Booking for : Familierondreis Portugal met tieners naar de leukste steden

[contact-form-7 id="Select"]

Familierondreis Portugal met tieners naar de leukste steden

 • Compleet verzorgde reis met overnachtingen in appartementen + huurauto en uitgebreide reisbeschrijving met lokale tips
 • Ontdek de drie grootste steden van Portugal
 • Deze reis gaat langs de culturele hoogtepunten van Portugal

Reisinformatie

Familierondreis Portugal met tieners naar de leukste steden

 

Deze reis voor ouders met tieners en adolescenten bezoekt de bruisende drie mooiste steden, het hipste surfstrand en de fotogenieke Douro vallei. De kinderen zullen zich niet snel vervelen met het aanbod van activiteiten.

Deze 14-daagse familierondreis Portugal is ideaal voor ouders met kinderen die graag de bruisende steden bezoeken. Plekken waar marktjes zijn, foto’s te maken zijn en studenten samenkomen, zoals in Coimbra.

De reis is een combinatie van appartementen en B&B met ontbijt. Sommige accommodaties hebben ook een zwembad. We zijn ook specialist in Glampingtenten en bungalows, alsmede hotels voor familie’s.

Wat is er zo mooi aan deze reis?

Porto, Coimbra en Lissabon zijn de drie grootste steden van Portugal en alsmede de culturele trekpleisters. Coimbra met haar Universiteit en het studentenleven en de artistieke steden Lissabon en Porto maken het een inspirerende reis voor tieners en jongvolwassenen.

De Douro vallei geeft een stukje natuur aan de reis en maakt het mogelijk om als gezin de reis ook meer in privésfeer te beleven. De Douro rivier is erg pittoresk en ook hier hebben we tal van activiteiten om het bezoek zo leuk mogelijk te maken.

Nazaré als strand is wereldberoemd om de hoge golven en de surfcultuur die heer heerst. Het is tevens ook de meest pittoreske badplaats tussen Porto en Lissabon en een fijne plek om met elkaar te vertoeven.

Hoe zit deze familierondreis Portugal in elkaar?

Wij verzorgen de retourvlucht, de gezinshuurauto all-risk verzekerd, alle overnachtingen in appartementen en op basis van logies en B&B met ontbijt. Daarnaast zijn we onderscheidend in onze uitgebreide reisbescheiden, zelf door ons geschreven als Portugal specialist en de lokale tips die je reis nog specialer maken.

Naast dit basispakket, zijn er tal van activiteiten bij te boeken om ervoor te zorgen dat je het beste uit de reis haalt. Zo kunnen we boottochten, kajaktochten en surflessen bijboeken.

De reis van begin tot einde

 • Vlucht vanuit Nederland naar Porto
 • 2 nachten in Porto
 • 2 nachten in Pinhao
 • 2 nachten in Coïmbra
 • 4 nachten in Nazaré
 • 3 nachten in Lissabon
 • Vlucht vanuit Lissabon naar Nederland

 

Deze reizigers gingen je voor

Bekijk de reviews van onze klanten

''Wij wilden het echte Portugese denken, eten, wonen, en werken ervaren.

Het was verbazend hoe Barrio Life daarin is geslaagd! Alle activiteiten waren gericht op lokaal, ecologisch, duurzaam. Het viel op hoe enthousiast de betrokkenen (gidsen, rondleiders) waren met deze formule.''

''Met gezin in auto één week rondgereisd door Marokko. Was super! Vooraf goed advies gehad over de route en daarom veelmooie plekjes gezien.

Steeds sfeervolle en kleinschalige overnachtingen; precies zoals wij het leuk vinden. Met als hoogtepunt overnachting in de woestijn. Veel dank, wij zijn positief verrast door Marokko en door Barrio-life!''

''De voorgestelde reis werd volledig aan onze wensen aangepast. Alles was mogelijk. Al onze accommodaties waren werkelijk schitterend! Op vakantie reageerde ze snel op de mail. Ook zijn ze telefonisch bereikbaar.

Voordat we vertrokken kregen we de reisbescheiden met de planning en veel aanvullende informatie en tips toegestuurd.''

