Booking for : Beklim het koningspad Camino del Rey

[contact-form-7 id="20393"]

Beklim het koningspad Camino del Rey

Reisinformatie

Beklim het koningspad Camino del Rey

Tijdens deze korte wandelreis beklim je het koningspad Camino del Rey en wandel je door het nationale park en karstgebergte el Torcal. Je verblijft in een sfeervolle natuuraccommodatie in de omgeving van de Chorro kloof waar vanuit je wandelingen kan maken en de natuur op kan zoeken. We hebben alvast de entreekaartjes voor het koningspad Camino del Rey voor je geregeld. Daarnaast kan je meerdere activiteiten bijboeken zoals een wandeling met natuurgids in El Torcal, een les geitenhoeden of rotsklimmen met professionals.

Hoe zit deze korte wandelreis Camino del Rey en El Torcal in elkaar ?
Vanuit Nederland vlieg je van o.a. Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven direct naar Málaga. Op het vliegveld van Málaga kunnen we een huurauto voor je klaar zetten en rijd je in een uurtje naar de omgeving Chorro. Je checkt in bij de natuuraccommodatie en voor de volgende dag hebben we de entreekaartjes voor Camino del Rey klaarliggen. Neem zeker een halve- tot hele dag voor El Torcal. Meer mooie tochten wandelen, vraag onze tips!

Op zoek naar een langere natuurreis in dit gebied? Bekijk dan onze wandelvakantie of onze natuurreis door Andalusië.

Camino del Rey en El Torcal
Je verblijft in de omgeving van het dorpje El Chorro in het natuurpark Desafiladero de los Gaitanes. Het natuurpark biedt meer dan 2000 klimroutes en trekt mensen uit de hele wereld aan voor een klim- of wandelvakantie. Het is een gebied van steile rotsen, helderblauwe meren met veel roofvogels die rondcirkelen en het alom beruchte pad “Caminito del Rey”, op 100 meter hoogte door de kloof El Chorro.

Vanuit El Chorro kan je wandelend “La Huma” beklimmen, de hoogste top in het gebied. Of je kunt een wandeling naar de “Bobastro” ruïnes maken, nog uit de tijd dat een Moorse gemeenschap. El Torcal is de naam van het nationale park El Torcal en tevens het karstgebergte. Het park heeft wandelroutes, maar je kan met een gids ook de vrije natuur in wandelen. Grotten, hoge pieken, vreemde gevormde rotsen en je komt vaak dieren onderweg tegen.

 

Dag 1,Aankomst in El Chorro

Op het vliegveld kunnen we een huurauto voor je klaar zetten en in een uur rijd je naar de omgeving van het outdoor dorp van Spanje, El Chorro. Je verblijft hier in een B&B op, een plek waar veel rotsklimmers en wandelaars komen. Je kan vanmiddag genieten van het zwembad, de uitzichten over het Desfiladero de Gaitanes natuurpark of een wandeling maken. In de avond kan je aan de grote tafels mee-eten en tips worden onderling gedeeld over wat je niet moeten missen.

Dag 2,Camino del Rey koningspad

Vandaag hebben we entreekaartjes voor je gereserveerd voor een wandeling over de Camino del Rey. Dit hoge koningspad door de kloof van El Chorro is net weer open en een must als je geen hoogtevrees hebt. Tip: vraag naar onze wandelkaarten waarmee je aansluitend een bergwandeling kan maken door het natuurpark. Op een uur rijden van El Chorro ligt het stadje Ronda met Moorse gebouwen en een beroemde brug over de kloof van de stad. Rond zonsondergang vliegen hier in grote getale vleermuizen en vogels door de kloof.

Dag 3,Nationaal Park El Torcal

Op een uur rijden ligt het Nationale Park El Torcal, een karstgebergte waar je op eigen gelegenheid of met een natuurgids een trektocht kan maken van een halve- of hele dag. Een half uurtje verderop ligt het historische stadje Antequera, een aanrader om mee te pakken als je naar Torcal gaat. Vandaag kan je ook kiezen voor een les geitenhoeden en trek je erop uit met een geitenhoeder en zijn kudde geiten. Wil je wat langer in deze omgeving verblijven en bijvoorbeeld een korte klimcursus volgen, laat het ons weten.

Dag 4,Middellandse Zee

Als je vlucht vandaag laat vertrekt kan je de ochtend gebruiken om te kayakken over de helderblauwe meren van Ardales. Dichtbij Ronda ligt ook een stierenreservaat waar je tijdens een tocht in een jeep dichtbij de stieren kan komen. Een duik in de zee maken? Vraag ons naar onze suggestie voor een paar rustige strandjes bij een oude visserswijk van Málaga. Op het vliegveld kan je je huurauto weer inleveren en check je in voor je vlucht.

Beklim het Koningspad - Camino del Rey

Reisdetails

  • Reisduur : 4 dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot begin juni
  • Reissom vanaf: €175 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Vervoer : Geen toeslag hoogseizoen
 

Inbegrepen bij deze reis

3x overnachting in sfeervolle natuur accommodatie inclusief ontbijt en entreekaartjes voor Camino del Rey


Recommend Tour Packages

4 dagen start €199 p.p. o.b.v. 2 pers.

Citytrip Granada met culinaire activiteiten

Offerte ontvangen

4 dagen start €209 p.p. o.b.v. 2 pers.

Sevilla Citytrip Spaanse gastronomie

Offerte ontvangen

4 dagen start €185 p.p. o.b.v. 2 pers.

Gastronomische reis Cadiz

Offerte ontvangen

4 dagen start €395 p.p. o.b.v. 2 pers.

Actieve vakantie aan de Costa de la Luz

Offerte ontvangen

4 dagen start €395 p.p o.b.v. 2 pers.

Actieve vakantie Sierra Nevada

Offerte ontvangen

4 dagen start €295 p.p o.b.v. 2 pers.

Retraite vakantie aan de Costa de la Luz

Offerte ontvangen