Booking for : Draa Vallei reis in de Zagora oase

[contact-form-7 id="Select"]

Draa Vallei reis in de Zagora oase

Reisinformatie

Draa Vallei reis in de Zagora oase van Zuid-Marokko

Tijdens deze Draa vallei reis dompel je jezelf onder in de Marokkaanse cultuur van het zuiden van Marokko en verblijf je in een homestay bij de familie Zwin. We hebben op de tweede dag een nomadencultuur workshop inclusief opgenomen en op dag drie wandel je met een ezel door de oase naar de Kashba van Amzrou. Optioneel kan je een kookworkshop in een vrouwenhuis of een sjisja avond met nomadenverhalen bijboeken. Verder zorgen we voor het verblijf, ontbijt en de gids zodat je zorgeloos kan genieten van dit Draa Vallei oase bezoek.

Hoe zit deze Draa Vallei reis in elkaar?
Deze Draa Vallei reis is ideaal om toe te voegen aan een rondreis in Zuid-Marokko of als uitstapje vanuit Marrakech. Je ontmoet de gids bij de homestay en je parkeert je huurauto in de buurt of je wordt opgehaald bij het busstation van Zagora. De tweede dag haalt de gids je op en maak je een wandeling door de oase en volg je een aantal lokale workshops. Vanmiddag kan je een wandeling maken door Zagora of de hamam bezoeken. Op de derde wandel je met een ezel door de oase van Amzrou en bezoek je de kasbah des Juives. Je kan voor vanmiddag ook een kookworkshop of een fietstocht bijboeken door de omgeving van Zagora. De vierde dag wandel je met de gids naar de markt van Zagora en reis je per huurauto weer verder of zetten we je af op het busstation.

 

Achtegrond Draa Vallei reis
Je bevindt je in zuidoost Marokko in de regio van de Draa Vallei in het dorpje Zagora. Zagora is een van de beste plekken in Marokko om de traditionele Marokkaanse historie en cultuur van het zuiden te ervaren. Eeuwenlang trokken handelskaravanen langs Zagora om de Sahara in te trekken richting Timboektoe, een tocht van 52 dagen per kameel. Op straat zie je de verschillen in etnische achtergronden van de lokale bevolking en woestijnnomaden die Zagora bezoeken. Tijdens deze culturele reis logeer je midden in de volksbuurt van Zagora in het huis van de gastvrije familie Zouine. Je leert o.a. hoe het leven is van de Marokkaan? Wat het verschil is tussen Berbers, Nomaden en Arabieren en we brengen je in twee dagen in contact met: dadels, kamelen, palmtuinen, een hamam, zandduinen, oasen, specerijen.

photo

Dag 1,Verblijf in de oase van Zagora

Je verblijft de komende dagen in een authentiek homestay in een lokale wijk van het stadje Zagora. Achter een klein deurtje bevindt zich een guesthouse gemaakt van traditionele materialen en de zeer gastvrije familie Zwin maakt je verblijf heel gezellig. Als je per bus in Zagora komt, word je opgehaald bij het busstation. Kom je per huurauto dan parkeer je bijna voor de deur tegenover de moskee. Op 5 minuten lopen ligt de hoofdstraat van Zagora. Tip: In de avond is het leuk een wandeling te maken op de hoofdstraat waar de mensen uit Zagora flaneren en de theehuizen druk bezocht worden.
photo

Dag 2,Wandeling door de Oase

Vanochtend staat in het teken van een ludieke "Marokkaanse inburgeringscursus". Je wandelt met de gids de achter het huis gelegen oase in richting de Draa rivier. Onderweg loop je langs akkertjes en dadelplantages en leer je meer over het leven in de oase. In de zandduinen volg je een workshop Marokkaanse muntthee zetten, een tulband opzetten, hoe groet je een Marokkaan of Berber en welke kleding dragen Marokkanen. Na terugkomst in het huis kan je vanmiddag kiezen voor het bezoeken van de lokale hamam of het stadje in wandelen.
photo

Dag 3,Kashba

Vanochtend ontmoet je de gids bij het huis en start je een wandeling naar de Kashba, het lemen kasteel van Amzrou. Er gaat een ezel mee voor de baggage en je wandel via de oase langs de Draa rivier. De rivier start in de Atlas en loopt door de Sahara tot aan de kust bij Agadir. Het is na de Nijl de grootste oase van Noord-Afrika en huist duizenden kashba's. Je maakt een stop onderweg en bezoekt de oude Kashba van Amrou. Vrouwelijke reizigers kunnen vanmiddag optioneel meehelpen koken in het vrouwenhuis van de familie Zwin. Voor vanavond kan je een nomadenverhaal en sjisja avond bijboeken op het dakterras van het huis, waarbij je de legende's en verhalen hoort van de kamelenkaravanen die door Zagora richting Timboektoe reisden.
photo

Dag 4,De markt van Zagora

De markt van Zagora was in de tijd van de kamelenkaravanen erg groot in omvang en kostbaarheden uit dieper Afrika en Marrakech werden hier verhandeld. De markt is nog steeds een plek waar verkopers uit de hele streek hun waren stallen. Wandel over de markt en verwonder je over de dieren die er verkocht worden, de vlees- en vismarkt, de antieke spullen uit Kashba's en andere snuisterijen. Neem afscheid van de familie Zwin en vervolg je reis vanaf het busstation of per huurauto.

Reisdetails

  • Reisduur : 4 dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot eind juni
  • Reissom vanaf: €185 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Vervoer : Geen toeslag
 

Inbegrepen bij deze reis

✔️ 3x overnachtingen in eigen Marokkaans huis in Zagora met ontbijt ✔️ Halve dagtochten met gids oase wandeling ✔️ Kasbah bezoek en marktbezoek


Recommend Tour Packages

8 dagen start €895 p.p. o.b.v 2 pers.

Fly en Drive Marokko Fes met Merzouga woestijn

Offerte ontvangen

2 dagen, 1 nacht start €145 p.p. o.b.v 2 pers.

Overnachten in de woestijn bij Merzouga

Offerte ontvangen

3 dagen start €445 p.p. o.b.v. 2 pers.

Woestijn excursie per jeep naar Erg Chegaga

Offerte ontvangen

3 dagen start €279 p.p. o.b.v. 2 pers.

Vrijwilligerswerk Marokko in woestijnoase

Offerte ontvangen