Dit aanbod valt onder de garantie van GGTO garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van GGTO garant.

photo

Dag 1,Vliegen op Porto

Deze 14-daagse familierondreis Portugal start met een directe vlucht van Nederland naar het vliegveld van Porto. Hier hebben een privétransfer klaar staan die jullie in een half uur naar het centrum van Porto rijdt. Jullie checken in bij een guesthouse voor twee nachten op basis van logies en ontbijt. Vanmiddag kunnen jullie op pad met onze reisbescheiden om Porto te gaan ontdekken.
photo

Dag 2,Een fingerfoodtocht door Porto

Voor vandaag kunnen we jullie meenemen op verschillende ontdekkingstochten. Zo organiseren we een fotografie wandeling, waarbij je op de meest fotogenieke plekken komt. We kunnen een een fietstocht met gids organiseren, alsmede een fingerfoodwandeling met lekkere Portugese proeverijen. Ook kunnen we een boottocht over de Douro rivier bijboeken. Voor jonge kinderen hebben we ook speciale tips meegenomen in onze reisbescheiden. Leren koken? We organiseren ook een Portugese kookles en diner om met elkaar de start van de vakantie te vieren.
photo

Dag 3,Autoroute langs de Douro rivier

Vanochtend check je uit na het ontbijt en haal je de ruime gezinsauto op die we voor jullie hebben gereserveerd. Vanuit Porto rijd je in een kleine twee uur naar de Douro Vallei bij het plaatsje Pinhao, de volgende verblijfplaats. In onze reisbescheiden tref je tips voor stops onderweg en een mooie autoroute langs de rivier. We adviseren je over een waterpark met glijbanen en een paar mooie oud stadjes voor onderweg, alsmede een rivierstrandje om te zonnen en te zwemmen voor de kinderen. Aangekomen op de B&B in de Douro streek check je in voor twee nachten op basis van logies en ontbijt en kan je genieten van het zwembad.
photo

Dag 4,Jeeptocht door de binnenlanden

Na het ontbijt kan je vandaag op pad met onze tips uit de reisdocumenten. Je kan een kasteel bezoeken, een oud treinstation of een wijnbodega bezoeken en bekijken hoe de druiven groeien. Langs de Douro rivier is een treinrail waar de stoomtrein (leuk voor kleine kinderen) en een leuke langzama treinrit. We kunnen de stoomtrein voor vandaag reserveren. Als je graag van de gebaande paadjes af wil en zo meer van de natuur, kunnen we jeeptours bijboeken waar je door het binnenlandschap rijd.
photo

Dag 5, Kajakken door de bossen

Vanochtend check je uit na het ontbijt en rijd je in 2,5 uur naar de derde stad van Portugal, Coimbra. Er is een mooie route te maken door het binnenland en onze reisbescheiden geven we je tips waar je kan stoppen. Een verfrissend moment is de Mondego rivier, alvorens je bij Coimbra aankomt. We kunnen hier een kajaktocht organiseren en er is te zwemmen van de rivierstrandjes. Een leuk stop voor de warme maanden van het jaar. Aangekomen in Coimbra check je in bij een guesthouse voor twee nachten op basis van logies en ontbijt.
photo

Dag 6,De Universiteit van Coimbra

Vandaag kan je met ons reisbescheiden op pad en het centrum van Coimbra bezoeken. We kunnen entreekaartjes en een bezoek met gids door de Universiteit van Coimbra bijboeken. Alsmede kunnen we een boottocht over de rivier van Coimbra bijboeken. Voor de avond is er een mooie Fadovoorstelling bij te wonen en we geven je tips waar dat het beste kan. Natuurliefhebbers? Buiten Coimbra zijn de Xisto dorpjes te bezoeken, een dierenpark, een mooi paleis in de bossen etc. We informeren je er graag verder over.
photo

Dag 7,Rijden naar de Atlantische Oceaan

Vanochtend check je uit en kan je de ochtend nog gebruiken om de omgeving te bezoeken. In een uur rijd je naar de mooie strandplaats Nazaré, bekend als wereldberoemde surfplaats en pittoresk vakantieoord. Aangekomen in Nazaré check je in voor vier nachten in een appartement in Nazaré op basis van logies. Vanmiddag kan je genieten van het strand, het leuke oude centrum en wat je in de buurt van Nazaré kan ondernemen.
photo

Dag 8,Surflessen op het strand van Nazaré

Gedurende je verblijf de komende drie volle dagen, is er de mogelijkheid om je kinderen te leren surfen. We organiseren driedaagse beginnerscursussen golf- en bodyboardlessen in kleine groepen waarbij de ochtend voor de les is en de middag vrije blijft. Een dag les is ook een mogelijkheid. Naast surfen is er ook een spectaculaire kabelbaanrit te maken naar de hoge klif naast Nazaré. Liefhebbers van rustige strandjes hebben hier een goede optie aan.
photo

