Booking for : Citytrip Marrakech en Essaouira strand

[contact-form-7 id="Select"]

Citytrip Marrakech en Essaouira strand

Reisinformatie

Citytrip Marrakech en Essaouira strand

Tijdens deze actieve citytrip Marrakech ervaar je eerst de bruisende Medina van de Koningsstad Marrakech. Daarna haal je onze huurauto op en rijd je in drie uur naar de kust van Marokko, naar het stadje Essaouira. Je kan hier genieten van de oude Medina, de muziekcultuur en de brede stranden met kamelen en je verblijft in een Riad. In Marrakech kunnen we tevens een fietstocht voor je organiseren door de Medina. Optioneel kan je ook een kookworkshop bijboeken voor in de middag. Verder zorgen we voor al het vervoer en verblijf tijdens de reis en kan je zo zorgeloos genieten van deze actieve stedentrip in Marrakech en het strand van Essaouira.

Hoe zit deze citytrip Marrakech en Essaouira strand in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je van o.a. Amsterdam en Eindhoven direct op Marrakech. Op het vliegveld halen we je op en brengen we je naar de Riad die we voor je gereserveerd hebben in de oude Medina van Marrakech. Na het ontbijt kunnen we een actieve fietstocht door de Medina organiseren. De volgende dag rijd je per huurauto richting Essaouira en verblijf je in een Riad dichtbij het strand. Tip: Geniet van een zonsondergang kamelenwandeling over het strand. Vanuit Essaouira rijd je terug naar het vliegveld en kan je de huurauto weer inleveren en eindigt deze citytrip Marrakech?

Een wandeltocht door het Atlas gebergte toevoegen aan deze reis? Bekijk dan ook onze vakantie Marokko met Atlasgebergte en strand.

Hoogtepunten citytrip Marrakech en Essaouira strand
Marrakech, de betoverende rode koningsstad, is een wallhalla van geuren, kleuren met een levendige sfeer. De stad is gesticht in 1062 door heerser Yusuf ibn Tashfin en was een belangrijke handelsstad voor vele karavaansroutes richting de Sahara. Naast een wirwar van straatjes is er een grote souk (lokale markt) waar allerlei producten verkocht worden. Marrakech staat ook ook bekend om de bontanische tuinen. De Marjorelle tuin is een botanische tuin van de Franse kunstenaar Jacques Majorelle. Je bevindt je hier tussen verschillende soorten planten uit meerdere continenten. Je ziet veel decoratieve werken in de kobalblauwe kleur en je kan het kleine atelier met Berberse kunst bezoeken; een subtropische tuin, met schilderijen en voorbeelden van textiel, keramiek en sieraden. Het oude stadje Essaouira is de meest dichtstbijzijnde kustplaats vanuit Marrakech en is kleinschalig vergeleken met de kustplaats Agadir. Het heeft een oude ommuurde Medina met een souk en het heeft een pittoreske vissershaven. Op de brede stranden lopen kamelen met hun eigenaren voor wandelingen met zonsondergang en er zijn lekkere visgerechten te eten.

photo

Dag 1,Aankomst in Marrakech

Bij aankomst op het vliegveld van Marrakech staat er een taxi voor je klaar die je naar je accommodatie brengt. We hebben een sfeervolle Riad voor je gereserveerd in de oude Medina van Marrakech. Riad´s zijn oude herenhuizen of paleisjes en de Medina is de oude ommuurde stad met klein pittoreske straatjes. Vanmiddag kan je beginnen met een wandeling naar het Djemaa el Fna stadsplein en de Souk, de markt in de Medina. In de avond is het Djemaa el Fna plein een ontmoetingsplek van muziekspelers en waarzeggers. Tip: Vraag ons naar advies voor de leukste restaurantjes in de Medina.
photo

Dag 2,Fietsen door de Medina van Marrakech

Voor vanochtend kunnen we een fietstocht door de Medina voor je organiseren. Je ontmoet de gids en stapt op de fiets en het avontuur begint. In een kleine drie uur fiets je buiten de Medina, langs de monumenten, door de Souk en ga je op zoek naar de tombes van de 7 heiligen. Onderweg stop je in een lokaal huis voor een muntthee en leer je meer over de 7 groentes van de CousCous. Vanmiddag raden we aan de Saadian tombes en het Bahia paleis bezoeken. Graag leren hoe je een Tajine maakt? Vraag ons dan naar de Marokkaanse kookworkshop.
photo

Dag 3,Aankomst in Essaouira

Na het onbijt haal je je huurauto op en in een kleine drie uur rijd je naar Essaouira. We hebben hier een sfeervolle Riad voor je gereserveerd en de Medina en het strand zijn op loopafstand. Essaouira is een kleinschalige kustplaats met veel vissersbootjes en een zeewind waarbij je zelfs in de zomer hier goed kan zijn. Je zal op het strand ook kamelen zien waar je een mooie zonsondergang wandeling mee kan maken langs het strand. Tip: Vraag ons waar je in Essaouira een van de beste vistajine´s kan eten.
photo

Dag 4 ,Essaouira strand en kamelen

Als je vlucht vandaag laat vertrekt kan je de dag gebruik maken om te genieten van het zwembad bij de Riad of het brede zandstrand van Essaouira. De Souk van Essaouira is ook nog een mooie plek voor de laatste souvenirs. Vanuit Essaouira rijd je per huurauto naar het vliegveld van Marrakech, waar je de auto kan inleveren. Graag langer in Essaouira blijven? We kunnen deze bouwsteen zo voor je aanpassen.

Reisdetails

  • Reisduur : 4 dagen
  • Beste seizoen : Voorjaar en najaar
  • Reissom vanaf: €169 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Vervoer : €49 p.p. feestdagen en schoolvakanties
 

Inbegrepen bij deze reis

2x overnachting in sfeervolle Riad in Marrakech met ontbijt en 1x overnachting in Riad bij de zee in Essaouira met ontbijt, transfer vanaf het vliegveld en huurauto voor 2 dagen


Recommend Tour Packages

8 dagen start €725 p.p. o.b.v. 2 pers.

Stedenreis Noord-Marokko met Fes en Chefchaouen

Offerte ontvangen
Marokko

7 dagen start €995 p.p. o.b.v. van 4 personen

Rondreis Marrakech met kinderen en strand

Offerte ontvangen

14 dagen start €1395 p.p o.b.v. 2 pers.

Rondreis Marokko 14 dagen de mooiste highlights

Offerte ontvangen

10 dagen start €1295 p.p. o.b.v. 2 pers.

Rondreis Koningssteden Marokko per trein

Offerte ontvangen

8 dagen start €895 p.p o.b.v. 2 pers.

Rondreis: beleef de Koningssteden van Marokko

Offerte ontvangen

2 dagen start €169 p.p. o.b.v. 2 pers.

Koken in Marokko vanuit Spanje

Offerte ontvangen