Booking for : Citytrip Cordoba en culinaire olijvenregio

[contact-form-7 id="4"]

Citytrip Cordoba en culinaire olijvenregio

Reisinformatie

Citytrip Córdoba en culinaire olijvenregio van Andalusië

Tijdens deze citytrip Córdoba verblijf je op een oude olijfboerderij midden in de culinaire olijvenregio van Andalusië. Vanuit deze uitvalsbasis kan je Córdoba bezoeken, de dorpjes Baena en Zuheros en de olijfolieboerderijen. De beste Spaanse olijfolie, de chorizo worst, Flamenquines en Salmorejo zijn de delicatessen van de streek.

Hoe zit deze citytrip Córdoba in elkaar?
Vanuit Nederland kan je vliegen naar Málaga of Sevilla. Op het vliegveld van Málaga kunnen we een huurauto voor je klaar zetten. De overnachtingen en een ontmoeting met een olijfolie expert voor een proeverij en bezoek aan de olijfboomvelden regelen we voor je. Je kan daarnaast meerdere activiteiten bijboeken zoals een bezoek aan de Mezquita kathedraal in Córdoba stad, een bezoek aan een olijvenmolen, fietshuur voor een fietstocht over de Via Verde of een chorizo workshop en boerenlunch in een Cortijo boerderij. Verder geven we je veel tips en advies voor de lokale restaurantjes waar je heerlijk kan eten.

Zie je graag ook de andere culinaire plekken van Andalusië? Bekijk dan zeker onze culinaire rondreis Andalusië. Meer interesse in de historische kant van Córdoba? Bekijk dan onze culturele stedentrip Córdoba.

Citytrip Córdoba en culinaire olijvenregio
Zo ver als je kijken kunt zie je olijfbomen in deze regio. De gouden vloeistof, zoals de lokale mensen het noemen, heeft een aparte geur die je de hele dag ruikt. De Olijvenregio staat bekend om ´s werelds beste olijfolie. De Romeinen en de Moren wisten dit allang en exporteerde de olijfolie naar andere streken. Het dorpje Zuheros ligt in het keurmerkgebied van de olijfolie en staat ook bekend om zijn ambachtelijke kaas en de Pedro Jimenez wijn van het Montilla gebied. De stad Córdoba was de vroegere hoofdstad van het Moors kalifaat en huist de Mezquita kathedraal, de beroemde moskee van de Moren die omgebouwd is door de katholieken. Daarnaast heeft de stad Moorse opgravingen in de buurt en is de Joodse wijk een bezoek waard.

photo

Dag 1,Aankomst in de olijvenregio

Je kan vliegen op Sevilla of Málaga en op het vliegveld kunnen we een huurauto voor je klaar zetten. Je rijdt in anderhalf uur naar de olijvenregio van Córdoba en je verblijft hier in een oude olijvenboerderij. In de middag kan je een wandeling maken door de olijvenvelden of genieten van het zwembad bij de boerderij. Trek je er graag op uit, dan is een autorit in en rondom het Subbetica park een aanrader. Tip: vraag ons naar de restaurantjes met lokale streekgerechten voor vanavond.
photo

Dag 2,Olijfolie boerderij

Voor de ochtend hebben we een ontmoeting georganiseerd met een expert in olijfolie. Deze Andalusiër heeft menig prijzen gewonnen met zijn reuk- en smaakvermorgen. Je bezoekt een millennia oude olijfboom en wandelt door de velden. Na afloop volgt een professionele proeverij van de beste olijfoliën uit de streek. Vanmiddag kan je genieten van het zwembad of het olijfolie museum bezoeken in Baena. Mocht je graag een olijfmolen bezoek kunnen we dit regelen. Actief bezig zijn? Fiets vanmiddag over de Via Verde, de oude spoorlijn, nu omgebouwd tot fietspad en geniet van de tocht langs de olijvenvelden.
photo

Dag 3,De Mezquita van Córdoba

Op iets meer dan een uur rijden ligt de UNESCO stad Córdoba met de beroemde Mezquita. Deze Moorse moskee is door de Katholieken verbouwd tot kathedraal en de entreekaartjes kunnen we alvast voor je boeken. Bezoek ook zeker de brug over de Guadalquivir rivier en wandel door de Joodse wijk. Op een half uur rijden ligt Medina Azahara, de ruïnes van een oud Moors paleis en bibliotheek en een must voor cultuurliefhebbers. Tip: we kunnen je adviseren waar je de lekkerste Salmorejo en Flamenquines eet.
photo

Dag 4,Spaanse Chorizo worst boven het vuur

Als je vlucht vandaag laat vertrekt, nodigen we je graag uit voor een optioneel bezoek aan een Cortijo boerderij waar je een chorizo-maak workshop volgt en kan genieten van een traditionele Cordobese boerenlunch op de patio. Je leert welke kruiden er in een chorizo gaan en hoe je deze grilt boven het vuur. Onderweg kan je ook stoppen in het kerkenstadje Antequera en sturen je graag door naar onze culinaire topper bij de moeder des huizes thuis. Op het vliegveld kan je de huurauto weer inleveren en check je in voor je vlucht.

Reisdetails

  • Reisduur : 4 dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot begin juni
  • Reissom vanaf: €145 p.p. o.b.v. van 2 pers.
  • Vervoer : €19 p.p. feestdagen en schoolvakanties
 

Inbegrepen bij deze reis

3x overnachting in sfeervolle olijfboerderij tussen de olijfbomen en olijfolie proeverij en wandeling met expert


Recommend Tour Packages