Dag 9,Wateractiviteiten zoals Suppen

Als alternatief voor een dag strand zijn er een aantal wateractiviteiten bij te boeken. Zo kunnen we een dolfijnentocht bijboeken, waarbij dolfijnen gespot worden op zee. Alsmede geven we tips in onze reisbescheiden van een waterparken met glijbanen die in de buurt van Nazaré liggen. Er is ook een heus ridderpark om terug in de rijd te gaan en we organiseren ook een les suppen, waarbij je op een surfplank staat en peddelt. Fietsen is ook een mogelijkheid.
photo

Dag 10,Dinosaurus voetstappen en grotten

Op een half uur rijden in het achterland van Nazaré liggen een aantal prachtige grottencomplexen, waarbij je diep de grond in kan en de stalagmieten kan zien. We adviseren je in onze reisbescheiden waar je ze vindt en wat de mooiste is. Alsmede is Portugal de plek waar Dinosaurussen geleefd hebben en je tippen je over waar je een park kan bezoeken waar voetafdrukken te zien zijn. Een bijzondere ervaring.
photo

Dag 11,Kayakken bij de Berlenga eilanden

Vanochtend check je uit en rijd in anderhalf uur naar Lissabon stad waar je de huurauto inlevert en incheckt voor drie nachten in een appartement op basis van logies. Alvorens je doorrijdt naar Lissabon, hebben we voor vandaag onderweg een boottocht naar de prachtige Berlenga eilanden bij te boeken. Bij aankomst maak je een kayaktocht rondom de eilanden en kan je zwemmen en genieten van de mooie natuur. Cultuurliefhebbers kunnen stoppen onderweg bij kastelen en paleizen die we in onze reisbescheiden hebben meegenomen.
photo

Dag 12,Ontdekkingstochten door Lissabon

Vandaag en morgen kan je genieten van alles wat Lissabon te bieden heeft. In onze reisbescheiden tref je suggesties hoe je je dagen in kan delen. Een leuke manier om goed te beginnen is bijvoorbeeld onze fietstocht per e-bike door Lissabon. We kunnen ook een stoere boot-bustocht per amphibus organiseren waarmee je door de Taagrivier vaart. Portugees leren koken? Dat kan met ons ook in Lissabon en we kunnen ook een Fadomuziek wandeling met gids in de avond bijboeken. Tip!
photo

Dag 13,Per oude tram door de stad.

Vandaag kan je op een traditionele manier per oude tram door de stad. Tram nummer 28 is de tram die je dient te hebben. Rio de Janeiro maar dan in Lissabon? We adviseren je hoe je aan de overkant van Lissabon het Christus beeld kan bekijken en per boot overvaart. Naast alle culturele bezienswaardigheden hebben we in onze reisbescheiden ook speciale tips voor (kleinere) kinderen opgenomen. Voorbeeld zijn een waterpark, dierentuin, onderwatermuseum, het voetbalstadion, speelparadijzen etc.
photo

Dag 14,De vlucht terug naar Nederland

Na het ontbijt check je uit en rijd je in een half uur naar het vliegveld van Lissabon waar je de huurauto inlevert. Daarna is het tijd voor de vlucht terug naar Nederland.

Accommodaties voor deze reis

De accommodaties voor deze reis zijn in Porto, Pinhão, Coimbra, Nazaré en Lissabon, ze zijn allemaal in het centrum van de stad. Het uiterlijk van de accommodaties bestaat uit moderne stijl. De kamers van de accommodaties zijn fris, comfortabel en afwisselend authentiek en modern. Bovendien hebben alle kamers een privé badkamer. De foto's en beschrijvingen van de onderstaande accommodaties kunnen licht afwijken afhankelijk van de periode van je reis.

Day 1-2: Porto – Hotel – 4-5 sterren

Je zal verblijven in de oude stad van Porto. Het hotel zit in een karakteristiek gebouw met zuid Europese tinten. De (familie)kamers zijn ruimtelijk en simpel gemeubeld, alle kamers hebben een eigen badkamer, je kan ook de patio in het hotel gebruiken.

Day 3-4: Pinhão – Mansion – 4-5 stars

Je verblijft in de Douro regio op een rustige ligging. De accommodatie is gevestigd in een modern landhuis en biedt uitzicht op het Meadas-gebergte. De familiekamers zijn ruim en hebben een moderne inrichting, iedere kamer beschikt over een privé-badkamer. Daarnaast is er een algemene lounge en een recreatieruimte. Buiten is een zwembad met terras waar je lekker tot rust kan komen.

Dag 5-6: Coïmbra – Hostel – 4-5 sterren

Je verblijft in het stadscentrum van Coïmbra. Het hostel is gelegen in een sfeervol gebouw met warme Zuid-Europese architectuur. De familiekamers zijn fris en degelijk ingericht met een privé-badkamer. Het hostel beschikt over een algemene lounge en bar, ook kun je heerlijk ontspannen in te patio.

