Booking for : Citytrip Lissabon 1001 kabeljauw recepten

[contact-form-7 id="4"]

Citytrip Lissabon 1001 kabeljauw recepten

Reisinformatie

Citytrip Lissabon geniet van de lekkerste Portugese delicatessen

Tijdens deze stedentrip bevind je je in de culinaire provincie van Lissabon.De lekkerste delicatessen uit heel Portugal zijn hier te vinden en ontdek de typische gebakjes en de kabeljauw van de kust.

Wij hebben een huurauto en je verblijf in een comfortabel stadshotel met ontbijt geregeld. Tevens hebben we een Portugese kookworkshop inclusief meegenomen in het programma en kunnen we je verder veel tips geven voor goede restaurants. Je kan verder je eigen plan trekken, maar bijvoorbeeld ook een Fado wandeling met gids bijboeken of een culinaire fietstocht toevoegen.

Hoe zit deze culinaire citytrip Lissabon in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je van o.a. Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven direct op Lissabon. Op het vliegveld wordt je door ons opgehaald en naar het hotel gebracht. Op de tweede dag hebben we een uitgebreide Portugese kookworkshop inclusief meegenomen en je sluit af met een diner. Op de derde dag brengen we je weer terug naar het vliegveld.

Meer van de gastronomie van Portugal zien dan alleen Lissabon? Bekijk dan ook onze culinaire vakantie en rondreis Portugal. Lissabon op een andere manier zien? Bekijk dan ook onze culturele Lissabon stedentrip.

Hoogtepunten culinaire citytrip Lissabon
Je bevindt je in het zuidelijke Lissabon en de hoofdstad van Portugal. Er zijn veel ambachten te vinden en je kan hier heerlijk eten. Bekend is de Kabeljauw (Bacalhao), de Creme Brulé (Pastel de Natas) en de Fado muziekcultuur van Tavernas (bistro’s) en Petiscos (Portugese tapascultuur).

De hoofdstad van Portugal heeft vele gebouwen die zijn voortgekomen uit de handels- en ontdekkingsreizen naar Azië en Amerika. De beroemde Vasco da Gama en Magallanes waren Portugese ontdekkingsreizigers die o.a. Zuid-Amerika ontdekten. De Portugese V.O.C. was één van de eerste Europese rederijen die al in Azië en India kwam voor thee en kruiden.

Het centrum van Lissabon is vrij nieuw. Het centrum werdt na een aardbeving in 1755 compleet verwoest, wat nu wel een beeld geeft van een 18e eeuwse stad nadat deze wederopgebouwd was. Uiteraard zijn er een aantal kastelen en paleizen overeind gebleven die nu door UNESCO werelderfgoed verklaard zijn. Centro is de meest centrale en traditionele wijk van Lissabon en kan je makkelijk wandelen naar de wijken Rossio, Bairro Alto, Baixa en Mouraria. De wijk Mouraria is tevens de geboorteplaats van de Fado muziek.

photo

Dag 1,Aankomst in Lissabon

Op het vliegveld van Lissabon staat er een transfer voor je klaar die je in een half uur naar het hotel brengt. Je overnacht in een karakteristiek stadshotel in het historische centrum van Lissabon. Vanmiddag kan je een mooie wandeling maken door de stad. Lissabon staat bekend om de Fado barretjes waar je kan genieten van de muziek. Je kan een Fado activiteit bijboeken waarbij je met een gids door de Fado wijk wandelt en een Fado zanger liederen zingt. Je eindigt de wandeling in een Fado bar en wijn en tapas zijn inclusief.
photo

Dag 2 ,Portugese kookworkshop

Vandaag kan je wandelend of met de historische tram, nummer 28, de stad ontdekken. Cultuurliefhebbers beginnen met het Jéronimo klooster en de plek waar Vasco de Gama ligt begraven. Aan het einde van de middag hebben we een Portugese kookworkshop voor je georganiseerd. Je maakt een aantal typische Portugese gerechten en terwijl je kookt, wordt er wijn uit de Alentejo regio inschonken. Je dineert samen met de kok en krijgt de recepten mee naar huis.
photo

Dag 3,Culinaire fietstocht

Als je vlucht vandaag later op de dag vertrekt kan je de dag gebruiken om meer te zien van Lissabon. Voor vanochtend zou je een culinaire fietstocht (met en zonder ebike) kunnen toevoegen aan je verblijf. Onderweg maak je stops bij proeverijen en geniet je van de stad op een andere manier. Tip: Vraag ons naar suggesties voor een mooie wandelroute naar de rivier de Taag en geniet van de zonsondergang over het water. Bij het hotel word je opgehaald door onze taxi chauffeur en weer op tijd naar het vliegveld gebracht voor je vlucht.

Reisdetails

  • Reisduur : 3 dagen
  • Beste seizoen : Gehele jaar
  • Reissom vanaf: €224 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Vervoer : €55 p.p feestdagen en schoolvakanties
 

Inbegrepen bij deze reis

2x overnachtingen in karakteristiek stadshotel, retour vliegveldtransfer van Lissabon vliegveld naar het hotel en een uitgebreide professionele kookworkshop in kleine groep met met aansluitend diner


Recommend Tour Packages