Booking for : Creatieve vakantie Portugal in de natuur

[contact-form-7 id="20393"]

Creatieve vakantie Portugal in de natuur

Reisinformatie

Creatieve vakantie Portugal in de natuur

Tijdens deze korte creatieve Portugal vakantie verblijf je in je eigen leistenen huisje in een kunstenaarsdorp. Het dorp ligt middenin de natuur in het “Schist dorpen” gebied in de buurt van de stad Coimbra, centraal Portugal. Je rijdt er in twee uur naar toe vanuit Porto of Lissabon. We hebben alvast een kastanjehout workshop in de reis opgenomen. Je kan daarnaast meerdere activiteiten boeken, zoals een creatieve workshop Portugese vilt en wol, potten- en tegelsbakken, schilderen, figuratieve keramiek of een wandeling met gids door de universiteit van Coimbra.

Hoe zit deze creatieve vakantie Portugal in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je van Amsterdam en Eindhoven direct op Porto of Lissabon. Op het vliegveld kunnen we een huurauto voor je klaarzetten. In ongeveer twee uur rijd je naar het kunstenaarsdorpje. Je verblijft in een leistenen Schist huis in het dorp en op de tweede dag hebben we een kastanjehout workshops houtbewerken voor je georganiseerd. Je sprokkelt samen met de kunstenaar je eigen stuk hout en bewerkt dit tot een creatief object. Verder zijn de rust, stilte en creativiteit van het kunstenaarsdorp de ingrediënten en je komt een stap dichterbij je eigen creativiteit.

Locatie creatieve vakantie Portugal
Dichtbij Coimbra ligt verborgen in de bosrijke heuvels van dennen- en eucalyptusbomen een mysterieus netwerk van leistenen dorpjes. De “Schist dorpjes” genaamd, zijn gehuchten van kleine huizen met zwart leistenen en kabbelende beekjes die langs de dorpen stromen. Het netwerk van rond de 27 Schist dorpen wordt met wandelpaden verbonden. In één van de dorpjes verblijf je in je eigen Schist huisje in een kunstenaarscentrum waar kunstenaars uit de hele wereld met inspiratie uit de natuur werken. Kerstin de eigenaresse van het Schist dorpje zal je hoogstwaarschijnlijk ontvangen en is de gastvrouw voor je verblijf de komende dagen.

photo

Dag 1 ,Aankomst in Schist gebied

Je kan op zowel Porto als Lissabon vliegen en op het vliegveld kunnen we een huurauto klaarzetten. In ongeveer twee uur rijd je naar Cerdeira, één van de eeuwenoude leistenen dorpjes van het Schist gebied. Je overnacht hier in je eigen huisje omringend door de bossen van het natuurgebied. Vanmiddag kan je een wandeling te maken door het dorpje en de kunstenaarswerkplaats te bezoeken. Je kan vandaag onderweg stoppen bij een supermarkt en daar inkopen doen om zelf te koken of vraag ons naar tips voor lekkere restaurantjes in het stadje Lousa.
photo

Dag 2,Kastanjehout bewerken

Na het ontbijt hebben een kastanjehout workshop georganiseerd in het kunstatelier. Je verzamelt kastanjehout in de bossen en gaat op een creatieve wijze van start met je eigen kunstwerk. De middag kan je vanaf het balkon genieten van de stilte en rust en het uitzicht over de heuvels. De beroemde 45 leistenen dorpjes in het gebied zijn verbonden met wandelpaden door de natuur en je kan op pad met een wandelkaart van het gebied. Het Schist dorp is aangesloten op een uitgebreid wandelnetwerk en je kan in de middag meerdere dorpjes bezoeken, wandelend door de natuur. Op sommige avonden organiseert de eigenaresse van het dorp een diner en kan je aanschuiven!
photo

Dag 3,Creatieve workshops of wandelen

Vandaag kan je ervoor kiezen om een dag wandelend op pad te gaan en van dorpje naar dorpje te wandelen. Bergbeekjes stromen door stenen dorpjes met een paar inwoners en de sfeer is alsof je terug in de tijd gaat. Vraag ons naar de wandelroutes door het gebied en we helpen je graag verder. Je kan ook kiezen voor het volgen van creatieve workshops. Zo is er figuratieve kerkamiek, potten- en tegelsbakken en schilderen, Portugees vilten met wol en een eigen Schist huisje maken van steen etc. De inslag van de workshops is creatief en bedoelde voor het uitdrukken van je emoties.
photo

Dag 4,Coïmbra en het kasteel van Lousa

Als je vlucht vandaag laat vertrekt kan je de dag in ontspanning doorbrengen in het dorpje of ervoor kiezen onderweg een aantal inspirerende stops te maken. Zo ligt op 10 minuten rijden het stadje Lousa met het kasteel en ligt op 40 min rijden onderweg de oude hoofdstad van Portugal, Coïmbra. De universiteit van Coïmbra is een aanrader en laat je inspireren door een oud-student van de universiteit en het Portugese gedachtegoed. Op het vliegveld kan je de huurauto weer inleveren en check je in voor de vlucht.

Reisdetails

  • Reisduur : 4 dagen
  • Beste seizoen : Eind maart t/m half november
  • Reissom vanaf: €345 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Vervoer : €40 p.p feestdagen en schoolvakanties
 

Inbegrepen bij deze reis

✔️ 3x overnachting met ontbijt in eigen leistenen Schisthuisje en kastanjehout ✔️ Workshop in het kunstenaarscentrum


Recommend Tour Packages

4 dagen start €349 p.p. o.b.v. 2 pers.

Wijnreis en rondreis Douro Vallei

Offerte ontvangen

4 dagen start €295 p.p. o.b.v. 2 pers.

Boerderijvakantie in de Portugese Algarve

Offerte ontvangen

4 dagen start €156 p.p. o.b.v. 2 pers.

Stedentrip Portugal naar UNESCO stad Évora

Offerte ontvangen

4 dagen start €189 p.p. o.b.v. 2 pers.

Stedentrip Porto en proef de Port

Offerte ontvangen

4 dagen start € 245 p.p. o.b.v. 2 pers.

Stedentrip Lissabon bij Vasco da Gama

Offerte ontvangen
historisch gebouw pousada rondreizen

10 dagen start €1195 p.p. o.b.v. 2 personen

Culturele Rondreis Noord Portugal UNESCO steden

Offerte ontvangen