Dag 7-10: Nazaré – Appartement – 4-5 sterren

Je verblijft op het platteland van Nazaré, op 3 km afstand van het strand. Het resort is gelegen in de natuur omringt door wilde pijnbomen. Het appartement waar je verblijft is fris en modern ingericht en beschikt over eigen kitchenette en privé-badkamer. Op het resort kun je gebruik maken van de bar en het restaurant. Er zijn twee buitenzwembaden en daarnaast zijn er ook verschillende glijbanen.

Dag 11-13: Lissabon – Appartement – 4-5 sterren

Je verblijft in Alfama, een van de oudste wijken in het centrum van Lissabon. Het appartement is gelegen in een sfeervol en warm gebouw met Zuid-Europese architectuur. De kamers van het appartement zijn fris en comfortabel ingericht in moderne stijl. Het appartement beschikt over onder andere een keuken, een woonkamer en een privé-badkamer.

Inclusief en exclusief

Inclusief
 • Vlucht van Nederland naar Porto en terug van Lissabon, inclusief 10 KG handbagage 15 KG ruimbagage
 • 13 overnachtingen in 4-5 sterren hotel, landhuis, hostel en appartementen op basis van logies en soms ook ontbijt
 • Huurauto all-risk verzekerd voor alle reisdagen
 • Uitgebreid reisbescheidenpakket met compleet routeboek
 • 24/7 bereikbaarheid via telefoon en Whatsapp voor tips tijdens de reis
 • Administratiekosten (€20 per boeking) en boekingskosten (€25 per persoon)
Exclusief
 • Deposit (approx. €950, large model), petrol, toll roads, parking costs in the major cities (approx. €20 per day)
 • Breakfast, lunch and dinners
 • Travel and/or cancellation insurance
 • Tips, souvenirs and personal expenses
 • Tourist tax

Vluchtinformatie

Bij deze reis zit de directe heenvlucht inbegrepen van Nederland naar Porto en terug van Lissabon naar Nederland, inclusief 10 KG handbagage en 15 KG ruimbagage. Het is ook mogelijk om naast Amsterdam Schiphol te vertrekken vanaf Eindhoven, Rotterdam, Weeze of Brussel. Boek je zelf graag je vlucht? Geef dit ons door en dan zullen we je de reis aanbieden exclusief de vlucht.

Informatie huurauto

Op het vliegveld kun je je huurauto ophalen, maar het is ook mogelijk om dit op een later moment te doen. Bij het boeken van deze reis krijg je een reisbescheidenpakket waarin uitgebreide informatie staat over de geboekte huurauto.
In deze reis zit een standaard compacte huurauto inclusief all-risk verzekerd, type Peugeot 308 Estate geschikt voor families. De daadwerkelijke huurauto kan in de praktijk een ander automerk zijn. Mocht je graag een groter formaat huurauto willen bijboeken (middenklasse, SUV, familieauto etc.) informeer ons dan in het offerteformulier over welk type auto je dan graag zou willen.

Kenmerken huurauto

 • 3e hoofdsteun achterbank (NCAP 5*)
 • Verstelbare bestuurdersstoel
 • Adoptieve front-airbags (passagiersairbag, zij-airbags voor, window-airbags voor en achter)
 • Cruise control met instelbare snelheidsbegrenzer
 • LED dag-rijverlichting geïntegreerd in de koplampen
 • Elektrische bedienbare achterportierruiten met kinderbeveiliging
 • ABS-antiblokkeersysteem met EBFD elektronische remkracht verdeling en EBA-noodremassistentie
 • Visibility Pack: Automatically switching on lighting, rain sensor, Follow Me Home lighting and automatically dimming interior mirror
 • Peugeot Connect 3D NAV, Mirror Screen function and Capacitive touchscreen
 • Center armrest between front seats with storage compartment and cup holder
 • Rear parking aid and reversing camera 180° Visopark
 

Reisdetails

 • Reisduur : 14 dagen
 • Beste seizoen : Eind april tot eind oktober
 • Reissom vanaf: €1295 p.p. o.b.v. van 4 personen
 • Vervoer : Vlucht en huurauto
 

Inbegrepen bij deze reis

✔️ Retourvlucht Nederland ✔️ 13 nachten in familieaccommodaties o.b.v. logies ✔️ Ruimte gezinshuurauto incl. all-risk verzekering ✔️ Uitgebreid Barrio Life routeboek met tips ✔️ 24/7 bereikbaarheid met ons kantoor ✔️ Administratie- en boekingskosten

Recommend Tour Packages