verder naar de olijvenregio van Córdoba en eindigt in Granada. Op elke plek blijf je een comfortabele twee of drie nachten. Zo kan je echt even aankomen op een plek en vanuit de accommodaties dagtochten of bezoeken maken. Onderweg hebben we meerdere activiteiten en workshops toegevoegd zodat deze culinaire vakantie een echte gastronomische rondreis wordt. Geniet van Andalusië en laat je zintuigen prikkelen.
De reis van begin tot einde
- Vlucht vanuit Nederland naar Sevilla of Málaga
- 3 nachten in Cádiz
- 2 nachten in Sevilla
- 3 nachten in de olijvenstreek
- 2 nachten in Granada
- Vlucht vanuit Málaga naar Nederland
Hoogtepunten gastronomische rondreis door Andalusië
Cádiz is een millenia oude Romeinse stad gelegen aan de Costa de la Luz. Door de ligging aan de kust kan je hier dagelijks genieten van de verse visvangst. Het dichtbij gelegen dorpje Medina Sidonia staat bekend om de gebakjes en zoetigheden. Genieten van vele Spaanse delicatessen behoort tot een van de mogelijkheden, alsmede een rustige strandwandeling of een bezoek aan de stad Cádiz.
In het gebied van Jerez vind je 3 keurmerken: azijn, sherry en brandy. De sherry die afkomstig is uit dit gebied heeft een speciaal keurmerk, onderweg in de auto zal je vele druivenstruiken zien. De klassieke stad Sevilla met haar paleizen, kerken en stadstuinen is een aparte stedentrip waard. Daarnaast telt de provincie van Sevilla veel gastronomische keurmerken. De sinaasappel is het symbool van Sevilla en in de stad vind je er ruim 40.000 sinaasappelbomen! In het voorjaar komt de oranjebloesem tevoorschijn en ruik je de geur van de sinaasappelbloesem door de hele stad.
Het dorpje Zuheros, waar je verblijft, ligt in het keurmerkgebied van de olijfolie, en staat verder ook bekend om zijn ambachtelijke kaas en de Pedro Jimenez wijn van het Montilla gebied. Zo ver als je kijken kunt zie je olijfbomen in deze regio. De gouden vloeistof, zoals de lokale mensen het noemen, heeft een aparte geur die je de hele dag door ruikt. De Olijvenregio staat bekend om ´s werelds beste olijfolie. De Romeinen en de Moren wisten dit allang, en exporteerde de olijfolie al naar andere streken. Granada was de laatste stad van het Moorse rijk, deel van het Nazarí rijk.
Granada is verder ook dé tapas hoofdstad van Spanje! De Moorse invasie heeft niet alleen invloed gehad op de Spaanse levensstijl en de Spaanse taal, ook in de gastronomie is er veel terug te vinden. De hoogte van de Sierra Nevada toppen maken dat de Iberico ham perfect droogt en zo zijn smaak bereikt. Het dorpje Trevélez is voornamelijk beroemd om de zeer smakelijke ham. Verder wordt er ook op grote schaal geitenkaas gemaakt in verschillende dorpen.
Deze reizigers gingen je voor
Bekijk de reviews van onze klanten
Onze pakketreizen vallen onder de dekking van VZR Garant.
Je leest de voorwaarden van deze garantieregeling op: vzr-garant.nl