Booking for : Gastronomische reis Cadiz

[contact-form-7 id="Select"]

Gastronomische reis Cadiz

Reisinformatie

Gastromische reis Cadiz; proef het lekkerste in Zuid-Andalusië

Tijdens deze korte reis bevind je je in de culinaire provincie van Cádiz. Ambachtelijk gevangen tonijn, het Retinto biefstuk, de Osborne sherry en de lekkerste gegrilde vis, zijn hier de delicatessen en streekgerechten.

We hebben de huurauto en overnachtingen voor je geregeld plus een sherry rondleiding door de beroemde Osborne bodega. Je kan daarnaast meerdere activiteiten bijboeken zoals een boottocht op zee naar de Almadrava tonijnen, een bezoek aan een tonijnwerkplaats, een klassieke paardenvoorstelling, bezoek aan een privé kunstcollectie en sherry bodega etc. Verder geven we je veel tips en advies van de lekkerste restaurantjes.

Hoe zit deze gastronomische reis Cadiz in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je van o.a. Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven direct op Málaga en vanuit Amsterdam en Eindhoven direct of Sevilla. Op het vliegveld hebben we een huurauto voor je klaarstaan en in twee uur rijd je naar Cadiz staat waar je verblijft in een karakteristiek stadshotel. Op de tweede dag hebben we een rondleiding door een Sherry bodega op het programma staan, inclusief uitgebreide proeverij in de privékamer van de Osborne familie.

Zie je graag ook de andere culinaire plekken van Andalusië? Bekijk dan zeker onze complete culinaire rondreis Andalusië.

Hoogtepunten gastronomische reis Cadiz en Costa de la Luz
Cádiz is een millennia oude Romeinse stad gelegen aan de Costa de la Luz. Door de ligging aan de kust kan je hier dagelijks genieten van de verse visvangst. Het dichtbij gelegen dorpje Medina Sidonia staat bekend om de gebakjes en zoetigheden. Genieten van vele Spaanse delicatessen behoort tot een van de mogelijkheden, alsmede een rustige strandwandeling of een bezoek aan de stad Cádiz.

In het gebied van Jerez vind je 3 keurmerken: azijn, sherry en brandy. De sherry die afkomstig is uit dit gebied heeft een speciaal keurmerk, onderweg in de auto zal je vele druivenstruiken zien.

Costa de la Luz, de lichtkust in het Spaans, is een kust waar het goed kan waaien, ook in de zomer. Dit maakt dat de temperatuur niet snel boven de 30 graden uitkomt en het aangenaam is in de zomer. Tevens heeft deze kust weinig bebouwing en is minder toeristisch dan de Costa del Sol.

photo

Dag 1,Aankomst in Cádiz

Je kan op Sevilla of op Málaga vliegen en bij aankomst staat er op het vliegveld een huurauto voor je klaar. In een uur respectievelijk 2,5 uur rijd je naar de oude stad van Cádiz waar we een karakteristiek stadshotel voor je hebben gereserveerd. Vanmiddag kan je een wandeling maken langs de boulevard die vaak wordt vergeleken met Havana, Cuba. Tip: Vraag ons naar tips voor de lekkerste (vis)restaurantjes in de oude stad en een sfeervol avondterras.
photo

Dag 2,De Osborne sherry bodega

Deze ochtend hebben we een wandeling georganiseerd met een gids door de sherry bodega van de Osborne familie. In 20 minuten rijd je naar het stadje Puerta de Santamaría en na afloop van de wandeling staat er een sherry proeverij gepland in de familiekamer van de Osborne´s. Voor een lekkere vismaaltijd in een Chiringuito, strandtent rijd je in 20 minuten naar het strand van Rota. Bezoek zeker ook het Romeinse amfitheater dat recentelijk is ontdekt in Cádiz of één van de andere kerken en musea die de stad rijk is.
photo

Dag 3,De Almadrava tonijn van de Costa de la Luz

Vanuit Cádiz rijd je in een uur naar het tonijnstadje Barbate. Hier word al sinds de Moorse overheersing tonijn met netten uit het water gehaald. Je kan met ons op bezoek bij een tonijnwerkplaats waar de tonijnen worden binnengebracht en verwerkt in de lekkerste delicatessen. Ook kan je een boottocht bijboeken waarbij je de netten bezoekt waar de tonijnen in zwemmen en gevoederd worden. 45 minuten naar het zuiden richting Tarifa kan je de opgravingen van de Romeinse stad opzoeken.
photo

Dag 4,Bezoek de stad Jerez en probeer Retinto biefstuk

Als je vandaag een late vlucht hebt kan je onderweg het historische stadje Jerez de la Frontera bezoeken. Jerez is binnen Spanje bekend om de klassieke Andalusische paardenshows. Tip: Vraag onderweg in een tapas bar naar de Retinto biefstuk, van kwaliteitskoeien uit de regio van Cádiz. Mocht je richting Málaga gaan dan zie je de stieren en koeien in de velden staan onderweg door het natuurpark Alcornocales. Bij aankomst op het vliegveld kan je de huurauto inleveren en check je in voor je vlucht.

Reisdetails

  • Reisduur : 4 dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot begin juni
  • Reissom vanaf: €185 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Vervoer : €95 p.p. feestdagen en schoolvakanties
 

Inbegrepen bij deze reis

3x overnachtingen in karakteristiek stadshotel Cadiz, 4 dagen huurauto vanaf Sevilla/Malaga, Rondleiding door Sherry bodega Osborne inclusief uitgebreide proeverij in privékamer van de familie Osborne.


Recommend Tour Packages

4 dagen start €199 p.p. o.b.v. 2 pers.

Citytrip Granada met culinaire activiteiten

Offerte ontvangen

4 dagen start €209 p.p. o.b.v. 2 pers.

Sevilla Citytrip Spaanse gastronomie

Offerte ontvangen

4 dagen start €395 p.p. o.b.v. 2 pers.

Actieve vakantie aan de Costa de la Luz

Offerte ontvangen

4 dagen start €175 p.p. o.b.v. 2 pers.

Beklim het koningspad Camino del Rey

Offerte ontvangen

4 dagen start €395 p.p o.b.v. 2 pers.

Actieve vakantie Sierra Nevada

Offerte ontvangen

4 dagen start €295 p.p o.b.v. 2 pers.

Retraite vakantie aan de Costa de la Luz

Offerte ontvangen